Galathea Ekspeditionen

Galathea Ekspeditionen scherz
Hej

Om to dage søsættes den tredje Galathea Ekspedition. Det er en skib med forskere/ videnskabsmænd, der tager ud for at opdage verden.
Vi kan som borger følge med på http://www.galathea.nu - siden er lavet til formidling af viden til undervisningsinstitutioner.

En af de deltagende er Anders Lund Madsen. Jeg husker for længe siden, at han lavede et TV program til siden (13 år siden?), som skulle igangsætte en ny ekspedition.

Hvad synes I om at lade populære mennesker/ kendte mennesker om at formidle forskning?
Bliver det for poppet/ useriøst?
Hvordan kan videnskab formidles, så det bliver interessant for ikke-fagnørder?


med venlig hilsen

Formidling pingvinspasser
jeg synes netop det er ved at lade ukendte mennesker formidle den nye viden, at man opnår en interesse fra "fagnørder", som du kalder dem.
Om det bliver for useriøst er svært at svare på,men til trods for at Anders Lund madsen kan være temmelig spøjs, synes jeg alligevel han er god til at få sine (mere el. mindre seriøse) pointer ud til folk.

kompromis scherz
det er også korrekt, at det er fagnørder der formidler direkte til "os". Men det jeg også tænker på er om forskere kan og skal gå på kompromis med detaljerigdommen/ kompleksiteten i videnniveauet for at formidle specialiserede emner?
Jeg er lidt skeptisk overfor Tor Nørretranders - hans populærvidenskab synes jeg netop bliver for poppet, når det går hen og bliver sensationspræget og videnskabeligheden lettere tvivlsom. Men ikke desto mindre synes jeg det er et interessant og vigtigt stykke arbejde de laver.

~scherz

Forskere og andre skidtfisk. Stanglakrids.
nu skal man ikke stole alt for meget på forskerne, for kort tid siden fandt de bakterier som var mindst 30 milion år gamle, de har også fundet uddøde dyr, som alle mente var uddøde for milioner af år siden, men politiet kan ikke finde min scooter, som blve stjålet for 1 måned siden.

jeg tror, at de fleste forskere, uden for medical industrien, kun forsker for egen vindings skyld, derefter bliver de publiceret i et eller andet magasin, eller henlagt på diverse hylder, hvor ingen nogensinde læser det.

jeg tror at mange forsker i det samme, uden at tænke på, at andre allerede er igang, vi har jo lige set et godt eksempel med biologerne som udsatte gedder i søerne, for at bekæmpe skidtfisk, den slags forskere skulle selv have lov at betale alle de udgifter der har været.

mange falder desværre på røven for den slags forskere, og mit indtryk er, at de er unyttige idioter, som kun forsker for egen vinding, utallige gange hører vi i nyhederne, DANSK forsker, som om danskere er bedre forskere end andre, tænk på at alle får en gratis uddandelse, og gratis forskningsmidler, andre må selv betale deres uddandelse, med flere daglige job.

jeg hader, at man konstant skal se de samme personer i TV, nu har Heick familien været med de sidste 40 år, og nu ser man også en tidligere finans medarbejder, reklamere i TV, det burde forbydes, idag var Lene Baum med i godmorgen Danmark, hun var tidligere på sporløs, og også til kronprinse bryluppet, det er frygteligt at høre og se hende, men måske kan hun åbne gylpen visse steder.

måske et negativt indlæg, men vi kan jo også se, hvad kommende ingenører laver af fejltagelser, og det har absolut intet formål.

forskere burde kun være personer, som har et helt liv med erfaringer, som Einstein og ham der opdagede penicilinet.

Hmm Maria Kjaer
Jeg synes faktsik det er et meget godt spørgsmål, for man kunne godt forestille sig, at der ville gå for meget underholdning i det, men hvorfor kan det egentlig ikke være seriøst bare fordi de er kendte.
Anders og hans bror Peter Lund Madsen (som jo også er med) er jo ambassadører for ekspiditionen og er begge meget interreserede i forsking og opdagelse af verden. Så derfor kan jeg ikke se at det skulle være forkert eller useriøst at de er med. Derfor synes jeg også det er rigtig godt at de begge to har børn med. Anders har sin datter Björk med på ni år og Peter har sin søn Jacob med på 11. Og de er med for at fortælle Danmarks børn om turen, forsking, opdagelse og om søslangerne og hobbitterne, som de møder på deres vej. Man kan også stille dem spørgsmål inde på hjemmesiden, hvor især Björk er rigtig god til at svare på inlæggene, som for det meste er fra børn, som vil vide hvordan det er at være på båden.
Jeg synes det er et plus, at nogen der er så kendte som Anders og Peter, vælger at tage med på sådan en tur. Det giver turen mere opmærksomhed og større interesse for udviklingen i verden.

Maria