Hittebarn - positivt!

Hittebarn - positivt! kirkemusen
På en måde er det positivt, at der er en kvinde, som måske har undgået at få abort, og så har født barnet, og bevidst lagt det et sted, hvor nogen kunne finde det og tage sig af det.

Det triste er, at hun mere sandsynligt virkelig er psykisk syg og har det dårligt, og at barnet naturligvis har bedst af at "finde" sin rigtige mor.

Når flere mennesker har rettet henvendelse til politiet om at adoptere barnet, kunne det være et tegn på, at der er mange, der gerne vil adoptere danske børn, og måske kunne dette være en opfordring til kvinder, der er "uønsket" gravide om at føde barnet, så det både får livet, og andre får den glæde at få et dansk adoptivbarn.

Hvis denne mor er psykisk syg Bamseline
så vil jeg vove den påstand at barnet har det og vil få det bedre uden hende.

Er hun syg, har hun i al fald gjort det bedste for det barn.

Jeg håber ikke ullabrandt
at du har ret i,at det er bedst for barnet at finde sin egen mor.
Er selv opdraget af plejeforældre, der elskede mig højt og inderligt, indtil min biologiske mor fandt det passende at tage mig tilbage. Livet efter mine plejeforældre var et helvede med en egocentrisk, manipulerende, hypokonderisk mor, der overså, at hun var gift med en pædofil.

Det er ikke polities afgørelse. claespedersen
Nu mener jeg ikke det op til politiet at afgøre hvem der skal adoptere børn her i landet, det er der anden instans i den offentlige forvaltning der afgøre. Men at adoption er at foretrække i langt de fleste tilfælde frem for skulle vokse på børnehjem er der ingen tvivl om, og de fleste adoption forældre kommer til at elske barnet som deres eget.

Men jeg ved ikke om jeg bakke dit forslag op og tror du ikke det må opleves underligt at have fået et barn der lever et sted men du givet ret i at i nogle tilfælde, kan det være tale om en psykisk syg mor der lagt sit barn. Men dog er det i de fleste tilfælde nok tale om mor der kommet galt af sted og måske har et forhold til mand som hun måske troede på eller fandt ud af han ikke var den rigtige.

Men ellers mener jeg ikke det offentliges opgave at betale for kunstig befrugtning ” insemination” og reagensglas børn, og det vil være meget mere hensigtsmæssigt vi fremmede adoption af forældre løse børn fra 3 verdens lande der manglede et kærligt hjem. Og det ganske stor udgift for staten når op imod 15 % af alle par har problemer med at få børn og mange oplever ikke graviditeten særligt rart så hvorfor dog fremme en politik med det ideal at kvinder føder deres egne børn, når så mange børn rundt om i verden mangler et kærligt hjem.

Mvh

adoption miglucky
flere børn skulle tvangs bort adopteres.. dårlige forældre får alt for mange chancer for at ødelægge deres børn..godt at barnet blev fundet og lad dog for guds skylde nogle ordnetlige mennesker tage sig af det barn moren har svigtet nu og vil sikkert gøre det igen...

Har du tænkt længe over den? Anonym
Din opfordring til at uønskede gravide sådan bare lige kunne tage og føde børnene og bortadoptere dem...

Din sans for empati kan ligge på et meget lille sted.

Er man uønsket gravid, har man INTET ønske om at genneføre graviditeten, ej heller for at bortadoptere barnet.

I denne situation med hittebarnet, er der givetvis tale om en mor som for sent opdagede at hun var gravid. Måske endda en meget ung mor, som ikke har turdet sige til nogen at hun var gravid.

Havde hun opdaget det i tide, havde hun turdet sige det til nogen der kunne hjælpe hende, var graviditeten formentlig endt i en abort.

Det er DYBT beklageligt, at så mange ikke kan få egne børn. Men helt ærligt: Verden er fuld af børn der mangler kærlige forældre, der er overhovedet ingen grund til at Danmark har sin egen produktion af adoptivbørn.

Det er da dybt tragisk qqq
at vi lever i et land, hvor den stakkels kvinde ikke har haft nogle steder at søge hjælp til at blive forberedt på at blive mor.

Det er en meget stor og bekostelig handling denne kvinde har gjort. Nu kender vi hende jo ikke, men i langt de fleste tilfælde er kvinder slet ikke istand til at afgive sit nyfødte barn og gør hun det så alligevel, betaler hun en meget stor pris rent menneskeligt.

