Hjælp... Min datter på 4 flytter med sin mor til sjælland..

Hjælp... Min datter på 4 flytter med sin mor til sjælland.. rohpet
Øv... Sidder med en masse spekulationer..
Min datters mor, hende jeg bor sammen med midt i jylland, har netop fortalt mig at hende og vores fælles barn flytter til sjælland.
Jeg er super ked af at vi ikke kunne få vores forhold til at fungere.. Men når det nu er bestemt, ærgrer det mig rigtig meget at hun vil byde vores dejlige datter alt den transport hun kan se frem til..Samt det at miste muligheden for at vælge at se sin far når hun vil. Hvem har erfaringer fra lignende situation og hvor får jeg den hjælp... Hvad skal jeg egentlig foretage mig lige nu??
Øv voksne er nogle kvaj... Elsker min datter over alt på jorden og vil gøre alt hvad der står i min magt for at det bliver så lempeligt for hende som muligt...

Håber på nogle kloge ord eller hvad jeg nu håber på, ved det ikke..

Hej fra Claus

Flyt til Sjælland Anonym
eller hent hende hver gang hun skal bo hos dig--håber I har delt forældremyndighed? Good Luck

Prøv... anonym
Øv,..føler med dig, er selv delefar til en 3½ årig.
Jeg ville snakke med foreningen "far" som du kan finde på nettet, og evt. snakke med statsamtet omkring hvad reglen er omkring at flytte så langt væk. Hvis i har fælles forældre myndighed, mener jeg der er en 100km regl,...altså at man skal være enige om at den ene part flytter så langt.
Det er altid barnets tarv der bedømmes ud fra, og det vil jo have ubehagelige konsekvenser hvis din datter skal pendle så meget i den alder. Og vil det overhoved kunne lade sig gøre at hun er hos sin far mere end hver anden weekend så? For du har jo krav på mere samkvem end det.
held og lykke, håber det falder på plads for jer
mvh
N

Hvis man vil give det indtryk i statsforvaltningen Morgenfryd
at man vil det bedste for sit barn, så skal man nok ikke indlede samtalen med at sige "foreningen FAR" og man skal nok heller ikke ligge ud med, hvad "jeg har krav på". Jeg ville da søge at finde ud af, hvorfor det lige præcis skal være Sjælland min datter skal bo på. Er det fordi moderen tager "hjem" eller har det arbejdsmæssige årsager. Hvad er grunden?

skilsmisse!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tanktopsrotten
Haløjsa! Skilsmisse KRIGER!! det du gør at få fat i en god sagfører og det kan ikke gå
for hurtig og noget god krem til næsen for den vil de trække rundt i manegsjen og så
skal jeg passe på med vad jeg skriver her så de ikke får flere FIDUSER!! NÅ men så
ved du vad du kan lave i din fritid de næste par år frem som udgangspunkt kan du
betrakte det som en fodboldtkamp vor du er bag ud 1 MÅL MOD 100 MÅL.

GOD! KRIG! MVH Tanktopsrotten

Du kan intet gøre jetpost
ved en flytning indenlands. Jeg har linket til et skema fra statsforvaltningen:
http://www.statsforvaltning.dk/site.aspx?p=1365

Tag det roligt, Claus. phhmw
Kære Claus.
Det er en kedelig sag for alle parter. Men allerede nu kan jeg læse at du tilsyneladende er en fornuftig fyr. Jeg er en gammel mand og har prøvet det samme da reglerne ikke var som de er i dag. Så tag det roligt og vær klog på lang sigt.
Undersøg først, omgående alt hvad reglerne siger omkring rådgivning, forældremyndighed.
Før dagbog i det tilfælde der skulle opstå "krig" imellem dig og dit barn mor. Hvis du holder udgifter til din datter gem kviteringerne osv.

Hvem siger at dit barns moder automatisk får forældremyndigheden? Fra start har i jo fælles. Jeg kunne skrive en hel roman med gode råd men det er der jo ikke plads til. Men det vigtigste lige nu er at du skal forsøge at tage det roligt og ikke gå i panik.
Problemerne kan blive meget større i fremtiden. Du er velkommen til at skrive. phhmw@sol.dk hvis du mangler en i starten til at vende dine tanker med. Så vil min kone og jeg lytte og råde dig. Glem aldrig at ethvert mørkt rør har en lys udgang.
Held og lykke [;)]

Har dårlige erfaringer Anonym mand
Jeg har lignende erfaring med min egen datter som flyttede med sin mor og hendes nye kæreste væk fra her hvor vores datter er opvokset.

Jeg kan kun sige at ud fra egne erfaringer er det ikke godt. Min egen datter brød sammen den anden dag og græd fordi hun savnede sin familie, sin gamle skole, sine venner. hun har få venner i den nye by og hele hendes familie er her. Hendes mor er der selvfølgelig, men resten af hendes familie er her, både på min side og moderens.

Jeg ville gå i statsamtet med det hvis jeg var dig og tale din datters sag, for det er ikke i hendes tarv at skulle flytte til en ny by, have lang transporttid etc. Din ex skal have gode argumenter for at skulle flytte væk med jeres datter.

Hvis de flytter til sjælland vil det aldrig blive lempeligt for din datter. Lang transporttid, kortere weekender på grund af transportid etc.

Held og lykke med det.

Ak ja ! Morfar
Det bliver en hård periode de næste mange år, men på langt sigt er der meget store håb, blev selv forhindret i at se mine to piger da de var 6 og 8, men da de blev 12 og 14 forstod de at det ikke var deres far der ikke ville se dem men at mor havde gjort alt for at samvær-et med far nærmest var umuligt, så blev jeg pludselig enlig far med 2 piger, og i dag er jeg den lykkelige morfar til 4 børnebørn og har lige fået en titel af oldefar, jeg har ofte kontakt med mine børn og børnebørn, det har moderen overhoved ikke, så til jer unge mødre, der er noget der hedder nemesis, og det er nok den største lykke at have og se sine børnebørn og ikke mindst sit oldebarn der nu er 4 mdr. og som oldemor ikke har set og nok heller ikke kommer til at se. Så fat mod, livet er jo ikke det værste man har, og om lidt er kaffen klar !

tag det roligt sandrasandra
min datter bor på Bornholm og jeg selv Sydsjælland.. Og der er ikke noget bro imellem, og sådan er der masser der gør. Hun tager flyveren hver gang og jeg henter hende i KBH. Det er en helvedes transporttid - Men Det kan sagtens fungere..
Hvis jeg havde været dig, havde jeg overvejet også at flytte til Sjælland :-)

Hvorfor skriver du sådan noget pjat jetpost
ovenfor har jeg linket, og i linket står der at bopælsforældren bestemmer flytning indenfor landets grænser, det er kun udenfor at man skal være enig

Kan da stadig gøres noget Anonym mand
Det er korrekt at den som barnet bor hos har ret til at bestemme hvor de skal bo, bare der bliver givet besked til faderen indenfor 6 uger før flytningen. Men det betyder da ikke at der ikke kan gøres noget. Man kan da stadig gå i stasamtet eller i retten hvis man ikke mener at det er i barnets tarv at skulle flytte. Eller mener du "Mocafe" at man bare skal give op som du siger:Der er intet at gøre".

Fat mod Claus bici
Jeg blev så ramt af dit: Råb om hjælp,omkring din datter,og din ekskones flytning til Sjælland.
Det er ALTID de stakkel børn,som betaler en meget høj pris ved en skilsmisse,men skynd dig at søg hjælp i foreningen: FAR(find på nettet eller telefonregister)de vil hjælpe dig med alt, om samværd med din datter,omkring det økonomiske,og osv.
Rigtig held og lykke i din kamp for at se din datter.

Jeg mener jetpost
at lovgivningen er som den er, og at man er en dårlig forælder hvis man skal til at hive forælder/barn i retten.

Det kunne jo være manden1
At moderen også blev træt af at bo så langt væk.

