Græsk rødbedesalat

Græsk rødbedesalat Lotte2
Jeg leder efter en opskrift på græsk rødbedesalat. Jeg ved ikke hvad den består af, så bare et hint om indholdet (udover rødbeder) ville meget meget behjælpeligt.
På forhånd tak

Noget i denne her stil? Hvad med
Helgers rødbedesalat

Rødbedesalaten er nem, billig og smager vidunderligt. Det er Anne Marie Helgers opskrift, og hun bruger altid græsk olivenolie, som er billigere og ofte lige så god som de franske og italienske olier.

Ingredienser:
1/2 kg rødbeder
Dressing:
3 spsk olivenolie
2 tsk tahin
1 fed hvidløg, presset
1 spsk vineddike
Salt og peber
Pynt:
Ristede solsikke-eller pinjekerner
Evt persille

Tahin?? louisenorup
Jeg læste denne meget spændende opskrift igennem og stødte på ingrediensen "tahin".

Jeg søgte på internettet og til andre uvidende/nysgerrige personer som jeg selv, kan jeg oplyse at tahin er olieret sesampasta. Men hvor pokker køber man sådan noget henne???

Du kan købe det hot-lava
hos enhver udenlandsk grønthandler, så med mindre du bor et sted hvor der ikke er sådan én, så skulle det være meget nemt. Mange kinesiske købmænd forhandler det også, og du kan endda være heldig at finde det i supermarkedet - særligt de store kæder har det (Kvicly Extra, Obs, ISO?, Føtex, Bilka m.fl.), men jeg mener faktisk også at min lokale SuperBest forhandler det i deres "eksotiske" afdeling.

Håber du finder det, og få lavet din dejlige opskrift!

Vh
hot-lava

Tilføjelse hot-lava
Jeg har lige fundet resten af opskriften på nettet, da fremgangsmåden manglede!
- men nu ved jeg jo ikke om det overhovedet var noget i denne stil der var tænkt på med opskriften!


Fremgangsmåde:
Skrub rødbederne rene og kog dem i saltet vand 30-40 minutter. De skal bevare lidt af deres sprødhed. De kogte rødbeder pilles og skæres i skiver eller ca. 2 cm. tern.
Pisk olien til dressingen sammen med de øvrige ingredienser og hæld den over de varme rødbeder. Lad salaten trække mindst 10 minutter, gerne længere. Drys med solsikke -eller pinjekerner ved serveringen.
Salaten bliver kun bedre af et par dage i køleskabet.

Tahin er arabisk semsapasta, som kan købes på glas i indvandrerbutikker