fuglefrø

fuglefrø Nabokonen
Hejsa

Jeg har lige købt nogen foderkasser til de små fugle ude i min have.
Jeg kom havregryn i den ene men fik at vide af naboen at det måtte jeg ikke for det kunne de små fugle ikke tåle i deres maver.Nogen der ved om det er rigtigt?
Hvad er ellers bedst og komme i af fuglefrø?
Sidste år gad fuglene ikke rigtigt og spise det vildtbladning jeg havde købt.
Nogen der har ideer til hvad jeg kan købe?

på forhånd tak

Fuglefrø til vildt loejsermand
Det meste vildfuglefrø er beregnet til fasaner, agerhøns og andre store fugle. Der er alt for meget stort korn mm i det.

Lav selv en blanding af knækkede hvedekerner, knækkede rugkerner, knækkede solsikkekerner og hørfrø. Smelt det gerne ind i en fedtbolle, så er der også noget til mejserne og andre insektædere.

MVH
GL

Blanding ingalil
af forskellige frø, feks. solsikke frø, hørfrø, stuefugleblanding, knust mejsebold, nødder mv. Har ikke hørt, at havregryn skulle være dårligt for fuglene. Jeg bruger dem faktisk også, og de bliver da spist. Hvis du hører mere om havregryn, hvorfor de skulle være skadelige, så er jeg bestemt interesseret.

Smider også franskbrød ud. Rugbrød skulle være for groft og salt, så det får de ikke.

Jeg køber de enkelte ingredienser og blander selv. Fuglene er meget glade for det, jeg giver dem. Har også prøvet vildtfugleblandingen , men alle de store korn ligger tilbage.

Ja, det er en daglig glæde at fodre fuglene.

Har du redekasser i haven? Det kan jeg anbefale meget.

Hilsen, Inga

Havregryn er skadeligt. krampen
Det er et eller andet med, at havren opsvulmer i maven, som giver en konsekvens der ikke er særlig givtigt for fuglene.

Ligesom franskbrød heller ikke er godt - franskbrød giver en falsk mæthed.

Jeg plejer også selv at blande frø med usaltet fedt, som Gentlemanløjseren og Ingalil beskriver og putter gerne rosiner i.

Æbler er ligeledes et hit - meget gerne til solsorten.

Det er sgu hyggeligt :) Krampen

Jordnøddekerner & rosiner går som varmt brød her.. Mr. Mick
Når dårligt at lægge det ud, førend mejser & spurve har støvsuget... Og ellers solsikkekerner, altid et hit også![;)]

Ja, det er sgu' hyggeligt ingalil
Tak for den med havregrynene. dem vil jeg undlade fra nu af, selv om jeg også giver vand.

OK, franskbrød får de opblødt i vand, fordi jeg har det til overs. Ved ellers godt, det giver falsk mæthed, men de - altså de søde fugle - får også alt det andet hver dag. Æbler fra vores æbletræ lader vi ligge til fugle og pindsvin. Nå, ja - vi spiser også lidt selv. Ribs, solbær, rønnebær, slåen og hvidtjørn i haven giver gode bær til fuglene på forskellige tidspunkter af året.

Om foråret og sommeren har vi så mange fugleunger i haven, at vi må dukke os for ikke at få dem i hovedet, når de er i gang med deres flyveøvelser.

Nu skal du ikke gøre mig misundelig, krampen
i forhold til din have :))

Jeg prøver selv at bygge vores sommerhus op med bær og nødder – men jeg kan godt se at vi mangler frugttræer - det må komme næste gang jeg kommer hjem.

Jo jo vi har også egern, to unger blev der født i år :) du tror det er løgn, men det så ud som om de legede med skadens unger i træerne.

Sidste år fik jeg fat i redekasser lavet af birk, der nærmest gør dem anonyme, da de hænger på birketræerne. Der var desværre kun to par, der ynglede - men hvor er de arbejdsdygtige.

Det fantastisk var, her i foråret/sommer at de accepterede vores bevægelser rundt omkring dem – det giver en god fornemmelse :) Så det må være en glæde, at skulle dukke sig i din have :)

God efterår :) Krampen