Gudfar

Gudfar spurs.lane
Hejsa, jeg skal være gudfar til min nevø, på næste søndag, men hvad går det egentligt lige ud på? Hvad går jeg ind til? Hvad forfligter jeg mig til, hvordan er det lige i forhold til dem der står fader?

Sikken en ære... Anonym
Hej

Jeg har sakset følgende fra Wikipedia...

En gudfar eller gudmor er den person, der holder barnet under den kristne dåb og svarer for barnet. Ikke at forveksle med en fadder, der er vidne til dåben og har en moralsk forpligtelse til så vidt muligt at sørge for, at barnet opdrages i den kristne tro.

Så det ser sandelig ud til, at du skal bære din nevø! Sikken en ære. Rigtig god fornøjelse.

ja det er rigtigt spurs.lane
no at jeg skal bære ham i kirken, men jeg er ikke forpliktet til noget? jeg tænker på hvis forældrene dør før han bliver 18 år? hvem er så værge for ham, er det mig eller en af faderne?

Det er da præcis lige omvendt Millemarie
hvad er nu det?

Og du har ret anonym2
den anden skriver har pillet teksten ud af sammenhængen og har på grund af det stadigt stigende problem i det her samfund ikke gjort det korrekt fordi læs og forstå er blevet så umoderne. Her er linket

http://da.wikipedia.org/wiki/Fadder

dvs. spurs.lane
At jeg bare skal bære drengen til alters, og svare for ham, og så er den potte ude at verden?

nej icarus
du skal oplære ham i troen, fortælle om gud og kristendommen ;)

Gudforældre PerD
Faddere og gudforældres roller ved barnedåben


Ved barnedåben skal barnet have mellem 3 og 5 faddere (dåbsvidner), som selv skal være døbte, og som påtager sig en moralsk forpligtelse i forbindelse med barnets kristelige oplæring, hvis der sker barnets forældre noget, før det bliver voksent.

Faddernes navne skal oplyses til præsten eller kirkekontoret samtidig med anmodningen om dåb.

Forældre kan være faddere til deres eget barn, men der bør ud over forældre være mindst to andre faddere.

Gudmoder/gudfader

Ved dåben bæres barnet af en af forældrene eller af en af fadderne, som så populært kaldes for gudmor/gudfar.

Udtrykket gudfar eller gudmor er folkelige navne, som ikke findes i officielle regler eller liturgi til barnedåb.

Krav til fadderne

Faddere skal være døbt men behøver ikke være medlemmer af Folkekirken. Minimumsalderen for faddere er den sædvanlige konfirmationsalder (13-14 år).

Fadderforpligtelsen

Fadderforpligtelsen har ingen juridiske konsekvenser i retning af, at faddere/gudforældre har nogen pligt eller ret til at tage sig af barnet og eventuelt adoptere, hvis barnets forældre skulle dø. Disse spørgsmål afgøres af myndighederne.

Forældrene kan dog lave et såkaldt børnetestamente, hvor de giver udtryk for deres ønske om, hvad der skal ske med barnet i tilfælde af, at de selv dør. Dette ønske vil dog ikke uden videre blive fulgt, hvis myndighederne vurderer, at noget andet er bedre for barnet.

Kilde: Folkekirken.