Han skal bare bede om delt forældremyndighed og det får flere og flere i dag.
Ved delt forældremyndighed, kan barnet være hos ham i 14 dage og hos moderen i 14 dage og så skal man selv betale for at hente barnet, han skal selv finde ud af at tage over og hente pigen og ligeledes skal moderen, selv finde ud af at tage over til ham og hente pigen, ellers er der den sædvanlige tilbage med hver anden weekend og så kan man sige at man midster meget, da man skal være i tog eller bil i mange timer, ellers kan han intet gøre.
boede han på skagen, kunne hun flytte til gedser, han kan intet gøre, andet end at selv flytte og vil han ikke det, ja så er det ud og køre.
Men igen han skal prøve med delt forældremyndighed og så skal han kontakte foreningen far.

Mocafe man er ikke manden1
Dårlig forældre, hvis man går i retten og vil havde mere samkvem med sit barn, delt forældre myndighed, mange kvinder bruger den, med at flytte langt væk, for indirekte at holde faderen væk fra barnet. min eks: flyttet næsten 400 km væk, for hun vidste godt at jeg ikke havde de penge til at pendle frem og tilbage 2 gange om mdr:

har selv en søn på sjælland anonym mor
man kan jo ikke stavnsbinde faren eller moren til at blive i byen.

Man tilvender sig situationen.. DSB børneguide kan bruges fra de er 4 år.

Livet går videre..selv om jeg da også gerne ville have haft min søn i nærheden, så jeg kunne se ham noget oftere end hver anden weekend.

hej fra en mor.

foreningen far er en folk klynkehoveder anonym mor
som kun vil have rettigheder og ingen pligter.. De er skyld i den nye grimme forældreansvarslov som ikke fungere.

ærlig talt..

Og når han så tager det RIGTIG ROLIGT, Læser
hvad får han så ud af det? Der er ikke nogen der tale om forældremyndighed og det er vist nærmest AUTOMATISK en fælles ting. Der er tale om at barnet flytter. Hvad vil du gøre ved det???? Tag det roligt?

Fælles/delt forældremyndighed jetpost
får man automatisk hvis: man er/har været gift, har bort på samme adresse de seneste 10 mdr.

Børnetoget jetpost
gør at du ikke behøver at pendle frem og tilbage. Jo, jeg synes at man er en dårlig forælder hvis man trækker sit barn og den ene forælder i retten fordi man ikke gider at transportere barnet til en selv eller en selv til barnet

Hvad vil du i retten efter? Læser
Barnet er desuden 4 år..... og hvem siger det ikke netop har hele familien hun flytter over til og det kun er farmand der er i Jylland.

Man skal ikke bare give op, men man ska sku da ikke slå huller i luften og arbejde med luftkasteller.

Stavnsbåndet jetpost
er for længst ophævet, og det gælder også for kvinder. Hvis den ene forælder ønsker at flytte indenfor landets grænser kan den anden ikke stille noget op

the light at the end of the tunnel... tomoe unlogg
lyset for enden af tunnellen er ... toget der kommer mod dig...

spøg til side.

der er mindst 2 ting i dette:

Hvorfor flytter moderen?
Hvis hun er ved at hævne sig på dig - så må du i gang med god advokat, hellere i går end i dag!!! Og du skal være HURTIG! (hver dag tæller)

Hvis dialog er mulig, så prøv om du kan tale med moderen om at flytningen vil betyde, at jeres barn reelt mister dig i sin hverdag. Kan I finde en anden løsning?

kun hvis regler brydes... tomoe unlogg
faktisk kan den ene forælder ikke flytte barnet hvis der er fælles forældremyndighed.

MEN som med alt andet, - de der bare gør det, slipper som regel godt afsted med det.

Link til statsforvaltningen jetpost
http://www.statsforvaltning.dk/site.aspx?p=1365

Endnu værre, hvis man Læser
forsøger at rejse en sag der ikke er der. Han (trådstarteren) får ikke lov til at lægge en sag an om, hvorvidt moderen kan flytte med barnet eller ej. Men han kan selvfølgelig forsøge at blive bopælsforældre, men det er der ligesom ikke rigtig tale om.

Manden vil bare gerne gøre det så nemt for sin datter som muligt - al ære værd - og sommer der en horde af forsmåede mænd, der ikke selv har magtet at foretage sig noget fornuftigt, da tid var, og "giver gode råd" - spørgsmålet er sku om det ikke er rådne.. De er i hvert fald tydelig smurt ind i alt det gamle lort, de selv har i rygsækken.

Du fremstår ringere og ringere Læser
For det første så hedder det FÆLLESforældremyndighed - smag lige på ordet.

Forældremyndigheden er ikke afgørende for, hvor barnet skal bo og fortæl mig så lige at en 4 årig har rigtig skide godt af at skifte hjem, forælder og daginstution hver 14. dag!!! Du må da være forrykt, men det mest usympatiske er, at det du vil opnår er ene alene at spare udgiften til transport - føj for en bankebæ.

Hvordan kan de undre nogen, at din kone ikke syntes det var satans vigtigt du så dine børn? Jeg vil tror omgivelserne er fulde af forståelse.

Og foreningen FAR kan du stikke skråt op, medmindre det er ballade du er ude efter, så du kan vist godt slette "barnets tarv"-tasten på dit tastatur, for du aner ikke hvad der er.

vel skal man da ej nøjes trunte1970
med at se sit barn hveranden weekend? Kæmp for det farmand, og hvem siger overhovedet at det er en selvfølge, at din snart ekskone skal have barnet med sig? Hvis min mand og jeg gik fra hinanden, ville jeg prøve af al magt fortsat at bo i nærheden.. synes det er superegoistisk af forældre at besværliggøre samarbejdet

Hvis hun insisterer trunte1970
Prøv først at overtale din kone til ikke at flytte til Sjælland.. Prøv med alle midler, eller overvej selv at flytte i den retning. Hvis hun virkelig insisterer, kan du overveje at skrue bissen på og gøre det til din betingelse for ikke at gå i retten med dit krav om at blive bopælsforælder, at hun ikke flytter til Sjælland. Det lyder, som om hun har alt for meget at skulle have sagt her og alt for lidt hensyn til dig og barnet[:)]

Desværre Kigger på
Det må du nok finde dig i. Men hvis I ikke kan blive enige om, hvem der skal betale og sørge for transporten frem og tilbage, vil det blive din kone (altså, forudsat I lader statsmatet afgøre det), da det er hende der er flyttet.

RE:Mocafe, ved du hvad du snakker om Anonym mand
fordi man ikke gider at transportere barnet til en selv eller en selv til barnet

Ved du overhovedet hvad du snakker om?

Da jeg selv skulle se min datter her den anden weekend brugte jeg 8 timer på transport. Først skulle jeg derop, med forsinkelser, så skulle jeg gå cirka en km hen til hendes skole og hente hende og tilbage til bussen igen og så afsted med flere busser og toge igen. Weekenden bliver en lang transport tur, tid som man kunne have brugt sammen med barnet. Samtidig skal jeg også sørge for at nå hjem til den ældste som bor hos mig, og så har jeg lige et arbejde at passe. Så kom ikke og brug ordet gider, det har intet med det at gøre.

Totalt spild af tid at sidde i en bus og glo ud i luften fordi den ene forældre absolut skal flytte til en anden by fordi det passer hende, ikke barnet eller nogen andre. Du aner ikke hvad du snakker om[:(]

Flyt efter hende Anonym
Hvis det kan lade sig gøre så flyt efter dem til den samme by. Ellers vil du sidde som 75årig og ærgre dig over alle de år du ikke fik set din datter og fulgte med i hendes opvækst.

Hvis du elsker din datter mere end noget andet må du da være der hvor hun er. Det er vel den eneste mulighed du har for at gøre det så nemt for din datter som muligt. Næsten ingen transporttid, du er altid i nærheden og hun ved at du er lige om hjørnet.

nej det vil ikke anonym
Blive moderen der betaler, hvis de ikke kan blive enige om hvem der betaler.
iflg loven, skal de dele transporten 50/50. min ex havde samme problem, med transport, hans ex, ville ikke betale, så datteren kunne se ham, da det var ham der flyttede til jylland, og det forstår jeg da egentlig også godt, men han gik altså på statsamtet, og fik der at vide, at de skulle deles om transporten, sådan er loven.

