Hjælp? er jeg den eneste..?

Hjælp? er jeg den eneste..? DenUlykkelige..
Hej Alle..
Jeg ved ikke under hvilken kategori dette emne hører til, så jeg valgte at skrive det her!
Jeg er en fyr på 22 år som har et meget meget meget stort problem!..
Siden jeg var helt lille har jeg været meget elendig til Matematik, jeg kan godt + og - og gange de små tal, men lige så snart en spørger mig om lidt højere tal, så går jeg i stå og begynder at svede og føle mig pinlig for jeg kan bare ikke:( .. Det bekymre mig lidt når jeg en dag flytter hjemmefra hvor man skal holde regnskab o.s.v .. Jeg føler mig bare så utrolig dum i forehold til folk omkring mig! :( .. Er jeg den eneste der har det sådan? eller er der også andre der har samme problem.. Jeg ved godt der er noget der hedder en lommeregner, men den har man jo ikke med dig over alt, tit så blev jeg mobbet med at jeg ikke kunne regne regnstykker ud i hovedet .. Jeg er så ked af at det skal være sådan! :(
Jeg føler mig simpelthen så dum, har ikke mødt en eneste der har samme problem...
Og har i nogle foreslag til hvordan man kan blive bedere?
Jeg håber i kan hjælpe mig

Andreas

nææ ... selvsvingeren
Det er du ikke, jeg er selv "talblind" som man kan kalde det, har også altid haft svært med tallene, men efter som jeg er blevet ældre lærer jeg det på en anden måde.

Jeg er igang med en voksen uddannelse som klejnsmed, og der er mange tal der skal huskes og bruges, men jeg har fundet min måde at lære tallene på, selvom jeg stadig har svært ved den overordnede logik når det bliver mere avanceret. Jeg har også mødt mange ordblinde som har det på samme måde som du.

Find den måde du lærer tingene bedst på og hvordan du kan koncentrere dig bedst om tallene, rend evt i en boghandler og invester i nogle bøger der kan hjælpe dig på vej, det er alle pengene værd [;)]

Talblind Anonym
Jeg selv har det lidt ligesom dig ang. tal. Jeg er ældre end dig og med tiden har jeg lært at melde klart ud til mine medmennesker, at jeg er dårlig til hovedregning, og skal se tallene nedskrevet for at forstå .
Sådan har jeg det også når nogen prøver at forklare mig en længere rute til et sted jeg ikke har været før, det hedder vist nok "rummelig intelligens".
Jeg har mine evner i kreative retninger istedet.


Accepter dig selv med de evner du har

Du skal nok gaa, dont worry lilledille
Jeg foeler med dig! Jeg er ogsaa en and til tal og fik klassens daarligste karakterer alle mine skoleaar. Jeg kan ogsaa godt regne med = og - og endda x hvis det er simple tal, men derudover er jeg helt lost. Jeg har laert mig selv siden jeg forlod skolen at blive godt til overslagsregning, for det er egentlig godt nok i de fleste tilfaelde. Til alt andet er jeg lykkelig for at jeg altid har min mobil lige ved haanden, som har lommeregner der kan det vigtigste.
Naar du flytter hjemmefra har du ikke SAA meget brug for at kunne regne. Fx:

Indkomst: 5000
- Husleje: 2500
- El: 200
- Internet: 200
- Telefon: 300
= det er ikke saa svaert (eller hvad?)

Saa ved du hvor meget du har tilbage til mad. Vaelg de runde tal i stedet for fx

Indkomst: 5137,80
- Husleje: 2491,33
- El: 179,08
- Internet: 199,00
- Telefon: 315,67
= lidt uoverskueligt (eller hvad?)

Jeg tror maaske, det eneste man ellers kan goere er, at alliere sig med en der er god til tal. En kaereste, en ven, en foraelder, eller anden. Selvfoelgelig en man kan stole 100% paa, hvis personen skal involveres i ens pengesager mv.

Du skal ikke bekymre dig saa meget, men i stedet forkusere paa alt det du er god til og taenke paa at nogle sidder og sukker og foeler sig dumme, fordi de ikke kan finde ud af det DU kan! Man er jo ikke dum, bare fordi man ikke kan finde ud af ALT, det er det jo de faerreste der kan!

1000 Mange tak.. DenUlykkelige..
Jeg vil bare sig mange tak for jeres svar! .. Det er rart at vide at man ikke er den eneste, for det troede jeg virkelig jeg var. Jeg vil følge jeres råd.. endnu en gang mange mange taaaak

Andreas

... tumulten
jeg er også dårlig til matematik, det er der mange der er