Harddisk: Hvad er RAID?

Harddisk: Hvad er RAID? it spasser
Jeg overvejer at købe nye harddiske, jeg ved mit bundkort kan køre RAID 0,1 og 5 (skrivemåde er sikkert forkert). Jeg ved ikke noget om RAID. Er der nogen her der kan sætte mig kort ind i hvad det betyder og hvad forskellen er på de forskellige tilstande?

Jeg vil ikke give dig svaret PC Padden
Men istedet give dig følgende link

http://www.hardinfo.dk/show.asp?page=3263

(forklaring fylder fere sider)

Der står det alligevel forklaret i nemt sprog. [:)]

Ved ikke så meget wizcarlo
At dine harddiske er sat op som SATA-RAID betyder at din computer og Windows opfatter dem som èn stor harddisk og kan arbejde hurtigere med dem.

Du skal sætte diskene til med SATA-kablerne som følger med. Dernæst skal du lave en diskete med RAID-drivere til Windows.

Når du skal installere, skal du først ind i BIOS og sætte HD'erne op som RAID-sæt. Jeg kan ikke lige præcis huske hvordan man gør, men ellers spørg igen. Så er der sikkert nogen, eller ego, der vil svare mere detaljeret.

I starten af installationen af Windows, dukker der en linie op hvor der står noget lignende som "Tast F2 hvis der skal installeres trediepartsdrivere til diske". Her skal du være hurtig for den står kun nogle få sekunder. Her skal du indlæse filerne fra disketten, og installationen kan fortsætte og vil installationen opfatte diskene som en stor disk - helt uden problemer.

Man kan vist også gøre det inde fra Windåsen, men så kan man male sig op i hjørne.

Carlo

Takker!!! it spasser
Det var da den bedste forklaring jeg længe har læst på noget så teknisk. Menigmand kan faktisk forstå det. Nu ved jeg helt præcist, hvad RAID 0, RAID 1, RAID 0,1 JBOD og RAID 5 er :-)

jotak "diskette" Hrmmpff!! it spasser
Hej wizcarlo

En "diskette" var nemlig lige præcis det, jeg skulle indsætte, hvis jeg ville benytte IHCS-SATAII faciliteten på mine SATA-II Harddiske. Problemet er bare, at selvom jeg så downloadede disse drivere, så HAR jeg ganske enkelt ikke længere et 1.44'' drev. Det eneste jeg har, er nogle 16 år gamle disketter, som nu står og griner af mig [:(] Og NEJ jeg havde ikke muligheden for at brænde ned på DVD og så bare læse derfra. BIOS VILLE med vold og magt have en 1.44'' diskette, så nu kører jeg med mine 2 harddiske defineret som ganske almindelig IDE [:(] Men her kan jeg trods alt stadig køre med RAID kan jeg læse mig frem til.

I det hele taget har mit bundkort et væld af indstillingsmuligheder, men, men, men...Det er bare som om nogle BIOS og bundkortproducenter ikke fatter, at vi lever i 2008!!! En "DISKETTE" hører så absolut fortiden til! *thumbs down*

Ellers tak for dine råd mht. at gøre det inde fra mit styresystem (jeg bruger dog ikke Windåzen), det var også det jeg satsede på. Men jeg ville jo ikke gå igang, før jeg vidste, hvad jeg rodede med...og det ved jeg nu [:)]