Derfor rohpet
Hun flyttede over til jylland for 7 år siden, hvor vi købte det hus vi ejer i fællesskab.. Og ja nu vil hun så gerne hjem til familien på sjælland.. Vi er ikke gift men har fælles forældremyndighed

Tak for svar rohpet
Jeg er også en ganske voksen mand på 44 år.. Og ja for alt i verden skal jeg opfører mig fornuftigt og ikke flippe ud.. Indtil videre går det ok.. Jeg vil ikke forsøge at få forældremyndigheden over datteren da jeg ikke er i tvivl om at moderen nok skal klare den opgave ganske voksent, er derimod bekymret for den transport tid hun påfører vores fælles barn.. og så forventer jeg ikke den største hjælp fra hendes side, i forhold til afhentning osv..Træls...Gemmer din mailadd.. Ha en god dag

Du er virkelig eksperten herinde Læser
når det handler om at ramme helt ved siden af. Det er vel lige så stor en kunst at få 13 forkerte som 13 rigtige - men du kan, også lige i rap. [:D][:D]

Hovsa - ny lov Kigger på
Der er åbenbart kommet en ny lov om delebørn. Du får lige citatet:

"Forældre, der flytter indenlands eller udenlands, skal senest seks uger inden flytningen give den anden forælder besked om flytningen. Dette gælder, uanset om der er fælles forældremyndighed eller ej. Varslingspligten gælder også for samværsforælderen. Tidligere har en forældremyndighedsindehaver kunnet flytte hvor hen, de ville uden så meget som at orien-tere den forældre, der ikke havde del i forældremyndigheden.
Hensigten er, at den forælder, der ikke flytter, får lejlighed til at bringe spørgsmål vedrørende barnets fremtidige bopæl, forældremyndigheden over barnet eller hensigtsmæssigheden af en eksisterende samværsordning op i statsforvaltningen, sådan at der kan vurderes på, om flytningen er i barnets interesse.
Statsforvaltningen vil efter omstændighederne kunne træffe en midlertidig beslutning om bopælen eller forældremyndighedssagen, indtil man har fundet ud af, hvad der er det bedste for barnet. Det her betyder, at f.eks en enlig mor med fuld forældremyndighed ikke længere bare kan flytte sammen med en anden mand i en anden landsdel – uden at sagen kan prøves ved myndighederne – og det tror jeg, at mange samværsfædre vil mene er en væsentlig beskyttelse af både barnets og faderens retsstilling." http://www1.bl.dk/bl/Artikler2.nsf/0/6C04E498A6556753C12573B7004A7D64?OpenDocument

Så nu kan moderen ikke længere bare flytte - det skal meddeles dig senest 6 uger før, og du skal protestere til statsamtet. Det vil så være en samlet vurdering der afgør, om din datter i stdet skal blive boende hos dig i nærområdet hun kender.

Så på med vanten - rimelighed er kommet til landet. Til gengæld skal I nu deles om transportudgifterne, uanset hvem det er der har valgt at flytte:

"Forældrene får et fælles ansvar for, at samværet kan virkeliggøres, og de skal deles om de transportudgifter, der er forbundet med samværet. Det har tidligere alene været den forældre, der skulle se barnet, som skulle betale for udgifterne. I modsætning til før, bliver det nu muligt at fastsætte samværsordninger, hvor barnet er lige meget hos hver af forældrene. Det har hidtil kun været muligt at have såkaldte delebørn, hvis forældrene selv kunne blive enige om det. Nu kan statsforvaltningen altså fastsætte en deleordning, hvis de mener, det er til gavn for barnet."

Men du gjorde det jetpost
og det e rdet det handler om. Man kan sgu da ikke forhindre et menneske i at flytte fordi nogle ting så bliver ubekvemt for en selv. Vågn dog op

FORENINGEN FAR Anonym
Gå ind på foreningen far, deres debatrum kan hjælpe med svar.

Hun skal varsle 6 uger før hun flytter og du søger amtet om at blive bopæls forældre.
I følge den nye forældre lov skal du skrive under på folkeregister blanketen og DETTE GØR DU SELVFØLFGELIG IKKE. Meddel hende at hun kan rejse hvorhen hun vil men at barnet bliver hos dig og bliv boende i hjemmet. Så har du stor mulighed for at få barnet på din bopæl.Du må aldrig forlade hjemme på papiret så har du tabt.

I dag lægger retten stor vægt på at barnet skal blive i deres vante omgivelser.

Men kom ind på foreningen fars side og vi hjælper dig så godt vi kan.

KNUS

VMA

ikke korrekt! tomoe unlogg
fælles (det hedder vist fælles, ikke delt!) forældremyndighed fås når:

barnet er født efter den seneste forældremyndighedslovs ikrafttræden
Børn født før dette, der kunne moderen meddele ene forældremyndighed.

Barnet i tråden er 4 år, og dermed født før den nye lov om "automatisk" fælles forældremyndighed. Dvs. faderen skal vide om han i sin tid har fået fælles forældremyndighed, eller om hun har søgt om ene forældremyndighed dengang.

Opstart af fælles forældremyndighedssag er ligetil. Det er blot at skrive til statsforvaltningen at det ønsket, og fornuftigt kort begrunde.

Og hvem hjælper så BARNET!!???? tomoe unlogg
kære foreningen far repræsentant VMA

I har sandelig ikke vist megen omsorg for barnets tarv på jeres hjemmeside.
Det kan ske at I i enkelte sager har rådgivet ud fra barnets tarv - men det er IKKE det jeres hjemmesides debatter viser [:|]

Hvis trådstarteren vil have en god løsning, må første skridt være:

Protest mod barnets flytning meldes til statsforvaltningen og moderen, samtidig med at fælles forældremyndighedssag rejses.

Hvis han vil "krig" skal han endelig lytte til jeres fremgangsmåder - det kommer til at tage ham ca. 4-5 år at komme igennem med det konfliktniveau I som regel råder MÆND til at kæmpe ind i eks-forholdet... [:(]

Og barnets tarv skal nu engang gå først - herunder AT FORÆLDRENE BRUGER DERES ENERGI PÅ AT KOMME GODT OVERENS! Så barnet ikke lever med 2 forældre der kommer længere og længere fra hinanden pga. respektives kamp for EGNE rettigheder!

rimelighed? - ikke med garanti :-( tomoe unlogg
...for med den nye lov i hånden, har min eks fået udvirket at få flyttet hele transportbyrden i Danmark over på mig. - du læste rigtigt: HELE.

Begrundelse? Sagsbehandleren synes det er synd for den velsituerede forretningsmand, at han har valgt at bosætte sig udenlands - så han ekspartner (mig) skal "hjælpe" ham ved at betale al transport i Danmark... ...Rimeligt? ... tja - han kan trække al sin transport fra i virksomhedsregnskabet, incl. kørsel i DK. Han har en årsindtægt med topbeskatning. - jeg? ... ha ha - er så ramt af den vold han stod for, så min årsindtægt ikke har været over minimum siden vi flyttede fra ham... ...og nå ja, jeg kan intet trække fra... Rimeligt? ...det synes Foreningen FAR sikker...! Børnene i hverdagen lider under det... vi har nemlig småt med penge til at få det hele til at hænge sammen - og den ekstraomkostning hjælper ikke på det...

Klogere end statsforvaltningen jetpost
som dog sidder og forvalter loven...Det er sgu meget godt gået....

http://www.statsforvaltning.dk/site.aspx?p=1363

nu jeg jo ingen farmand anonym mor
og man kan ikke stavnsbinde folk.

Hvorfor tror du at det handler om at besværliggøre samarbejdet ? Jeg ved da at det ikke er årsagen til at faren til mit barn valgte at flytte til Sjælland. Det handler om en ny kone og arbejde.

Der kan være mange årsager til at folk vælger at flytte. Det er primisserne når man flytter fra hinanden. Der er altid risikoen ved at få børn, at der sker forandringer. Sådan er livet og det handler skisme ikke om at besværliggøre samarbejdet. Der er få som flytter for at straffe den anden part. Andre får bare beskyldninger derom fordi det ikke passer modparten.
Men sådan forholder virkeligheden sig altså ikke altid og ofte langt fra. Jeg vil da kunne aldrig finde på at beskylde faren for at flytte for at besværliggøre samarbejdet, det er kun bitter mennesker, der har den negative indstilling og kommer med latterlige beskyldninger.

HVor tit høre man ikke at fædre der ikke ønsker samvær påstår, at det er moren der er den skyldige part eller blev gravid "alene" uden deres ønske. tsk tsk.. der skal to til tango.

