Hellere én frivillig polak end ti modvillige danskere

Hellere én frivillig polak end ti modvillige danskere bozo
Arbejdsformidlingen vil nu tvinge de arbejdsløse ud med aviser - eller ud i andre ledige jobs. Men nogle arbejdsgivere siger nej tak til tvungen arbejdskraft. Det gælder blandt andet et af de distributionsselskaber, som leverer gratisaviser i København.
- Hvis en person i virkeligheden ikke er interesseret i at arbejde for os, så får vi ikke noget ud af den arbejdskraft. Vi har oplevet, at holdningen er, at hvis man bliver tvunget i arbejde, så sørger man for at blive fyret eller passer sit arbejde ekstremt dårligt, siger Johan Kühl, chef i Kühl Distribution, der beskæftiger i alt 240 bude af mange forskellige nationaliteter.

Jeg forstår godt distributionsselskaberne, for de har jo fuldstændig ret!

Hygge bozo

Klart for danskerne er dovne Jeanetth
og jobbet giver ikke så meget som kontakthjælp

Udbud og efterspørgsel nimbuto
Hvis man ikke vil betale en løn som svarer til jobbet, kan man ikke forvente kilovis af ansøgninger.

Jo det gør Leanne
Det giver 25.000 kr om måneden før skat at dele gratisaviser ud. Jeg ved ikke hvad kontanthjælpen er, men det må da være mindre end det?

25.000 kr om måneden! Leanne
Er det ikke nok? Som ph.d. studerende får man 21.000 om måneden. Som nyansat sygeplejerske eller folkeskolelærer tror jeg ikke man får 25.000 om måneden! Og sygeplejersker har også helt umulige arbejdstider og fysisk arbejde.

Ja jeg ved det ikke anonymussen
da jeg ikke har arbejdet for eller haft kontakt til et distributionsselskab. Jeg ved kun hvad de har udtalt i medierne og så ved jeg at polakker ikke kender deres rettigheder og at de finder sig i at få en ekstremt ussel løn.

Så først hed det sig at de havde søgt danskere, men ingen havde svaret på deres jobannoncer. Senere var det AF de havde bedt om folk, men hvor AF skulle have sagt at de ikke havde nogle. Nu er det så fordi danskerne er vrangvillige og at de derfor foretrækker polakker.

Ja de foretrækker polakker fordi de finder sig i ekstremt dårlige arbejdsforhold og en ekstremt ussel løn.
Hvis der var bare nogenlunde ordentlige arbejdsforhold skulle de såmend nok kunne finde alle de folk de skulle bruge.
Der er jo ikke mangel på postbude mig bekendt og de laver vel langt hen ad vejen det samme.

Så jeg synes måske distributionsselskaberne skulle se indad istedet og spørge sig selv hvorfor det kunne være at folk heller vil være på bissen og i AF-systemet end være hos dem. Folk bør selvfølgelig ikke takke nej til et arbejde, men arbejdsgiveren har også et ansvar for at de tilbyder rimelige forhold. Gør de ikke det, har jeg sgu et eller andet sted svært ved at have ondt af dem.

Hvor mange timer om dagen tror du så anonymussen
man skal gå med aviser for at tjene de 25000?

Jeg hørte at de sagde man kunne tjene op til 22000 og nu er det så åbenbart helt op til 25000. Jeg nægter at tro på at det kan nås på normal arbejdsdag. Jeg nægter ligeledes at tro på at de fleste af budene når op i nærheden af den løn.

Da jeg var ung i, Tidligere avisbud
14-15 års aldren, var det at gå med aviser et ungdomsjob, hvor man tjente nogle lommepenge. Når man fyldte 18 år, så havde de ikke råd til at have en længere, da man så skulle have voksenløn.
Jeg tænker bare på, at der er så mange unge mennesker imellem 13-18 år, som kunne tjene nogle lommepenge efter skoletid, som man gjorde da jeg var ung. Er unge mennesker blevet mere "dovne" eller kræsne" med at have et fritidsjob efter skoletid. I min ungdomstid i 80'erne var der mange som havde job efter skoletid.

Hvis voksne arbejdsløse skal have et job som avisbud, så skal de have en voksenløn efter de danske overensoverkomster med ferieløn og godt arbejdsmiljø, og samme rettigheder og pligter som alle andre lønmodtagere i Danmark.

Hvis kontanthjælpsmodtagere skal sendes ud som avisbud, så skal de have mulighed for at blive medlem af en A-kasse og fagforening, og få en overenskomstløn på arbejdsmarkedet, således at de kan komme ud af kontanthjælpssystemet, og få en ordentlig løn og blive selvforsørgende, som alle andre almindelige lønmodtagere. De skal have muligheder for at komme i fagforening, så de kan få hjælp, hvis de bliver snydt i løn, hvis de skulle få løn efter Polsk overenskomst.

Hvis jeg var kontanthjælpsmodtagere, og disse ovennævnte lønforhold med mulighed for at komme i a-kasse, så ville det måske være en god ide at blive avisbud, og komme ud af kontanthjælpssystemet. Så er spørgsmålet bare, om aviserne vil betale voksenløn til voksne avisbude efter dansk overenskomst.

kontanthjælp er 6000 kr. om måneden anonymussen
og hvis man har en 37 timers arbejdsuge burde man nå væsentligt højere op. Gør man ikke det, så er det jo direkte ulovlige arbejdsforhold.

Kontanthjælp , nej do. mandaabenraa
Det er overenskomst løn do. Tænk lidt mindre på det der kontanthjælp , og lidt mere på en overenstkomst løn.

En god fast løn.... mandaabenraa
... og så er der sikkert mange tillæg og andre goder.
Og der er en trykhed ved en fast stilling.

Avis budene har åbenbart også en rimelig god løn , og det kan enhver klare.

En rimelig god løn... mandaabenraa
... så er der vist penge til fagforening og a - kassen.

De burde melde sig ind i fagforeningen og a - kassen , og langt væk fra kontanthjælpen.

Det passer jo ikke. mandaabenraa
Det er overenskomst løn , de skal jo ikke arbejde for kontanthjælpen.