Gæster?

Gæster? Julia P
Mange af jer herinde taler om at indvandrere og deres efterkommerer er vores "gæster", og man jo bare kan smide sine "gæster" ud, hvis de ikke opfører sig ordentligt!
Hvordan kan man kalde 2. og 3. generationsindvandrere for "gæster"? De er født og opvokset i Danmark...
Hvornår er man ikke mere gæst? Hvor mange generationer skal der gå? Er det et genetisk spørgsmål? Et religionsspørgsmål? Eller et spørgsmål om trditioner? Påklædning? Hudfarve? Hvornår kan man accepteres som dansk? Skal man opgive sin kulturelle baggrund, traditioner osv?

svensk frank
Dine spørgsmål bliver dummere og dummere, synes jeg.

Hvordan bliver man i dine øjne svensker, er det nok bare at flytte til Sverige?

Den dag anonym
hvor de GERNE vil integreres, den dag hvor de respekterer danskernes love og regler og kultur. Den dag hvor det er ligemeget om de gifter sig med danskere, røde, gule, marsmænd eller "deres egne" uden at det skaber problemer i familien. Den dag de vil lære det danske sprog og ikke behøver tolke efter et par år. Den dag de prøver at finde et arbejde og ikke bare forventer at få penge. Den dag hvor jeg eller min mor ikke skal kaldes for vantro eller ludere.
JA, jeg er udemærket klar over at ikke alle er sådan, langtfra, og dem har jeg det helt fint med. Er venner med flere. Men dem der ikke vil det ovennævnte, ja de vil ALDRIG føle sig hjemme. Danskerne får skylden at de ikke bliver talt ordentligt til/om. Pressen får en stor del af skylden. Men tænk, hvis skyld er det egentligt? Deres egen.
Hvis jeg boede i udlandet og gjorde det ovennævnte, hvordan tror du det land/landsmænd ville synes om det?
Håber du svarer på de sidste par linier, det er dig der starter en debat uden at give din egen mening. Det er lidt typisk herinde. Folk forventer at få svar uden selv at "være med".

Dumt? Julia P
Du kan jo bare svare eller ignorere mit spgm.! Dumt er at svare uden at svare ;)
2. og 3. generations indvandrere er jo ikke "bare" flyttet til DK, men er opvokset her! Så svar mig dog, er de danskere i dine øjne eller ej, -og hvorfor?

Kunne godt tænke mig af vide anonym
Hvor bor du i landet? Jeg tror næppe du bor i Kokkedal, Vollsmose, Nørrebro eller andre steder hvor flertallet er muslimer. Flere end hinduer, kinesere, buddister, kristne, katolikker eller lign. Husk på alle dem fra østen, de er jo ikke kristne. Hører du danskerne brokke sig over dem? Næ, du generaliserer og tror danskerne er racister. Men du glemmer der er mange herfra (Østen). Dem er der jo ikke bøvl med, måske fordi de kæmper for at kunne klare sig selv og være en del af samfundet. Også selvom de beholder deres egen kultur.

Jo, min mening... Julia P
kan du da vist godt regne ud, udfra det jeg har skrevet! ;)
"Hvis jeg boede i udlandet og gjorde det ovennævnte, hvordan tror du det land/landsmænd ville synes om det?

Jamen, bor 2. og 3. generations indvandre i udlandet? De er født og opvokset her i DK, -det er ikke "udlandet" for dem, vel?
Og de fleste af de punkter du nævner betegner jo kun en mindre del af indvandrene! Der bliver focuseret utrolig meget på indvandrere, som ikke er blevet velintegreret.

sverige2 frank
Hvis jeg flyttede til Sverige, tror jeg egentlig at jeg ville være gæst hele mit liv.

Mine børn ville nok også være en form for gæster, selvom de blev født i Sverige - ihvertfald hvis jeg gennem min opdragelse af dem fastholdt at de skulle forblive danskere. Jeg tror egentlig at man vil være gæst, ligesålænge man holder fast i sit oprindelsesland.

Jeg tror aldrig jeg ville føle mig som andet end dansk, uanset hvor længe jeg var i det nye land. Men jeg ved til gengæld at jeg ville være en eksemplarisk gæst i det nye land.

Og vil du svare mit spørgsmål?

Så det handler om muslimer? Julia P
Det er kun muslimerne der ikke kan blive danske?
Jeg kan ikke helt gennemskue, hvad du vil med dit indlæg...
Dette er ikke ment som en provokation, for jeg vil gerne høre hvad du egentlig mener!

