Good morning, Vietnam

Good morning, Vietnam inkognito19
Hej med jer derude..
Jeg er igang med at skrive en referat af filmen "Good morning, Vietnam."
Det vil være dejligt, hvis nogle af jer gider at skrive en kort beskrivelse af filmen, da jeg skal afleverer den senere på ugen:-)

GOOOOOODDMORNING !!!!! Saigon News
På vendepunktet i Vietnamkrigen starter Adrian Cronauer i 1965 som ny studievært i Saigon på hærens propagandaradio. Med sin friske facon, barske satire over krigen og moderne musik bliver han populær hos soldaterne, men en torn i øjet på de overordnede

Læs mere...

Et gensyn med Robin Williams som den dynamiske, meget talende og vittige radiomand i Good morning, Vietnam er en herlig oplevelse. Han bærer filmen oppe og formår at holde balancen mellem det morsomme, det satiriske og den nok så alvorlige baggrund, Vietnamkrigen. For nok er det en satire over krigen, men alvoren skinner igennem ved hovedpersonens stærkt kritiske forhold til krigen og dens væsen og de dilemmaer han kommer i under sit arbejde.
Robin Williams spiller korporal Adrian Cronauer, der i 1965 ankommer til Saigon, hvor han skal være studievært på hærens propagandaradio. Han møder op i en komisk kamuflagedragt fra sin tidligere udstationering på Kreta og udviser fra starten en særdeles antiautoritær holdning til sine overordnede. "Good morning, Vietnam!" er hans startreplik, når udsendelsen begynder kl. 6 om morgenen. De hader hans facon og holdninger, undtagen den øverste leder, der elsker hans friske fornyelse af radioen. I sine udsendelser spiller han moderne musik, fx Beach Boys, kværner løs i en frisk stil, hvor han ikke nøjes med platte vittigheder, men også laver satire over krigen og amerikansk politik. Og soldaterne elsker hans udsendelser.Vi er på det tidspunkt i Vietnamkrigen, hvor situationen er under optrapning. Det får Cronauer meddelelser om via telex, men opdager snart, at han er under censur. Alle nyheder skal under skarp kontrol, inden de sendes ud. Cronauer er nok en spasmager og underholder, men han ønsker også, at sandheden om krigen skal formidles. Så det gør han og flere gange må de overordnede trække stikket ud. Det gennemgående tema er Cronauers kamp for at formidle kontroversielle nyheder og satire ud til soldaterne. Men hans engagement går videre gennem den kontakt han får til vietnameserne. I første omgang gennem mødet med pigen Trinh, som han føler sig tiltrukket af. Trods kulturforskellene lykkes det ham at få en date . Problemet er bare, at hele hendes store familie kommer med for at se ham an. Urkomisk er også hans arbejde med overhovedet at få kontakt med hende. Det sker ved at troppe op i hendes klasse, hvor han får lov til at undervise i engelsk. Og lærer de vietnamesiske elever mindre pæne udtryk.
Men alvoren trænger sig på. Cronauer bliver ven med Trinhs bror Tuan, et venskab, der bliver problematisk, da det viser sig, at Tuan er med i en terroristgruppe. I en konfrontation fortæller Tuan ham, at amerikanerne er fjenden og skyld i hans mors, brors og andre familiemedlemmers død. Efterhånden bliver Cronauers udsendelser så kritiske, at han suspenderes. Han har nemlig lavet et fingeret interview med Nixon med fiktive sammenklipninger af spørgsmål og svar. Men soldaterne vil have ham tilbage.
Han ender med at måtte sige: "Goodbye, Vietnam". Trods Robin Williams image som rablende komiker er det en seriøs film, en skarp og tankevækkende satire med mange nuancer og i synet på vietnameserne, som den også kommer tæt på. Det er en film, som var kontroversiel i sin tid og som viser sig at have en overraskende holdbarhed.

Google er sgu vores allesammens ven !! [;)]

Du skal nok lige - Saigon News
- fjerne 'læs mere' og så dele den op i afsnit.... [;)]

Saigon inkognito19
Tjaaa.. det skal lige omformuelres:)

Hmm ;) h.ugilt
Hvad med at se film, den er faktisk fantastisk god, så er det også en del nemmere at skrive et referat [;)]
Hilsen Heksen [:)]

Heksen...:) inkognito19
Jeg har set filmen.
jeg kan ikke helt komme i hu om filmen, men det vil være dejligt, hvis du ville skrive en referat:) :P

lav dine lektier selv din dovne hund rektor
du tager da godt nok prisen.

rektor inkognito19
Tal pænt!