Højskole

Højskole Mads-k
Hej allesammen,

Jeg er 3.g'er og godt på vej til at få min hue her til sommer, håber jeg da :), men har ingen idé til hvad jeg skal lave efter gymnasiet, men har kigget en del på noget højskoleophold. Jeg er dog lidt skeptisk overfor det og har en del spørgsmål, men synes ikke at kunne finde nogle svar på nettet, så nu spørger jeg selv.

Først og fremmest er selve uddannelses delen af opholdet laveste prioritet, det er mere det sociale aspekt af højskolen der tiltrækker mig, samt måske nogle af de mere alternative fag.
Jeg ville gerne vide om der er nogen der har erfaring med at tage på højskole direkte efter gymnasiet? Da jeg fylder 19 til maj, kan jeg ikke komme ind på en ungdomshøjskole, og kommer derfor til at gå sammen med folk fra 18-24 år. Er det ikke underligt? At gå sammen med folk 5 år ældre end en selv?

Og nu vi er igang med spørgsmålene, hvor langt et kursus ville i så anbefale (hvis penge ikke er afgørende vel at mærke), et halvt eller helt år? Jeg havde selv tænkt mig et helt år, men hva siger i?

Og tilsidst, er der en højskole i personligt ville anbefale? Har selv kigget på nogle forskellige, og det bliver nok i Jylland/Fyn området.

Tak på forhånd...

Først og fremmest modild
vil jeg varmt anbefale et højskoleophold, næsten uanset hvad dine fremtidsplaner er. At tage et halvt eller hel år af sit liv, og beskæftige sig med livet i en bredee forståelse, er ikke at kimse af, og kommer mangefold igen, for at bruge et gammeldags udtryk.:)

Hvilken Højskole du skal vælge, afhænger af dine interesser og hvad du gerne vil bruge din tid til. Det er ikke nemt at pille en eller få skoler ud, da der er mange rigtig gode.

Jeg anser det ikke som et problem, at du "risikerer", at være sammen med nogle mennesker, der skulle være lidt ældre end dig.:)Højskolen "rum", er født til den slags små "forskelle".:)

Det mest interessante for dig er nok, at vælge en højskole, der beflitter sig med de dele af tilværeslen du er interesseret i, det vil helt sikkert give dig en rigtig god oplevelse. Altså hvor ligger dine interesser, eller er du nysgerrig på nye ting?

Højskolens force ligger i det fællesskab, der på tværs af alder, køn og andre personlige referencer, giver dig mulighed for at udvikle dele af dig selv sammen med andre.

De færreste er klar over denne entydigt fremragende samværsform i forbindelse med personlig udvikling og læring.

På falderebet er her alligevel et bud på en god oplevelse, hvis deres emner ligegr til dig.:)Men der er mange andre virkelig gode.:)

http://www.ryhojskole.dk

V.H. Modild

Gamle og stolte traditioner dulkis
- det må være Askov Højskole, som er vores ældste. Den har nok gennemgået noget af en modernisering siden 1865 og ikke mindst da nuværende rektor kom til.

- I min tid var det Højskolen, hvis man ville noget.

http://www.dr.dk/P1/Eksistens/Udsendelser/2006/11/20104359.htm

Sv højskole mizzb
Højskole ophold er bare såååå fedt, giv dig selv den gave... Jeg har ikke gået i gym. så kan ikke svare hvordan det er lige efter, men jeg har været på en del højskole ophold, og er bestemt noget jeg vil gøre i ny og næ. Du kan få venskaber og oplevelser for livet!!!

Lærer folk rigtigt a kende, ikke bare søde facade, men får hele mennesket som vi nu engang er. Jeg ser det kun som en fordel at være i alle aldersklasser. Kom så afsted, og nyd det!!!! Go tur

jeg vil give anonym
modild ret i alt hvad hun skriver.Jeg har selv vearet paa et et aarig højskole ophold (Oksbøl) og sandt at sige vil jeg vove at paastaa,at det var det bedste aar af mit liv.Jeg teanker tit tilbage paa den svundne tid og om hvor dejlig en tid det var.Kan stearkt anbefale et højskole ophold! (Oksbøl eksisterer ikke mere,desvearre).