Nej, anonym
Det handler ikke om muslimer. Det handler om dem der ikke vil integreres. Lige nu er tilfældet altså at det er muslimer - nogle. Selvfølgelig kan de blive/være danske. HVIS de vil.
Det jeg mente med mit indlæg var, at danskere ikke har noget imod indvandrere (gav et eksempel på Østen) vel at mærke at de SELV vil gøre noget for at blive integreret.

Ja, jeg svarer Julia P
For mig handler det om hvordan man føler sig! Og selvfølgelig skal man holde på sine traditioner, også som efterkommere! Jeg ville også lære mine børn om danske traditioner, hvis jeg boede i udlandet! Og det er der da ikke noget i vejen for! Det har man da ret til! Jeg ville ikke betragte mig som gæst i et land, hvis der er tale om 2.- 3. generation, selvom vi havde vor egne traditioner osv
For hvor hører mine børn hjemme, hvis ikke i det land de er født og opvokset i?
Tænk på efterkommere af danskere som bor i USA, de føler sig bestemt som amerikanere, selvom de lægger en ære i deres danske forfædre og traditioner! Og taler gebrokken dansk, som de aldrig bruger, udover i deres danske foreninger...

Jo, men hvad er så integration? Julia P
De behøver vel ikke at fravælge deres traditioner og religion for at være integreret, vel?
Der er problemer med nogle kriminelle indvandrere, og de får desværre meget opmærksomhed i medierne! Men husk at det er langt fra alle!

Fokusering anonym
Ja, der bliver fokuseret meget på dem der ikke er vel-integreret. De forudsager en masse ulykke for dem det går udover. Derfor fokuseringen. Tænk tilbage på rockerkrigen. Den havde også en masse fokus da det gik voldsomt til. Så det er jo ikke pressen og enkelte personer der "fyrer" op omkring det. Dem er forudsager alt dette, det er dem selv der er skyld i at der er sådan en fokusering.
Det jeg mente med udlandet. Hvis f.eks. jeg flyttede til udlandet og mine børn og børnebørn (2. og 3. generation) blev opdraget til ikke at respektere det "nye" land, dets love, regler og kultur, ikke kunne tale sproget ordentligt når de begynder i skole osv. Det var her mit spørgsmål til dig kom. Hvordan tror du det "nye" land/landsmænd ville synes om mig og 2. og 3. generation (børn og børnebørn) hvis vi opførte os som jeg beskrev i indlægget "Den dag"?

Hvorfor Konvertitten
Hvorfor er i danskere bare så dumme og snævertsynet at høre på evig og altid??
Kan det være så svært at tage et ansvar for dem man selv har lukket ind i landet?? Det er sgu da ikke sværere end at dem som har fået permanent opholdstilladelse i DK er danske statsborgere. Disse statsborgere burde logisk nok ikke kunne smides ud af landet, der er noget som hedder bordet fanger, og så må regeringen tage det ansvar de har påtaget sig. Længere er den ikke. Det om man er dansker har ikke noget med sagen at gøre, man må se på det juridiske. Det er jo et frit land og en personlig sag hvordan man vil leve sit liv, så INGEN skal bestemme hvilke traditioner man holder fast i!! Jeg er konverteret til Islam og jeg holder ingen danske traditioner. Er jeg så statsløs?? Det med nationalisme er iøvrigt også en mærkelig ting. Vi er en art og et folk. Mennesker

Jeps anonym
Det er langtfra alle. De behøver ikke frasige sig deres kultur. Hvis du husker hvad jeg skrev om dem der kommer fra Østen. Men de SKAL altså respektere at de kommer til en ny kultur, med al respekt - det er dem der kommer her, det er dem der skal tilpasse sig. (Nej, jeg siger ikke at vi ikke skal sætte os ind i deres kultur). Men jeg siger de kommer her, de må respektere at ting er anderledes her. ALT. Kultur, love, regler, respektere kvinder (deres egne og andre), respektere at de lever i en andet land med en anden religion, kultur osv. Andre love og regler osv.
Får iøvrigt stadig ikke svar på det jeg spørger om.

Hov hov anonym
Der er INGEN danske statsborgere der bliver smidt ud til et andet land.

Hej Julia Bitte
nu nævnte du selv danskere, der er immigreret til USA. Jeg har en veninde, der rejste derover for mange år siden. Hendes børn er amerikanske, taler amerikansk, er gift med amerikanere.

