Hjælp! Hvordan får jeg min veninde ud af dårligt forhold?

Hjælp! Hvordan får jeg min veninde ud af dårligt forhold? Veninden
Er der mon nogen derude, som har en løsning på flg.:

Min gode veninde har i længere tid været involveret med en fyr, som absolut bare er lige til skraldespanden. Han har løjet, bedraget, været delvis voldelig (gik mest ud over hendes hjem end hende selv), sat hende i gæld og simpelthen svigtet hende så mange gange, at det efterhånden hænger mig langt ud af halsen, bare hans navn nævnes.

For som en god veninde kan man jo ikke bare sige: beklager snuske, jeg gider ikke mere.. eller kan man?

Jeg har altid levet efter princippet, at man kan støtte sine venner, men ikke styre dem. Og vi er nået derhen, hvor jeg faktisk har sagt ligeud, at hvis hun ikke snart begynder at tage hånd i hanke med situationen, så skal hun ikke regne særlig meget med mig mere.

Vores andre veninder har allerede meldt ud, at de føler sig til grin over at hjælpe hende gang på gang, når idioten igen igen har sat hende i en dum situation, bare for at se hende tilbage i folden 14 dage senere. Faktisk VED jeg, at hvis de finder ud af, han stadig er i hendes liv, så dropper de hende.

Jeg er snart den eneste tilbage, som hun tør være ærlig overfor og ikke skjuler ham for, men hvad sker der, hvis jeg også smutter?

Jeg kan ikke finde ud af, om jeg gør hende en bjørnetjeneste ved altid bare at være der, om det ville være sundere at lade hende sejle i sin egen sø?

Er der nogen, der har prøvet noget lignende og evt. har nogle guldkorn at øse af?

Det er svært.. Anonym
Hej Veninden..Jeg boede selv i et liendne forhold i 12år.Jeg mistede også mine veninder, på nær 1 hende har jeg den dag i dag..Jeg mener du skal støtte din veninde,for melder alle fra,ja så kan det kun gå ned af bakke for hende...Men jeg me´ner også at du skal sætte dig ned med hende,Og spøgre hende hvorfoe hun tror at der ikke er mange af hendes veninder tilbage..Og så skal du fortælle hende sandheden, om at du snart ikke vil blive ved med at se hende,blive behandlet på den måde...Det er også vigtig at hun får sin selvtilhed tilbage,for den har hun nok ikke meget tilbage af.Du skal sige til hende at hun er meget mere vær en at blive ved ham,og at hun nok skal finde den rigtige ...Og at du nok skal være der for hende, for det bliver helt sikkert svært for hende i tiden efter brudet med mand,hun lever med nu..Jeg håber det bedste for jer og jeg syntes at du skal vise hende mit svar ..For i dag lever jeg et rigtig godt liv,trods det jeg har genem gået..Held og lykke Skovtrolde Pigen

Ikke så godt legion83
Hej

Jeg og min kæreste havde selv for nogen tid siden en veninde hvis voldelige semi-psykotiske 10 år ældre kæreste havde samme problem, vi prøvede også at se hvad vi kunne gøre for hun havde 2 små børn som ingen af os mente at hørte til midt i hele den kaotiske affære.

Han var også det værste af det værste, og hun blev ved med at gå tilbage til ham, selv efter vi havde anmeldt ham til politiet for vold, som vi vidnede til...

men til vores skuffelse blev det bare det samme igen, noget af det jeg har hørt er at de ikke kan gå fra fyren, pga alt det dårlige i deres forhold er noget de har 'vænnet' sig til, og egentlig ikke kan undvære på et dybt plan.

mit ummidelbare råd ville være at enten

A) bliv ved med at oplyse hende om at det hun er involveret i ikke endda er så fantastisk, og vente til hun selv indser det og vil finde nye græsgange.

B) Gør noget så drastisk for/med hende så hun indser det (vi alle ska' jo ha' et lille skub i den rigtige retning engang imellem) eller tag en snak med problemet selv, måske er han ikke helt klar over den skade han forvolder.

Håber mine 'guldkorn' hjælper.

håbløst løven1
hej , tak for dit indlæg.
man skulle tro det var den samme person vi kender , men sådan er det nok ikke , men jeg forstår til fulde dit problem , mit er det samme - og jeg fatter det simpelt hen ikke - hvad tænker i kvinder dog på , i vil bare trampes på , nedgøres - have smadret jeres hjem , bankes gule og blå , komme på skade stuen , og så efter nogle dage er han bare den sødeste der kan gå på guds grønne jord.......og det byder i jeres venner og veninder - vågn dog op - de fleste af jer har nogen der både vil og kan hjælpe jer , i skal bare bede dem om det - sige at nu er det nok - men at i ikke selv kan klare at komme ud af det , og så står de der for dig - bare prøv så skal i se.

Hvad...? Anonym
halløjsa kammerat..
Hvad har du da gang i..?
Gør du sådan overfor de venner som du har..? Tag dig sammen eller skriv i det mindste noget fornuftigt...

