Har hårdt brug for hjælp

Har hårdt brug for hjælp TanjaTheDreamer
Jeg har virkeligt hårdt brug for hjælp.
Jeg er en 23 årig pige, der drømmer om at læse til journalist. Optagelsesprøven er meget svær og jeg har behov for en danskkyndig person, der vil hjælpe mig med at forbedre mit sprog ved at rette nogle af mine referater og artikler, med henblik på sprog- og kommateringsfejl. Jeg håber at der er nogen derude som vil give mig en håndsrækning.
Skriv lige jeres mail, hvis I har tid og lyst til at hjælpe en pige med at forfølge hendes drøm.

l. lektion bjergtrolden
Foreløbing skal du øve dig på de personlige stedord. Det hedder sin, og ikke hendes drøm.
(når nu det står som skrevet)

Hvad giver du igen? Hjælpsom men varsom
Jeg blev begejstret, da jeg læste dit indlæg; endelig en person, der vil gøre noget ud af sit skriftssprog. Men jeg tænker også på at det at skrive korrekt dansk, ikke er noget man "bare" lige gør, hvis man ikke gjort det tidligere og istedet fået sig en række dårlige vaner. Tænk på, at dem, der skriver meget korrekt dansk, de har haft 9 år (i nogle tilfælde 10 år) i folkeskolen til at lære det - og ikke mindst tage kritik til sig og arbejde med det derudfra.

Bered dig på, at det derfor kan tage rigtig lang tid før du lærer helt korrekt skrivedansk. Så er det jeg tænker: den, der i givet fald skal hjælpe dig, skal vedkommende blot gøre det af egen lyst?

Eller hvad har du tænkt dig? Hvis man skal ofre flere hundrede timer på at hjælpe dig, så forventer du vel ikke, at man gør det helt frivilligt?

Vi har alle nogle drømme her i livet, nogle af dem skal man arbejde for at opnå - og man skal arbejde rigtig hårdt endda. Jeg har f.eks. en stor drøm om at komme ud på en jordomrejse, bare til eksempel. Det kommer til at koste blod, sved, tårer og en masse afsagn. Man skal ikke forvente at ens drømme bliver serveret på et salatfad.

jeg vil selvfølgeligt..... TanjaTheDreamer
...gerne betale for hjælpen. Er du interesseret?

Hun skal også være realistisk Bimmer ILP
Vi har alle lov til at drømme, men de
bliver ikke altid opfyldt. Hvorfor er
det vigtigt at forfølge dem, hvis du
ikke har evnerne.

til Bimmer... TanjaTheDreamer
Jeg tror på, at jeg kan opnå min drøm med den rette mængde træning og en solid indsats. Hvis jeg ikke skulle bruge mit liv på at forfølge mine drømme, hvad skulle jeg så bruge det på.....at ærge mig over ikke at have prøvet??? Du lyder som en bitter mand kære Bimmer.

find et intensivt kursus ibiz
Optagelsesprøven er jo ovre for denne gang, og nu starter undervisningen mange steder. Så jeg vil foreslå dig, at du - hvis du virkelig mener at ville forfølge din drøm - melder dig til et intensivt danskkursus. At lære korrekt dansk er ikke noget man bare lige gør, og jeg synes din henvendelse her vidner om, at du slet ikke har nogen anelse om, at det kræver hårdt arbejde. Hvorfor vil du iøvrigt tiltro "hvem som helst" at lære dig ordentligt dansk? Hvorfor ikke netop finde en ekspert på området og så betale, hvad det koster?

Hvor meget uddannelse har du... miss-mee
... udover folkeskolen? ...mee

Jeg er ikke bitter på nogen Bimmer ILP
Men er bare en realist, og nogle
drømmer hele livet. Jeg kender
journalister, der ikke gider
arbejde med faget mere.

Hvis du har en gymnasial uddannelse, og
har fået karakteren 9 og opefter i dansk.
Så skal du tage et intensivt dansk kursus, så
du kan få rettet dine stavefejl.

Kig på google.dk, og søg efter intensivt
kursus i dansk.

Jeg vil med glæde hjælpe dig... Tegnsætningsexperten
...bare svar mig på dette indlæg, så finder vi ud af noget. Hvis du er usikker, så skal du vide, at jeg fik 13 i skriftlig dansk i folkeskolen.

Jeg vil meget gerne have din e-mail TanjaTheDreamer
Jeg er matematisk student og har en videregående uddannelse. Mit primære problem er tegnsætning (komma). Håber at du kan hjælpe mig.

uddannelse: TanjaTheDreamer
10. klasse udvidet
Matematisk student
Professionsbachelor

Har du tjekket sprognævnets hp? miss-mee
http://www.dsn.dk/

Der ligger de nye komma regler og de er altså til at forstå for lægmand. Medmindre du har andre problemer med din skriftlige fremstilling, så tror jeg godt, at du kan nøjes med at læse dem igennem. Jeg forstår dem godt, og jeg har bare en 2 årlig voksen HG.

Ellers må du vel tage et grammatik kursus og lære det hee fra bunden af...

Held og lykke med at forfølge drømmen ...mee

Eller her: miss-mee
... http://www.tjeksproget.dk/ ...mee

Til tegnsætning TanjaThe Dreamer
Troede at du ville hjælpe...tak for lort!