2.-3. generations indvandrere i Danmark får jo for det meste "importeret" deres ægtefælle fra hjemlandet.

Min mening er, at de der vil integreres bliver det, de der ikke vil bliver det aldrig, så kan man ofre nok så mange penge på det.

Tilbage til min veninde i Amerika : Hun siger selv, hun er dansk/amerikaner, men hendes børn er amerikanere.
Gu' ved, hvad et muslimsk forældrepar vil sige om deres børn? De må jo endelig ikke blive for danske/vestlige.

Ska' lige hilse og sige at det absolut ikke gælder alle muslimer. Jeg kender en hel del....arbejder sammen med nogle. Og de er hel på egen hånd blevet integreret. Hvordan de så lever derhjemme, kommer jo ikke mig ved.

Dit spørgsmål gik vist på, hvornår man var dansker? En udlænding kan vel aldrig blive dansker? Hvis jeg flytter til udlandet, vil jeg jo altid være dansker.

Til sidst vil jeg sige, at jeg tror ikke, de unge 2. og 3. generationer har det særlig nemt. Hjemme skal de være arabere, ude danskere!!
Det er jo de håbløse forældre, det er galt med.

I er helt af sporet Konvertitten
Hvorfor er i danskere bare så dumme og snævertsynet at høre på evig og altid??
Kan det være så svært at tage et ansvar for dem man selv har lukket ind i landet?? Det er sgu da ikke sværere end at dem som har fået permanent opholdstilladelse i DK, ER danske statsborgere. Disse statsborgere burde logisk nok ikke kunne smides ud af landet, der er noget som hedder bordet fanger, og så må regeringen tage det ansvar de har påtaget sig. Længere er den ikke. Om man er dansker, har ikke noget med sagen at gøre, man må selfølgelig se juridisk på det. Det er jo et frit land og en personlig sag hvordan man vil leve sit liv, så INGEN skal bestemme hvilke traditioner man holder fast i!! Jeg er konverteret til Islam og jeg holder ingen danske traditioner. Er jeg så statsløs, skal jeg så dømmes anderledes end andre?? Det er jo faktisk realiteten idag for mange 2. generations invandrere at de får en anden dom end alle andre. Bare fordi de ikke drikker øl eller spiser svin og nøgenbader med andre. Det er klart at de unge invandrere bliver frustreret over ikke at må leve som muslimer, hvilket så resulterer i at de afreagerer på samfundet. For hverken samfundet eller forældrene har fat i dem.

Sikke noget at fyre af anonym
Helt ærligt, hvad folk spiser må de selv om, hvad deres traditioner er må de selv om. Men hvordan man gebærder sig overfor hinanden - det må de ikke selv om.
De sidste 4 ord kan jeg godt give dig ret i.
Vil iøvrigt sige, at det er fuldstændigt ligemeget hvilken religion man tilhører. Det er hjertet der bestemmer.....

usa frank
For dig handler det om "hvordan man føler sig", og når det er sagt - bør du kunne se at langt størstedelen af de indvandrere vi har i Danmark sætter en ære i ikke at føle sig danske. Og hvis de, trods 3. generation stadig ikke føler sig danske...ja så er selve nationalitetsfølelsen vel underordnet i denne sammenhæng??

Jeg synes der er ret stor forskel på om man, når man bosætter sig i udlandet, lærer sine børn om sit hjemlands traditioner - og på at sætte sig i et land, og fastholde alle principper fra sit hjemland og derudover kræve at det nye land skal tilpasse sine traditioner til dine. Der er vel ingen danske immigranter i USA der kræver at den pågældende stat skal oprette et "mini-Danmark" med danskundervisning i skolerne, med danske kirkegårde, kirker, ret til at bære "klap-hatten" på arbejdspladserne. Eller krav om at amerikanere skal spise dansk mad i børnehaverne?

Og mht. udvisning af kriminelle gæster, kan jeg henvise til en vis hr. lundin, der retsmæssigt blev udvist af USA efter udstået straf. Sådan skal det da være..uanset hvilket land man gæster.
Husk på at Lundin ikke blot var en ferierende gæst, han var bosat i staterne.

Udover ovenstående ser jeg gerne din kommentar til den kendsgerning, at danskere vil udgøre under 50% af den befolkningen i Danmark i 2060 - såfremt at disse tiders udvikling fortsætter. Er denne udvikling helt iorden med dig?

