Halsbetændelse

Halsbetændelse fearismybestfriend
Hej jeg er en fyr på 18 år, jeg ligger inde med en halsbetændelse i form af streptokokkere.
Det er smertefuldt, men er på pencilen nu så det er vidst i bedring.
Jeg har inden det været små forkølet og småsyg i 14 dage, og et par uger inden det var jeg lige kommet over H1N1, rigtig uheldig :(
Men nu har jeg noget rigtig tykt snot som er gult og rigtig svært at få ud, kan hele tiden mærke der sidder noget som ikke kommer ud. Det var blodigt for en uge siden, men det er det ikke mere. Tænkte på om det var bihulebetændelse, har dog ikke ondt i panden eller når jeg tager hovedet ned af. Men har lidt hovedpine, men det kan jo også være infektionen.
Men ville hører om der er nogle gode måder at komme af med snottet på. Pudser næse 1 gang i minuttet!

pus ik anonyn
du pudser næse for tit og for kraftigt - det kan give ørebetændelse

gå til lægen

Man skal pudse næse astrid_nielsen
Jeg fik for nogle år siden bihulebetændelse, og der fik jeg at vide, at det var vigtigt at få pudset næse og bruge næsespray for ikke at få bihulebetændelse. Det lyder dog voldsomt at pudse næse hvert minut, så det kunne måske være en ide at kontakte din læge.

Hi du anniehall
Årh din stakkel...det lyder godt nok som bihulebetændelse, det kan du godt have uden store smerter i hulrummene under øjne og bag panden.

Kog 2 ltr vand; af den ene laver du the bestående af ingefær (revet), hvidløg (revet) og citron og honning efter smag og behag. Drik det mens det er varmt; jo mere jo bedre.

Af den anden ltr vand laver du et lille vandbad; brug også her ingefær - har du eventuelt pebermynte olie liggende på lager er det utroligt effektivt.
Hovedet godt ind over baljen, dække af m stort håndklæde så dampen ikke undslipper.
Er du helt forstoppet er du nødt til at trække vejret ind gennem munden
og så ånde ud gennem næsen, gentag indtil du kan trække vejret frit.
Vask dine hænder godt/ofte - dit snot er pt smækfyldt m meget smitsomme bakterier, som du så bliver ved at smitte dig selv med.

Rigtig god bedring og lun og varm jul til dig.

[s][s][s]

A

tak fearismybestfriend
Tak for hjælpen, har dog ingen af de dele du skriver der :(
Men vil prøve at dampe min næse så :)

Snot mig her og der. pouljoergensen
Jeg kender det alt for godt selv, jeg faldt med en bambupind da jeg var "knægt", jeg havde pinden i hånden da jeg faldt, men jeg javede den ind i munden da jeg faldt, hold da helt kæft hvor det blødte, babu baa buu også på sygehuset, men siden dengang har jeg ikke kunne puste næse rigtigt, der er noget der er i stykker inde i ganen, men når jeg så bliver "snottet" så koger jeg noget vand, 1 litter, og kommer salt i, 1 spiseske fuld, det får lov til at koge i 10 minutter, så tager jeg en "stor" sprøjet, uden nål på (selvfølgeligt) på 200Ml. når vandet er blevet Ca 37Grader, og sprøjter det op i det ene næsebor, samtidligt med at jeg forsigtigt puster luft ud af næsen.

Jeg ved godt det lyder ulækkert, men det hjælper, man må selvcfølgeligt ikke "pumpe" det op i næsen, men bare skylde forsigtigt, hvis man så gør det "rigtigt", så kan man ved at "sprøjte" vandet op i det ene næsebor samtidligt med man puster forsigtigt ud, så kan man få vandet til at komme ud af det andet næsebor, også er der ellers renset godt og grundigt ud, det er 100 gange bedre end Div. næse spray man kan købe.

Bare et råd jeg fik af en "øre/næse/hals specialist, og det VIRKER, men hvis du gør det, så pas på vandet ikke er for varmt, eller for salt, det skal være lige så salt som "tårer", så virker det.

Held og lykke med det, og en god bedring, og en god jul.

Venlig Hilsen Poul Jørgensen

tak poul fearismybestfriend
tak jeg prøver det med at koge noget saltvand, har dog ingen prøjte, så prøver med en frysepose med et lille hul i :)

Jeg håber du får det bedre pouljoergensen
Det er en dum tid at være "snottet" på.

Venlig Hilsen Poul Jørgensen

ud af næsen fearismybestfriend
Jeg har det bedre nu, men kan stadig ikke få løsnet helt ud inde i næsen.
Har prøvet 2 gange med det der saltvand, kan bare ikke få de til at løbe ud af det andet næsebor :)
Men tror bare det skal have nogle dage så kommer det selv fri.
Min hals er også bedre, men har stadig meget ondt, tager mandolgin for smerterne.
Men du må have en god jul og godt nytår og tak for hjælpen :)

P.s Det var mig med H1N1 der hvor dig og dine døtre også havde det.

Det er godt at det går bedre pouljoergensen
Det "lille" triks med at få det hele vejen rundt igennem næsen, det tager noget tid at lære[;)], Det er rart at høre at du også overlevede H1N1, det gjore vi også[;)], men det var noget af en "øretæve" at få, der er 26 der er døde af det i danmark[:*(], men det er vel "billigt" sluppet, bare syndt for dem det gik ud over.

Ja og en god jul til dig og din familie og venner.

Venlig Hilsen Poul Jørgensen