Hun kan IKKE selv se det . Vennen som har prøvet det ....
Jeg ved at du sidder med et stort ansvar dels over for din venninde men også over for dig selv og dine normer .
Jeg havde en venninde der gennem 3 år var i et sådan forhold og mange gange var det at jeg havde talt med hende nok til at de blev uvenner og til at han slog hende , i starten gik det bedre efter hver gang de var fra hinanden , men til sidst kom det tilbage lige så hurtigt som hun kom tilbage til ham , han flyttede grænserne for hver gang hun gik tilbage , for den slags fyre ser det desværre som en accept fra pigens side af at hun går tilbage til ham efter det som , han byder hende . Jeg ved ikke ud fra det du skriver om de evt har et barn sammen ????

Men det bedste uanset hvad vil være at hun bryder det forhold og at hun finder sin støtte hos sin familie og hos dig som jo er en af de venner som hun stadig har , selvtilliden vil hun hurtigt få tilbage og hendes liv er jo ikke mindre værd , senere vil hun se det som et rap over fingrene og hun vil jo finde en ny ven med tiden , hun skal vide at hun ikke er den eneste at dette sker for og at det under INGEN og jeg mener virkelig under INGEN omstændigheder er skyld i det som han byder hende , det er ham der har et problem og IKKE hende , hun er meget mere værd end det .Giv hende tusindvis af knus og vær der for hende , men hvad der også er vigtigt er at du også får talt med andre om at det går dig på , jeg tror ikke at løsningen erat du vender hende ryggen for hvad vil du så gøre hvis , der sker hende noget og du kunne have været den der kunne have reddet hende også dette vil være noget du ikke kunne bære , men hvor meget du kan bære er jo kun noget som du kan finde grænsen for .

Held og lykke til både dig og din venninde.

Fra en, der selv har været der... Yep
Kære "Veninde" - du skal blive ved med at være den gode veninde, du er, men ganske som "livsnyderen" skriver; meld klart ud, at du tager afstand fra hendes problematiske forhold, men at du altid vil være der, såfremt hun for alvor ønsker hjælp til at komme ud af forholdet... eller hvis hun gennembanket står foran din hoveddør en sen nattetime.
Jeg er selv en af de her "Florence Nightingale"-kvinder, der tror, de kan redde alle verdens stakkels sjæle.

Tidligere boede jeg sammen med ialt 2 af de "stakkels mænd" der både bankede mig og drak alle pengene op. Da jeg gik fra den første og indledte et nyt forhold, kom jeg fra "asken til ilden" og havde selv svært ved at forstå hvorfor. Jeg gjorde alt for at skjule det for andre, for jeg vidste, det var galt, men det er samtidig pinligt at røbe det.
Først da jeg røg på hospitalet i en uge, efter han (igen) havde banket mig, fik jeg den opbakning jeg behøvede, for at komme væk.

Tingene starter i det små, man bortforklarer hændelser og situationer overfor både ens nærmeste og sig selv.
Du skal tage "de små ting" seriøst og ikke altid tage din venindes ord for pålydende. Det, at din veninde selv har lagt an til at komme ud af forholdet et par gange, viser, at hun er "på vej", men mangler den sidste styrke. Hun skal selv virkelig VILLE DET - hverken du eller andre kan overtale hende, kun vente og være der for hende, når det bliver nødvendigt.

Lad hende være gubbiworld
Ved du hvad jeg synes du skulle gøre???

Hvis hun VIRKELIG elsker ham så meget at hun ikke kan se hvor dum han er, så lad hende være, men gå ikke fra hende!!!

Det lyder som om de har kommet sammen i længere tid, og hun må efterhånden snart finde ud af hvad det er hun laver, og når hun finder ud af det, har hun bare brug for en skulder at græde ud ved!
...og hvis skal det være, hvis du også er gået???

bliv hos hende, men fortæl hende at du ikke bryder dig om ham, og du vil hjertens gerne være sammen med hende, fordi du holder af hende, men du gider ikke høre mere om ham nu!

hvis hun så bliver sur og begynder at forsvare ham, og skælder dig ud, så er det dér du skrider!!!

men mit råd til dig er altså at være sammen med hende endnu, og vente en måned eller 2 til hun ikke har ham mere!!

håber det var råd nok! :)

Kvindecenter DDD
Der er kommet mange svar på dit spøgsmål, og jeg vil give nogle af dem ret.
Du skal tage din veninde under armen og tage hende med på et kvindecenter. Du og hendes andre veninder har HELT sikkert fortalt hende det 1000 gange, men hun er fanget i et mønster og kan ikke selv finde vejen ud. Selv om i garanterert er nogel rigtigt gode veninder kan det simpelthent være for stor en mundfuld at trænge igennem det net af undskyldninger og forklaringer hun har bygget op omkring sig for at blive hos ham. På et kvindecenter kan hun få professionel hjælp, og de kan også henvise til en psykiater. Det lader til at du har gjort alt hvad der står i din magt, og det synes jeg er flot, men hvis du ikke kan hjælpe hende er det nok professinelle der skal til. Udover det skal du støtte hende alt det du kan, men sig dig fri fra at være sammen med hende når "stodderen" er der. Hun skal vide at du ikke accepterer ham, og at du ikke vil kigge på mens han ødelægger hende. På kvindecenteret kan de også vurdere om der er belæg for at hjælpe ham, så han heller ikke gentager sit handlingsmønster, eller om han er "fortabt".
Håber du kan bruge mit svar til noget.

selv halløjsa ung pige
sikke et råd du kommer med! tag dig selv samme!