Det lyder ok Julia P
det du skriver, sådan set... Og jeg tror også de fleste indvandrer og deres efterkommere tænker sådan. Vi hører desværre hovedsageligt de negative historier i medierne.
Undskyld, jeg glemte at svare:
Nej, jeg bor ikke i et af de områder du nævner, og har måske derfor personligt mest mødt velfungerende indvandrere. Og her spiller den sociale baggrund jo en rolle... Og heldigvis bor alle indvandrere ikke disse steder. Og man skal bestemt ikke generalisere udfra oplevelser fra Vollsmose osv, for det vil jeg mene er usagligt!
Derimod skal man erkende at der er et problem i disse områder, både mht. indvandrere og danskere og forsøge at finde løsninger!

usa osv frank
"Kan det være så svært at tage et ansvar for dem man selv har lukket ind i landet?? "

Hvorfor skal VI tage ansvaret - er det ikke på sin plads at de SELV tager ansvaret?

Hvis en dansker immigrerer til USA, skal han da selv sørge for at opnå sin personlige succes. Han får da ingenting foræret, ej heller en integrationspakke, Nej han skal tage ansvar for sit eget valg om at flytte til et andet land. Og jeg tror ærligt talt ikke at NOGEN dansker i USA ville opleve at kunne gebærde sig, uden at kunne tale engelsk.

Jeg mener at det er op til immigranten selv, at tage ansvar - det er hans/hendes eget ansvar at sørge for den nødvendige dygtiggørelse der skal skaffe vilkår i det nye land. Og det er personens eget ansvar, at han børn lærer nøjagtigt det der skal til i det nye land, for at kunne begå sig på samme vilkår som de "indfødte".

Til konvertitten Bitte
" Dem man selv har lukket ind i landet" ????
Jeg har sgu ikke lukket nogen ind.
Var der nogen, der spurgte, om vi ville have alle de indvandrere?

For min skyld må der gerne komme udlændinge til Danmark, hvis de vel at mærke kan forsørge sig selv.

Ufatteligt Konvertitten
Selvfølgelig har regeringen og lovgivningen et ansvar! Men at udvise nogle fra landet er at lægge ansvaret fra sig!

Hvis en 2. generations svensker begår en lovovertrædelse så smider man ham sgu da ikke tilbage til sverige hvis han er dansk statsborger. Hvorfor gør man så det med 2. generations muslimer?? De har begge to opført sig åndsvagt, ja, men så må de jo begge tage deres fængselsstraf og leve videre bagefter. Jeg kan ikke se hvor det at smide folk ud, høre hjemme i denne her sag!? Udover at det altså er et racistisk land vi bor i.

Demokrati Konvertitten
Jeg trode ellers at i var så stolte af jeres demokrati og fælles medbestemmelse osv. derud af

Jamen, ser du Julia P
det er jo underordnet, hvad folk føler. Man SKAL ikke føle sig dansk for at bo i Danmark! At være velintegreret er ikke det samme som at føle sig dansk!
Mht. at indvandrere "kræver" ( en fordom!)...
Det er for mig uforståeligt, at der skal laves så stort nummer ud af, at de vil have deres egne gravpladser, mossker osv. Vi har religionsfrihed i DK! Skal dette ikke gælde muslimer? Og modersmålsundervisning har jo vist sig at hjælpe børn til at lærer deres 2. sprog bedre, så hvorfor ikke? (såvidt jeg ved er det ikke muslimerne der har opfundet dette ;) )

Hvor stor % er "fuldblodsdanskere" den dag i dag? Jeg er ikke skræmt over at danskere en dag bliver i undertal (er dette genetisk eller "følelsesmæssigt"?)... Hvor har du i øvrigt denne påstand fra?(det er jo en påstand indtil der angives kilde)

Du hører/læser ikke hvad der bliver sagt anonym
Man smider ikke danske statsborgere ud af Danmark til et andet land.
Tidligere blev der henvist til Hr. Lundin. Han var dansker og blev smidt hjem.....til Danmark. Selvom han havde boet i USA meget længe. Det samme sker her og det er altså ikke danske statsborgere der kan blive smidt ud. Så du må have misforstået noget et sted.
Ja, hvis en svensker laver lort her bliver han også smidt hjem.....til Sverige.

