Hævelse ved hvepsestik - hjælp?

Hævelse ved hvepsestik - hjælp? Sigrid
Jeg blev stukket under foden af en hveps i forgårs og min fod er stadig hævet. Jeg har hørt det er normalt, da det er et vanskeligt sted at få hævelsen til at falde. I princippet skal jeg ligge med foden oppe, men det kan jeg ikke gøre hele tiden, så er der nogen der har et råd til, hvordan jeg kan hjælpe mindskningen af hævelsen på vej? Er det noget med at man kan tage nogle allergipiller i håndkøb? Min læge er på ferie, så hende kan jeg ikke få fat på, derfor spørger jeg lige herinde først inden jeg bliver videresendt i lægehuset.
Jeg har ikke som sådan smerte ej heller kløe, har bare hævelse og det er møgirriterende.

Håber på nogle gode husråd :0)

Apoteket jetpost
du bliver nok nødt til at gå den tunge gang ned på apoteket. Her i huset bruger vi Zyrtecnår min datter bliver stukket, selv af myg som hun hæver voldsomt af...

Sprit eller ligtorn Lassyy
Prøv med pibesouse,eddike,hjælper også mod LIGTORN økologisk SPRIT.
Spørg hos Matas,de hjælper gerne.

Køb et antihistamin skandinaven
F.eks Zyrtec.

Det er dog ikke sikkert, at det hjælper utroligt meget på den hævelse, der er kommet, men det forhindrer yderligere af dit histamin at trænge ud i vævet.

Det er histaminet som er led i dit immunforsvar, som har overreageret.

Det er det samme med myggestik, soleksem osv.

benadryl mifu
ja jeg er også blevte stykket i år, og min læge rådede mig til at gå til apoteket, hvor man kan købe et håndkøbspræparat: benadryl, som er hjælper på allergiske reaktioner, som f.eks. hvepsestik.
ellers kan jeg anbefale at holde området koldt.

Xylacame klægen
Hej er der nogen som døjer er det mig,3 gange i foden i år,i koldt vand(is) med den,køb Xylacame det køler og tager kløen,det er måske ikke stavet rigtigt,hvid pakke med blå streg.

Zyrtec er min ven fremover Sigrid
Min søster havde noget liggende og jeg har taget en pille som virker voldsomt godt, jeg er meget tilfreds nu :0) Så vidt jeg ved, er det nogen der skal købes på recept, men jeg var streng og "låne" hos min søster ;0)
Normalt hæver jeg slet ikke op eller noget, men foden er åbenbart et vanskeligere område at arbejde med hvad den slags angår. Jeg har lagt mig med benet oppe og nyder følelsen af rent faktisk at kunne mærke, at hævelsen forsvinder ligeså langsomt :-)

Tak for godt råd

Hej Lassy Sigrid
Tak for rådet. Min søster har dog givet mig en allergipille ved navn Zyrtec. Ingen bivirkninger, men MEGET effektiv. Det kan du måske bruge hvis uheldet skulle være ude efter dig eller din familie engang ;0) Det håber jeg dog ikke, men nu kan jeg videregive rådet i det mindste :0)

jep Sigrid
Jeg har fået ad vide, at selvom man normalt ikke hæver op, så er det anderledes nede under foden, da det område forbliver ømt og irriteret, da det er svært ikke at bruge foden. Jeg plejer nemlig aldrig at reagere på stik, men jeg har da lært, at bliver jeg stukket under foden igen, så skal den holdes oppe og i fuldkommen ro. Ikke noget med at tage på arbejde og i lukkede sko. Det var virkelig dumt af mig, mildest talt. Det er vist også noget med, at man træder giften yderligere ind i kroppen, når man går på stikket.
Har taget en Zyrtecpille og den virker helt fint, heldigvis :0)

benadryl skulle være godt Sigrid
og du har helt ret i, at man skal holde området koldt, det var så det jeg ikke gjorde, så det har jeg lært !!

Jeg skulle også have taget Bendryl lige fra begyndelsen men jeg havde ikke nogen på mig og jeg vidste heller ikke hvordan jeg skulle forholde mig til hvepsestikket, da jeg kun er blevet stukket to gange før - og det er mange år siden. Jeg følte mig pludselig lidt på bar bund ;0)

Tak for dit gode svar

AV AV AV AV -Stakkel Sigrid
Du er da godt nok afsindig uheldig. 3 stik og så lige i foden af alle steder. Tak for lort !! (som man så pænt siger)
Jeg har noget der hedder Xylocain som man kan smøre på stikket og det hjælper også meget godt. Men vigtigt er det, at køle stedet ned og holde foden i vejret. Det har jeg skrevet mig bag øret. Desuden kan jeg anbefale dig Zyrtec, som en anden også nævner. Min søster stak mig en pille og den er virkelig effektiv, mildest talt :0)

Håber ved Gud ikke,at du får flere af de møgstik

Stærk bundet væv under foden skandinaven
Ikke rigtig plads til at en hævelse kan fordele sig. derfor gør det mere ondt, og ses mere.
Xylocain er et bedøvelsesmiddel, og tager smerten i huden.

Men hvepsestik kan faktisk være meget farlige.

Man kan gå i chok.

håndkøb jetpost
zyrtec er i håndkøb

ja samtidig med... mialand
at en vigtig grund til, at man ikke må gå på et hvepsestik er, at man træder giften endnu mere op i foden. Derfor er det vigtigt at man fjerner brodden, suger giften ud og IKKE går på foden. Det må man simpelthen ikke, selvom det er svært. Foden skal holdes fuldkommen i ro i lang tid og gerne med is på, så hævelsen ikke breder sig. Netop fordi, som du siger, der er ikke rigtig plads til hævelser der, så det breder sig ud over hele foden - og det uanset om man er allergiker eller ej.

Hvepse stik Santakia
Hej Sigrid!
jeg blev stukket af en hveps for nogen dage siden på min arm og det hævede også...
Du kan købe noget der hedder Alnok i hånd køb på apoteket det hjælper på hævelse og det hele det er piller som man tager i 4 til 5 dage og så forsvinder hævelsen igen man bliver en smule træt af dem men ellers er der ingen bivirkninger

homøopatisk medicin kan helbrede gisiger
Hej
Biron fra firma Allergica kan helbrede hvepseallergi osv.
Kan købes/bestilles i Matas eller en helsekost.
Venlig hilsen
Homøopaten

Hvepsestik - lindring af smerter Niels Haugren
Ja, det er stort set umuligt at stoppe hævelsen, hvis man har fået et hvepsestik under foden. Blodet vil jo hele tiden gå ned til foden. Men du kan lindre smerterne efter et hvepsestik. Ifølge http://www.sundhedslex.dk/hvepsestik.htm er det en god ide at bruge is til at lindre smerterne efter et hvepsestik. Normalt mister en hveps ikke broden, men det sker nogle gange. I så fald skal du fjerne broden.