Giver EU og den frie handel miljøet en chance?

Giver EU og den frie handel miljøet en chance? Sol
I april måned 2002 kunne man i bladet ´Ingeniøren´ læse om hvordan en ny rapport fra WHO og EU´s Miljøagentur, påviste at helt små børn lever livet farligt. Sammenlignet med voksne er de 16 gange så udsatte for at blive syge af et forurenet miljø. Rapporten viser tydeligt, at det ikke er ligegyldigt, hvor på kloden børn vokser op. For eksempel er risikoen for, at børn får astma op til ti gange så stor i Vesteuropa som i Østeuropa (som ellers er kendt for deres kæmpe luftforurenings problemer). Og hvert tredje barn i denne del af verden har symptomer på astma, konkluderes det. Børn risikerer at blive udsat for mere end 15.000 syntetiske kemikalier – der næsten alle er udviklet de seneste 50 år– samt for en række fysiske faktorer som forurenet luft –både ude og inde–, vejtrafik, forurenet mad og vand, usikre bygninger, forurenet legetøj, stråling og tobaksrøg.
Fri handel kan være godt - men hvilken fri handel!
Ja man kan mene, hvad man vil. Og jeg kan blot konstatere at der er gået 2 år siden denne rapport. Imens er den frie handel vokset og folkesundheden mindsket. I årevis har man forsøgt at forbyde eller latterliggøre alt fra alternativ medicin, vitaminer og økologisk mad (sprøjtefrit). Det kan da kun undre, at man i den frie handels navn nu pludselig kan indføre vitamin ´beriget´ mad og slik (og hvilket vitaminer - syntetiske!), at man i den frie handels navn vælger at ignorere alle fakta om Gensplejset produkter, stråling fra mobilmaster, amalgamfyldninger og at man frit og kvit kan fremstille, importere og eksportere syntetisk medicin, med ofte grufulde bivirkninger og hælde resten i vores vande. Hvor er fornuften og hvor længe skal vi vente på et fælles fodslag i miljødebatten? Det er da også JERES børn, det går ud over!
Et eksempel fra den virkelige verden: Min niece og nevø lider begge af en svær og særdeles farlig form for astma. Det bliver sværere og sværere for familien at skaffe FØDE til deres børn. Hvorfor? Fordi de kun kan tåle enkelte fødevare. De kan spise pasta i en periode. Men hvis det er blandet med sporstoffer af nødder, soya, majs ect., risikerer de et astmaudbrud og kvælning, andre gange har de levet af ris og og måske fisk, men er det også forurenet kan de i værste fald gå hen og dø af sult. Dette er ikke et skræmmebillede, som jeg forsøger at sætte op, det er simpelhen og desværre fakta, som man tilsyneladende vælger at ignorere til gavn for den frie handel og EU´s konstante og langsommelige undersøgelser, der skal tilgodese ALLE parter.
Hvis blot jeg kan få sikkerhed for, at kunne spise helt naturlig mad, og at der var nok af den. Ville EU slet ikke bekymre mig.
Men det er ikke den vej vinden blæser.
Jeg vælger min families og mit helbred - NEJ TAK TIL GMO I DANMARK. JA TAK TIL NATURLIG MAD.