Nu har jeg aldrig Konvertitten
Nu har jeg aldrig hørt om noget samfund hvor man kan få indfriet lige præcis alt det man ønsker sig. Men når jeg siger "dem som i selv har lukket ind i landet" så mener jeg selvfølgelig, den regering som varetager dine interesser:)

Her ligger problemet anonym
At få modersmålundervisning så de kan lære deres 2. sprog bedre. Læs lige igen. Så de kan lære deres 2. sprog bedre. Hvordan lyder det? Jeg troede at dansk var deres 1. sprog når nu de er født her, skal bo her, tage deres uddannelse her osv.
Tilbage til USA, 2. og 3. generation har engelsk/amerikansk som 1. sprog og deres forældres (hvis immigranter) sprog som 2.
Skal indvandrerne der er født her med en fremtid her ikke have dansk som nr. 1. sprog?
Det er netop problemet. De (husk nu vi kun taler om nogen) gør alt for IKKE at ville integreres.
Jeg er selv gift med en fra udlandet, får vi børn og flytter til hans hjemland, ja så skal de lære dansk.....men ikke som 1. sprog. De skal da også lære de danske traditioner at kende, men ikke sådan at jeg/vi ikke respektere at det er et andet land, at det går ud over landets love og regler.

Jo, men Julia P
kommer det os ved, hvem de bliver gift med? om det er ok, at nogle "henter" ægtefæller i hjemlandet kan man jo diskutere, men med regeringens lovgivning er der vel ikke så meget at sige...
"Hun siger selv, hun er dansk/amerikaner, men hendes børn er amerikanere.
Gu' ved, hvad et muslimsk forældrepar vil sige om deres børn"
Jo, der er lige den foreskel at dansker er en nationalitet og muslim en trosretning! -Så de vil nok sige muslimer, vil jeg tro. Og for mig er det da egentlig underordnet hvad de kalder sig. Det handler mere om hvorvidt de føler sig en del af det danske samfund!

"Dit spørgsmål gik vist på, hvornår man var dansker? En udlænding kan vel aldrig blive dansker? Hvis jeg flytter til udlandet, vil jeg jo altid være dansker."
Ja, enig, nu var jeg især interesseret i at høre mht. 2. og 3. generationsindvandrere.

"Til sidst vil jeg sige, at jeg tror ikke, de unge 2. og 3. generationer har det særlig nemt. Hjemme skal de være arabere, ude danskere!!"

Helt enig, og jeg tror denne dilemma spiller en meget større rolle end mange tror. Og denne problematisk burde man nok tage mere fat i!

Fortsat god aften!

Det er klart Konvertitten
Jeg er bare modstander af nationalisme

ENIG!!! Julia P
Jeg er helt enig med dig!

Hvorfor skulle mennesker, som har dansk statsborgerskab behandles anderledes, især hvis de født og opvokset her?

Vi prøver igen igen anonym
Må henvise til mit indlæg "Du hører/læser ikke hvad der bliver sagt".

Definition på Julia P
1. og 2. sprog:
1. sprog er det sprog, man lærer først(typisk det der tales mest i hjemmet). Og som du selv siger er det naturligt at man lærer sine børn sit eget sprog -det kan man ikke bebrejde nogen, vel?.
2. sprog kan man sagtens lære fra starten af (det betyder ikke at de nødvendigvis læres senere.

Nu skal du huske ikke at blande indvandrere og flygtninge sammen! For mange flygtninge kæmper selv med at lære dansk! Og det er her modersmål er brugbart ifht. når børnene skal lære dansk!

Bvadr! Anonym
I er da så torskedumme at høre på allesammen. Det er da godt, at internettet giver jer mulighed for at debattere og diskutere, men I GUDER hvor fremstår I dog som ubegavede ignoranter af rang. Frels mig for fremtiden, hvis den skal tegnes af folk som jer. Start med at lære at stave og tilegn jer så derefter et minimum af almenviden og til sidst en anerkendelse af, at I hverken er mere kloge eller interessante end noget som helst menneske i denne verden.

Kedeligt indlæg! Julia P
Tænk at du overhovedt gad at bruge tid på at skrive den? Det undrer mig!
Hvorfor skrive i denne tråd, hvis du ikke vil deltage i debatten?

Men fortsat god aften...

Det har du ret i anonym
Man skal passe på ikke at blande det sammen. Men flygtninge der får børn her.....og børnebørn. Er de flygtninge? Dem der er født her skal vel have dansk som 1. sprog, hvis altså ikke lige familien kun vil være her i en periode (og perioden ikke er 10-20 år). For er den af længere varighed er det da klart at børn og børnebørn har mere tilknytning til DK. Her er den igen, dansk må blive deres 1. sprog.

Håber du fik luft anonym
Jeg tror du har misforstået noget. Hvem siger vi har påstået det du beskylder os for?
Du har måske haft en dårlig dag/uge, men det er da godt vi kan bruges til at få afreageret på.

