Fundet på nettet

Fundet på nettet ftg
http://www.divinename.net/

God fornøjelse!

ja, hvis det står på nettet så må det jo være rigtigt nimbuto
Har du overvejet at Jehova er et navn som mennesket har givet Gud ? Det danske ord for Jehova er "Vor Herre"

Nej, det var helt tilfældigt at jeg blev opmærksom på adressen ftg
fordi JensP. har skrevet noget et andet sted sok ikke har relation til Jehovas vidner, men som gjorde mig nysgerrig. Bogen kan iøvrigt downloades.

Med venlig hilsen, ftg.

Og alle overskudt Filosos
Fra sælget gør til ????? yes du ved godt hvor overskudt gør hen, nemeligt, til JV.
Findes forresten også på nettet.

Hyttegods afdeling ?? Poloti
Finde du igen så noget, placerer du det så venligt i din egen afdeling

Nahda.

Og hvor tomtitomtitom
er så din afdeling?

vh
Tom

Hej Tom ftg
De fire hebraiske bogstaver hedder Jod He Vav He, og disse fire hebraiske bogstaver svarer til vores JHVH. Somme tider ser man det gengivet som YHVH, men JHVH er korrekt fordi der ikke findes vokaler på hebraisk. Det hebraiske alfabet indeholder kun konsonanter. I nogle lande bruger man imidlertid Y som konsonant (for eksempel i Tyrkiet), og så betyder Y det samme som J.

Jehovas vidner går ikke så højt op i hvordan man udtaler Guds navn. Vi benytter den form der er almindelig i det land vi bor i, og her i Danmark er det altså Jehova. Denne form har altid været gængs her i landet, men efter at Jehovas vidner er dukket op, så er det altså lige pludselig forkert, og nu diskuterer de lærde om det skal være Jahve eller Yahveh eler Yehvah eller noget andet, men dette er alt sammen uden betydning. Det der betyder noget er at man bruger Guds navn i stedet for at omskrive det til HERREN, the Lord, Adonaj eller noget andet.

Navnet Jehova forekommer næsten 7.000 gange i Bibelen og er Guds hellige navn. At omskrive dette hellige navn til Herren (The Lord) er en vanhelligelse af navnet.

Med venlig hilsen, ftg.