Røvrendt kigger på
Vi er satme også nogle mæmd der synes vi er blevet røvrendt i årevis af skilsmisselovgivningen. Så velkommen i køen af røvrendte - lad os få noget kønskvotiering i røvrendt-køen!

Min ex har i årevis malket mig for adskillige gange grundbeløbet - ligesom jeg har betalt godt 1000 kroner ekstra om måneden i transportudgifter. Gæt engang, om jeg skal have kigget nærmere på det med transporten.

Og nej, jeg har ikke en skid ondt af hendes økonomi - hun har da fundet sig en ny og ligeså velhavende mand for længe siden. Så nu er det mine hjemmeboende børn der kan blive forkælet lidt ekstra.

For en selv? studt
Nu er det jo ikke kun faderen, men også - og ikke mindst - barnet, der bliver pålagt mange timers transport. Derudover bliver det umuligt for barnet at se sin ene forælder blot tilnærmelsesvis så meget som hidtil, og det er da ikke uproblematisk at skulle undvære sin far i hverdagen. Jeg agiterer ikke for, at det skal være "forbudt" at flytte langt væk med sit barn, men det er synd for både barn og far, at samværet bliver så drastisk ændret.

mit godt råd en på sjælland
er at du gøre hvad der er bedst for din datter, og det er ikke med at starte krig mod hendes mor.

Min steddatter har pendlet i over 13 år fra Jylland (Ålborg) til Vestsjælland, men tak til et ok forhold med hendes mor gav dette ingen problemer. Noget gang var der noget lange weekender og noget gang et par ekstra dag (over helligedag) som kompensation. Det er bare et spørgesmål om planlægning og organisation.

Tro mig, det er bedre din datter bo langt væk og dig og moren kan snakke sammen end hun bor lige rund om hjørnet og i kan ikke finde ud af det. Held og lykke....

Forresten har vi i begyndelsen lavet en kørselsplan med en anden fra området, som skulle også have barnet frem og tilbage, det var billigere og ikke så ensom på vejen. Senenre hen kørt pigerne sammen i toget og de er venninder til i dag.

Held og lykke

sandt nok trunte1970
der skal to til tango. Men som fraskilt forælder behøver man jo ikke søge hverken job eller koner i den anden ende af landet. Man kan vælge, og vælge det bedste for sine børn. Siger ikke at det ikke kan ske at man forelsker sig dødeligt i en fjerntboende person,men man kan da prøve at lade være. Må også sige at du er mere tolerant end jeg ville være i dit sted.. var nok fulgt efter mine børn..[:|]

nå? trunte1970
og hvem fanden er du, og hvad er det PRÆCIST,du kritiserer ved mit synspunkt? Prøv at være saglig. Det klæder de fleste mennesker bedre end uforskammetheder Bare et godt råd[:)]

er lidt svært hvis du har børn her og der Anonym Mand
hvem skal du så bo i nærheden af ? [;)]

Det hele er nok ikke så nemt som det ser ud [:)]

ikke nemt, nej trunte1970
Men det må være muligt at finde et kompromis, hvis man vil. Går ud fra at du mener, hvis den nye partner og en selv har 100 km mellem deres fraskilte børn. Så må man vel bo på halvtreds kms afstand af dem begge to? Det er selvfølgelig ikke nemt at skulle tænke mere på sine børn end sig selv. Men det er måske det ansvar,man påtager sig ved at få børn..

Kig indad jetpost
så ser du at grimme svar avler grimme svar

Så er det måske jetpost
din tur til at rykke alt op med rod, og flytte til Sjælland.

Så handler det jo jetpost
i bund og grund om at holde pi.... i buksen og ikke lave børn rundt om i hele danmark

Hvem hjælper Jer med at forstå det I læser ? dulkis
- De 6 uger er ligesom ikke helt gældende for samboende tror du? Og så en anden ting; har vores trådstarter overhovedet ytret ønske om at beholde barnet hos sig? Ikke jeg har set.

- Og som der bliver spurgt engang længere nede: Hvem hjælper barnet. Ikke foreningen FAR det ligger i hvert fald helt fast.

For nu virkelig at gøre det hele endnu værre dulkis
- så står der altså i afsnittet "Kort om forældremyndighed"

I har som forældre fælles forældremyndighed i følgende situationer:


Hvis jeres barn er født før 1. oktober 2007:

I er gift med hinanden, når barnet bliver født
I indgår ægteskab med hinanden på et tidspunkt efter, barnet er blevet født
I er separerede, når barnet bliver født, men flytter senere sammen
I har ikke været gift med hinanden eller er separerede eller skilt, men I har underskrevet en fælles omsorgs- og ansvarserklæring, da barnet blev født, eller
I har ikke været gift med hinanden eller er separerede eller skilt, men I har indsendt en blanket om aftale om fælles forældremyndighed til os eller Retten.

Hvis jeres barn er født efter 1. oktober 2007, har I OGSÅ fælles forældremyndighed i følgende situationer:

I har været gift med hinanden inden for de sidste 10 måneder, før barnet bliver født
I er separeret eller skilt, når barnet bliver født, og faren anerkender faderskabet eller bliver ved en faderskabssag dømt til at være far til jeres barn af Retten, eller
I har boet sammen inden for de sidste 10 måneder, før barnet bliver født.

Ellers har moren forældremyndighed alene.

En fælles forældremyndighed fortsætter, uanset at I ikke længere bor sammen eller bliver separeret eller skilt.

- Der er ikke nogen der har sagt den lov skulle være gennemskuelig - bare NY[:D][:D]

Nok en fornuftigt udgangspunkt dulkis
- men hvis nu madammerne flytter til deres oprindelige hjemegn efterhånden som man slider dem op???[:D][:D][:D]

Uhhh det er svært dulkis
- hvis man har røjserne solidt plantet i den jyske muld. [:)]

- Det ser ud som om vi har tabt ham, så nu kan vi holde alle de gættekonkurrencer vi lyster. Man kunne måske forestille sig at hans rødder, familie og hele liv ligger her og hendes aner er på Sjælland. Måske har hun også været bedre til at bevare kontakten til det hun forlod end få ny, der hvor hun kom til for 7 år siden. Hvem ved? Jeg har da svært ved (hvis mit gæt er rigtigt) at fortænke hende i at ville "hjem" efter en skilsmisse - på den anden side forstår jeg da også at han ikke synes, det er tillokkende at sidde på Sjælland og vente på sit barns besøg. Det er jo ikke en naturlov - fordi der er kommet en ny børnelov - at alle fædre har mulighed for en 7/7. Selv når de bor "rundt hjørnet". Han kan for den sags skyld være sømand på langfart, ansat på en boreplatform eller være langturstrucker. Der er jo andet end landmænd i Jylland. [:D][:D]

- Det må være noget af det sværeste i denne verden at opleve ens barn flytter fra en i den alder, men intet bliver nødvendigvis løst ved at flytte efter den mor man skal skilles fra.

Med håb om en tålelig løsning for Jer alle tre
//Dulkis - hvis du kigger herind igen. [f]

jo kom da forbi bachelor
og læste dit udemærkede indlæg. Jo som jeg arbejder nu vil det være realistisk for mig at kunne ha min datter flere dage af gangen. Er dog ikke sikker på at det er en god ide, hun skulle jo gerne ha en ny hverdag med en ny børnehave... Det går jo ikke fra jylland

Tjaa rohpet
Det er selvfølgelig også en mulighed[:|] Men ikke godt.. Tak for dineindlæg.. De er gode

Måske rohpet
Har det faktisk selv lidt på den måde med deres hjemmeside.. Jeg er bestemt ikke en kriger for krigens skyld.. Mener jeg har oplevet nogle meget sure mænd når jeg har luret, men der er garanteret også god viden der også er vigtigt.. Bør nok få kontaktet statsamtet eller hvornår træder den dato for 6 ugers reglen til, ved nogen det?

Øjj føler mig dum rohpet
Nej selvfølgelig gælder den regl ikke samboende!! [:$]

Re:et got råd Anonym mand
Børn finder sig i meget for at kunne se deres forældre. Men at skulle ud på en lang tur hver anden weekend er noget de gør for at se deres forældre, men det er da bestemt ikke den bedste løsning for barnet.

