hf eller gymnasium – hvad er bedst?

hf eller gymnasium – hvad er bedst? black-magic-women...
Den 2-årige hf-uddannelse er en almen gymnasial uddannelse, der giver både faglig indsigt og studiekompetence. Man kan efterfølgende søge optagelse på en videregående uddannelse.
Studentereksamen(stx) er en almendannende og studieforberedende uddannelse. Den giver adgang til at søge optagelse på en videregående uddannelse.

Den ene(hf) tager to år, den anden (stx) tre år, men hvilken er bedst og hvilken en vil du råde dit barn til? Laver man flere lektier på hf, for at nå samme pensum på mindre tid?


BMW - med uldsokker på

Op til en selv Shadow81
Hej

Jeg har selv gået et år på gymnasiet og efterfølgende taget en HF. Min opfattelse er, at dem der tager en HF eksamen er dem, der ikke har taget en gymnasial uddannelse lige efter folkeskolen, så der kan være stor spredning aldersmæssigt. Hvad angår lektierne, så er det lidt op til en selv. Selvfølgelig skal man aflevere nogle opgaver og man har kun to år til at nå igennem pensum, men man får ikke årskarakterer og bruger dem ikke til noget. Så det at deltage i timerne, det er op til en selv, da slaget skal slås til eksamen. Og her kommer så nok den største forskel på de to.. På HF skal man til eksamen i samtlige fag, så det bliver til en del og det kan godt være hårdt mens det står på.

Vil dog ikke mene, at det ene er bedre end det andet, jeg føler mig i hvertfald ikke sat bag i køen, fordi jeg har en HF eksamen..

Håber i finder det rigtige for jer, ellers er det jo muligt at snakke med studievejlederen på skolen..

HF vs. STX Sylle.
Har selv en HF som jo er adgangsgivende til de samme ting som en stx og jeg har personligt været rigtig glad for det. Var 19 da jeg startede og aldersmæssigt er der som en anden skriver, stor spredning.
Dog ikke mere end man godt kan finde nogen mennesker at snakke med[:)] Lektiemæssigt - nu har jeg jo ikke gået på gym. og ved derfor ikke hvor mange lektier de laver der, men har flere veninder der har taget dem og syntes at de altid snakkede om hvor hårdt det var, hvilket jeg ikke syntes HF var.
Måske gjorde jeg heller ikke så meget ud af det, men som sagt for man heller ikke års/standpunktskarakterer, og det er kun eksamenskarakterene der er gældende - modsat på gym. så måske arbejder de mere for at få en god årskarakter, hvem ved ? [;)] Men det er jo helt op til jer selv, det er forskelligt hvad man synes er godt, men bliver dit barn færdig med 9. kl. til sommer ville jeg nok vælge gym. Skal du have en HF skal man have 10. kl. med, det behøves ikke til en stx så i princippet er man færdig samtidig hvis man tager hhv. hf og stx lige efter folkeskolen.

Kærligst Sylle.