hjælp lægerne tager mig ikke seriøst!

hjælp lægerne tager mig ikke seriøst! Gummiarm
Det hele startede med at jeg i 2003 desværre måtte meddele min daværende læge at jeg er alkoholiker. Så gav hun mig antabus men det kunne jeg ikke tåle.

Så gik jeg til den kommunale misbrugskonsulent, hvilket ikke havde andet at bidrage med end en sludder for en sladder. Så mistede jeg kørekortet da jeg henvendte mig til alkoholambulatoriet og ankom i bil...

Så ringede jeg til et psykatrisk hospital som afviste mig.

Desværre er jeg også ryger hvilket bevirker at jeg har hvæsende vejrtrækning, hoster meget slim op, får kvalme hver morgen som udløser at jeg kaster op i forbindelse med hosten.

Dertil har jeg klumpfødder (dog opereret men tilsyneladende ikke godt nok) hvilket betyder at jeg går forkert og at hvert eneste skridt er forbundet med smerte.

Oven i hatten har jeg intet job, og nogle dårlige tænder som ifølge tandlægen koster ca 20000 kr at lave, og så mange penge har jeg slet ikke til det, for jeg har intet job, og kan heller ikke passe et.

Det lægerne gør selvom jeg kommer af helt andre grunde er som det første at spørge hvordan det går med min alkoholisme (de kan se det på computeren lige meget hvilken læge det er), og jeg så oplyser dem at det også er et problem der ikke er løst 100% endnu, så afviser de at kigge på min øvrige problemer.

Skifte læge er også prøvet flere gange.

Jeg ligner efterhånden en bums i en alder af blot 28 år, men har således ingen muligheder for at ændre på det. Nu har jeg lige sygemeldt mig pga hvad jeg 99,9% sikker på er KOL, men som det nu i 5 år ikke er lykkedes mig til at undersøge nærmere.

Jeg kan hverken løbe eller cykle, og kan kun gå i roligt tempo ellers taber jeg pusten. Jeg tror også det påvirker mit hjerte for det føles sgu "mærkeligt" nogen gange.

Det er ikke nogen fed ambition, men oppe i mit hoved hører jeg hjemme på en førtidspension, men det kan jeg forstå på folk at det nærmest er umuligt at få.

Jeg tænker jo lige så meget på de sociale aspekter i at være syg. Skal jeg melde mig ud a-kassen og gå på kommunen? Pensionssager trækker ofte ud i lang tid, hvad skal jeg så leve af?

Kontanthjælp kan man jo ikke få medmindre man mener at stå til rådighed for arbejdsmarkedet... og det må jeg indrømme snart at jeg ikke mener jeg gør...

Nå det var en lang smøre.

Nogen gode råd?

har du overvejet manden1
at tage kontakt til A.A. der vil de med garanti kunne hjælpe dig, med råd og vejledning

Det glemte jeg Gummiarm
Det er også prøvet uden større held...

Hvorfor uden større held? piglet45
Fordi at du følte at de ikke kunne hjælpe dig? Fordi at du ikke kunne lade være med at drikke? Fordi at du ikke gad gå derhen?

det lyder mærkeligt manden1
A.A. er til for at hjælpe folk ud af deres misbrug, de er der for det samme og hvis de ikke vil hjælpe, at hvad der lyder mærkeligt i mine øre, ja så har de udspillet deres rolle.

Fordi.... Gummiarm
Jeg fik 0 taletid. Jeg kunne kun sidde og høre på hvad "læreren" bævlede om...

ok, lyder ikke så godt FordrukkenM
Du skal jo have noget at leve af, så du kommer ikke uden om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet, hvad enten du er i akasse eller på kontanthjælp. Indtil du evt. kan få en pension. For at få en pension skal man først arbejdsprøves og alt muligt andet.

At lægerne ikke vil tjekke dine lunger undrer mig, men alkoholisme er jo det vigtigste problem, så måske mener lægerne at det skal ordnes først før de vil gå videre?