I de fleste tilfælde er det i barnets tarv at forældrene bor i nærheden af hinanden, barnet har jo brug for begge sine forældre. Man mister rigtig meget kontakt til sit barn hvis man bor langt væk fra hinanden. Forældremøder, sociale arrangementer og alle de små ting som man oplever i hverdagen sammen med barnet.

Barnet vil samtidig opleve et gevaldigt savn til den anden forældre og føle sig svigtet. Jeg ved disse ting fordi min egen datter fortæller mig at hun er sur på sin mor fordi hun er flyttet og hun vil tilbage til mig. Og det er efter et år.

Så lad være med at sige at det er i barnets tarv og at Det bare et spørgesmål om planlægning og organisation. For hvor er barnet i alt det her.

Jeg havde selv tænkt på at flytte efter min skilsmisse. Men jeg lyttede til mine børn hvad de ønskede. Og de ville blive her hvor vi er og jeg mener at mine børn er det vigtigste i verden, ikke mig, men deres ønsker, så jeg bliver her til de er voksne og så flytter jeg.

Desværre flyttede deres mor så langt væk, så de skal ud på en lang tur hver anden weekend.

Desværre ser jeg en tendens til at mange forældre gør præcis hvad de vil uden at tænke på barnet. Man flytter rundt uden at tænke på at barnet også har følelser og et liv. Men tendensen er klar i samfundet, man skal kun tænke på sig selv.

RE:Mocafe:men du gjorde det Anonym mand
Ja jeg blev jo nødt til at gøre det. Men du glemmer barnet i alt det her. Tror du at det er sjovt for et barn at skulle bruge al den tid på transport?

Og der går samtidig en masse tid fra weekenden som jeg aldrig får igen.

Samtidig er det en stor ekstra udgift hver måned. Alt sammen fordi børnenes mor absolut skulle flytte.

Det er først og fremmest børnene jeg tænker på her, hvordan deres liv bliver vendt op og ned fordi de skal flytte til en fremmed by. Børn har brug for stabilitet.

hvor har du ret tomoe unlogg
desværre har du meget ret. Det er nærmest en tendens at voksne tænker mere på sig selv end på børnene, når der skal flyttes.

Du har allerede tabt. anonym
Glem alt om at vinde, det er ikke muligt med mindre barnets mor er misbruger eller lignende.
Hele systemet er bygget op, så det hjælper og støtter op om kvinden.

Statsforvaltningerne består stort set kun af kvinder, skal du i retten møder du næsten kun kvindelige advokater og dommere, samme gælder for børnsagkyndige. Støder du endelig på en mand i systemet, kan du næsten være sikker på at han også er på kvindens side, ellers ville han næppe overleve i dette miljø.

Du er oppe mod en hel industri hvor mange kvinder gør karriere og tjener gode penge, du kan ikke vinde.

Glem alt om ligestilling, i Danmark er ligestilling kun noget der bruges når kvinderne skal rage endnu mere til sig.

Ser ikke nogen grund til du føler dig dum dulkis
- Det er dig der føler dig klemt, og de færreste tænker helt klart i din situation. Jeg synes bare det er så ærgerligt, når nogen forsøger at få "skilsmissefolket" til at kriges, for alle blivere tabere i det spil.

- Du kan vel nok se ud af det jeg allerede har fået skrevet, at min respekt for foreningen FAR er totalt fraværende. Jeg finder det horribelt at de vil fortælle dig, hvordan de vil hjælpe DIG (ikke dit barn - dig) og så kan de (fanden og sgu) ikke engang læse indenad - ikke engang den lov, de selv har været med til at forplumre i helt ufattelig grad har de fattet. [:(]

- De er en flok forsmåede klynkere, der intet har kunnet stille op med deres egen situation, så nu skal deres mangler hævnes på I andres koner. FLOT!! Omkostningsfrit for dem, men til ubodelig skade for dig og din lille familie.

ved du hvad trunte1970
så vidt jeg husker, har jeg aldrig skrevet noget grimt svar, medmindre jeg først var blevet tiltalt grimt:)

Nåh er det også dig? dulkis
- Kan du også flytte det arbejdsforhold til Sjælland. Jeg giver dig ret i, din datter skal have en ny og hel hverdag, men alt andet lige, så er det nemmere lejlighedsvis at holde en fredag eller mandag fri fra børnehaven end fra skolen.

barnets tarv trunte1970
var selvfølgelig at forældrene boede nær hinanden. Det er ihvertfald ikke moderen der tænker på barnet tarv her. Så jeg forstår godt at man kontakter foreningen far, når ens barn flytter meget langt væk.. det er jo ikke til at holde ud at tænke på, har selv en på to og en på snart et år

Når i bor hver for sig dulkis
- og har fælles forældremyndighed, så skal den ene orientere den anden om en flytning.

- 6 ugers fristen er for at give statsforvaltningen sagsbehandlingstid, hvis den ikke samboende forældre vil have flyttet barnets adresse. Dermed ikke sagt at ansøger får ret, fordi de får 6 uger til at tage sig sammen, men deres bureaukrati fornægter sig sjældent.

- Den kan have en betydning, hvis man nu bor så tæt på hinanden, at barnet har ét nærmiljø, men har man i forvejen stor afstand mellem forældrenes bopæl, er betydningen ligesom noget udvandet, ikk´? Det kan vel være ligegyldigt for dig om hun flytter fra Næstved til Køge, men ikke ligegyldigt om hun flytter fra nabolaget til Sjælland.

Da kun alt andet lige dulkis
- det er vel også barnets tarv at have en mor med et job, frem for en på kontanthjælp. Det kan vel også være sådan at bedsteforældre, fætre og kusiner osv bor (i det her tilfælde) på Sjælland. En familiemæssig berøringsflade er da bestem i et barn tarv.

- Og så tror jeg simpelthen ikke på at du mente det du skrev om at kontakte foreningen FAR!! Vil man endelig noget i den retning, så har vi da heldigvis "Børns Vilkår" De to foreningers navne er faktisk ret sigende for, hvad de beskæftiger sig med.

Den tekst er så velkendt dulkis
- at det kan undre, ingen endnu har sat musik til den. [:D]

Den var sjov anonym
Børns Vilkår er vist mere et skalkeskjul for mors vilkår.

Sjovt at der altid skal ses på det positive når mor flytter langt væk.
Tror aldrig det er sket i Danmarkshistorien at en mand er flyttet til den anden ende af landet og har fået barnet med.
Når kvinden vælger samme løsningen, følger barnet naturligvis med, da hun jo er den egentlige "ejer" af barnet.

Ligestilling? [:D][:D][:D][:D][:D][:D]

Du er helt ude i hampen dulkis
- Der er intet hold i det du skriver.

Du har ret anonym
Ja, men desværre beskriver den fint hvordan systemet fungere. [:*(]

RE:Den tekst..... En anonym
Det er da ikke noget svar du giver det, du konstaterer bare at det er blevet sagt før. Så måske kunne der rent faktisk være noget om snakken når det bliver gentaget igen og igen. Men som kvinde er det jo til din fordel at der bliver dømt til fordel for kvinden, så det er da klart at du ikke ønsker at det skal laves om.

Det burde være sådan at der er komplet ligestilling mellem kønnene når det handler om børnene. Kvinder er ikke bedre end mænd til at tage sig af børnene. Så hvis der bliver dømt til fordel for kvinden i de fleste tilfælde er der da noget galt?

Kvinder må til at indse at fordi de føder børnene giver det dem ikke mere ret til dem end faderen. Man kan begge være lige gode forældre og give barnet det som det har brug for og det er det som det handler om.

Kendsgerningerne er jo at faderen er dårligere stillet end kvinden i disse sager og det kan da ikke være rimeligt.

Jeg tror du skal sige fungerede i datid En mor
i disse tider overbyder de hinanden i urimeligheder for at "tilgodese fædre". Du kunne jo prøve at følge lidt med på de forskellige debatsider inkl. Sol

Så lad og få det overstået dulkis
- det må da for hulen være ungernes tur næste gang.

