Gratisavis = øget kriminalitet

Gratisavis = øget kriminalitet pborg
Jeg har netop hørt i TV2-nyhederne at det formodentligt vil være polske avisbude som skal omdele de nye gratisaviser.

Jeg har tidligere undret mig over hvorfor især polske tyve tager på tyvetogt i små jyske byer. Ja, små byer så langt ude at selv kragerne ikke kan finde der ud. Men det kan polakkerne åbenbart. Hvorfor mon? En teori kan jo være, at der med de mange omrejsende tivolier er hyret en del billig arbejdskraft (polakker) til opstilling af boderne og banerne. Og når tivoli så har været i byen til den årlige byfest i den lille flække - så har nogle af disse sikker sonderet terrænget og har set hvor fredeligt og hvor nemt det vil være at tage uforstyret på togt i disse byer (senere).

Nu hvor der så slippes flere polakker og folk fra nogle af de andre sørgelige østlande ud i de danske byer, så vil der sikkert også komme nogle af de mere uheldige typer her op og det bliver interessant at se hvordan det vil udvikle sig med hensyn til øget kriminalitet i form af indbrud og måske direkte røverier, hvor tyvene overrumles i deres ugerninger i husene om natten. Jeg gad nok vide om 'nogen' f.eks. politimyndighederne tage sig nogle forhåndsregler for at imøde komme dette mulige problem.

Måske er jeg bare sortseer - men det kan jo også være, at jeg er forudseende. Nogle vil måske mene jeg er hysterisk og fordomsfuld. Men jeg siger ikke at alle polakker er kriminelle - men faktum er bare, at der findes personer i Polen, som ønsker at realisere nogle økonomiske drømme på den nemmeste mulige nåde. Og for nogle vil det være via kriminelle handlinger og de vil altid forsøge at gå efter de muligheder, som vi pt. ikke forsøger at forebygge.

Tænk om jeg om nogle år får ret? Men ak hvad kan jeg så bruge det til, til den tid? Ikke andet end ærge mig over at noget måske kunne være forhindret, eventuelt via genetablering af grænserne og grunddig registrering af hvem, der kommer ind i landet, specielt fra østlandene (af den grund lidt trist de kom ind i EU - ellers ikke).

desværre..... Pug
Jeg tror du har ret i dette. Desværre.

Deres indgang til kriminalitet i det danske samfund bliver større.

du har jo 50% chance optimisten**
for at få ret - det er vel gode odds, men jeg tror ikke på det værste. Sidst vi lukkede polakker ind gik det jo fremragende. De er så fuldstændig opslugt i vores samfund, at vi slet ikke bemærker dem mere.

Lad nu være med at give polakkerne skylden Mieczyslaw
for al den kriminalitet der findes i Danmark. Det er danske vognmænd der ønsker at udbytte fattige polakker.

Til Borger Mieczyslaw
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=6&conference=161&posting=735180

Ups Mieczyslaw
Forkert placering

arh? Djon
Nu bliver jeg snart hysterisk af at høre på folk, der partout skal omtale folk fra andre lande (specielt hvis de er lidt mørke), som om de kun har et mål i verden, nemlig at gøre livet surt for os rigtige mennesker. Og du kan råbe hallalhippie eller pladderhumanist eller naive røvhul efter mig, men jeg tror nu ikke rigtigt, at nogle mennesker er født direkte onde, og jeg tror også, at folk i langt de fleste tilfælde kun stjæler, hvis de er nødt til det. Mange vil jo nok mene, at "folk, der ikke kan kende forskel på dit og mit" skal lære det på den hårde måde. Jeg tillader mig dog at tvivle på, om den hårde måde nogensinde har hjulpet særligt mange. Om respekt overfor mennesker så har hjulpet flere, ved jeg ikke, men man har vel lov at håbe.

Polakker er nok ikke de værste... pborg
Nu er det ikke fordi jeg personligt har noget imod polakker. Og jeg kender rigtige gode eksempler på velintegrerede polakker. Og min bekymring har intet med integration at gøre.

Min bekymring er organiseret kriminalitet (som et senere indlæg i denne tråd ikke har forstået - men det skriver jeg til ham om lidt).

Faktum er bare, at jobbet som avisuddeler ikke kræver den helt store eksamen - modsat murer og tømrer. Dvs. dem der søger jobbet kan ønske 2 ting. At få et job og tjene penge eller at få et job og komme til Danmark. Og jeg tror da på, at der vil være flest af den første slags. Men den sidste slags kan så have flere formål med tilstedeværelsen i Danmark - enten at finde sig et uorganiseret arbejde ud over avisjobbet eller de finder selv de goder de kunne tænke sig at have.

Den sidste slags vil så bare ødelægge resten for de første - det er min anke, det er min bekymring, men det vil så også være konsekvensen af det tiltag med mindre der kommer en kontrol funktion indover.

Handlinger har konsekvenser pborg
Jeg glæder mig meget over dit svar - for se hvor svært det kan være for danskere at forstå danskere ;o) Du kan faktisk få lov til at kalde dig selv, alt det du selv nævner. For du har helt klart forstået at misforstå mit indlæg totalt (det er i sig selv interessant).

Men som du vil se i mit tidligere svar i denne tråd - så har det intet med Polakker at gøre.

Vi bør bare kende konsekvenserne af vore handlinger og tiltag. Og vi kan måske ved at kende konsekvenser lave foranstaltninger til forebyggelse af at ulykkerne sker. I stedet for først at vente på at ulykkerne sker og derefter træde til handling og da er det måske for sent og der har det fået en ny uheldig konsekvens for nogle uskyldige mennesker. Det er naivt, at tro at den sidste ulykke er sket og der aldrig vil ske flere ulykker.

Hvis vi nu i stedet beslutter os at sige: Ok vi skal have polske avisbude, men vi skal sikre os at ingen af disse avisbude vil ødelægge arbejdsmulighederne for de øvrige polske avisbude. Derfor vil det være for deres eget bedste, at der bliver ført kontrol med hvem der har uddelingsjob hvor og det skal undersøges om de f.eks. tidligere er straffet og dermed potentiel kan være en del af en organiseret kriminel gruppe. Hvordan er det lige med straffeattest og vinduespudser (for danskere)??

Hvis vi nu forsikrer os - så kan vi bedre klare/magte ulykken - må være moralen af dette.