Jeg er selv alkoholiker, dog ikke ligeså hårdt ramt som du er og har svært ved at styre det medmindre jeg er helt afholdende. Hold dig en periode på 30 dage eller mere som afholdende og prøv så lægerne igen og sig at du ikke drikker mere. Som du har det lyder det som om du godt kan glemme alt om nogensinde igen at drikke. Det er rigtig svært, men dét er den eneste vej frem, hvis du skal fylde 50. Og så må du gå ned og købe nikotinerstatninger - tyggegummi eller lignende, hvis du har det så slemt med hosten.

Jeg tror ikke du skal gøre dig det store håb om hjælp, før du er afsprittet og ikke ryger mere. Det hjælper på abstinenser med nervepiller, som man kan få på ambulatoriet eller hos lægen.

For at undgå at falde i så kræver det også at du gør op med dig selv, hvad det egentlig koster dig at drikke. For mit vedkommende går det ud over mit job, når jeg drikker meget. Så jeg kan holde mine drukvaner i skak ved at tænke på jobbet. Og find dig så en hobby du kan lide så meget som muligt, så du har noget andet at lave end at drikke.

Good luck

læren hvilken lærer manden1
Et A.A. møde foregår ved at møde op og så sidder man nogle stykker, måske 8 måske 20 kommer an på hvor mange der er der den aften.
Når det så starter begynder de at byde velkommen til de nye og de får så lov til at fortælle deres historie, ja jeg har selv været turen igennem og kom ud af det i 1994, det er sådan det foregår.
Er du nu også sikker på det var et A.A. møde du var ved.

Det lyder jetpost
som om u flyder hen i selvmedlidenhed, og så kan jeg love dig at du ingen seder kommer. Det er alle de andres skyld. Pensionssager siger du, du kan sgu da ikke starte en pensionssag selv, for så er du da 100% sikker på at du ikke får pension. 2 store fakroerer er dit eget valg, nemlig at ryge og drikke. Alkoholikere hører ikke hjemme på førtidspension, det gør kun rigtig syge mennesker. Alkoholkerere hører hjemme på en afvænningsklinik, og ingen andre steder. Du prøver på at få en pension, men det skal du sandelig ikke ønske dig. Du skulle skamme dig. Pension er for syge mennesker ikke for folk uden rygrad og vilje

gå dog selv derned og ved selvsyn se AA-ex
hvad hjælp der skulle være i det. Den ene er mere elendig end den anden. Jeg ved ikke hvad der er for illusioner folk har om AA - det er røv og nøgler og snak snak snak.

Hvor skal vi så anbringe dem? Læser
Er alkoholisme ikke en kronisk sygdom da? Havde du forestillet dig, de skulle være på en afvænningsklinik til pensionsalderen? Hvem betaler? 6 uger koster 70.000 - tror det er bedre med fortidpensionen, som gives til folk der ikke er egnede til arbejdsmarkedet - for good.

Jeg troede iøvrigt du var klogere. Rygrad og vilje mig i røven!! Var det virkelig hvad du magter. Har da godt nok taget fejl af dig.

Uha-da...synd for dig..at du er så skidtmads anonym
Gå ned på skadestuen og sig at du hoster, kaster op og at du vil undersøges på røngtenafdelingen.
Du er ikke så gammel, så der er håb endnu.
Da du ikke går så godt var det måske en ide at få sat en gammel cykel i stand, så du kan komme lidt ud og rundt, så får du frisk luft og motion.
Har du familie eller en ven du kan være lidt hos ?

Een gang for alle:
Der er ingen der dør af et par cigaretter om dagen og et par genstande.

For dig er det noget helt andet, du kan ikke styre tobakken og alkoholen.
Så du må stoppe med rygning og drikkeri.
Gå i kirke eller i skoven bare noget du ikke plejer at gøre.

Din nuværende tilstand med afmagt og opgivenhed er negativ, det gør dig utålelig at omgås fordi du ikke kan se andet end begrænsninger og ulemper.

Op på hesten igen og hold så op med det der drikkeri og røg, du dør af det mand !!!!![l]

hvad XYX
har du sygemeldt dig fra ? du skriver jo du ikke har noget job ?