Røv og gulvspand Charles Gyldenkål
Jeg kan godt forstå, at menesker flytter fra et andet land, hvis man er utilfreds med det der sker i det land man bor i. men jeg kan så ikke forstå at man skal tage alle sine traditioner med til det nye land, for så bliver det vel til sidst lige som det land man er flyttet fra.og for at være lidt grov,kan man vel sige at muslimer er som hyæner,de ødelæger alt der hvor de er, flytter så vidre til et nyt sted, og ødelæger det.så kald mig bare racist men jeg mener at muslimer skulle forbydes adgang til DANMARK.

Bvadr igen! Anonym
Fordi folk som jer aldrig har mødt modtand i livet. I sidder bare med jeres sig-selv-nok og møgforkælede holdninger. Det er til at få kvalme over jeres navlepilleri og jeres selvspejlen hele tiden. Lær at stave og ytre jeres synspunkter på en måde, der gør, at I kan tages alvorligt. Ellers bliv bare siddende i sofaen med jeres Nokia og PS2 og Coca-Cola og jeres evindelige gensidige røvslikkeri og knuzzer og grineren og nederen og jeres permanente åndelige fattigdom.

lidt svært...jeg kan ikke give noget entydigt.... arlene18
men i længden handler det vel om at føle sig som en dansker????føle sig velkommen,forbundet i samme båd..respekteret...(men selv føler jeg mig det ikke den vej); 0)
2-3.generationsindvandrere er allerede danskere....de bor her fast.....Og jeg mener alle har ret til at have deres egen kultur (mv der er da ikke noget mere harmløst end et tørklæde...Man kan jo stadig se ansigtet...og det kunne være gå hen og være en fordel fx.som bager)
men at blive set som en dansker og have enten danske venner/familie/kollegaer osv.Og at kunne lide at være her.....

Muslimerne mit store ego
vil ikke integreres.
For hvis de ville, så hentede de ikke deres kvinde eller mand i deres eget land, så blev de fleste da gift med en fra vores land, men se en muslimsk kvinde må ikke gifte sig med en dansk kristen mand, hvorfor???
Nu skal I ikke fortælle mig, at det må de godt, for min søns kærste, som er muslim, er blevet truet af andre muslimer, med at hun bliver slået ihjel.
Så længe muslimer ikke anerkender Danmark, som et frit land, og alle har ret til at gifte sig med hinanden, bliver, eller vil de aldrig bliver dansker.

svar Julia P
"Men flygtninge der får børn her.....og børnebørn. Er de flygtninge?"

Nej, det er dem der har børnebørn er vel ikke mere. Dog dem med børn sagtens kan være flygtninge!

"Dem der er født her skal vel have dansk som 1. sprog, hvis altså ikke lige familien kun vil være her i en periode."

Ja, de skal lære dansk, og det er sådan at det hjælper, hvis de får modersmålsundervisning, da det af gode grunde typisk er det sprog de lærer først.

Ikke haft modgang anonym
HVORDAN H...... kan du sige sådan noget. Hvad bilder du dig ind.
Jeg har været ude for mange udfordringer i mit liv. Det afskår mig ikke for at have meninger om div. ting.
Du har vist et KÆMPE problem. Tillader dig at udtale og beskylde andre for en hel masse (iøvrigt tal for dig selv, du kan ikke stave.....åh ja, jeg fandt sørme en stavefejl. Typisk. Så fej for egen dør først, tak).
Møgforkælede, jeg har ikke siddet og fået alting forærende, så tal for dig selv. Du har vist dine egne ting at slås med. Det skal ikke gå ud over andre.

Bvadr igen igen! Anonym
Og stakkels lille dig. Du havde en god og tryg opvækst. Du røg, men fik kørekortet alligevel af dine forældre, som også havde sat penge ind på den børneopsparing, du fik udbetalt som 21-årig. Så købte du din første bil, fik hjælp af far til resten, for den var jo lidt for dyr sådan en BMW fra 86, når der i bagsmækken skulle monteres hi-fi for 40.000,-. Og sikke et held at din mor kendte en ejendomsmægler, som kunne hjælpe hende med at finde den 2-værelses ejerlejlighed på Amager. Selvom den var til dig, betalte hun og fik særlig rabat på salæret. Og nu sidder du der, Kenneth.. uden kæreste og fremtid, fordi du aldrig har været nødt til selv at lette røven for nogen eller noget i denne verden.

