hjælp mht. p-piller

hjælp mht. p-piller anavlisa
Hej, jeg er en pige som tager p-piller, det har jeg gjort et stykke tid nu.. jeg valgte sidste gang at tage 2 blisterpakker i træk og derfor udskyde min mens. da jeg er igang med blisterpakke nr 2 og har 5 piller tilbage, kommer min mens. jeg vælger derfor at holde 7 dages pause og smide resten ud. nu vil jeg bare vide om jeg er beskyttet i disse 7 dage, som kommer lidt før de skulle..

Jeg ville blive glad for noget hjælp:)..
hilsen ane

Du... anno2008
kan læse hvad der står i indlægssedlen til dine p-piller. Hvorfor tager du ikke bare de p-piller 21 dage og pause 7 dage fremfor, at rode sådan rundt med det. Det er altså ikke sundt for kroppen.

Og husk så på at de kun beskytter mod uønsket graviditet, såfremt du tager dem som du skal. De beskytter dig ikke mod seksuelt overførte sygdomme.

Mvh. og God aften. ;o)

..jamen anavlisa
det er fordi jeg har læst man bare skal holde pause med p-pillerne når man begynder at bløde. er jeg beskyttet i denne pause selvom jeg ikke har taget 21 p-piller men kun 15 ?

ja... Arsozah
...det burde du være - beskyttet altså. Jeg ved, at mine p-piller både forhindrer ægløsning OG at et evt befrugtet æg sætter sig fast, så uanset hvornår du holder din pause, vil du være beskyttet. Men kroppen kan selvfølgelig godt blive lidt "forvirret", når du bryder 4 ugers mønsteret...

:-)

tak for svaret anavlisa
Ok mange tak:)..
ja det er noget værre noget jeg har gjort.. men jeg læste jo egentligt bare at det var ok, og synes det var mærkeligt at tage piller når jeg blødte.

NEJ sku Anonym
Altså vi snakker vel om den periode hvor men holder pause med pillerne og får mens???

Der er du under ingen omstændigheder dækket! Efter sidste p pille er chancen for graviditet øget efter 24 timer og mere efter det. Så i fri perioden er man ikke dækket!!!! og når du begynder igen er du først dækket efter 12 timer.!!!!

Altså Ehmm ja ja
De p-piller jeg har beskytter også de der 12 timer når jeg tager dem. Men der står i den der vejledning, "1 p-pille glemt --> under 12 timer efter sidste skulle være taget, i første uge, uændret, efter 12 timer, muligvis nedsat beskyttelse.. 1 p-pille glemt --> under 12 timer efter sidste skulle være taget i anden uge, uændret, over 12 timer efter sidste skulle være taget, muligvis gravid.. Altså det står meget grundigt.. Og ellers kan du ringe til din læge og spørge ham. Han ved jo hvad det er for nogle p-piller du får. men det kan ikke betale sig at smide de andre væk!! Det er jo skide dyrt, og hvis du har 5 piller tilbage eller sådan noget, så kan du jo bare udskyde din menstaution næste gang..