De skal sgu da jetpost
på afvænning for at blive afvænnet så de kan tage del i samfundet. Jeg ved at man siger at alkoholikere er syge, men jeg mener at de kan afvænneshvis de vil. Hvis det er fordi de ikke vil er de ikke berettiget til pension.

100% Gummiarm
Det eneste der skete var at jeg fik en mønt af en slags, selvom man rakte fingeren op som i folkeskolen var der ikke mulighed for at få et ord indført.

Netop Gummiarm
helt enig.

Du snakker som du har forstand Læser
De kan tørlægges ja, men de er og bliver alkoholikere og mange kommer aldrig til at fungere uanset tør eller våd.

Jeg gider ikke diskutere det yderligere med dig. Du er på et niveau, jeg slet slet ikke gider.

Hejsa... Gummiarm
1
Men hvad så hvis jeg bliver "dømt" til ikke at stå til rådighed? For
det gør jeg reelt ikke, på den anden side kan jeg heller ikke leve af 0 kr hvis de tager dagpengene fra mig. Skal jeg møde i aktivering for at brække mig? (er sket flere gange) dog uden nogen opdagede det...

2
For mig er alkoholen nummer 2 "i rækken". Jeg mener klart at det er værst at jeg næsten hver morgen kaster op og ikke kan hænge sammen før ved middagstid. Men jeg fatter ikke lægerne, det svarer jo til at sige "Det kan godt være du har en hjerneblødning, men vi undersøger det ikke nærmere før du har stoppet med at ryge" - og oven i købet nægter hjælp til det.

3
Jeg ved jo inderst inde godt at jeg ikke skal drikke, men abstinserne driver mig til det. Det er efterhånden min nr 1 prioritet. Så 30 dage er udelukket, helt udelukket. Jeg er så tosset over at jeg ikke kan få abstinens-medicin fordi de kan se jeg har fået det før, men nu er det snart 2 år siden sidst så jeg er ikke afhængig af dem...

4
Hosten ja, den bliver jo kun værre, så jeg må gøre et forsøg mere på at droppe rygningen, for sådan her kan jeg ikke passe et job.

5
Problemet er jo at jeg har fået de piller før og de vil ikke udskrive flere. Jeg spurgte i sidste uge og de sagde nej, så sagde jeg så må jeg jo drikke videre. Det ender helt galt før eller siden...

6
Jo det koster jobbet for jeg har slet ikke et...
Desuden giver det jo problemer med familien, og alt muligt.

Måske det er en socialrådgiver jeg skal have fat i?

Lige for tiden er der faktisk "tilbud" Læser
på kol-test. Gør din læge opmærksom på det og bestil en tid.

Nej du skal ikke melde dig ud af A-kassen. Du får max 80% af støtten på bissen, så dårlig ide.

Lad nu bare tingene gå deres skæve gang. Put dig, når de vil jage dig i arbejde og sygemeld dig, hver gang det mislykkes. Den tid der går godt, kommer ikke skidt igen.

Efter din beskrivelse af dine symptomer med stakåndetheden og dine "hjertesymptomer" så kan det sagtens bare være "nervøst hjerte" eller musklerne omkring. Man bliver bange når man ikke kan trække vejret.

Jeg ved ikke hvad du ønsker dig af livet, men det lyder som om, du har brugt dig selv temmelig hårdt. Det er tidligt at være slidt op som 28-årige, hvad enten det er medfødte skavanker eller misbrug.

Men få nu den KOL-test, så kan du tage den derfra. Noget skal der gøres for din fortsatte trivsel eller for at genvinde den, skulle man måske sige. Gør lige som lægen, når de spørger til din alkoholisme, svar: lad og tage en ting af gangen, jeg henvendte mig for at--- og sig så hvorfor du er der.

Held og lykke på din vej til en bedre tilværelse.

Det kan diskuteres.... Gummiarm
Jeg ved godt at alkoholisme ikke er anerkendt som en sygdom, men det er da snotdumt ikke at gøre noget ved det før det er for sent. Afvænningsklinikker i dag er private og koster over 60000 kr - et beløb som de færreste alkoholikere har.

Jeg er godt klar over at jeg selv har påført mig begge sygdomme KOL og alkoholisme, men det ændrer bare ikke på at jeg ER syg.

