Fri os fra fundamentalister

Fri os fra fundamentalister Anonym
Nu skal ældre medborgere, som har arbejdet i mange år for at gøre Danmark til et velfærdssamfund, holde op med at ryge. Det er et sted, jeg ikke har lyst til at være, hvis jeg bliver afhængig af andres hjælp.Dronningen siger: Gud bevare Danmark. Det siger jeg også, men fri os for fundamentalisterne.

Hvad så Lidt brugt
mener du så også de tilrejsende fundamentalister, som bare er her på nas, og ellers vil bestemme alt hvad du siger gør og tegner?

lidt brugt Ernst unlogget
du er en jubelidiot af format, hvad er dit formål med at afspore en tråd næsten før den er startet ??

Gå dog i terapi og lær lidt om konversationens kunst, man skal ikke altid høres selv.

SFeres værste løftet-pege-finger-fundamentalister Moritan
Disse nye SFere og fascistjagt mod anderledes tænkende har fuldstændig hoppet over alle gærder. Hvorfor sker det? Er dette bare resultat af SF's nye mandehader politik og nye SF's agresssive mandehad?

Fri os for giftspredere Anonym
I ligehed med at der findes lovginvning der forbuyder landmænd at bruge peticider i gødningen, for at beskytte os alle mod giften, er der nu lovgivni. ng der forbydere rygere at forgifte andre.

"HVIS" du bliver afhængig af andre - må du jo underlægge dig de betingelser som alle andre er underlagt.

Og tænk så lige over, at der rent faktisk ikke er hænder nok til at passe din røv, den dag du ikke længere selv kan. Måske ville det være formålstjenesteligt, at du overvejer din livsstil, så du ikke ender i hænderne på andre.

Ældre medborgere - Velfærdssamfund? hallodu
Danmark er ikke ret velstående ift andre lande, der er en lav middellevetid og dårligt sundhedsvæsen der bla. er belastet af storrygere. Ikke alle ældre er rygere, men det er dem der i deres tid har hindret Danmark i at få en tidssvarende rygelov der beskyttede befolkningen mod rygernes røg.

Men du har ret - Fri os fra fundamentalisterne hallodu
Dem du kan se herinde.

Dem der påstår at det ikke er så farligt at ryge.

Dem der kræver retten til at ryge overalt.

Dem der påstår at passiv rygning ikke er farlig.

Disse hardcore rygere der har røget i årtier og er vant til at de må ryge overalt, ser nu at samfundet ændrer sig og at man ikke længere frygter deres galde. Rygeloven er et år gammel og befolkningen bakker op om den. Der er sket et stort og glædeligt stemningsskifte. Nu skal vi bare have lukket de sidste huller, og så er passiv tvungen rygning stort set udryddet.

En ikke rygers indlæg Anonym
Jeg mener da at det er et indgreb i borgerens ret hvis man forbyder dem at ryge. Nu står der ikke i indlægget om det er borgere som bor i eget hjem og får hjælp eller ældre på plejehjem. Men i ens eget hjem vil jeg mene at det er helt absurd at indføre regler om at man ikke må ryge. Man kan opfordre til det, men da ikke forbyde det. Hvad bliver det næste så, at man forbyder de ældre overvægtige medborgere at spise usunde ting. Det minder lidt om et big brother samfund hvor vi alle bliver nøje overvåget af staten og skal leve efter deres regler.

Nå så det mener du? Anonym
Jamen jeg er da grundlæggende enig. Ryg endelig alt hvad du vil i dit eget hjem. Det står dig fuldkommen frit for.

Men som enhveranden arbejdsplads, må du følge de regler samfundet har stukket ud, såfremt du skal have lønnet personale i dit hjem. Så når du ligge nærmest lammet af dine rygerlunger, og skal have hjælp til alt, undtagen at tænde smøgen - så må du jo klare dig selv, eller ophøre med at ryge. Du kan ikke forvente at andre mennesker skal træde ind i din gifthule, og lade sig udsætte for massiv forgiftning, bare fordi din livsstil har gjort at du ikke længere kan tørre dig selv i røven.

