gennemsnits krav til videregående uddannelse

gennemsnits krav til videregående uddannelse .-.-.-1Hjælp
Hej folkens.,,,
jeg r en elev der læser på Handelgymnasie (HHX) Jeg vil gerne være Revisor og har fundet ud af man skal læse(Ha) i 5 år på universitetet.
Mit problem er nu, at jeg ikke ved hvor meget man skal have i gennemsnit for at læse Ha, har spurgt min lærer og hun siger at det vil hun undersøge, hun sagde at det plejede at være 8,4, men pga. den nye karakterskala, er hun ikke lide sikker på hvor meget man skal have i gennemsnit for at blive optaget på forskellige Universiteter.

Her finder du det hele Brian igen, igen
Kig her! Så kan du se, hvad du skal stræbe efter!

http://www.uvm.dk/nyskala/optagelse.htm

Hun kan undersøge., hvad det var i år dulkis
men det kan jo godt svinge fra år til år. Genenmsnittet er en af de faktorer man bruger for at regulere antallet af optagede på studierne.

Nogle krav er så mere stabile end andre.

Hvis du vil HA og derefter uni, så er det jo statsautoriseret revisor Cand. merc. aud) vi taler om og det giver et par år mere efterfølgende uni i et statsautoriseret revisionsselskab. Du skal efter endt "læretid" der også bestå en eksamen for at få autorisationen. Det er en lang og tung vej, men du er også næsten verdensmester, når du er færdig - og absolut én af de få.

Gå til eksperterne Mulvarp
Lad være med at forlade dig på de svar du får fra folk her på siden. De vil dig det bedste, men der er mange forskellige regler omkring optagelse på en videregående uddannelse som f.eks. HA, og der kommer nye regler fra og med 2008. Adgangskvotienten er ikke noget der bliver fastsat på forhånd. Den er simpelthen et udtryk for hvad den sidste der fik en plads sidste år havde i gennemsnit. Du kan se adgangskvotienter og meget andet om bl.a. HA-studiet på www.ug.dk. Der er mange steder i landet hvor man optog alle kvalificerede ansøgere på HA sidste år. Det vil sige at man blot skulle have bestået sin studentereksamen og have bestået matematik på B-niveau. Der må være en studievalgsvejleder tilknyttet din skole, som du kan snakke med. De er eksperter i alt det med videregående uddannelse. Find dem på www.studievalg.dk

Held og lykke med din uddannelse

Revisor Tine22
Nu er der jo mange måder man kan blive revisor på. Jeg har selv læst 3 år på universitetet - HA tager 3 år. Derefter har jeg fået en trainee stilling og læser cand.merc.aud på deltid. Det er en løsning og tager 7 år i alt ca.

Så kan man vælge at få en trainee stilling lige efter handelsskolen. Så læser man HD på deltid (svarer til HA) og det tager 4 år. Herefter læser man cand.merc.aud deltids også. I alt 8 år.

Så kan man som sidste mulighed tage først 3 år på HA og derefter fuldtids 2 år på cand.merc.aud - altså samlet 5 år. Ulempen er man ingen praktisk erfaring har, hvilket er mindst ligeså vigtigt for en revisor som den teoretiske uddannelse.

Statautoriseret revisor kommer efter mindst 2 års praktisk erfaring, hvorefter man over vist 2 år følger en masse kurser og herefter kan man tage prøven der består af en skriftlig og mundligt del.

Der er altså uanset hvad lang ved fra handelskolen til den statsautoriserede revior ;)

Dit indlæg er lidt gammelt, men ville lige skære det lidt ud i pap hvis nogen kunne være interesseret :)

gennemsnit Tine22
Glemte at sige, at der i mange byer er/har været fri optagelse på HA - det kommer nok selvfølgelig an på hvor man bor og det kan ændre sig fra år til år - men det kan i hvert fald lade sig gøre at finde steder der kan optage en hvis man virkelig vil det.