ftg

ftg eks-vidne
Jeg er bare nødt til at skrive dette til dig. Nu kunne jeg godt være temmelig provokerende, hvilket jeg nok før har været i forhold til dig. For du og jeg ved, hvor kvindens plads er i din tro.

Og er du i tvivl, svarer jeg gerne, hvad jeg mener.

Men jeg kender jo forkyndelsens veje, lige så godt som du. Jeg har gået meget, rigtig meget fra dør til dør og har haft mange opgaver på den teokratiske skole.

Der lærte jeg, at vinde mennesker for livet, til livet. Du er meget udholdende i din forkyndelse. Hvor længe er det, du har forkyndt her på sol.dk? 4-5 år?

Derfor undrer det mig også rigtig meget, at du ikke har lært mere end du har. Hvornår begynder du at give af dig selv? Hvornår begynder du at blive mere menneskelig?

Jeg er udemærket godt klar over, at i samme øjeblik man åbner op, åbner man også op for ens sårbarhed. Og selvfølgelig skal man ikke åbne så meget op, så andre piller en ned. Det er jo ikke meningen.

Men JV taler meget om, at vidner går i Jesu forspor. Ser jeg faktisk ikke du gør herinde. Jesus var medfølende, kærlig og hjælpsom i enhver henseende.

Jeg har set flere af vore debatkollegaer, ladt tilbage, i frustrationer og kan næsten se et stort spørgsmålstegn over deres nicks, grundet dit svar.

Du vil, JV vil, så gerne vinde flere for jeres tro. Jamen hvorfor ser jeg dig så ikke kæmpe troens sag?

Jeg ved, hvordan det er. Jeg kender det. Men har ikke set dig kæmpe her i forummet. Måske du har sendt mails, ok, det ved jeg så ikke. Men har ikke set dig kæmpe her i forummet for din tro. Ligeledes igen igen, ser jeg ikke din glæde og kærlighed strømme ud af dine indlæg til din tro.

Det jeg vil med dette indlæg er igen, at gøre dig opmærksom på, at der sidder altså mennesker tilbage efter at have læst dine indlæg, og tænker meget negativt. Så vidt jeg husker, var det ikke det jeg lærte.

Så mit råd er, lad din skal/maske falde til jorden. Ikke at du behøver at blotlægge dig selv. Men lad være med at lade mennesker stå med uopklarede spørgsmål.

Og ikke fordi jeg ønsker at nogen bliver JV'ere. For det gør jeg ikke, det er jeg ikke bange for at erkende. Men når jeg bliver frustreret, så må andre også blive det.

Kunne bare snart godt tænke mig, at se noget menneskelighed fra din kant af.

Manjana

Hvis der er nogen der ønsker at forstå det jeg skriver ftg
så vil de stille spørgsmål. Det har ikke noget med sårbarhed at gøre, men om de gerne vil forstå det jeg fortæller.

Med venlig hilsen, ftg.

Sårbarhed??? eks-vidne
Men hvordan kan de forstå det du fortæller, når du rent faktisk ikke fortæller noget???

Enten har du ikke hjertet nok med i din tro, eller også hvad jeg derimod mener om det, har du ikke Den Hellige Ånd.

Men skal man "vinde" andre, for det man tror er livsreddende jamen så skal der mere til. Hvad tror du ikke de mænd, der redder liv hver dag, lægger i af kræfter? De giver sig 100 %. Hvor er din kampgejst at se/læse? Du poster ind fra CD-rommen i ny og næ, skriver mange korte, meget korte svar. Men ingen forklaringer.

Næee ftg. dette er din tro og det er sådan det er. Med forklaringer. Ofte er det kun korte svar du giver, som ingen får noget ud af. Kom med beviser for din tro. Vis dog din glæde, entusiame. Vis den. Vis at du lovpriser Gud. At du hvert sekund glæder dig over at Han, Gud har givet dig sin kærlighed.


