Har mit frivillige arbejde overtrådt loven?

Har mit frivillige arbejde overtrådt loven? Nanna---
Jeg sidder her i en lidt klemt situation.

Det frivillige organisation jeg arbejder for (vil ikke nævne navn) har endnu ikke overført de over 800 kr jeg har lagt ud for dem.

Jeg er studerende og 800 kr er ret mange penge for mig. Jeg har ventet på de penge i en måned og netop i denne måned havde jeg for noget tid siden aftalt med SU Styrelsen, at jeg ville begynde at betale noget af min SU gæld tilbage. Det har jeg så ikke rigtig penge til nu[:(] Men jeg gider heller ikke være hende den hysteriske der er i nakken på folk ligeså snart de ikke får ordnet tingene. Jeg mener bare, at hvis jeg kunne lægge noget ud for dem (og i den størrelsesorden), så bør de også få sat de penge ind så hurtigt som muligt. Det er jo ikke ligefrem en god måde at holde på frivillig arbejdskraft på.

Jeg kunne egentlig godt tænke mig at vide, om en humanitær organisation overhovedet må gøre det på den måde? Altså lade deres medlemmer betale for aktiviteter og så vente med at overføre penge så lang tid efter. Jeg har jo ventet over en måned nu!!!

Håber i kan hjælpe mig lidt. Har skrevet til dem og de siger de arbejder på sagen men det kan jeg jo ikke rigtig bruge til noget, når der åbenbart ikke sker noget.

Det tror jeg ikke de har Sammy-
men det er fandme ikke i orden at du skal vente så lang tid på dine penge. Helt ærligt, du arbejde gratis for dem, du har gjort dem en tjeneste og du er fattig studerende, så det der kan de SIMPELTHEN ikke være bekendt. En måned er ret lang tid og pengesager skal der være styr på, uanset hvad.

Du kan roligt rykke for de penge igen, det er overhovedet ikke dig der er hysterisk

socialministeriet - betaler heller ikke... anonym tidligere
tja, folk kan gøre som de vil!

spørgsmålet er hvor mange kræfter du har til at kradse dine penge ind.

Jeg har lavet "frivilligt" socialt arbejde for en organisation
startet af socialministeret - og har på 4. år ikke fået mine
sidste rejseafregninger, kr. 5000.

... har bare ikke kræfter til at slås mere, sende papirer rundt og rundt...

hvis jeg stod i din situation sol-sorten-unlogged
ville jeg gøre følgende.... kontakte dem igen og sige, at du giver dem en frist på 14 dage og har de ikke givet dig pengene, så stopper du for det første med at arbejde frivilligt for dem og dernæst offentliggør du dem i medierne (så kan de fandme lære det, kan de[:O])
Sådanne ting, kan sikkert være svært at få sagt, så gi´dem det på skrift...

Det er ikke en overtrædelse af loven at skylde dulkis
- nu vil du jo så ikke nævne organisationen (sjov for for beskyttelse, men lad nu det være) men jeg kan da "trøste" dig med at de værste debitorer overhovedet er det offentlige.

- Jeg kan ikke se af dit indlæg præcis hvem du har henvendt dig til, men formentlig ikke en relevant person, da et svar som "vi arbejder på sagen" er fuldstændig uden for bogholderisprog.

- Du skal henvende dig til kreditorbogholderiet og finde ud af, hvem der helt præcis sidder med dine bilag. Den person laver du en aftale med som indeholder præcis dato og årstal. Overskrides aftalen fra deres side, ringer du en gang om dagen til pengene er på din konto.

Det kan jo manden1
Være at de holder på at hun var så sød at donerer 800 kr da hun har et godt hjerte, hvis det ikke er nedskrevet og de har skrevet under på at hun har lagt de penge ud, kan hun midste dem, men af skade bliver man klog.

Nix Nanna-
har kvitteringer, så den går ikke. Samt beviser og vidner på hvad jeg har lagt ud :-) HAR sikret mig[;)]

Du godeste Nanna...
Det var da vildt. Det må man da kunne offentliggøre. Der er sgu mange penge...

