har du et marsvin? læs her

har du et marsvin? læs her BimseVimse
..... har du erfaring med at have et marsvin... altså bare en enkelt? hvordan går det? og hvordan har marsvinet det?
jeg har et marsvin - dette er mit andet... den sidste havde jeg også alene og den levede i 9½år.... flot alder for en lille guldklump.... jeg har haft min nye lille nus i en uge... og den virker stadig lidt skræmt... men kan det ikke være fordi den ikke er så gammel ( 3 måneder) og stadig skal vænne sig til det??

tak for hjælpen...

Det kan da nok have noget med alder og forandring at gøre dulkis
- men ellers er der vel, også blandt marsvin, nogen der er mere nervøst anlagt end andre. Der er faktisk ret stor forskel på dem.

- Vi havde altid marsvin som børn, men også altid to ad gangen eller et marsvin og en kanin. De lidt nervøse blev roligere af en artsfælle, til gengæld havde vi dem altid på prøve, for det er slet ikke altid to marsvin trives i hinandens selskab. Når nogen af dem ikke kunne sammen afleverede vi dem glade og fro til en konservator vi kendte - børn tænker ikke altid så langt, og vi havde ingen idé om, at han var leverandør af slangeføde[:O] til en zoologisk have. Det fandt jeg først ud af som voksen.

- Det var godt nok noget af en opdagelse[:O]

Jeg har MartinXD
Marsvin.

Hvis du skal til at have 2 håber jeg ikke du har tænkt dig at sætte 2 hanner men hunner sammen. Hanner slås til døden.

Det er vidst meget normalt at de lige skal vænne sig til de nye omgivelser. Mit marsvin sidder sådan set også bare i sit "hus" og "skriger" på agurk/salat hvis man åbner køleskabet ;)

Nu håber jeg ikke du har den i sådan et mikrobur som det dårligt nok er forsvarligt at have en mus i?

Jeg fandt en nem løsning på at få et stort bur (for egenlige store bure er jo hundedyre).

Jeg byggede gange enkelt et udtjent TV-bord om, det tog ca 30 minutter, og vupti gratis bur på ca 100x50 cm ;)

Ellers held og lykke med den lille - og husk negle/tænder.

smiler BimseVimse
bare rolig... min lille nus har et stooooort bur - kommer ud i mininum 4 timer om dagen og jeg nusser med ham morgen, inden jeg tager på job - eftermiddag, før og efter aftensmad og inden sengetid.... han får hvad der svarer til 30-40 gram c-vitamin om dagen og får derudover slebet tænder og negle to gange årligt udover det han selv sleber ned på nyplukkede frugtgrene.....

Lidt om marsvin A2.
Først vil jeg lige sige, at det lader til, du har fint styr på de fysiske rammer til din mut, (mut = ret så almindeligt kælenavn for marsvin).

Hvis jeg forstod dit indlæg rigtigt, har du kun én mut?
Jeg vil på det kraftigste råde dig til at have to. Mutter er udprægede flokdyr, og det er også sjovere for deres menneske (dig) at se dem indgå i de sociale ting, som de gør. Fx. snakke, holde styr på rangorden, nusse hinanden, spejle hinandens opførsel, hidse hinanden op ved fodringstid og meget mere.
To hunner kan med 99% sikkerhed gå sammen (specielt fordi du giver dem god plads), og en voksen han plus en lidt yngre han (så der med det samme er styr på rangordenen) kan også ofte sammen, det er bare mere usikkert.

Nogle mutter bliver tamme ganske hurtigt og virkeligt meget, mens andre altid vil være lidt forsigtige og eventuelt bur-sky (fordi deres instinkter siger, at ting ovenfra kan være farlige), og så selvfølgeligt alle de grader af tamhed derimellem.
Det er en skrøne, at det er sværere at gøre to mutter tamme, end det er med bare én. Det kan være sværere, hvis de begge er naturligt sky, for så kan man risikere, at de forstærker hinandens nervøsitet. Men oftest er det sådan, at den modigste mut også er lederen, og at den anden mindre modige vil kigge efter den første for at se, hvordan den skal reagere i situationer.
Avlere og folk med mange hygge-mutter bruger dette til at gøre nye dyr tamme hurtigt. de sætter simpelthen en usikker mut ned til en vold-tam mut, og så lærer den af det.
Det er jo svært at sidde og gemme sig, hvis ens burmakker virker jublende lykkelig - man kunne jo risikere at gå glip af noget lækkert grønt.[;)]
Jeg har faktisk en kastreret han, der ikke helt kan se det fede ved at blive nusset. Men han VIL have det alligevel. Og hvorfor så det? Jo, han har set hans dame/burmakker nyde nusseri, og når hun nu vil have det, så må det være godt, og så vil han også. Det foregår sådan, at jeg nusser hende (og hun slænger sig og strækker sig og laver glade lyde), og så kommer han hen og vil være med. Han kan finde på at mose sig ind mellem min hånd og hende. Og så nusser jeg ham, og han sidder der og forstår stadig ikke helt det fede ved det, men han bliver siddende, for han VIL have, nu hun vil have det.

Jeg vil anbefale dig at finde ind på et marsvine forum. Der er så mange (både avlere og hygge-ejere), der ligger inde med en enorm mængde viden, gode råd ol. Buppis forum er et super sted! http://www.kawida.dk/Buppi/

en lille hjælp ?? Stina Andersen
Hej alle sammen :)

- jeg har et han marsvin der næsten lige er blevet 1 år. og da jeg fik ham havde jeg ham ude næsten hver dag, men nu har jeg ikke så meget tid mere, så derfor ville jeg købe en han til så han ikke gik og kedede sig :) også synes jeg også bare det kunne være sjovt at få et til.. men problemet er bare at jeg er bange for konsekvenserne ved at sætte dem sammen. Jeg er godt klar over jeg skal købe en unge. men har læst mange steder at det sagtens kan gå galt. Hvad er jeres forslag på mit problem ? har i nogle gode råd for hvordan man måske bedre kan sikre sig at det går godt med sammensætningen eller ??
- Håber virkelig i vil hjæpe mig !

hvis i vil kan i sende en E-mail med svaret på : prinsesse-stina@hotmail.com