Ja det mener jeg Anonym
For det første er jeg ikke ryger som jeg skrev i indlægget. Og hvis det er et problem for hjemmehjælperen at gå ind i en persons hjem som er ryger er det nok på tide at finde et andet job.

Man kan selvfølgelig bede om de vil lade være med at ryge imens man er der, men det er op til dem, ikke til en eller anden hjemmehjælper, så må de bare sende en som kan klare det, som ikke er så sart.

Så du vil ikke hjælpe andre mennesker på grund af deres livsstil. Alkoholikeren, de overvægtige mennesker. Når du er i en fremmed mands hjem må du acceptere hans regler, du har intet at skulle have sagt i en andens persons hjem.

Find en anden hjemmehjælper ? hallodu
"Og hvis det er et problem for hjemmehjælperen at gå ind i en persons hjem som er ryger er det nok på tide at finde et andet job."

Det er formodentligt allerede sådan at hjemmehjælpere kan nægte at arbejde et sådan sted. Hvis han har brug for hjemmehjælp, må han så se at holde op med at svine derhjemme. Længere er den ikke.

Der vil nok være nogle barmhjertelige samaritanere der får medynk med ham, men på sigt er det udviklingen. Man kan jo ikke tvinge folk til at tage et sundhedsfarligt job og hvis de nægter det, fyre dem. Det er jo ren diktatur

Min genbo er social og sundhedsassistent Gammel sund ryger
og kommer netop hos mange ældre i deres hjem, reglerne er sådan for de ældre at de ikke må ryge 15 min. før assistenterne kommer og som hun siger de ældre er så hensynsfulde at de åbner vinduer i al slags vejr og spørger om der lugter af røg, hun er et varmt menneske og synes ikke de skal undskylde at de ryger i deres eget hjem og mener også at det snart er så hysterisk med den smule røg man måske kan lugte - de har jo begyndt at ryge i en helt anden tid og skal ikke tvinges til at ændre deres hygge i deres måske sidste tid.

Sikke en medmenneskelighed Anonym
Hold da op. Jeg er da ligeglad hvor udviklingen er på vej hen, så må vi da bare ændre den. Kan ikke være rigtig at man ikke må bestemme i sit eget hjem om man vil ryge eller ej.

"må han så se at holde op med at svine derhjemme. Længere er den ikke. "

Er det ikke netop hos psykisk syge og ældre mennesker som ikke kan klare sig selv at hjemmehjælperne kommer for at hjælpe med blandt andet at gøre rent?

Folk kan da selv vælge om de vil leve usundt eller ej i deres eget hjem. Det er ikke op til andre at ændre folks vaner, det skal folk blande sig udenom.

Så må de da tage konsekvenserne hallodu
Du kan da ikke tvinge mennesker til at arbejde et sted med kemiske stoffer der er sundhedsskadelige? Jeg ved ikke om der er nogen hjemmehjælpere der nægter det, men isådald må man respeketere deres valg og ikke fyre dem. Jeg har da aldrig hørt nogen være så kyniske. Føj da !!!

Jeg glædes kun over at min ven Ikke rygeren
er overlæge på hospitalet og hans kone sygeplejerske deres holdning er varm og medfølende deres arbejde er at hjælpe alle ham på bænken direktøren rygeren ja ligegyldigt hvem, de vejleder naturligvis men fordømmer aldrig.

En dag skal der prioriteres hallodu
Det danske sundhedsvæsen er ved at bryde sammen. Uanset hvor mange milliarder der postes i det, så mangler der læger og sundhedspersonale.