Den første Nanna---
Jeg ville bruge den første med at sige at jeg stopper. Jeg vil helst ikke ødelægge noget for de andre der er medlem af oranisationen og som det kører fint for.

Men jeg tror jeg stopper

Jeg vil ikke ødelægge det Nanna...
for de andre i organisationen ved at offentliggøre navnet, det er derfor jeg ikke vil nævne hvilken organisation det er. Men det er en af de ret store kan jeg afsløre.

Jeg henvendte mig til dem der sidder med finanserne og skal overføre penge til folk, men jeg må jo bare på den igen og ringe til dem. Det er bare så IRRITERENDE at man skal være på nakken af folk. Tænk hvis det var mig der havde gjort det, så havde jeg jo fået de første 8 rykkere og klager osv.

ja - men! anonym tidligere
hvis du går den vej rundt - hvor lukket tror du så pengekassen er?

Altså ikke til mine rejseafregniner, men til foreningen? Ikk'...

På den anden side, de har klappet kassen i nu, men skriver stadig smukt om de intentioner de har... (ren politiker smørrelse som direkte strider mod det de reelt udretter fra det ministerium..).

Måske jeg skulle overveje at sende dem ind en gang til? Og sende det til pressen samtidig.

samme klemme her, Nanna-- anonym tidligere
samme grund til at jeg ikke gik ud i det offentlige med mine tilgodehavender.

Og det var endda for en organisation der skulle hjælpe ramte, og hvor ministeren havde planlagt det til at være 'hjælp til selvhjælp' (BILLIGST for regeringen - at lade de ramte hjælpe sig selv, ikk...) [:|]

ditto her anonym tidligere
men det gjorde de sådan ved:

de blev ved at sende det retur til mig, med henvisning til at jeg skulle sende det til en anden person, en anden afdeling. Til sidst tabte jeg pusten... (og ca. 5000 kr).

Det er jeg ked af at høre Nanna-
Det er jo mange penge du går glip af og det er fandme dårlig stil

De har ikke sendt det retur Nanna...
endnu...[;)]

Hvor ER det bare lousy ud over alle grænser Nanna..
Jeg bliver så vred over at man udnytter folks gratis og velvillige arbejdskraft[:/]

Det benytter de sig jo groft af dulkis
- men der er ikke noget der forhindre dig i at sende dem en rentenota og et rykkergebyr. det sidste må bare ikke overstige 200, - og renten må ikke være åger, så 2% pr. påbegyndt måned....[:D] Fyr du sådan en af.

frivilligt arbejde ud over 'lovlige' tomoe unlogg
Spørgsmålet er blevet rejst, om det arbejde flere af os leverede "frivilligt" for den organisation (efter "krav" fra ministeriet! - da de ellers ville lukke for bevillingen!) er om det reelt har overskredet hvad der kan tillades "krævet" af frivilligt UDEN at det bliver reel skattepligtigt arbejde!

Vi leverede indsatse i flere omgange af fuld tid i måneder ad gange, på akademikerniveau, stadig med ministeriets vidende! Gad vide om ministeriet har overskredet grænserne for frivilligt arbejde!? (oveni, når vi gjorde indsigelser mod det store arbejdspres, blev vi af embedsmænd hånet med, at vi var svæklinge, der hellere måtte holde os ude af sådant arbejde... Men vi havde oprindeligt ikke meldt os i organisationen for at få et arbejde - men for at få støtte. Ministeriet omdefinerede bare strukturen og vilkårene for bevillingen undervejs, til at vi skulle være selvkørende! ("frivilligt" arbejde) - eller ville de tage bevillingen fra organisationen. ...og så ville der ingen være til at hjælpe den gruppe mennesker!

tomoe

De andre? AnonymQ
De andre der skal lægge penge ud, eller hvem er "de andre"? Måske de synes det er fejt at de der kommer i klemme ikke fortæller det til andre, så de kan lade være med at lægge deres egne penge ud.