Indebrændt jetpost
hold da op hvor er du indebrændt, du må virkelig have været en tøffelhelt siden nogen har kunnet tryne dig sådan at du har opbygget et had så stort

Foreningen Far - potientiale. dulkis
- Det er deres indgangsbøn. [:D][:D]

ja det er klart trunte1970
at der kan være tvingende grunde. Men jeg synes ikke, at bedsteforældre er tvingende grunde, bor man tæt på sit barns far, kan far jo babysitte, og så kan mor og børn da besøge bedsteforældre alle fridage. Far er vel trods alt barnets nærmeste familie?!
Jeg går ud fra at moderen i dette her tilfælde har job hvor hun er..
Jeg vil ikke påstå at kende en masse til foreningen far, mente kun, at jeg forstår godt, at man søger råd, hvor man kan i den situation. Man behøver jo ikke følge alle råd[:)]

Det er en......... Anonym
Kringlet vej når der sker sådan noget.
Som jeg ser det kan du gøre 2 ting.
1. Din ex flytter til sjælland og SKAL varsle det til dig 6 uger før flytning, og så har du din datter hver anden weekend.

2. Du kontakter statsforvaltningen og søger om at du bliver bopælsforældre. I dag hedder det sig at der SKAL være fælles forældremyndighed, og så bliver enten mor eller far bopælsforældre. I din situation ville jeg mene at du kunne stå godt for hvorfor skal man til at rive en barn igennem det at mor og far ikke skal bo sammen mere, og oveni dette mister hun også sine venner og det fam der er derovre???.

Jeg har selv været rigtig meget igennem med min papdatter, så jeg kender en del til det.

Du skal være velkommen til at stille spørgsmål.

Venlig hilsen
AO

Hvornår? rohpet
Hvis jeg nu vælger at flytte til en bolig nær den børnehave hvor vores datter går, skal jeg så kontakte statsamtet inden jeg gør det? Jeg har ikke mulighed for at stå for transporten til og fra børnehave fra vores fælles bolig hvor vi bor nu...

Giver dig ikke ret Anonym
i det du skriver. Jeg ved godt det efter den 1 okt 07 er meget svært at vinde en fuld forældremyndighed over dit barn, især når man er mand.

Men når det er sagt har min mand for godt 2 md siden vundet den fulde forældremyndighed over hans datter, og vi havde en kvindelig advokat det sammen havde moren, og jo det var også en kvindelig dommer. Så sig ikke det er umuligt for så har min mand netop gjort det umulige......

hilsen
AO

....... Anonym
Statsamtet skal ikke have nogen varsling om flyning hverken fra dig eller din ex, kun hvis det giver problemer mellem jer.

Hvis du vil flytte tættere på den børnehave din datter går i nu, skal du bare informere din ex om dette.

Det er ikke særlig nemt at finde rundt i de nye love og regler.

Dette er hvad der står på statsforvaltningens hjemmeside:

Hvis du ønsker at ændre din eller barnets bopæl, skal du meddele dette til den anden forælder senest 6 uger før flytningen. Dette gælder både, når I har fælles forældremyndighed, og når en af jer har forældremyndigheden alene.

Du skal ikke informere statsforvaltningen om flytningen.


Senest opdateret 17. juni 2008

Nej det skal du ikke Eo..
underretningspligten i forbindelse med flytning er pålagt bopælsforælderen, for samværsforælderens skyld.

Hvis du vil flytte i nærheden af børnehaven, er det så med henblik på at få din datter, og dermed have løst et transportproblem? Hvad så med transport, når hun skal i skole, vil det være løseligt til den tid?

Altså rohpet
Ja skolen og børnehaven ligger op ad hinanden, bor jo på landet. Mit problem lige her og nu er at jeg ikke har et kørerkort og derfor ikke kan komme frem og tilbage til byen fra vores nedlagte landbrug. Får det igen til september 2009

sol chat rohpet
Ærgeligt de nedlage sol-chatten, tror det kunne hjælpe mig at skrive mere åbent til dig.

Du er en af de der, der bare ikke fatter Eo..
hvad der bliver skrevet, medmindre alt er i bogstaveligste forstand. Så lad dog være med at blande dig.

Blander mig trunte1970
hvis det passer mig, og her er jeg åbenbart uenig med dig. Du kan så sige din mening om problemet i en sober tone. Din mening om mig er sådan set sagen helt uvedkommende, ikke?

Jeg vil anbefale Anonym
dig først og fremmest at finde ud af om du gerne vil havde din datter boende fast hos dig??????, for hvis ikke så har du kun den mulighed at flytte tættere på hende, dvs at flytte til sjælland.

Ellers vil jeg sige at din bilproblem kunne vel løses på andre måder, jeg tænker at du havde noget fam der kunne hjælpe dig med transporten?????

Hilsen
AO

Re:Mocafe/indebrændt En anonym
Jeg er for det første ikke nogen "tøffelhelt". Mit barn bor hos mig og moderen ser ham hver 14 dag. Ikke fordi det var det hun ville, men jeg er ikke den der giver op når det gælder mit barn, så til sidst forstod hun hvad der var bedst os alle sammen. Så jeg har ikke noget had til nogen som du åbenbart tror.

Re:Dulkis/Foreningen far En anonym
Fandt lige et par citater fra foreningen Far:

Forældreskabet er – i modsætning til ægteskabet – altid livsvarigt.
Børn har ret til to ligeværdige forældre og til begges kærlighed, omsorg og beskyttelse.
Børn skal ikke bære ansvaret for forældrenes indbydes konflikter.
Børn skal sikres regelmæssig kontakt med begge forældre – også efter forældrenes samlivsbrud.
Børn skal sikres begge forældres omsorg i barselsperioden


Hvad er det præcis "Dulkis" du har imod det som står her.

Mener du at barnet kun har brug for en forældre, nemlig moderen. Og at barnet skal bære ansvaret for forældrenes konflikter.

Hvis du er så uening i disse ting håber jeg virkelig ikke du er mor, det ville være for grusomt[:(][:(][:(][:(]

Er der nogen ved deres fulde fem, der kan have dulkis
- noget mod deres reklamesøjle? Modsat dig (udover at jeg også er mor til tre) så har jeg oplevet dem IRL og de er simpelthen nogle balladebører og fuldstændig ude af stand til nogen form for dialog.

- De var iøvrigt ikke min modpart ved den lejlighed, men medspillere vi hægtede af. Derfor mine udtalelser om foreningen. Men du troede måske bare det var en følelse?

FF ??? Anonym
jeg er IKKE reprecentant for foreningen far, men de kan hjælpe og jeg skal gerne omformulerer så ALLE forstår KOM IND PÅ DERES DEBAT RUM, der kan man få hjælp og råd Fra andre som har problemer. Og kan faderen ikke forstå hvad jeg har skrevet må det være hans problem!

JEG ER KVINDE Og HAR KÆMPET FOR ORDNEDE FORHOLD FOR SPECIELT MIN SØN. Som tilsidst tabte sin far til ALKOHOLEN, ven og en kæreste som troede hun var mor til ( idag) MIN søn.(12 års har det taget for statsforvaltningen at indse at samvær ikke altid er sagen - heldigvis for min søn- kunne han til sidst selv vælge og tog kampen derinde med hjælp fra en veninde) og han vandt!

Barnets tarv er at blive i de vante omgivelser- jeg har oplevet forkert og god rådgivning fra både statsforvaltningen sjælland og FF.

Mænd rettigheder er blevet bedre men desværre ikke altid til alle børns bedst.

Vi mangler stadig en lovgivning som passer til de forskellige situationer som børnene oftes står og som varetager børnes tarv.

Men den kommer jo nok... om 20 år.

Det er kun mennnesker der sidder derinde og jeg beklager hvis du har fået dårlig rådgivning.

VMA

du er altid velkommen på min mail. dulkis
- Og den virker[:D]

- dulkis@sol.dk

6 ugers reglen Anonym
JA den trådte i kræft d. 1 OKTOBER 2007.

LÆS på statsforvaltningens hjemmeside.

JEG ER IKKE REPRESENTANT FOR FF

VMA

Nej vi mangler nogle voksne - der vil agere voksent dulkis
- det kan du ikke lovgive dig ud af.

JEG SKREV DEBAT FORUM: DET ER ALLE MENNESKER DER SIDDER OG RÅDGIVER: KVINDER OPG MÆND Anonym
Jeg skrev deres debat side som er for ælle også dem som IKKE er medlem af foreningen far.
JO den gælder for alle. det fik jeg bekræftet af statsforvaltningen.
Af en af deres jurister ved personlig fremmøde.