Jeg mener godt at de fleste børn kan få et godt liv hos deres biologiske forældre, hvis samfundet begyndte at tilbyde nogle hold for enlige gravide, så de kunne få nogle råd og støtte hinanden osv., så de bliver parate til at tage sig af barnet (i dag findes der kun nogle hold for helt unge gravide og der skelnes desværre ikke mellem enlige eller ikke-enlige. Jeg var selv 1 år for gammel til at deltage, da jeg var gravid).

Samtidig skal der ses på faderens halvdel af ansvaret. Har han f.eks. bare ladt mor og barn i stikken, skal hans familieforhold undersøges og barnets farmor og farfar skal så vidt muligt tilbydes, gennem systemet, at overtage faderens samværsret.

Er det umuligt at få faderen eller hans familie til at tage del i ansvaret, skal mor og barn have et andet tilbud, hvor barnet f.eks. tilbydes en hver-anden-weekend ordning et sted hvor andre ligesindede børn kommer og børnene kan dele deres følelser omkring ikke at kende halvdelen af sine rødder og moderen kan få et pusterum, så hun ikke løber tør for energi.

enig og ikke enig qqq
Jeg mener ikke abort er løsningen (se mit første indlæg i denne debat). Måske har denne kvinde ikke kunne få sig selv til at slå barnet ihjel (abort) og har derfor ikke vidst, hvad hun skulle stille op.

Men jeg er enig i, at der ikke er nogle grund til at gøre problemet endnu større for de børn ude i verden, der mangler forældre. Det er bedst at de barnløse familier i Danmark adoptere nogle af de stakkels udenlandske forældreløse børn.

Abort er ikke mord Anonym
Det er en lovlig handling, som enhver kan gennemføre, hvis det er det man vil.

Den meget stærkt fordømmende holdning I udtrykker med "slå barnet ihjel" er i den grad umenneskelig, og vidner om, at I slet ikke er kan sætte jer ind i de mange tanker som en kvinde - uanset alder - gennemgår inden hun vælger en abort.

Abort er ikke tiltænkt som præventionsmiddel, og bør ikke bruges som sådan. Og det tror jeg faktisk heller ikke at den bliver. Der er givetvis nogle få som har fået mere end en abort, og sikkert også nogle som har fået 3 eller endda 4. Helt uden for pædagogisk rækkevidde, og totalt uegnet som forældre, det er vist bedst med aborterne i sådanne tilfælde.

Rådgivning og en ordentlig seksualundervisning i skolerne, ville kunne afhjælpe en stor del af aborterne. Alene det faldende abortal igennem de senste 20 år viser jo klart, at jo mere oplyste vi alle sammen er, jo færre kommer i en uheldig situation.

Sex er kommet for at bliver. Og nogen gange kommer der uønskede resultater ud af sex. Lad os for børnenes skyld bevare muligheden for fri abort. Der er ikke noget der er ret meget værre end at blive uønsket født - og her taler jeg af personlig erfaring.

Igamle dage var der mange hittebørn JChr
PÅ det Kongeligevejsenhus havde man en skuffe hvor man kunne lægge sit nyføte barn ned i . Så blev barnet andbragt hos gode folk på landet ,som så , fik et mindre beløb af staten for at opflaske det. Jeg stammer selv fra sådan et hittebarn.
tak for det , hej

ville du gerne... qqq
...have været en abort?

Virkelig dumt spørgsmål Anonym
Og du burde være intelligent nok til at vide, at det spørgsmål kan jeg ikke besvare. Måske kan mine omgivelser?

Men hvis du gerne vi have et svar? JA! Under min opvækst havde jeg tilstrækkeligt mange selvmordstanker til at ønske mig aldrig født.

Nu? Efter terapi har jeg lært at holde af livet.

Og tag så lige at adskille tankevirksomhed fra instinkt. Vi er alle i besiddelse af et overlevelsesinstinkt, og vil kæmpe til sidste bloddråbe for at bevare livet. Derfor er dit spørgsmål latterligt uvedkommende.

ikke enig qqq
jeg synes ikke spørgsmålet var dumt udfra det du skrev og jeg synes da også du gav et udemærket svar, men lad være at his dig op.

Jeg hidser mig ikke op Anonym
Men jeg kan se at du ikke har noget seriøst argument for at afskaffe aborten, derfor kaster du fulkommen idiotiske spørgsmål ind i debatten.

Den fri abort er en god ting, og den er kommet for at blive.

Provokerede aborter har altid fundet sted, og vil altid finde sted. Får fanatiske religiøse den nogen sinde afskaffet, får vi bare illegale aborter frem igen.

