Frossen småkagedej...

Frossen småkagedej... jannien
Når man er gravid får man så mange mærkelige ideer. Indrømmet!
En af mine er mit evindelige julehumør.

Jeg skal først føde om et par måneder, men jeg "bygger rede" som aldrig før.

Jeg ved, af erfarring, at det ikke bliver til det helt store jule-småkage-bageri efter fødslen. Derfor tænkte jeg, om man mon kan lave dejen nu, fryse den, og så bare bage det i december.
Er der nogen, der har prøvet med dette?
Og evt. med hvilke kager?

Jeg har før haft held med at fryse færdigkogte klejner, men småkager er ikke så gode at fryse, når de er bagt, sååå...

tjahh... Anonym
man kan jo til jul købe frossen små-kage dej til blandt andet specier og brunekager i diverse supermarkeder, så hvorfor ikke. Har prøvet brunkagedejen en del gange, når man ikke rigtig føler man har tid til at lave det fra bunden. De blir ganske gode, ikke helt mormors hjemmelavede( det kan jo være dejen) men langt bedr end dem man køber færdige...

sagtens! gnaek
Du kan sagtens fryse småkagedej nu, så det bliver lidt nemmer til jul.

Jeg er også gået i redebygger-modus og er igang med at fylde fryseren.. blev også liiige nødt til at købe en større.
Det er skægt sådan at se sig selv lidt udefra, hvordan man bare er 100 skridt foran "almindelige" (læs: ikke-gravide) mennesker når man er gravid. Du har jo prøvet det før, men jeg har altså aldrig oplevet mig selv på den her planlæggende/forudsigende/fornuftige måde... det er sådan lidt komisk.

Jeg vil også fryse småkagedej, det var en rigtig god idé.

Hormon hilsner
Gnaekko (der nyder godt af andres graviditetserfaringer)

Uden problemer! tls21
Men ellers, hvis du bager småkagerne fryser dem, tør dem op og luner dem en smule, så er de så gode som nybagte.

Hahahahaha jannien
Ja, jeg har også lige købt en større fryser. Men jeg tvivler nu på, at den bliver helt fuld. 600 liter...det er dælme meget mad!

Men jeg tror da, at brunekagedejen står for tur i denne uge. Sammen med klejnerne og et par chokoladekager og en sværm boller. Det er nu så dejligt med hjemmebag til barseslsgæsterne og til jul.

Jeg har også gang i den store tøjsortering. Alt børnetøj bliver vasket, sorteret og lagt i kasser med størrelse skrevet udenpå. Så er det dejligt nemt at finde den rette størrelse når nu "lillebror" vokser. Bare et godt råd. Jeg gjorde det samme første gang, og det var en enorm hjælp i en travl hverdag.

Pøj pøj med redebyggeriet.
Ribe-hygge til dig :oD

tak for tip! gnaek
nu er det jo første gang jeg skal have barn, men min søster har født for 2 måneder siden, så hendes søn er ved at vokse ud meget tøj allerede, så jeg glæder mig til at skulle igang med sortering. Sikkert en rigtig god idé at systematisere det efter str. især når man er et rodehoved som mig. Det tror jeg faktisk ikke selv, at jeg ville have tænkt mig til...

Ved du, at det bliver en lillebror??

nej, ved det ikke jannien
derfor er det sat i anførselstegn.

Jeg er også et giga rodehoved, så det har været en stor hjælp for mig, det med tøjet.

Det er da dejligt, at din søster også lige har født. De to små vil helt sikkert få meget fornøjelse ud af hinanden. For ike at tale om jer mødre. I kan da rigtig bruge hinanden til at læsse af på, og dele erfarringer. Skønt!

sMÅKAGEDEJ GUNNAR
Ja men hvor er opskriften