Manajan

forstår dig Religions forsker
godt manjana, når man læser denne person FTG`s indlæg bliver man uvilkårlig mistænksom om at han læser direkte op fra deres publikationer.

jesus talte og forkyndte for alle mennesker af kærlighed til den enkelte person,og dette var ikke noget han havde lært af andre eller af noget som stod skrevet i nogen publikationer, ja hans glæde var så stor at han gav sit liv for os mennesker hvilket jeg ikke kan se at ftg ville gøre da han er alt for afhængig af de ting som kommer fra vagttårn selskabet, nej det at være fri og uafhængig fra at lade sig diktere af andre kommer fra hjertet hvilket du ikke ser ved ret mange Jehovas vidner, det er som om de frygter at de ikke vil kunne give det korekte svar som vagtårnet mener de skal svare, vel også derfor de har brugt meget tid på at lære de sætninger som de bruger når de forkynder, jesus hvor forbilled brugte ikke tid på at indstudere en remse som han skulle forkynde, nej for igen kommer hans kærlig til andre frem i forbilledet.

at du ber FTG om at han skal lade sin maske falde vil være det samme som at bede en ildebrand om at slukke sig selv her og nu, hvis denne person,turde at åbne sig og svare på de spørgsmål som kommer fra mange af de debattører som er herinde ,uden at tage brug af vagtårnet publikationer ,ville man se en person som lyser for sin tro og ikke en som leder efter batterier til at få strøm på sin lygte.

P.S
har endnu ikke mødt en Jehovas vidne som turde have sin egen glæde ved at forkynde det de lærer i biblen, gennem mange snak med dem har de på et eller flere tidspunkt hevet bøger eller blade op af tasken fra vagttårn selskabet for at citere derfra. Hvilket må siges at så er de for påvirket af denne sekts ledelse.

og til dig FTG, jeg har intet imod dig som person eller andet, men forstår bare ikke jehovas vidners holdning til at alt hvad i forkynder er det jeres sekt foreslår.

ja jeg kunne blive ved med at skrive og stille spørgsmål i flere timer til dette men tror ikke at jeg ville komme videre med det efter min erfaring.

Gud rækker sin kærlighed ud til alle mennesker. ftg
Den der ønsker at gøre hans vilje, får evigt liv.

Venlig hilsen, ftg.

Du skal stille nogle spørgsmål der er relevante. ftg
Det Jehovas Vidner forkynder er Bibelen, og vi har masser af bibelsk læsestof.

Med venlig hilsen, ftg.

du brander jo ikke for din tro ftg. sveland
det er jo rigtigt nok hvad manjana her opsavere, hvis du selv troede på din tro, så ville du også kæmpe for den, og det gør du ikke, nok fordi du inderst inde har fundet ud af at din sekt ikke har ret alligevellet, og det i virkeligheden ikke er nogle værdier der er værd at kæmpe for, så derfor fyre du bare nogle tåbelige jehovas vidner flosfer af, og tror at alt er reddet.

men det har vel også noget at gøre med den tro du har, og den åndeligt fangeskab, som så mange fra din sekt sidder i.

Det er vel din måde at bidrage til sektens fald, ved at holde gang i debatten, om din sekt, for jo mere der bliver snakket frit om den, desto mere falder sektens doktriner fra hinanden [;)]

så vi burde jo takke dig for at holde debatten gående, og jeg håber at alt går som du har planlagt.

ved du jo også godt ikke er sandt ftg. sveland
når i går fra dør til dør, så giver i jeres hæfter ud. ikke bibelen.
når i så endeligt kommer med en bibel, så er det en omskrivet en, så den passer bedre med alle de løgne din sekt har.
og kikker man efter i bibelen, om hvor meget i følger, jamen så er det jo kun 1 ud af 14 punkter, hvis det kan gøre det, selv jeg som ateist, følger bibelen mere end gør i jehovas vidner.

tror ikke Religions forsker
helt du er med på hvad, det er jeg skriver, jeg stiller egentlig mange spørgsmål gennem hele mit indlæg, ikke direkte, men indirekte.

her for du så et par spørgsmål direkte.

Hvad brugte jesus til at forkynde ud fra????

hvad betyder ordet "at elske " i biblen????

Hvorfor hælder jehovas vidner sig så meget til det"læsestof" som kommer fra vagttårnselskabet.???

har overværet et par møder i jeres rigssal og hos private, og igen læser man op fra nogle blade eller bøger fra vagttårn selskabet,her er det jeg ikke forstår at i ikke bruger biblen til at læse i og så diskutere de enkelte skriftsteder,og ikke noget som er dikteret,jeg mener selv at de mennesker jeg har mødt af jehovas vidner har en egen opfatelse, når man bagefter har fået en personlig snak med disse.