Kan man ikke finde en læge der vil gøre det, eller en sygeplejerske med en strikkepind, ja så findes der flere forskellige slags urter der kan klare den sag.

Hvis verden er skruet sammen sådan som du tror det, så er det din gud der har udstyret os med de urter der kan provokere en abort! "Gud er god"... Ta' den!

jeg respekterer uenighed qqq
Gør du?

Jeg mener at man kan gøre meget ved bl.a. at sætte nogle hold igang for gravide, der ikke ved hvad de skal stille op, hvor man forbereder dem til opgaven. Efter fødslen skal der også være nogle gode tilbud osv. Jeg mener at nogle i særlige tilfælde godt må få dispensation til abort, men ikke uden at de er veloplyste om alle andre tilbud (gode tilbud som i dag ikke findes).

Du respektere jo netop ikke uenighed Anonym
Du vil sætte regler op og bestemme hvem der kan få dispensation. Og så vil du først oplyse om hvilken forfærdelig synd de begår. Men det er i din verden.

Jeg er ikke troende. Jeg har for længst erkendt, at livet er en tilfældighed. Mennesket er kun et dyr, vi overlever primært på vores instinkter, og er så istand til at lære ikke blot af egne fejltagelser men også andres. Det er hvad der adskiller mennesket fra aberne.

Og når du forsøger at pådutte andre din tro, og forlange de skal undergå diverse religiøse tilbud om dette og hint, hvor du giver dem dårlig samvittighed, men på ingen måde gør dem til bedre mødre, så er du helt galt afmacheret.

Du kender åbenbart ikke til frihed, og derfor vil du også fjerne den fra alle andre. Du er ikke en pind bedre end taliban i Afghanisthan.

Religiøs fanatisme findes i alle religioner, og er lige forfærdelig, uanset hvilken forklædning den fremstår i.

Hvad der adskiller mennesket fra aberne Rotten
"Jeg er ikke troende. Jeg har for længst erkendt, at livet er en tilfældighed. Mennesket er kun et dyr, vi overlever primært på vores instinkter, og er så istand til at lære ikke blot af egne fejltagelser men også andres. Det er hvad der adskiller mennesket fra aberne."

Det, du dér fyrer af, må da vist i sandhed være en tro!!!!Hvilken erkendelse at være nået frem til!

Og så forsvarer du udelukkende den, der vil have en abort - hvad med det menneske, der bliver nægtet livet???

Men - nå ja, det er jo også bare en tilfældighed, sådan som du selv er - eller????

Til lykke med Livet! kirkemusen
Ja, det var nok ikke de gode gamle dage, men måske en mere rigtig måde at handle på.
Til lykke med livet!

Det ville være dejligt at høre, om du så også er taknemmelig for, at du fik livet?!

Du fordømmer mig som religiøs qqq
Jeg er ikke religiøs og kan derfor ikke tage argumenter imod at jeg skulle være det, alvorligt.

Et foster på 12 uger Anonym
Er ikke et menneske. Det er ikke istand til at leve uden for livmoderen, og er derfor ikke et menneske.

Mennesket ER en tilfældighed. The Big Bang har du måske hørt om?

At mennesket så er kommet så langt i sin udvikling, at vi kan planlægge vores afkom er en helt anden historie.

Men for at besvare dit spørgsmål: Ja jeg er i høj grad en UØNSKET tilfældighed, hvilket jeg har fået at mærke igennem hele min opvækst.

Havde aborten været fri dengang, havde jeg været sparet for meget.

Du - og jeg og alle andre - blev frembragt af den sex vores forældre dyrkede. Ikke ved hjælpe af noget som helst andet. Det er intet mirakuløst over den akt.

Din adfærd forekommer dybt religøs Anonym
Især dine holdninger overfor dem der vælger at afbryde en graviditet, hvor hverken de selv eller barnet vil få en tålelig tilværelse.

Du er ualmindelig naiv, hvis du tror at kvinder der vælger abort ikke først har tænkt situationen igennem, og overvejet om ikke det kunne lade sig gøre alligevel.

Der er masser af rådgivning til de gravide, masser af tilbud til de nybagte mødre, og desuden masser af økonomisk hjælp så man kan forsørge sit barn. Alligevel vælger nogen at få en abort, fordi de indser at hverken de eller barnet er tjent med hinanden.

At du så har såden en lille luset egoistisk holdning om, at de da bare kan føde barnet og adoptere det væk, er fuldstændig uforståeligt.

De ønsker for det første ikke at gennemføre en graviditet. Hvor svært er det for dig at forstå?

