Helmig møder Nik & Jay

Helmig møder Nik & Jay djdaddy
I aften mødes de to fænomener i Musikprogrammet til en snak om at være popidol i Danmark, om hvorfor ærlighed i tekster er så vigtigt, og om da Nik & Jay mødte Thomas Helmig for første gang.

Programmet kan ses i aften klokken 23.00 på DR2..

PUUUHA! sanessa
To af de inkarnerede popinstitutioner, jeg elsker at hade....det må jeg se! Det bliver jeg sgu nødt til.

På Grøn Koncert var det jo Thomas Helmig, der afsluttede festen som det store boom! Og tænk dig...han gør mig direkte sur! Jeg kan slet ikke have hans selvglæde... Og jeg tror såmænd nok han er en meget flink og ok person, men han har bare liiiiige en måde, jeg ikke kan snuppe.

Godt min søn kan acceptere at jeg er så fintfølende overfor det der...for jeg flåede ham op fra jorden..."Kom så "lille ven"....så går vi." (han er 6 cm højere end mig ;o)) Og han er sgu til Pink floyd og The Doors...den "gamle" flipper ;o) Så Thomas Helmig skulle vi fandme ikke nyde noget af!

Men tak for oplysningen....udsendelsen skal da tjekkes ud. Vil gerne vide hvad de har at sige...

hun er jealous Seneste debatindlæg
""gid det var mig"" tænker du

såså :o) gammel helmig fan
JEg må sige, at jeg ikke kunne døje Helmig da han stod derude og bankede på i '87, jeg var henlagt til Depeche Modes første "rå" periode fra '84-'91, før de blev farveløst poppede og wannabe-lidt-scary (så hellere post-punk og tekno-punk a la Ministry, Young Gods, NitzerEbb, Revolting Cocks, Fugazi, Ministry, Front 242, Mussolini Headkick og flere af de gode fra den genre i guldårene i slutningen af 80erne).

Men så trådte Helmig (for mig) i Karakter med albummet Stupid Man, og en oplevelse på Skanderborg Festival, hvor han er præcis så intens på engelsk som man kan være, og smtidig præcis lige så meget inkarneret århusianer som både Steffen Brandt og jeg. I årene '93-'95 var Helmig "min gud" og jeg tog på alle hans koncerter landet rundt. Derefter kom der andre ting op, der fik min interesse, men har da fulgt ham lidt på sidelinien siden da.

Men jeg har altså ikke den aversion mod ham, som du har. "pop af værste skuffe" - jotak, men det var kun i hans første danske periode. OG på ingen måde sammenlignelig med popperne Nick & Jay, jeg kan til stadighed ikke forstå at det skal opfattes som musik.

Men jeg skal også se Musikprogrammet i aften, hvis jeg kan holde mig vågen (har haft natarbejde og skal møde til 14timers vagt i morgen - på dag - så skal lige have vendt døgnet).

Interessant sanessa
Ja...hvordan man opsuger og absorberer substansen af musik er dybt individuel forskellig.

Og jeg er udmærket klar over at mange netop beskriver, som du har gjort om Thomas Helmig...at han ligesom med det album trådte ind i en musikalsk modenhed. Men jeg kan ikke opfange den...har prøvet...men som sagt, så gør han mig sur. Det er ikke ret mange musikere forundt at kunne det...men Joe Cocker, ABBA og Rolling stones kan det samme.

Man kunne jo bare være ligeglad...Nik & Jay har jeg det mere sådan med...de er komplet betydningsløse for mig...dem har jeg nemmere ved at ignorere...Men de andre må jo ramme et eller andet i mig, som gør mig i dårligt humør. Og sådan er det vel også ok at have det. Man SKAL vel ikke være totalt lykkelig for alt, hvad der rører en...man bliver vel ikke altid LYKKELIGT påvirket....

Mht Depeche Mode...synes jeg de er meget mere spændende...De skabte en helt særlig form i popmusikken, som nærmest var til at holde ud ;o) Og nej... Jeg ÉR fandme ikke særlig glad for popmusik. Men igen...hvad ER pop? Mener feks. også at Iron Maiden er total fedt...men pop! En mere vidtgående snak, men det er der fundamentet for mit antipati overfor Helmig ligger begravet.