Så du mener ikke jeg hører hjemme på førtidspension før mine problemer er blevet til et hjertetilfælde eller det der måtte være værre?

Helt Gummiarm
enig

Der er Gummiarm
lige detaljen med at det koster 60-70000 kr

Fra Gummiarm
A-kassen, for at undgå at brække mig i aktivering.

Takker men.... Gummiarm
Jeg tror jeg må møde op på sygehuset på den internationale KOL-dag, det er noget med at alle der kan testes, for jeg gider ikke slås med lægerne mere for at få det testet. Det kunne jo også være astma eller noget helt 3.

Jeg gider bare ikke afvises mere.

Og ja gu bliver man bange når man ikke kan få vejret. Jeg brækker halvt slim fra halsen og halvt maveindhold op og ryster over hele kroppen, derefter får jeg det lidt bedre, men det er jo uholdbart at skulle brække sig hver dag, det har allerede ødelagt mine tænder for 25000 kr som jeg ikke har.

Du brækker dig ikke af kol Kollist
Det handler nærmere om din mavesæk. Slim er sikkert fra dine bronkier

Til lægen en gang til ikke logget ind
Den er sgu da helt galt,med dig.
Har du prøvet Dipsan?

Der er mange der får førtidspension på grund af druk, så hvorfor skulle du ikke kunne?

Lad dig indlægge på psykiatrisk afdeling, så du får ændret kurs,inden det er for sent.

En på 28 skal ikke være i så dårlig stand som du beskriver her.

http://www.hope.dk/soeghjaelp/

Start der, og så må din kommune kunne hjælpe dig.
De kan sende andre på afvænning,så hvorfor ikke dig?

Jamen Gummiarm
Det er jo fordi det giver mig kvalme når jeg får åndenød og derefter brækker mig, så kommer slim og bræk (vand) op sammen...

Jo deeeet,,,, Gummiarm
Nu har jeg ikke decideret spugt, men har læst at man næsten skal være død for at få pension.

Du har åbenbart ikke læst det hele, for jeg har allerede henvendt mig til et psykiatrisk hospital, som afviste mig.

Hvad er dipsan for noget?

Ja så ved jeg manden1
Ikke, men jeg var så lidt heldiger, jeg var samtidig uden bolig og søgte så ned på sønderskovhjemmet på lolland, et rigtig dejligt sted, hvor der er tilsluttet læger og sygplejsker, der kom jeg på højkant og kunne efter 6 mdr: starte mit liv forfra, har det rigtig godt i dag, grundet sønderskovhjemmet.

Jeg kende en der lige ikke logget ind
har fået det for nogle måneder siden.
Årsag mange års druk

Jo jeg har, du skriver ringer.
Mød op,de må ikke afvise dig.

Her kan du læse om Dipsan.
http://home.worldonline.dk/snalle/side9.html

Kronisk syg jetpost
heller ikke et hjertetilfælde berettiger til førtidspension. Du er da helt vild me dat komme på offentlig forsørgelse, hvorfor er du det? Tror du det er en dans på roser. Alkoholisme er ikke en kronisk sygdom, men noget du kan komme over, ergo giver det i dag ikke adgang til pension

Du vil jo ikke selv jetpost
har læst alle indlæg, også dine sýge svar. Der er hele tiden et eller andet, jamen, nej fordi, kan ikke, du vil ikke hjælpe.....hele tiden er det nogen andres skyld. DU VIL ikke ud a misbruget, men på pension så du kan drikke i fred og ro......Du vil ingenting gøre selv, men have det hele foræret. Du skal være glad for at du ikke er rigtig syg

AA, ACA, ALANON osv Også Anonym
Er alle selvhjælpsgrupper, der har det tilfælles at de er opbygget på samme måde. Der er meget snak, mentorer, 12-trinsprogrammer osv. Men det er en proces og den kan ikke forceres. Desuden er det jo individuelt, hvad man får ud af det.