Hej Religionsforsker eks-vidne
ok, som jeg læser dit svar, har du også via dit erhverv forsket i Jehovas vidner. Hvad mener du så, om deres lære i det hele taget, contra kristendommen i almindelighed?

Men du har ret, det er som om at ftg, er bange for at gå ud over selskabets grænser i forhold til deres lære. Hvilket jeg som eks-vidne også godt kan sætte mig ind i.

Som dit indlæg antyder, er man ikke et menneske med en selvstændig mening om Biblen hos JV

Jeg kan rigtig god lide det du skriver om Jesus. For han er et eksempel for os. Han havde kun sin far at hente hjælp, trøst og støtte hos. Vi har Helligånden og hans ord Biblen. Men vi har også Gud faderen og Jesus, at hente hjælp og støtte hos. Helligånden forklarer hvordan vi skal forstå budskabet i Biblen. Dette kan ingen mennesker gøre. Alle har mulighed for, at få hjælp til at forstå budskabet i Biblen via Den Hellige Ånd.

Jesus kendte sin fars vilje. Dette gør ingen anden her på jorden. Heller ikke JV.

Mvh
Manjana

Er ftg et debat emne? anonym
Jeres frustration er helt igennem jeres egen.

Har svært ved at se glæden og krærligheden over din tro i dette indlæg!

Kan nærmere se en smerte over og had imod andres tro!

"Og selvfølgelig skal man ikke åbne så meget op, så andre piller en ned. Det er jo ikke meningen."

Ja, det er godt med dig!!!

mange forskelle Religions forsker
når man tager alle religioner i betragtning, ja så siger det sig jo sig selv, at der er mange forskelle, jeg er faktisk glad for at du har taget emnet op omkring jehovas vidner og deres brug af biblen, og som jeg har set gennem længere studie af jehovas vidner er deres vigtigste redskab ikke biblen som jeg ser på det,nej de bruger den faktisk kun som en sekundær redskab, ved enhver form for forkyndelse har de enten en bog/blad eller brochure som de præsentere og først derefter bruger de biblen, hvis man ser på andre religioner som eks. kristendommen bruger præsterne deres egne ord og læser op fra biblen for at citere, men her kommer der så ikke en brochure eller noget andet imellem.

det man også kan skelne mange religioner fra andre er treenigheden,er treningheden bibelsk eller ej...jeg kan svare både nej og ja.


Jeg kan svare "nej", eftersom det kristne treenighedsdogme, som kom ud af oldkristendommens diskussioner om især Jesu guddommelighed og menneskelighed, naturligvis ikke kan findes i Det Gamle eller Det Nye Testamente, men først blev formuleret hos kirkefædre i det 2.-4. århundrede og på det økumeniske kirkemøde i Nikæa i 325.


Men jeg kan også svare "ja" på dit spørgsmål, fordi der i Det Nye Testamente er flere tekster, der tale om Gud Fader, Søn og Helligånd.

Det mest kendte er nok den såkaldte "dåbsbefaling" i Matthæusevangeliet 28,18-20: "Og Jesus kom hen og talte til dem (disciplene) og sagde: 'Mig er givet al magt i himlen og på jorden. Gå derfor hen og gør alle folkeslagene til mine disciple, idet I døber dem i Faderens, Sønnens og Helligåndens navn ..."

Også den såkaldte "apostolske velsignelse" i Andet Korintherbrev 13,13 nævner de tre "personer" sammen: "Herren Jesu Kristi nåde og Guds kærlighed og Helligåndens fællesskab være med jer alle".

spørsmålet om treenigheden er nok det som er den største forskel bland religioner idag.


Med venlig hilsen

Anders
Religions forsker

hvis man bliver ved med at lyve. sveland
jamen så ender man selv med at blive et debat emme.
lige som ftg, er blivet det her.
jeg syndes at det er godt at ftg, viser sin egen mangel på indsigt her på disse sider.
for det siger mere om jehovas vidner, end alle vores indlæg til sammen.
og viser hvilken mangel på indsigt tidligere jehovas vidner, skal arbejde med, for at få jer til at forstå, hvorfor de er holdt op med at tro på løgnen mere.

manglende svar Religions forsker
fra FTG, jeg stillede dig de spørgsmål, som du gerne ville have, og troede at jeg ville få svar tilbage med det samme.