Dumsmart... Anonym
er en farlig kombination, Charles Gylle. Måske skulle du tage med gutterne ud og bowle og være tåbelig, som du plejer?

Jamen anonym
Bøsse!! Du er da simpelthen noget af det klammeste jeg længe har stødt på! FØJ for en arrogance!

Jamen Julia P
Skal man være dansker for at være velintegreret?
Der findes muslimer i alle afskygninger, på samme måder som os kristne: fanatikere, højtidsreligiøse, folk som kun af det af definition(ikke praktiserer)osv.
Og jo, jeg kender til muslimer der har giftes sig med danskere (3 par). Ikke alle muslimer er fanatikere...

Truer du Charles Gyldenkål
Er det en trussel du kommer med

Endnu mere dumsmart B2D
ska vi slås, ska vi slås :)

;) Ok, ham må du gerne Julia P
genere lidt :)
Jeg tror nu, du ville få mere ud af, at starte en debat et andet sted, om nogle af de frustrationer du render rundt med, for det kan ikke være sundt! Du har tydligvis ondt af dig selv, -der findes der terapier og psykologer til sådanne tilfælde!


Fortsat god bedring ;)

Nej Charles Gyldenkål
Det er ikke der jeg vil hen.og der har vi det igen med muslimer og deres ære du trot mej over fod jeg slå din famil ihjel

Nemt Aristo
Ja det er jo nemt nok at sidde og være dommer, men såmænd også farligt, når man er så død uintelligent og uvidende som du er. Kunne du ikke prøve at bidrage med noget i debatten, så kunne det jo være vi andre også kunne få noget at grine af:)

ja du har ret!!! arlene18
Det med tørklædet var et dumt påskud!
mener at jeg tror der er mange,mange indvandrere/flygtninge....der ikke har lyst til at være danskere når de ikke respekteres fra dag et!
Der er meget fremmedhad i det her land...jeg føler mig ikke engang selv som en dansker for det er ikke noget at være stolt af...efter min mening...det går den gale vej...

Hvornår er man Dansker! symbiosen
Jvf. Grundtvig :Til et folk de alle høre,
som sig regne selv dertil,
har for modersmålet øre,
har for fædrelandet ild.

Dansk fællesskab mhb. på sprog, kultur, historie og nationalfølelse uden hensyn til politisk samhørighed.

Gæsterne bliver ikke Dansk bare fordi man får dansk indfødsret og et rødbedefarvet pas!

ok :) frank
Forsøger at finde linket mht. år 2060.

I mellemtiden kan du så henvise til dine kilder vedr.:

1."At være velintegreret er ikke det samme som at føle sig dansk!"

2."Mht. at indvandrere "kræver" ( en fordom!)"
Vil gerne se dokumenteret at dette kun er en fordom.

3."Vi har religionsfrihed i DK! Skal dette ikke gælde muslimer?" Vil gerne se dokumentation på at dette ikke overholdes.

4."Og modersmålsundervisning har jo vist sig at hjælpe børn til at lærer deres 2. sprog bedre"

usaglig frank
Du burde undlade at være så fordomsfuld.

Man er ikke nødvendigvis racist eller nationalist, blot fordi man forholder sig kritisk til samfundets udvikling.

Og hvis du bliver ved med de beskidte klicheer, skal du ikke forvente svar fra undertegnede - det er simpelthen for useriøst.

Nej de bliver ikke mere maren
...danske fordi de får dansk statsborgerskab, de fremmede er mere farverige end os danskere fordi de har oplevet to og ikke kun en verden. De har sammenlignings grundlag samt de kan bruge det bedste af begge verdener. Hvorimod du og nogle danskere er begrænsede, indbildske, indadskuede navle fikserede mennesker med kæmpe stor ego.
Gudske lov er vi ikke alle sammen af samme støbning. Gudske lov er vi mange som har hjerterum for alle, vi har overskud af varme og plads til medmenneskelighed

ansvar ansvar
Mht. ansvar, kunne dette måske være en af forklaringerne...og hvis ansvar er dét?:

http://www.dr.dk/nyheder/indland/article.jhtml?articleID=235794

Svaret afslørede lige maren
....din åndlige fattigdom, så du har intet at klandre de andre for. Kværulanthoved

Du har kæmpet Kosmopoliten
....så meget i dit liv, at du er blevet bitter af det. Vær vred på politikerne og industrien som skabte problemerne i "de gode 60", de hentede fremmedarbejderne for at udføre det lorte arbejde vi ikke gad lave og glemte at tiderne ville skifte som de gør hver 25 år istedet for at være bitter på dine medskabninger som også prøver at overleve

Nej de er ikke danskere! forklaring
Nej de er ikke danskere!

