Har du boet på grønland som barn?

Har du boet på grønland som barn? sisimiut
Jeg vil bare spørge om du har boet på Grønland?

Nej.... men... emilieduus
Min mors kusine/Gran-tante har boet på Grønland som barn. Hun har fortalt mig om det. Hun sagde at det var meget koldt om natten, men om dagen, ja så var det selvfølgelig også, men luften var så frisk om morgen og hun elskede at gå ud at fiske med sin far. Så gik de ned til den frosne sø, Søndre Strømfjord, bankede hul i issen og sad så der i en times tid. Så havde de fanget en ti stykker fisk. Hendes livret var torsk. Det spiste de om morgen, med toast, æg og rensdyr mælk. Det var en dejlig morgen. Der var koldt, men luften var så forfriskende om morge. De havde en pejs i deres hytte, som de tændte ind i mellem, men det var ikke altid de havde kul til det. Kul er dyrt i grønland, til gengæld var olie meget billig. For de havde så meget. Så var der skoledagen. Min gran-tante gik kun i skole i 3 dage, fordi hun skulle hjælpe til derhjemme. Der var rensdyr pasning, fiskeri og alt mulig andet. Der mødte man op kl. 7:30 og sluttede dagen kl. 12:00. Den gang var indlæringen ikke så vigtig, fordi mange grønlændere ikke ville blive til noget stort alligevel. Dagen sluttede med fiskeri, aftensmad og måske lidt fjernsyn. Det havde de, men brugte det ikke ret meget.
Sådan var historien sådan ca. som jeg fik fortalt og huskede den. Nååhh... jo hun flyttede til Danmark fordi hun blev forelsket i en dansk turrist, som var på ferie på Grønland. Hun flyttede til Danmark sammen med ham.

ikke mig, men... medhjælperen
min mor er født på grøndland og boede der de første 5 år af sit liv... mener det er 5 ellers er det 4... så flyttede de alle sammen tilbage til danmark:) Så har også 2 stk. morbrødre og en moster der også har boet der som børn, sikkert i lægere tid da min mor er den yngste af 4...

hvorfor egentlig?

ja det har jeg Frances
jeg har boet på Grønland, i Nuuk og Ilulissat fra jeg var 7 til jeg var 16. 4 år i Ilulissat og 5 i Nuuk

hvorfor?

ja da TulleRulle
ja. i sisimiut sidst i 70erne.Bl.a. Gad vide hvorfor du spørger?