Har du overset spørgsmålene så find dem i overstående link.

Med venlig hilsen
Anders
Religions forsker

"Kære anonym" eks-vidne
Det er jo netop pga ihvertfald min glæde ved den tro jeg nu kalder min, at jeg skriver og starter disse indlæg. Det er helt okay med mig, at du ikke er enig. Jeg HAR haft smerte og også tænkt i små korte perioder, at jeg har hadet den tro. Men lige nu i dette øjeblik gør jeg ikke. Og heller ikke, da jeg skrev disse indlæg. Det er når jeg har været aller længst nede, at lige netop den følelse kunne komme og i perioder, når jeg har følt at den tro, JV's tro, i den grad har nedbrudt mig.

Men hade er et stærkt ord. Men igen, det er også hårdt at være nedbrudt. Jeg ønsker oprigtigt ikke at hade. Og det er yderst sjældent jeg har følt sådan. Men JV's lære, har gjort mig meget ked af det, deprimeret i lange perioder, er det okay?

Jeg hader ikke, men jeg kan være vred.

Jeg ved, at jeg har rigtig meget at lære endnu. Jeg er ikke bange for at sige, sådan eller sådan har jeg følt i forhold til min tidligere tro.

Du gengiver dette:
"Og selvfølgelig skal man ikke åbne så meget op, så andre piller en ned. Det er jo ikke meningen."

Og dette er min ærlige og oprigtige mening. Men jeg mener også, at har man en tro i sit hjerte, er man ikke bange for at sige oprigtigt, hvordan man har det med sin tro. Der hvor man nu er i forhold til sin tro.

Det er ikke meningen at vi skal pille hinanden ned. Dette er heller ikke i Jesu ånd. Men ærlighed må da vel være det mindste man kan forvente.

Derfor skrev jeg som jeg gjorde.

Jeg kan nemt komme galt afsted, fordi jeg endnu ikke helt har hold på min nye måde at tro på. Men ved du hvad, det ved Gud godt. Og han ved, at jeg brænder for det jeg nu har opdaget. Han ved godt at jeg er ny og ved også at jeg KUN er et ufuldkomment menneske, der vil fejle, også nu i forhold til det jeg lærer. Han kender mig også så godt, at han ved, at jeg vil stille mange spørgsmåltegn ved det jeg lærer nu. Han forstår det og alligevel ved jeg, at jeg er højt elsket og godkendt.

Se det føler jeg er forskellen.

Netop den kærlighed, at man ved at man har Gud i ryggen. Så længe man samtidid har ham i hånden. At han leder en.

Mange hilsner
Manjana

Forøvrigt eks-vidne
var denne sætning, det eneste du fik ud af mit indlæg? Siger mere om dig end om mig.

Manjana

Hvorfor så vred? MalteFnalte
Jeg har været her længe, og ftg virker ikke som om, han er specielt begejstret over sin tro. Ikke fordi at alt skal være *Halleluja og amen*, men det virker bare underligt på mig, at han virker så udslukt. Hvad med dit eget indlæg? Du virker ret vred selv......iøvrigt : Er det ikke i JV, at man lærer at HADE frafalde?

MalteFnalte

Delvist svar D.U.M.M.E.R.E
"........læser man op fra nogle blade eller bøger fra vagttårn selskabet,her er det jeg ikke forstår at I ikke bruger biblen til at læse i og så diskutere de enkelte skriftsteder,og ikke noget som er dikteret,............."

Hvis JV kommer med deres egne tanker som måske ikke stemmer overens med WT risikerer de at blive udstødt. Derfor er de nødt til at holde sig strængt til det "læsestof" der kommer fra WT

ftg er ikke et debatemne - "ingen" her kender ftg som jalmar
´


... person og derfor kan han ikke være et debatemne.

Derfor kan man jo godt bede en debattør, der konsekvent udelader det der burde være den
centrale del af hans Tro - Nemlig glæden, om at vise at det han "kæmper" for, skal blive
vedkommende, i stedet for Kold kopiering uden følelser.