Nu må du til at læse om emnet Anonym
du kan ikke komme over akoholisme, hvordan kan du være så uvidende? Desuden er førtidpension ikke længere på livstid, så din arbejdsprøvningstid kommmer også lystigt igen[:D][:D]

Du tror vist du er den eneste berettigede her i verden, hva´? Og hvorfor ikke en dans på roser? I forhold til hvad? At blive jagtet, når man er syg? Du mangler da vist ingenting bortset fra indlevelsesevne og så temmelig meget viden om alkoholisme.

Den eneste rigtige syge i følge dig Mokkakop
er vel dig - eller hvad? Det er ikke pænt at kalde nogen en dum kælling, men jeg er egentlig ikke ret pæn

En gang jetpost
alkoholiker altid alkoholiker, den sang kender jeg skam godt. Tørlagte alkoholikere lever udmærkede liv, og deltager i samfundet på lige fod med andre. Inden du fryder dig for meget, så vil jeg lige fortælle dig, at jeg hellere ville arbejde end være på pension. Lige meget hvor meget du svinder mig til eller fryder dig over min situation, så berettiger alkoholisme ikke længere til pension, men skal være SYG. Alt skal være prøvet før man får pension, og det at være tørlagt skal være prøvet.......Jeg tror at du skal læse lidt på lektien, for jeg ved godt hvad jeg taler om

Enig med mocafe Bare min mening
Du siger du har sygemeldt dig. Fint, men udnyt tiden og freden. Smid alt alkohol i vasken, smid dine smøger ud og sørg for at have mad og andet drikke i huset til min. en uge, gerne to, og smid så din dankort væk.
Læg dig i sofaen, tænd fjernsynet og lad abstinenserne komme til dig. Når de værste abstinenser er overstået og du selv tror at du kan komme udendørs uden at blive fristet for meget, så gå en tur i skoven, eller gå i kirke som andre har foreslået. Men hold dig langt væk fra sprut og smøger.

Jeg er fuldstændig enig med mocafe at du trænger til at tage dig gevaldigt sammen. Hvis selvmedlidenhed var guld, var du ganske vist ganske rig. Men sådan er det ikke. Selvmedlidenhed er (tildels) roden til alt ondt.
Vi ved alle at det ikke er nemt. Men du bliver nødt til selv at tage ansvar. Der findes ikke nogen nemme veje her. Ingen kan gøre det for dig, du bliver sgu selv nødt til at gøre det.
Bræk dig i spandevis, det er du så vant til. Overlev dine abstinenser, overlev trængen.

Kald mig hvad du vil jetpost
din mening er mig ligegyldig. Du og andre lader jer rive med af følelserne, og jeg oplyser jer bare om reglerne omkring pension, og tro mig, dem kender jeg. At det er synd for nogen berettiger altså ikke til pension i dag....Der må jo sidde nogen et eller andet sted og mene at netop min sygdom berettiger til pension....Vil du bytte? Hele pakken.....Du får mit helbred og min pension, og jeg overtager dit liv????

XD§! Gummiarm
Hvis det er indtrykket så må jeg jo om ikke anden være psykisk syg!

Jeg kan bare ikke møde i akivering og starte med at brække mig på bordet vel...

Jeg ER syg fysisk, og måske også psykisk, men ingen læge vil "røre mig med en ildtang" så længe jeg har et problem med alkohol, og det bliver jo skruen uden ende... dybt tragisk.

Gid det var så nemt... Gummiarm
Det kan faktisk være dirkete farligt at tage en kold tyrker!

Det hedder delirium tremens, som man kan dø af.

Så jeg tør ganske enkelt ikke, uden pillerne.

hmmm! jylland
Piv, piv, piv!

Det er utroligt Det er utroligt
så meget energi du har trods alle dine problemer. både med din sindsyge svigerfamilie, din overvægtige kone og det lede system, der tvinger dig i aktivering.

Du skriver de samme indlæg igen og igen. Lægger du lige så mange følelser i dine jobsøgning ?

Du får det ene gode råd efter det andet, både herinde og i andre debatter. Men du lytter ikke. du svarer bare tilbage at det desværre ikke kan bruges fordi ..... Her følger så skiftende forklaringer.

Jeg forstår godt at din læge har givet op. Hvorfor behandle dine lunger når du insisterer på fortsat at ryge ? Hvorfor blive ved med at give dig abstinensmedicin når det ikke fører nogen steder hen.

