HJÆLP- Mider

HJÆLP- Mider Anonym
Som overskriften afslører, så har jeg brug for hjælp.
I mit køkken finder jeg til tider nogle mider. Jeg har i ca. 2 ugers tid lige fundet en enkelt hver anden dag ca. Men idag fandt jeg 4, der kravlede op af mit væg.
Jeg synes ikke, at jeg kan se hvor det er de kommer fra, hvis bare jeg kunne.
Jeg lever ikke i et svinesti, og der ligger ikke madrester og skrald osv. Så jeg forstår det simpelthen ikke.

Miderne er max 2 cm lange, og rimelig tynde. Desuden er de sorte ved "hovedet".

På forhånd tak for hjælpen

prøv at kigge gnaek
i poser med mel eller gryn.. der kan de rigtig godt lide at opholde sig :-) Jeg har oplevet det en enkelt gang, og det var NOK, så nu opbevarer jeg ALT i patent-lågs glas.

Håber du finder kilden, for det er virkelig ulækkert med den slags dyr!!!

Underbo/overbo abo
kan väre värten ..

Poser med mel, gryn, rosiner, nödder, småkager kan väre årsagen. Alt skal i lukkede beholdere, de kan gnave sig igenem både plastikposer og papirposer.

Også tørrede ogsa været uheldig.
frugter, soltørrede tomater, kan være kilden, tjek alt du har liggende i poser i dine skabe.
Vær grundig og flyt alle tingene ud.
Jeg har oplevet det samme i tre poser tørrede figner( miderne havde gemt sig mellem poserne, så de kan ikke ses bare ved at kigge i skabet) jeg havde de glemt var lagt i et skab i farten ...plejer at komme tingene på glas.
mvh. og god jagt

Gå konstruktivt til værks. Raketten
To stykker klart klisterbånd mod hinanden indeholdende et af skadedyrene, og send det så til skadedyrslaboratoriet for nærmere afklaring og anvisning af hvorledes du bekæmper dyret.

Min kone og jeg fik nogle små skadedyr i vort køkken for henved 20 år siden.
De ankom formentlig med en pose mel, og det tog os henved et halvt år at komme dem til livs.

Jeg kan pt. ikke huske hvad de hed, trods det store besvær de gav os.
Vi sprøjtede, og sprøjtede med gift i et væk og kunne ikke bruge køkkenet i denne lange tid.

Vi anskaffede os et hygrometer, og fandt at luftfugtigheden generelt var for høj.
Formentlig var det væggene der fortsat afgav fugt, idet det var et helt nyt byggeri.

Generelt er fugtighed grundlaget for mange skadedyrs overlevelse, og de ankommer med fødevarer der typisk har været opbevaret på fugtige lagre etc.

Hvis du har en formodning om fra hvilken butik de kommer, så bør du anstændighedsvis henvende dig, således at butikken kan træffe fornødne forholdsregler.

Tak for det Anonym
Nu har jeg smidt alt ud, undtagen det der var i dåser.. Kunne godt se, at de gemte sig i lidt af hvert, og undskyld mit sprog, MEN FY FOR HELVEDE MAND..

Men nu må jeg håbe, at det var kilden til de små klamme sataner:)

Hvis det kommer fra madvarerne...... Kvækkerub
Sæt alle madvarer i lukkede glas/beholdere eller køler, så er du fri for det, og så behøver du ikke at bruge gift, for så dør de af sig selv. Sørg desuden for, at der ikke ligger melrester eller brødkrummer o.l. nogen steder.

Du kan også prøve at tjekke, om du evt. har noget træ i boligen med små huller i. Der er nemlig nogle dyr, der lever af træet. Hvis du finder hullerne, behøver du blot at sprøjte dem med et stærkt rengøringsmiddel med jævne mellemrum: Det gjorde i hvert fald kål på mine trægnaskere, som altså var nogle små brune biller med sorte hoveder.

økologisk og tålmodig ? 1Lis
Mine mider var mindre, men jeg havde en stor pose korn, jeg gerne ville redde og opdagede at næsten alle miderne befandt sig i overfladen, jeg skovlede dem over i en anden bøtte, puttede i øvrigt alt kornet i flere lukkede beholdere / poser og åbnede dem dagligt og slagtede de mider, der selv kravler op på kanten, hvilket de vist alle gør. Med lidt tålmodig er der efterhånden ikke flere tilbage. Man kan også fange dem med en ske, det er lidt mere nyttigt end at spille computerspil, så hvis du har sådan en i familien, var det nok noget :-)

mider mmmmm
Er der nogen der kan fortælle mig hvor mider kommer fra, altså hvordan bliver de til???[:)]