Jeg er sikker på at manjana ikke har skrevet på grund af sine frustrationer, men nærmere som
en hjælp til ftg, med rod i den store glæde hun pludselig har fundet i hendes egen Tro in mende.


"Kan nærmere se en smerte over og had imod andres tro!" -
Hvor ser du det? - Mon ikke det er noget latent hos dig selv?

Kan du svare mig på:
Hvorfor bliver de fleste JV'ere så halstarrige når der er noget der ikke passer ind i en
af de fint forarbejdede "kasser", leveret af den Guddommelige Organisation, som de slæber rundt på?Med venlig hilsen

jalmar

jeg lovede for nogen tid siden multani
at jeg ville skrive et sidste indlæg til dig ftg, og jeg fik aldrig gjort det, men nu vil jeg benytte muligheden.

Jeg kan blive så træt af at se dine evige undvigelser og krumspring.
Nogle gange er der så meget ligegyldighed i dine indlæg og så lidt interesse for dine meddebattørers meninger at det er til er tude over.

Du skal have lov til at give dine meninger til kende, og det respekterer jeg.
MEN du siger hele tiden at du vil svare og forklare og at Jehovas Vidner vil så gerne hjælpe og alt det der.
Men når folk så skriver et langt og gennemtænkt indlæg, så svarer du enten med en enkelt linje som oftest er et citat, eller også vil du som nu bestemme over hvilke spørgsmål du må stilles.

Men her er et stykke sandhed, hverken du eller JV er almægtige eller frie til at gøre hvad i vil uden at man kan stille spørgsmål og at i kan stilles til ansvar.

Det gør ondt indeni mig når jeg ser folk blive affærdiget efter at have stillet gode og RELEVANTE spørgsmål.

De spørgsmål der bliver stillet dig oftest er omkring de tolkninger af Bibelen som JV ifølge de allerfleste har fejlfortolket, det er spørgsmål om dine personlige følelser omkring JV, og spørgsmål om alle de kontroverser som i ikke kan løbe fra om i vil eller ej, det værende: dødsfald pga blod, udelukkelse/udstødelse, fordømmelse, misbrug mentalt og fysisk.
Hver gang disse spørgsmål dukker op, klapper du i som en østers og taler udenom eller svarer slet ikke.

Flere gange har du slettet dine egne indlæg når du var ved at komme i problemer, så derfor skal man jo slette sine spor.

Forstår du at hvis man bare går igennem livet med skyklapper på og bare accepterer det som de der mener de har sandhedens varemærke, uden at stille spørgsmål så ender man som en klon blottet for menneskelige følelser og sanser, så ender man hvis man er uheldig nok som Phelps Roper familien i USA, der kan findes meget om dem på youtube, et kort klip og man er chokeret dybt over et sådant menneskesyn.
Her er et par små klip til forståelsen:
første del
http://www.youtube.com/watch?v=mEqlcxW8aS8
anden del
http://www.youtube.com/watch?v=w43tiOZARLw&feature=related

Jeg kan jo ikke sige noget der kan trænge igennem til dig ftg, det har jeg aldrig kunnet, og jeg lader andre gøre forsøget da jeg tror at der er andre der vil have en mulighed.
Frelsen er derude ftg, Jesus er der og den dag du åbner øjnene og hjerter for ham, så bliver du uden tvivl et meget mere lykkeligt menneske.

Under alle omstændigheder, vil det være gavnligt den dag du ikke vil lade dig diktere af pengegriske mennesker i USA, som har specialiseret sig i fejlslagne profetier og pres på medlemmerne.

Til sidst vil jeg sige at jeg håber at en fra debatten en dag får dig til at tænke og sker det, vil du lige pludselig forstå at det som Jalmar, sveland, eksvidne og mange andre har skrevet til dig i åreres løb, ikke har været angreb men forsøg på at vække dig.

mvh multani

Jeg synes jo nok at der er indikationer i Johannes, jalmar
[s]´der viser hvorfor og hvordan Irenaeus - Tertullian - Theophilus - Clement m.fl. arbejdede sig
hen imod Treheden, grundlaget for Treenigheden, her vil jeg pege på følgende samt omgivende vers:

1) John 1:1 - 2) John 1:14 - 3) John 17:5 >> Fra Ordet til menneske/fra menneske tilbage til Ordet.
(Det er som jeg forstår det - Der står jo i 1:14, at Ordet bliver I Kød =
til Menneske - I 17:5 beder Jesus om at blive det han var - og han var jo Ordet 1:14.)