Hvad vil du med dit liv ?

Offer Anna29.
Hej som ædru alkoholiker vil jeg give mocafe helt ret - jeg vil altid være alkoholiker, , men så længe jeg ikke drikker - kan jeg leve et fuldstændig normalt liv - det ville da være uendelig trist - hvis alkoholikere blev tilkendt førtidspension...det samme som at blive opgivet til ingenting. Det kræver hårdt arbejde - men tror på at der findes en vej for alle dem som holder op med at lege offer og tager fuld ansvar - tag dit liv alvorligt.

Jeg var nede i rendestenene, er nu ædru på 4. år og har et dejligt fuldtidsarbejde. Herudover så har jeg læst dine skriv før - og ved at du har fået tilbudt professionel hjælp fra den ene og den anden - men du tager ikke imod.

Drop selvmedlidenheden

Korrekt. anonym4
Du må ikke selv begynde en alkohol afvænning, da du kan få delirium, som er livstruende.
Men hvorfor tager du ikke på et afvænningscenter. ?
Du har mulighed for, at få opholdet betalt.
Tal med din læge om, at blive indlagt på et behandlingscenter.
Der findes mange gode centre, der kan hjælpe dig.
Du kommer ikke ud af alt dit rod, før du har vundet over alkoholen.
Spørgsmålet er bare, om du er klar til, at få en bedre tilværelse og gøre noget for det selv.
Det er en sej kamp, men ikke umulig.

ENIG Anonym
Sådan mocafe, kunne ik ha udtrykt mig bedre selv

sådan en gang medynk, jeg ville sgu til hver en tid bytte [:(]


SKAM DIG

enig!!!!!! Anonym
Enig mocafe

desuden er førtidspensionen nu fast efter de nye regler, midlertidig pension findes ikke længere

men debat starteren har mange indlæg herinde men blot ændringer og få undvigelser men ellers det samme hvad angår hjer fødder der er defekte osv

en stor gang selvmelidenhed der bar vil nasse sig gennem systemet og der har diagnotiseret sig selv inden lægebøget overhovedet har fundet sted [:/]

tænk den slags mennesker kan holde sig selv ud[:O]

hahaha Anonym
det var da det sjoveste jeg har hørt....... lol

så har man set det med

ta dig dog sammen, jeg har sgu oplevet værre ting og jeg gik stadig på job hver dag og holdte ud til jeg ikke kunne mere, jeg kæmper og hva med om du prøvede det samme

sådan en gang ynk

jeg må¨sgu Anonym
give mocafe ret

det er sgu ynkeligt, læs mange andre debat starts som omhandler nøjagtig det samme bare få ændringer, og hele tiden ejg vil ikke kan ikke gider ikke, dårlige undskyldninger ang mas sådan noget vås, ud og kæmp og gå til lægen, at sidde hjemme og tude hjælper dig sgu ikke [:/]

ja du er syg Anonym
meld dig straks på psykiatrisk, tror du lider af noger angst blandet med en god gang hypocondria. det er ikke en rar sygdom og de kan sikkert hjælpe

men opgive og tro det giver pension så tar du fejl, det er en hård opslidende kamp at være syg, og det kræver mange lægelige vurderinger at få pension, så uanset hvad slipper du ikke udenom lægen

Sådan Anonym
Det er sgu flot gået

du fortjener et skulderklap

du er beviset på det kan lade sig gøre

og ja du har ret det kræver sin mand/kvinde, og debatstarter kunne seriøst lære noget af dig [;)]

Naturligvis hjælper det at gå i AA AA`er for 14 år
Jeg har været tilknyttet AA i snart 14 år. min start var også vansklig, men det er problemet så sandelig også, og det er ikke noget der løser sig vupti, og det kræver utrolig meget af dig selv. bla som start at du erkender at du er alkoholiker og at du føler dig magtesløs over for det, mit råd til dig, gå til møde hver dag i tre måneder, så kan det være du ser tingende med andre briller, men der er jo ingen garantier her i livet, det er jo dig selv, der skla handle og ændre.