Gid det var mig der var Thomas Helmig? sanessa
Haha...ja! Gid det var, så kunne jeg forhåbentlig bedre holde ham ud! ;o) Grineren!

Halfevil333 djdaddy
du må da lige ind på last.fm og lave en profil, så kan jeg se hvilket musik du lytter til via den
Track list du laver :) jeg fik en profil for et par dage siden. user djdaddy

hehe gammel helmig fan
Ja jeg må sige at jeg for det meste også afskyr pop, ordet i sig selv har altid været forbundet med noget stærkt negativt for mig. Men igen, hvorfor hørte jeg så DM i 80erne? Dét var da også pop! Men igen, jeg tror jeg opfattede det som mere "originalt" end så meget andet pop, som bare gik ind i det ene øre og ud af det andet. Den døgnfluestatus har DM ikke haft i mine ører. Og ordet "døgnflue" forbinder jeg med en stor del af poppen, især Dick&Gay. Men jeg følte bare også en vis originalitet i Helmig, da han (sjovt nok) gik fra dansk til engelsk.

Og Hell Yeah, Iron er FEDT! Men enig, det er også i min verden "pop", specielt albummene omkring starten af 90erne, synes jeg.

Har last.fm ALT? gammel hemlig fan
For megen af den musik jeg hører findes slet ikke på nogle radio-lister....

Har en profil derinde sanessa
Den hedder bare ikke Halfevil333. Den holder heller ikke 100. Lige nu sidder jeg feks. og hører David Gilmour's "Cry Form the Street"...det viser den ikke. Frostmoon "Hersker Av Mørket" - no response. Anubis Gate "Curfew" - nixen....
Nå...Emerson Lake & Palmer "A Time And A Place"...den gik ind.

Men min bruger hedder Sanessa ;o) Hvad hedder din?

PRøver at lave en liste sanessa
Men du kan jo ikke lide mit guf ;o) Det er for heavy i betrækket er det ikke?

det er da fordi opklareren
at det er noget "hemlig" musik du hører :o)

Jow jow sanessa
så blev hun klogere...men om jeg gider sidde og skrive Tags på det hele...nooooohway. Har lige lagt en Tribal Tech-ting ud...DET er sgu mystisk musik. Tror jeg SLET ikke du kan holde ud...Men fedt hvsi du kan...

hmm djdaddy
sån er det også hos mig, når jeg høre noget musik fra nye promo cd'er dem vil den ikk ta..

mit nick der inde er djdaddy

Nixen sanessa
Det er fordi oplysninger om musikken ikke er skrevet ind i tags'ne. Det er sådanne nogle oplysninger i en formular som knytter sig til mp3-filer. Man kan vælge selv at skrive dem ind, hvis ikke en ripper har gjort det.

Tags & Scrobble sanessa
Duy kan i dit afspilningsprogram gå ind at finde oplysninger om hver nummer...og dr kan du selv udfylde Tag-formularen. så skal man spille den et minut eller mere for at den Scrobbler...altså bliver vsit ude på nettet som del af ens liste...

Men nus skal jeg så lære at finde en anden bruger...det har jeg ikke prøver før...leder efter dig derude ;o)

vil du hjælpe mig DJD? sanessa
Hvordan finder jeg an den bruger? Da ikke gennem min egne vel? Man skal ud i det globale rum eller hvad?

Behøves ikke...har fundet dig ;o) sanessa
Men det er ikke sådan helt rigtigt, hvad den viser den der måler. for jeg har da godt nok hørt mere Doors end Jeff Bucley...men den siger noget andet...nå, men det er nok bare fordi jeg ikke har "tagget" mine Doors'skiver, og derfor de ikke er registrerede.

Har været inde at kigge på dine topliste...Jeg kender overhovedet ikke noget af det ;o) Tror måske ikke lige vi har helt den samme smag ;o)

hmmm mp3..hmmmm hmm Gammel Helmig-fan
Så må jeg jo finde ud af at få min gamle punksamling fra grammofonplade ind på mp3....