Global finanskrise og medierne: "Konstruktiv Journalistik"?

Global finanskrise og medierne: "Konstruktiv Journalistik"? demothios
Jeg er træt af at få at høre på problemer. Jeg er faktisk langt mere interesseret i at høre på løsninger, men dette lader ikke til at være dét medierne interesserer sig for. Der er intet incitament for medierne til at bruge deres ressourcer til at rådgive, hjælpe og forklare krisens omfang og hvordan alle fra den jævne forbruger til direktøren kan modarbejde en forværring af krisen.

Hvorfor lancerer medierne ikke kollosale kampagner rettet mod en *LØSNING* af problemet, istedet for udelukkende at gøre *PROBLEMET* til en nyhed. Jeg ved ikke så meget om økonomi men det jeg har hørt tyder på at det har noget med usikkerhed blandt investorer og bankkunder at gøre. Jamen, er det så ikke oplagt at vi hjælper hinanden til at komme ud af krisen sammen, globalt? Gennem information, rådgiving og vejledning fra dé mennesker der netop kan have forstand på hvordan man kommer ud af en sådan krise? For ÈN person, kan ikke gøre det alene og de valgte ledere har ikke AL ansvaret for økonomiske kriser. Du og jeg må vel kunne hjælpe PÅ EN ELLER ANDEN MÅDE. Så hvis der er nogle eksperter derude i verden, sæt jer sammen og give os ideer til os så vi kan hjælpe hinanden til at komme ud af krisen på, allesammen.

køb større julegaver finans
... er svaret! fordi vi lever i en vækstverden.

ellers tror jeg man er nød til at splitte problemstillingen lidt op, for det er klart at den megen negative fokus får folk til at holde tegnebogen i lommen - og det vil jo uundgåeligt ramme beskæftigelsen.

Så er der noget fundamentalt galt med markedet, der gør at bobler opstår. Deregulering af finanssektorer, der oprindeligt skulle sende flere penge ud i omløb, men som istedet er brugt til vanvittige spekulationer i kursstigninger osv osv ...... det er et helt reelt problem fordi denne form for finansaktivitet ikke kaster noget reelt af sig. Det er casinoøkonomi

Midt imellem er de hysteriske. Bankfolk, private investorer, småsparere osv. Og her er der altså nogle sindsyge overbevisninger. Tag fx. mig selv - jeg har "tabt" ca 500.000 kr indenfor de sidste tre måneder fordi jeg har en del aktier. Oven i det, har jeg gennem de seneste år "tabt" ca 750.000 kr på friværdien i mit hus. Dvs at jeg samlet set har "tabt" over en million kr ............... eller hva ? Jeg tror det er sådan mange folk tænker men det er jo løgn. I mit tilfælde har jeg ikke tabt så meget som fem øre. Een ting er at et tab først er synligt/mærkbart hvis/når man realisere sine værdier, noget andet er mine aktier stadig er købt til en kurs der er under den nuværende lave kurs - dvs de er stadig i plus og mit "tab" på en halv million fremkommer kun hvis jeg ser på hvor meget de var værd da de var på det højeste. ligeså med huset. Det købte jeg da markedet var ret meget i bund og mit "tab" i friværdi kan alene regnes udfra da markedet var på sit højeste i dec. 2006 ........ og uanset hvad er huset jo ikke realiseret. Jeg tror at det er denne sindsyge tankegang der gør at det er godt stof i medierne og medierne skal jo sælge og så fremdeles.................. såeh ...... vi er tilbage ved - køb større julegaver ;-)

mvh jens

Løsningen: anonym
For at løse krisen må man fjerne de forhold som har skabt den; for nem adgang til lånefinansiering.