K ± ondulere to be and not to be
Du kan til at starte med invitere Din veninde i byen, eller holde en fest uden ham. Så hun kan få øjene op.
Da det nok er første gang, hun er rigtig sammen med en af det modsatte køn, fra urban Plantagen så hun kan få lidt indspiration fra andre drenge ± mænd både udseen påklædning kreativitet, opførelse kan her påtales ved denne ikke beruset men morsom møde..? og fortælle hende af Du har intet imod denne person. Så længe denne type. Bliver oppe i træerne og ikke smider banan skralder efter Dig

Tak for alle gode råd ;o) Veninden
Jeg vil bare sige tak til alle, der har vist interesse og gidet svare - med en undtagelse dog, ingen er vist i tvivl om hvem jeg mener?

Selvom man ved med sin fornuft, at ens situation ikke er enestående, er det rart at få det bekræftet - og lidt sørgeligt også at der er så mange idioter derude, som ikke kan behandle sine medmennesker ordentligt ;o(

Det hjalp at få det på skrift, og jeres svar har omend ikke løst problemet, men i hvert fald bekræftet mig i, at jeg nok bør blive lidt længere. Det er også det, min samvittighed fortæller mig, for sandt nok - hvis der skete noget dårligt, og jeg kunne have forhindret det ved at være der, det ville jeg aldrig tilgive mig selv..

Jeg tror aldrig, jeg får hende til at søge professionel hjælp, men hun har prøvet det før - har 2 børn fra tidligere forhold med en lige så slem stodder (så ja, der er et mønster her, desværre) og ham kom hun jo væk fra (så meget man nu kan komme væk fra en mand, man har fået børn med?), så måske er der også håb her med tiden...

Dog har jeg besluttet, at jeg ikke gider høre mere om ham, hvilket hun får at vide. Hvis det så får hende til at trække sig væk fra mig, ja, så må det være skæbnen..

Men tak for alle kloge ord..

Knus VENINDEN

Mønstret er ikke brudt DDD
Jeg er ked af at høre at det ikke er første gang at din veninde har været i et voldeligt forhold, og desværre overbeviser det mig om at mønstret ikke er brudt, for hun har jo endnu engang fundet sådan en stodder. Desværre må man antage at den professionelle hjælp hun modtog den gang, ikke har været tilstrækkelig. Hvis hun skal bryde mønsteret skal der altså atter professionel hjælp til, og er altså mere end du lige kan håndtere. Jeg synes det er stort af dig at du vil blive hos hende, og jeg synes at det er en rigtig god ide at forklare hende at du ikke gider høre mere om ham. Held og lykke. Jeg håber du kan redde din veninde.
De bedste hilsner
DDD

Jeg gav et ultimatum... Maia
Hej..

Jeg har haft en veninde i samme situation. Hendes kæreste truede hende bla. med et jagtgevær, når han blev fuld. Og gjorde mange virkeligt syge ting. Hver gang jeg så hende sad hun og græd - og jeg fik det virkelig dårligt, over ikke at kunne hjælpe. Men hun ville/kunne ikke forlade ham - og det var for mig den eneste løsning. For jeg tror ikke, at sådan nogle mænd ændrer sig.

Til sidst kunne jeg ikke holde ud, at høre om alle de forfærdelige ting han gjorde - og slet ikke at hun bare forholdt sig passiv. Damen var både veluddannet, klog og havde en god familie, der ville hjælpe hende med hvad som helst. Men hun brugte hverken familien eller sin sunde fornuft, kun klynk til dem, der gad at høre på det.

Til sidst sagde jeg til hende, at jeg ikke ville høre om det mere. Hvis ikke hun var indstillet på at ændre situationen for sig selv, så måtte hun finde nogle andre, der ville høre om det. Jeg kunne bare ikke bære det mere - var rædselsslagen for om hun en dag ville blive slået ihjel af idioten. Jeg hørte faktisk ikke fra hende mere. Aner ikke om hun er levende, død eller har fundet lykken. Og jeg har heller ikke tænkt mig, at finde ud af det.

Jeg mistede en veninde. Jeg vil ikke anbefale alle at gøre det samme, men jeg kunne ikke se nogen anden udvej. Der er grænser for, hvad man skal lægge ører til, hvis ikke personen vil hjælpe til selv.

Hjælp Hende! Unnamed
prøv at tale hende til fornuft så hun kan droppe ham, hvis hun føler sig troet over han bliver vred, vil det være en god ide for dig at være sammen med hende et par dage så hun ikke er alene! Held og lykke!