For at give lidt "fyldstof",
kan vi jo læse Ap.G. 1:8 + Ap.G.22:6 til Ap.G.22:16. -
Alfa og Omega Kun en kan jo være Alfa og Omega - Vor Herre!

Jeg skal blankt indrømme, at jeg ikke fatter at man gik bort fra formuleringen
"Den Almægtige, Hans Ord og Hans Ånd" - Eller den noget sværere "Gud er Tre Væsener af
en substans" - Men begge er da meget lettere tilgængelig end at "Gud er Tre Personer i en"!
Men den med "Den Almægtige Hans Ord og Hans Ånd", svarer jo
til flere beskrivelser i Bibelen, herunder skabelsesberetningerne.Med venlig hilsen

jalmar

kan give dig ret i noget Religions forsker
af det jalmar, for at tage de 4 personer som du beskriver i dit indlæg, er det min opfattelse at tertullian er den egentlige grundlægger af treenigheden.og vil gerne forklare hvorfor jeg mener dette

Irenaeus som levede omkring år 130 til år 200 e.kr var biskop af Lugdunum i Gallien (det nuværende Lyon i Frankrig) og en af de tidlige kirkefædre og den vigtigste teolog i det andet århundrede.

Irenæus' skrifter spillede en afgørende rolle i udviklingen af den tidlige kristne teologi, og han anerkendes som helgen af både den romersk-katolske kirke og de ortodokse kirker.Han er særligt kendt for sit virke som kristen apologet, dvs. trosforsvarer.ja
Irenæus er kendt for sit opgør med gnosticismen og har skrevet flere værker mod gnostikerne, hvor man kan iagttage en meget tidlig kristen teologi i støbeskeen. Irenæus havde ikke tidligere teologer at trække på, men var en vigtig faktor i kanondannelsen af de bibelske skrifter. Han var blandt de første til at definere de fire kanoniske evangelier,Irenæus var faktisk en vigtig person i forsvaret af de fire evangelier, Matthæus, Markus, Lukas og Johannes og deres plads i Det Nye Testamente.

Tertullian,som leved omkring år 165-225 e.kr.regnes for en af oldkirkens mest betydningsfulde teologer og var en af kirkefædrene. Han var en veluddanet borger i den nordafrikanske by Kartago i det nuværende Tunesien, og efter hans konvertering til kristendommen i en alder af over 30 år, blev han en ivrig fortaler for den kristne tro.
Meget af kristendommens klassiske dogmatik blev formuleret af Tertullian. Han bidrog til Bibelens kanondannelse og formulerede som den første kirkens treenighedslære. Han var også fortaler for fastholdelsen af kristendommens jødiske ophav, herunder Det Gamle Testamente, og dermed bidrog han til at adskille kristendommen fra antikkens græskinspirerede filosofi og religion.

Theophilus..
Bogstaveligt, navnet betyder "elsker Gud." Davis Bible Dictionary siger det betyder "elsket af Gud." Smith's Bible Dictionary, Harpers Bibelen Ordbog, og Holman Bible Dictionary give den betydning som "ven af Gud." Den person, som bøger af Luke og akter blev skrevet (Luk 1:3, Apg 1:1).Men hans nøjagtige identitet er ukendt. Nogle forskere mener, Theophilus var en velhavende relative af Caesar; andre, at han var den velgører, der har betalt for Luke's Doctor grad stadig andre, at Theophilus var et pseudonym for en person, der ønskede at forblive anonyme, eller at Luke ønskede at skjule sin identitet med tavshedspligt på grund af potentielle forfølgelse.

clement siger mig ikke noget, og vil da gerne vide mere om hvem du snakker om.

så udfra mit synspunkt var det kun tertullian som var den egentlige ophavsmand for treenigheden. men har du andre begrundelser vil jeg da gerne høre dem.


Med venlig hilsen
Anders
Religionsforsker