Har du været i militæret i 4 måneder?

Har du været i militæret i 4 måneder? milli
Jeg har et par spørgsmål omkring de 4 måneders værnepligt..
Bliver ens adresse ændret til kasernens?

Er der mange øvelser over flere dage?

hvor hårdt er det egentlig at være inde i 4 måneder?

mili balloo
De fire måneder er hurtigt overstået. Det er ikke det store at være inde så kort tid. Der er en masse øvelser det første stykke tid, men så ændrer det sig til ikke at have noget at lave og man går og keder sig. Din hjemmeadresse beholder du. Hvis folk vil i kontakt med dig, sender de brevet til kasernen, og ud fra det nummer du får når du er inde, vil du på den måde få dine personlige breve (venner og familie).. Alt andet bliver sendt til hjemmeadressen

øvelser? mili
hvad går disse "en masse øvelser" ud på?

Trit min ven Sjanten
FUT Fysisk uddannelses træning.... kan du sige løb løb og atter løb.... du kommer til at knokle din røv i laser, og du kommer til at slæbe din oppakning af H til, kun for sjov ikke....
God fornøjelse... jeg trak frinummer... smiler

FUT noname
Fysisk Udmattelse og Tortur blev det kaldt i min tid (i oldtiden).

kommer an på hvor du skal ind?? icarus
tror jeg...

har ikke selv været inde men kender et par stykker der har...

har hørt fra nogle det var ingen ting.

men andre at det var rigtig hårdt.

men som der bliver skrevet, er der meget løb og ture... mener kun min bror og x var afsted på en weekend tur, ellers var resten vist kun 1 dag af gangen, altså de kom hjem i egen seng hver dag, denne seng skulle redes og støvlerne pudses hver dag.

tror jeg var den beskrivelse jeg fik.

er man i god fysisk form tror jeg det er nemt...er man knap så god har man måske tendens til at blive moppet.

exercit, så røven falder af. soldaten
alting er jo ændret nu, men da jeg var rekrut på Ry'es kaserne i Fredericia, havde vi en rekrut tid på 4 måneder, og 12 måneder som menig i Odense.

vi var ca. 24 mand på stuen, og vi havde kun kold vand til badning.

vi blev kaldt ud både dag og nat, og de første 14 dage måtte vi ikke forlade kasernen, vi måtte kun gå på KFUM, lige udenfor.

vi gik nogle gange 35 km om natten, med fuld oppakning, samt gevær og vandflaske, men vi måtte ikke drikke af vandet.

vi kom også dagligt i tyrens røvhul, et mudderbad uden for byen, og på vej hjem gik vi på lerskrænterne ved Lillebælt, så alt vort udstyr var fuld af ler og mudder, så vi gik direkte i bad med udstyr og tøj, bagefter skulle vi pudse og rense riflen, og vaske vores tøj og gamasher.

vi blev kaldt ud på alle mulige tidspunkter, og hvis en ikke havde pudset sine sko ordentligt, kunne vi risikere, at vi alle måtte blive på kasernen.

vi lærte også at skille riflen, og samle den igen, det foregik i gymnastik salen, efter at vi havde kravlet op i reb i flere timer.

sergenterne var nogle svin, som misbrugte deres rettigheder, engang blev jeg kaldt frem flere gange fordi jeg havde glemt om jeg skulle sige her, eller javel hr sergent, så efter 7 gang bankede jeg ham, hvorefter han sagde, at han ville indberette mig, derefter gik jeg selv til kaptajnen, og blev sat til at pudse officerernes støvler, desuden fik jeg 20 dage i aresten i Odense, hvor man skulle trykke på en klokke for at komme på toilettet, om søndagen var der mulighed for kirkegang i fængslet, men sæderne var lavet så skrå, at man faldt ned, hvis man faldt i søvn.

jeg lavede tøjklemmer hver dag, ingen læsestof, og ingen tobak, da jeg jo ikke havde nogle penge, vi fik 31 kr om ugen, men billetten hjem kostede 36 kr, og jeg havde ikke råd til sko, så jeg måtte blive på kasernen, da man ikke måtte rejse på orlov i støvler.
maden i fængslet var under al kritik, jeg tabte mig 5 kg på 20 dage, det var mest rugbrød, fedt og lidt pålæg, ingen kaffe eller the, og personalet var perverse.

jeg skulle slet ikke have været indkaldt, jeg havde 2 øjenlægers udsagn om, at mit syn var for dårligt, men det betød åbenbart ingenting.

man skulle selv have spisebestik med i kantinen, ellers fik man ingen mad.

udover nævnte var der naturligvis også inspektion på stuen konstant, også om natten, skabene skulle være i orden, tøjet skulle ligge efter en linial, og støvlerne skulle altid være nypudset, dem der havde råd til det, kunne få deres uniform renset og presset, men ellers måtte man selv presse sine bukser i kælderen med et strygejern.

hvis vi måtte blive på kasernen når andre var på orlov var der naturligvis ingen mad, hvis ikke man havde penge så man kunne købe på KFUM, men en af fyrene lærte mig et tricks, hvis man meldte sig til bibelstudie på KFUM, kunne man få 2 stk. gratis franskbrød med ost eller rullepølse, samt kaffe, og 2 cigaretter.

dengang tog de ikke hensyn til, at man var under uddandelse, jeg havde været på langfart i 14 måneder, og blev afhentet af politiet i København, fordi jeg skulle på session, vi havde haft dårligt vejr, så jeg havde brækket mit ben, så jeg kunne ikke gå rundt i byen, og finde sessions stedet, så jeg havde hævet lidt hyre til en taxa, men da jeg vågnede næste morgen var pengene væk, ham jeg delte kammer med, havde inviteret en luder ombord som stjal mine penge, så jeg måtte humpe rundt i byen med 2 koste.

de frivillige sergenter er de værste, de er hjernedøde, og magtsyge, så marker dig selv fra starten af, find dem, de har en halvrund vinkel under deres gradstegn.

du kan også miste din fridag hvis hjemmeværnet skal holde skydeøvelse, de lover at betale for markeringer, men det gør de ikke alligevel, de er blot en flok krigsliderlige amatører, som har meldt sig, så de kan flygte i hærens materiel.

lyder godt nok ik sjovt icarus
...du har vist ikke haft den sjoveste tid der.

Overdrivelse fremmer forståelsen ikke sandt !! FUBAR
Overdrivelse fremmer forståelsen ikke sandt ;o)