Skal man så bruge ressourcer på at holde liv i storrygende gamle mænd og kvinder der har røget i 50 år siden de var 13 år eller skal man bruge ressourcerne på en ung mand der er blevet ramt af hjernekræft og aldrig har røget?

Hvis det så var sådan at rygerne nu sagde STOP. Nu holder vi op. Nej, de fortsætter fandme med deres rygning og himler op om at det ikke er så farligt og at de bliver forfulgt. Patetiske er de.

Konsekvenser Anonym
Hvis man vælger at være hjemmehjælper ved man også at man vil komme ud for lidt af hvert. Og som en anden skriver så er de fleste ældre mennesker meget venlige og lufter ud og ryger ikke imens hjemmehjælperen er der. Så hvad er problemet. Desuden ser jeg hver dag mange hjemmehjælpere som står og ryger lige inden de går ind til de ældre. Skal de ældre så også nægte dem adgang fordi de lugter af røg?

Hvis en hjemmehjælper nægter at gå ind til nogen fordi der er røg, bør hun da ovrveje om jobbet er det rette for hende. Ellers må hun jo få en anden til at tage sig af den ældre.

Mange ældre er da også tit syge, skal hjemmehjælperen så også nægte at gå ind til dem fordi det kan smitte hende?

Det er jo sundhedsfarligt ikke sandt at gå ind til de ældre.....

Sikke en medfølelse for de ældre du viser......

Sluddervorn vrøvl.... guldfinn6340
den eneste grund til at den er gal i sundhedsvæsnet er at vi er belemret med en spareivrig regering.

Fint, du.... guldfinn6340
kan jo begynde med dig selv.

For du er dog den mest fundamentalistiske i dette forum.

Du kalder jo alle der taler dig imod for fanatiske rygere, incl. de ikke-rygere det ikke er enig med dig.

Ikke rigtigt nightnurse
der er aldrig blevet tilført så mange penge til sundhedsvæsenet som der er nu. Der er mange forskellige årsager til at "det er galt i sundhedsvæsenet", men det er et andet emne til en anden debat.

Skulle de.... guldfinn6340
virkelig være de eneste der ikke skal spare?

Det lyder utroligt.

Man må jo spørge om dulkis
- du overhovedet er rigtig klog

Muligt din opfattelse af hvem, der er fundamentalister dulkis
- men jeg har, indtil nu, ikke set nogen der slår dig. Du er efter min bedste overbevisning ikke rigtig klog.

Er du også døv? - dulkis
- Kan du slet ikke høre dig selv?

Nej selvfølgelig skal de ikke det. dulkis
- Må vi bede om lidt respekt for alderdommen. Tak!

Sådan som jeg nightnurse
oplever det, så er det faktisk sådan.

Selvfølgelig er der ikke ubegrænsede midler til rådighed, men der er givet mange, store bevillinger både til personalelønninger og til indkøb af diverse udstyr, ombygninger, m.v.

ATT:Dulkis Anonym
Ja kan du høre dig selv for du mener åbenbart at man skal leve i et diktatur hvor man skal bestemme hvad folk må gøre i deres eget hjem. FØJ......

Du skrev det jeg tænkte Ikke rygeren
rædselsfuld er ordet.

Gud er der virkelig rygere Gammel sund ryger
der har røget i 50 år og stadig lever hold da helt op hallodu efter din mening er de jo døde efter 30 års rygning, ----ja du der er også rygere der har røget i 70 år og stadig er på toppen, kender selv mange af dem, de skal ihvertfald ikke tvinges til at stoppe og det bliver de heller ikke kan jeg godt fortælle dig, de bliver behandlet med respekt, og føler sig ikke forfulgt.

Hjemmehjælperne er søde Gammel sund ryger
og forstående - reglerne er at der ikke må ryges 15 min før de kommer, men hvis de lugter lidt røg dør de ikke af det (siger de selv så havde alle danskerne forlængst været døde)
P.S mange af dem ryger selv lige så snart de kommer ud af døren.