Hvis man føler sig som dansker er man dansker.

Statsborgerskab gør ikke en til dansker!

Du er fuld af løgn forklaring
Muslimske indvandrere skal stadig have e "raceren", helst fra hjemlandet men i hvert fald ikke en kristen dansker.

I opfører jer værre end de jødiske bosættere og end de hvide i Sydafrika gjorde.

Nogen bliver muslimer andre nazister livia
Nogen bliver muslimer andre nazister.

Selv om er skør kan man da godt være dansker!

overleve overleve
Ja alle skal overleve, men det skal ikke være på bekostning af andre.

Og dette slet ikke hvis man som gæst forulemper værten.

Pladder og vrøvl teknikkeren
Du beskylder os for at være dårlige mennesker, men vi er bare realistiske. De fleste indvandre/flygtninge vil ikke være dansker, de vil beholde deres syge religion, og så ellers gøre som det passer dem. De gider ikke og lære dansk, og deres koner bliver isoleret i hjemmet, uden kontakt med omverden. 85-90% af kriminaliteten i Danmark begåes af indvandre/flygtninge. og så vil du have at vi bare skal se stilletiende til! du kan tro nej du.

JO! Julia P
Om ikke andet er de danskere juridisk set...

Hvem I? Julia P
Prøv lige at udtryk dig klart! Og du kan ikke bare påstå at jeg lyver uden at begrunde det! Det er usagligt og primitivt!

Ja juridisk set! forklaring
Det svarer til at Ungarerne i Rumænien er Rumænerne. Du kan godt høre det lyder lidt selvmodsigende!

Jamen... evil-shewolf
jeg vil nødig træde nogen over tæerne .. Men indvandere ER gæster, ellers ville det vel hedde " 3 generations danskere" og hvorfor gør det så ikke det?.

Det er fordi "folk af anden etnisk baggrund" opfører sig som gæster, Hvis de deltog aktivt i at være "danske" så bliver de danske, hvilket mange har opnået .. og man opnår det altså ikke ved at råbe "racister". man opnår penge på kommunen men ikke ret meget andet ...

man er dansker når jullie
man vil kæmpe med næb og klør for dette land

Jeg er nok lidt dum.... viktor01
...men så kan du jo tænde lyset i mørket? Jeg så gerne belæg for at indvandrere begår 90% af AL kriminalitet?

Når Ahmed og jeg går ind i en forretning, og vi hver tager en kuglepen. Jeg betaler min men Ahmed putter sin i lommen. Så har indvandreren begået 100% af kriminaliteten ikke?
Når Ahmed alle hans søskende og hans fætre og kusiner (ialt 20 indvandrere) og jeg tager i samme forretning. Kun Ahmed glemmer at betale for sin kuglepen, står det samlede indvandrertal 21 personer så for al kriminalitet? Eller er det stadig kun den ene person som står for al kriminalitet?

DET er hvad der sker når du generaliserer.

jamen .....
jamen så kan vi jo hurtigt blive enige om at der er MANGE der IKKE er dansker...For det er de FÆRESTE indvandre/flytninge der vil kæmpe for vores land...

Og hvordan skulle man så .... ......
og hvordan ville du så mene man skulle tage fat i det???

Man skulle tro ????????????
...du sat kun på bistands kontoret for at tælle hvor mange udlændninge kommer der, du slipper kun din røvs gas ud

og det er det, der er det store problem lille per
at de ikke vil betragte dette land for deres

loyal lars.1
Nogle af de udenlandske gæster tager til Irak for at bekæmpe mod danske soldater, som er med til at befri Iraq fra et forbryderregime. Nogle tager til Tjetjenien for at slås mod de "vantro" russere. Andre muhamedanske gæster tager til Afghanistan for kæmpe mod de "vantro" amerikanere, englændere og danskere som er med i krigen mod islamisk terror. Disse muhamedanske gæster er åbenbart mere loyale overfor deres trosfæller end overfor den danske stat.

jeg har hverken naeb eller kloer bluegrazz
men hvis jeg havde ville jeg ikke gaa i kaempe for noget saa taabeligt som det stykke jord jeg er foedt paa. Pacifister og militaernaegtere er altsaa ikke danskere, eller mener du kaempe paa en anden maade?