Google vil stramme ophavsretsregler

Google vil stramme ophavsretsregler djdaddy
Google vil køre en hård kurs mod illegale videoklip efter overtagelsen af Youtube. Det er udsigten til en storm af ophavsretssager, som får firmaet til at love stramminger..

Den hastige vækst på videodelingssitet YouTube skyldes i høj grad de tusindvis af klip fra gamle tv-udsendelser, som brugere på siderne uploader ulovligt.

Men Nikesh Arora, der er Googles vicedirektør i Europa, har ved et møde fortalt medlemmer af det britiske parlament, at firmaet ikke har tænkt sig at acceptere ophavsrets-krænkelser efter overtagelsen af konkurrenten, oplyser BBC News.

Få penge har afværget retssager
Når YouTube indtil videre har undgået retssager, skyldes det formentlig at firmaet er relativt nyt og indtil Google-opkøbet ikke har haft de store midler til rådighed.

YouTubes fremgangsmåde har bestået i at fjerne ulovlige klip, når de blev bedt om det. Men mange har kritiseret firmaet for ikke at være aktive nok i forhold til at forebygge ulovlighederne.

Firmaet har derudover udviklet en teknologi, som kan blokere indhold der er copyright-sikret.

Retssager forude
Nu forudser flere eksperter imidlertid at Google, som et af verdens rigeste firmaer vil blive ramt af en kæde af retssager, så snart den endelige overtagelse af youtube falder på plads.

Søge-giganten står allerede overfor krav fra bogforlag, journalister og fotografer.

YouTube har for nylig slette op mod 30.000 videoklip fra 23 japanske medievirksomheder, som fremlagde dokumentation for brud på ophavsretten.

Andre store indholdsleverandører, som Warner, Universal, Sony og CBS, har valgt at indgå publiceringsaftaler med YouTube.