Hænder/ fingre/ led?

Hænder/ fingre/ led? anita-er-her
Hej allesammen.
Jeg ved ikke lig hvor jeg skulle ligge det her indlæg henne. Men prøver her.
Er der nogen der ved hvorfor nogen mennesker har "stive" fingre"? Altså mine er sådan. At fx tommelfingrene kan ik bøjes bagover som mange andre kan. De er bare helt stive. Kan man gøre noget ved det? Og hvorfor er det sådan?

Knus Anita

stive fingere cstine
Hej Anita

Der er forskel på alle mennesker, nogle har fleksible led og andre har stive led.
Hvis det er noget der genere dig meget, så ville jeg i dit sted kontakte min læge og høre om det er normalt*s*

Cstine

det går nok anonym
jeg tror ikke det er noget du skal bekymre dig om, alle mine led er hypermobile pånær lige der i tommelfingeren de kan nemlig heller ikk bøjes bagover i det sidst led.... jeg synes det er meget sjovt og det har aldrig nogen sinde generet mig.

Vær du hellere glad svende
for at du ikke har hypermobile led.

Det er ikke nogen god ting - ikke noget at stræbe efter.
Min svoger har meget flexible led, og med mellemrum går det galt for ham - specielt har han det med at vride anklerne af led.

Det er rarere på langt sigt at tommelfingeren ikke kan trykkes helt tilbage mod armen.

Det er ikke det samme som at være smidig. Smidighed kan opøves med træning. Hypermobile led er "naturtalent", men ikke noget, man skal ønske sig.

måske ............
-hvis ikke det er ledegigt, eller madallergi, kan du måske prøve at få en body-sds´er til at kigge på dig.

Du kan finde en på www.body-sds.dk.

Når jeg foreslår det, er det fordi jeg selv har oplevet hvordan gamle oplevelser faktisk sad som stivhed/ smerter i led - og i muskler! Og de kan arbejde det igennem.

god fornøjelse

Måske er det.. sanessa
det modsatte af hypermobilitet. Jeg har hypermobile led, hvilket i praksis vil sige for lange ledbånd og fingre der kan bøjes næsten helt bagud.

Det modsatte må vel også kunne lade sig gøre...korte ledbånd. Hvis det ikke er forbundet med ubehag i øvrigt, så er det vel bare som det skal være.

Man kan godt træne ledbånd til at være mere felxible...det kommer når man træner musklerne. Så du må i gang med at spille klaver eller sådan noget :o)

Prøv fiskeolie-tabletter og ingefær. skytsenglen
Prøv i en måned at spise fiskeoliepiller og ingefærtabletter, helsekost i en måneds-tid. Det hjælper mange med led/gigtprobemer.