Og når børnene så bliver store nok til at forstå hvad adoption betyder, så vil de finde deres biologiske forældre. Hvor fedt tror du de adopterede syntes det er?

Hvor skal hensynet ligge? Hos et foster uden selvstændig tankevirksomhed, og helt uden evne til at overleve uden for livmoderen, eller hos den voksne som i alt for mange tilfælde føler sig afstumpet og svigtet pga. en opvækst som adopteret?

du fordømmer jo helt vildt qqq
Jeg mener ikke at der skal være flere danske børn til bortadoption.

Jeg har selv stået i en situation, hvor manden sagde fra da jeg var 12 uger henne. Jeg havde intet valg, da 12. uge er abortgrænsen. Jeg søgte råd og vejledning alle steder, men der var intet at komme efter fordi jeg hverken var misbruger, psykisk syg eller under 25 år (jeg var 26). Så det er noget sludder du skriver om at der er masser af råd og hjælp osv. Men jeg er stadig glad for at jeg hverken kunne få abort eller valgte at bortadoptere, da jeg ikke mener det er løsningen. Jeg klarede det, men kunne da virkelig godt have brugt bare lidt opbakning fra systemets side.

Sikke noget sludder Anonym
Der er da masser af hjælp at hente.

Mødrehjælpen
Sundhedsplejersken
Familierådgivningen

De 3 mest nærliggende, som har eksisteret i årtier... altså omtrent lige så længe som den fri abort. Hvor gammel er det lige du er?

Hvad er det for en rådgivning du mangler?

Jeg har selv fået en abort, og fik masser af rådgivning i den forbindelse. Lige indtil jeg lå på briksen, blev jeg spurgt om jeg nu også var helt sikker.

Jeg fik tilbud om psykologsik rådgivning, og belv henvist til et forsøg jordemødre kørte i mit amt, med rådgivning.

Jeg fik alle mulige tilbud om vejledning. Jeg fik pjecer med hjem, hvor jeg fik besked om hvad det ville sige at være forældre (hvilket jeg udmærket godt ved eftersom jeg havde et barn i forvejen), oplysning om økonomisk støtte under uddannelse (hvilket ikke er særligt aktuelt eftersom jeg er færddiguddannet, og i øvrigt vellønnet)

Der er masser af info til unge kvinder der søger abort.

Hvis de var klar til at være forældre, havde de nok valgt anerledes, tror du ikke? Eller er din mission bare at give dem dårlig samvittighed over den handling der ikke kan gøres om?

Jeg er lykkelig for min beslutning. Den var helt rigtig for mig. Havde jeg ikke valgt en abort, havde jeg været enlig mor til 2 børn, istedet for 1 barn. Oven i købet havde barn nr. 2 været alt andet end et ønskebarn.

I min verden fortjener børn en bedre start på livet, end det modsatte af et ønskebarn.

der er muligvis forskel... qqq
...fra kommune til kommune og fra læge til læge. Jeg oplevede det modsatte end du. Da min graviditet blev konstateret ville min læge straks indstille mig til abort, med den begrundelse at der var ventetid til abort og hvis jeg nu ombestemte mig m.h.t. at få et barn, ville det være en fordel at være rykket frem i køen. Da tabte jeg lige underkæben en gang!
Jeg forsøger ikke at give nogle, der har fået abort dårlig samvittighed, da jeg mener det må være hårdt nok i forvejen, men jeg mener der en stor fejl fra systemets side, da jeg ser det som opfordring til abort, fremfor hatten af og støtte hvis man beholder det. Der burde være en form for tabu over de fædre, der bare smutter fra deres eget barn. En stakkels kvinde, kan da ikke gøre for, hvis manden opfører sig sådan og jeg synes det er synd for de kvinder, der har følt sig nødsaget til at få abort.

De er ikke stakkels Anonym
Lad dog være med at gøre kvinder til ofre! Det er jo netop det den frie abort har befriet os fra at være.

Der er da intet mere nedværdigende end at bliver fremstillet som et offer, for en mand der bare skrider! Har du ikke situationsfornemmelse nok til at 'læse' tegnene fra manden, så er du ikke stakkels, så er du dum!

Der er INTET stakkels over kvinder. INTET!

tja det er synd for dig hvis nogle er dum, er det ...
at du har behov for at kalde stakler for dumme osv. osv. Hvis du er den samme anonyme hele vejen igennem, synes jeg du er dybt dobbeltmoralsk. Man kan ikke både sige at abort er en nøje overvejet, sidste udvej og samtidig sige at kvinder har det fint med abort.