VMA

OG dog Anonym
det har jeg dog fået af vide at en jurist i statsforvaltningen sjælland

glæder mig at i kan enes Anonym
men desværre er det snart mere reglen end undtagelsen.

jeg rådede til at søge råd vejledning og amtet for 6 ugers reglen, dette gjorde jeg fordi jeg selv har måtte vente på op til 5-6 måneders vente tid på en sag som var startet op.

VMA

JEG SKRIVER INGEN STEDER OVERFALDT MOR, men opfordre ej heller til samarbejde. Det mener jeg folk er store nok til at kunne indse at det er vejen frem.

Nu er du jo ikke til at genkende med det dulkis
- unikke nick du har valgt, men jeg tillader mig at formode det også er dig der plædere for foreningen FAR.

Men lad os tage det fra en ende.

1. Hvor mange fædre kender du, der faktisk er gået i retten og ikke har fået deres børn? Jeg kender ingen, men jeg kender en masse der kan "sangen" og angiver det som årsag til at de end ikke har søgt om hver fuld eller fælles forældremyndighed.

2. Hvor mange mødre kender du, med samme optræden? Jeg kender ingen. Hvor mange mødre kender du, der har "vundet" i retten og bagefter afleveret til faderen med en kommentar om, at jeg ville bare vise dig jeg kunne....!!!! Eller "jeg kan jo ikke passe mit arbejde" - Dem kender jeg to af. Den sidste med støtte fra foreningen FAR.

3. Med hensyn til, om der bliver dømt til min fordel, så foretrækker jeg at fastholde, der blev dømt til mine børns, nårhhh nej - min datters fordel. Drengene ville han nemlig ikke have!!! Fed oplevelse. NOT!! Min datter blev spurgt og hun ville gerne blive sammen med sine brødre.

4. Ved gud da kvinderne er bedre til at tage sig af børnene, men hvad er årsagen? - det handler ikke om evne men om vilje, og den er vigtigst. Hvad hjælper det at mændene kan, når de ikke vil? Ingen steder i denne verden er det afgørende, hvad du kan, frem for hvad du vil.

5. Vis mig et sted i den nye børnelov, hvor det er børnene og ikke forældrene der tildeles rettigheder og kom så igen med dit ønske om mere lovgivning. Den lov er en skandale. Ingen mennesker blive enige og fornuftige af at blive skilt. Enten var de det i forvejen eller også ikke og var de, hvorfor så skilsmissen. Det er galmandsværk. Det eneste den reelt har affødt udover en masse ballade er retten til at bestemme at ungen skal være korthåret på den ene side af hovedet og langhåret på den anden. Det er godt nok flot.

Hvad har du? dulkis
- Prøv lige at gengive, hvad den jurist præcis har sagt til dig.

Hvad gælder for alle dulkis
- at du har 6 uger opsigelse ved samlivs ophør? Du må da have drukket af din natpotte.

SVAR, DU ER PÅ TYND IS. Privet
1. Ja, de fleste mænd kan få lov at få en støtte funktion på moderens præmisser, at manden tildeles bopæl og hovedparten af samværet er yderst sjældent også selvom manden ønsker dette.

2. Kender da et par mødre, der efter at have vundet, i praksis lader manden have det meste samvær, pga. de har stiftet ny familie eller job.

3. Alle bør behandles lige, fordi nogle mænd har opført sig åndsvagt, skal det vel ikke komme mig til skade?

4. Hvis kvinderne bare er bedre så hvorfor overhovedet lave disse skueprocesser, lad os da spare nogle penge og lade barnet følge moderen pr. automatik.
Lad os samtidig droppe alt det fis med ligeløn, mænd er bare bedre arbejdskraft, statistisk har vi færre sygedage og vi holder ikke barsel, derfor skal vi da have mere i løn, eller?

5. Den nye lov er til gavn for børnene, fædrene har fået mere magt og dermed et lidt mere ligeværdige i forhold til moderen, det er på tide at vigtigheden af faderens rolle i barnets opvækst anerkendes, desværre ser man i dag alt for mange børn der er ødelagt efter en opvækst med en enlig mor.

Hvis det ikke er fordi I er en bedre arbejdskraft Eo..
og ikke går på barsel hvad er så årsagen til I får mere i løn? Mærkelig sammenblanding men relevant sprøgsmål til dit ævl.

,.".. i praksis lader manden have det meste samvær, pga. de har stiftet ny familie eller job." Ja, for det er ikke fordi de er fair og lader far have barnet, nej han er barnepige ikke? Det er mænd jo for deres børn. [:(]

Og så snakker du om magt igen igen igen - Nogle gange er jeg flov på mit køns vegne.

Hilsen
Papfar Erik.

Og hvad så Anonym mand
Du har en oplevelse af dem, men jeg kan se at mange andre har en helt anden opfattelse så jeg vælger at tro på at står for det som der står på deres hjemmside og ikke har noget imod at kæmpe for faderens ret til at se sine børn.

Jeg gik heller ikke på kompromis med ex om børnene. Man opnår intet ved dialog med en som tror at hun har retten på sin side og kan gøre hvad hun vil.

Jeg synes at det er fint at kæmpe for faderens ret ti sine børn. Jeg kæmpede også for mine børn med alle midler. Jeg blev truet med diverse mennesker som jeg vidste at hun kendte som ville tæske mig hvis jeg ikke opgav retten til mine børn. Og jeg vidste at det ikke var tomme trusler da det var en fra hendes familie jeg kendte. Men jeg opgav da ikke på grund af det, hvis det skulle koste mig mit liv så ville jeg have mit barn boende og det gør det ene af dem så idag.

Min pointe er at nogle gange er det ikke muligt med dialog og man må være hård, koste hvad det vil.

Skolesøgende Anonymerser
Bare vent til barnet bliver skolesøgende. lol
Så skal det nok blive sjovere.

så spring fra flødeskummet til debatterne tomoe unlogg
Ingen fornuftige voksne vil sige de generelle børnehensyn imod!

Så vil du have en fornemmelse af hvad FF egentlig praktiserer!! skal du ind i debatterne og fange tonen der. Og der har piben en anden lyd! Mange har det meget svært med at børnene også skal have ret til deres mor...

Og jeg har sjældent set debatindlæg der taler for at faderen REELT betaler og YDER halvdelen til de børn han har sat i verden sammen med ekskonen.

FF taler for FADERENS RET. IKKE for barnets tarv.
og det er er f#%#% en forskel der kan mærkes!! - og så er deres fine overskrifter jo ret ligegyldige, når praksis peger en anden vej...

dialog ... mangler i råd fra FF tomoe unlogg
kræver ganske rigtigt at BEGGE PARTER vil lytte!! og komme i møde.

Ellers kan der ikke blive dialog.
I fht. at gå ud på en måde der fremmer dialog, kan jeg ikke se Foreningen Far støtte op om dialog... Nærmest tværtimod: Det er KAMP. - og for faderens RETTIGHEDER.

Hvor er dialogen henne i den måde at rådgive sine medlemmer!?

ikke pr. automatik, men pr. statistik tomoe unlogg
[;)] at kvinder er bedre til at tage små børn i hverdagen/ få en familie til at hænge sammen med alt der skal til med småfolk i huset.

Der er bare en overvægt af mænd, der prioriterer arbejde og sig selv højere end børn og familiehverdagen.
Og der er bare en overvægt af kvinder, der stadig har hovedansvaret (ansvarfølelsen også!) for at familien, og dermed, børnene fungerer i en hverdag. En hverdag baseret på barnets behov og ikke på f.eks. den voksnes behov for at arbejde xx timer hver dag...

må da selv bestemme. Habibi
Den barnet bor hos må da selv bestemme hvor de bor. Foreningen far betyder vist næppe noget godt.
Jeg flyttede selv til Grønland med min datter, pga arbejde og hvad så.
I dag er jeg ofte sammen med min datter og taler da med hendes moder.
Hold adskildelsen fri af krig og had så går det nok.

Tillykke og... Anonym
Prøver venligt at spørge da jeg nu har mødt megen kritik for jeg har nævnt foreningenfar. Men de har et debat forum, hvor alm mennesker son du og jeg kan spørge om råd, vejledning, DET ER IKKE nødvendigvis "ansatte" i foreningen far som skriver der, men "simple" forældre/pap(mænd/kvinder) som hjælper hinanden, lidt som sol's forum.

Vil gerne bede dig skrive dit historie derinde, så andre fædre og også mødre kan få optimisme til de kampe/sager de kæmper.

Jeg er kvinde og mor til en 12 ½ årig dreng og pige på 29 mdr, som kun kæmper for ordnede forhold til mine børn hos deres fædre. Jeg har nemlig fået støtte på deres forum som ligger under FF's hjemmeside.

VMA

selvfølgelig kan han det! anonym mor
Han kan søge om bopælen...............

Prøv liiiiiiiiige at checke lidt mere ud på statsforvaltningens side inden du udmelder så konsekvent!!!

jo han kan! anonym mor
Javel fru - stavnsbåndet er ophævet. Men han kan stadig søge bopælen.
Og der er faktiske en god chance for at han kan få den!

Duu er stadig forkert på den anonym mor
Og hvem siger at hun er bopælsforældreren - altså andre end hende selv - og dig!!

Indtil de skilles er der faktisk IKke EN SPECIFIK BOPÆLSFORÆLDRE!

Det har hun da ikke ret til Catfur
Så længe i har fælles forældremyndighed har hun da ikke ret til at flytte hvorhen hun vil?

Jeg har meget svært ved at forstå sådanne mennesker som hende. Som om at hendes familie kan give barnet mere end faren. Synes det er meget egoistisk af hende.

Jeg ved ikke hvad du skal gøre andet end at flytte med.

Håber du finder en løsning, for du har helt ret i at det er synd at pendle så meget når dit barn er så ungt.

mudderkastning Catfur
De er den mest usympatiske debattør jeg er stødt på længe.

Ingen grund til at nedgøre folks gode råd - og da slet ikek når de ikke selv har noget godt at tilbyde.

Den herre der gav det råd De omtaler er yderst fornuftig og burde behandles med respekt på lige fod med alle andre.

-Catfur

Der er gode muligheder i dag for en far. Tænkeren
Jeg vil også anbefale ham at gå til statsamtet. Muligheden for at han kan få datteren til at bo hos sig er der bestemt. Familietilhørsforhold kikker de også på,så kæmp for din datter.

Du tager så Socialrådgiver..
meget fejl.. Og har tilsyneladende ikke fulgt med i den sidste tidsændringer.. Der har været en del principafgørelser.. Der betyder du ikke bare kan hive dit barn op og flytte.. Der bliver set på barnets tilknytning.
Og de nye regler omkring transport gør at det ikke længere er far der skal hente og bringe.. Man skal skiftes.. Det kan du jo så fortælle hende :-)

Men har selv stået i samme situation og er blevet boende på landet.. Det er også svært og i tilfælde af at man gør det står man uden netværk.. Men omvendt.. TAL sammen ..
Det er rart at høre om en mand der overhovedeet gider at gøre en indsats. Men det betyder jo ikke at det er en dårlig mor .. Og det siger du jo også selv :-)

Har prøvet det samme. bennychristiansen
Hej Claus
Du skal sørge for at klage til statsforvaltningen over dette , da jeg går ud fra at du har en godkendt samværsresolution fra statsforvaltningen. Du skal have 6 uger til at kunne indgive en klage over hun flytter, før MÅ hun ikke flytte.Ved ikke om du har fælles forældremyndighed eller ej. Hvis du har fælles forældremyndighed kan du kæmpe for at få dit barn til at bo hos dig , da statsforvaltningen lægger vægt på at et barn ikke bliver fjernet fra dets normale dagligdag.Ellers skal du søge om at HUN kommer til at betale en stor del af udgiften,hun skal som minimum dele halvdelen iflg. den nye forældrelov af 1-10-2008, når du skal hente din datter, da moderen vælger at flytte langt væk.Jeg vil gerne dele min eller vores erfaring så du IKKE laver de samme fejl pga. uvidenhed som jeg gjorde.

[:)]

Se evt.min kærstes hjemmeside om MIN sag om samvær på
www.123hjemmeside.dk/den-umulige-kamp
der står også en e-mail adresse hvor jeg kan kontaktes.

Mange tak rohpet
Vi er ikke så langt i forløbet da vi tager hensyn til barnet og vil i juleferien fortælle hvordan landet ligger. Vi er også begge smask forvirrede og tingene ændre sig hele tiden... Jeg tænker på datteren hvorimod ( jeg mener ) moren er egoistisk og tænker på sig selv

Det varmer mit hjerte rohpet
Nej her er hverken tale om en dårlig mor eller far. Vi er gledet fra hinanden og ja det gør mange jo.. Min frustration går udelukkende på at min datter bliver hevet ud af hverdagen... Det er næsten ikke til at bære, tænker da også på de afsavn hun kommer til at have.. Synes ikke det er ok.. uanset hvem af os hun ender med at bo hos bliver der en uheldig afstand mellem de to hjem

Prøv liiiige jetpost
at læse indlæggene inden du laver en sviner. Da jeg skrev det indlæg var der intet der sagde at han var interesseret i at have bopælsadressen, så følg lige med

Du ævler jetpost
om den bopælsadresse. Har du ikke fattet at det ikke var emnet.

Du kan gøre meget Zewilla
Hej Claus !Det er rigtigt ærgeligt at i ikke kunne få det til at fungere,og det går jo oftes ud over børnene,men der er meget du kan gøre !

Du skal undersøge dine rettigheder mht forældremyndigheden,for du har (måske) ret til ligeså meget samkvem med din datter som moderen,og du kan selv søge om at få hele forældre myndigheden over din datter,så det er moderen der må rejse over til dig for at se sit barn...men allerførst vil jeg sige at det er vigtigt hvis i kan gå fra hinanden som venner,om ikke andet tale pænt til hinanden,det er jo jeres fælles barn og vil altid være det,og for hendes skyld lad være med at skændtes mens hun høre på.
Kan i finde en fælles løsning ville det selvfølgelig være det bedste,ellers må du henvende dig i din kommune og så fortæller de dig hvor du kan få oplyst dine rettigheder.

Hvis det er din x-kæreste der har/får forældremyndigheden,har du ret til at se din datter efter aftale..ja det bliver dyrt,men måske kan i alligevel finde en god løsning(hun kunne give dig lidt af børnebidraget)måske til rejsen,evt lommepenge med i de weekender /ferier du har hende,,men hør kommunen eller gå på nettet og kikke under evt "forældreret"eller hvad det nu hedder !

Held og lykke..håber i kommer til enighed :-)

Skadeligt ligemeget hvad du gør Anonym mand
Hvis Hun vælger at flytte til sjælland vil det være skadeligt for barnet ligemeget hvad. Du kan kun gøre det nemmere ved at prøve at få tingene til at glide, men jeg er selv i samme situation og det er ikke sjovt hverken for min datter eller mig. Hun græder tit fordi hun savner mig og afstanden er lang.

Det vil ikke blive nemt og hvis du skulle vinde en sag så hun kunne bo hos dig, ville afstanden til hendes mor jo være lang og så ville hun savne hende.

Jeg har været i min situation i over 1 år nu og det bliver faktisk værre, det er ikke noget et barn bare vænner sig til at hun ikke kan se begge sine forældre hver dag, eller næsten hverdag, men skal indrette sig efter bestemte dage etc.

Den eneste rigtige løsning (for barnet, måske ikke for moderen) er at blive tæt på hinanden så barnet kan få den nødvendige kontakt til jer begge. Hvis det ikke kan lade sig gøre fordi en forældre sætter sine egne behov først frem for barnets, så er der jo intet at gøre.

Mange snakker om økonomi her i debatten, men er det ikke barnets tarv man burde snakke om, det økonomiske er jo en bagatel. Man har at gøre med et barn som mister en vigtig kontakt i sit liv.

Jeg vil råde dig til at få snakket det her igennem med moderen og finde en løsning for barnet.

Men en flytning vil i mine øjne altid være skadelig for barnet og kan kun blive en dårlig oplevelse for barnet.

Nøjagtigt rohpet
Hej og tak for dit positive indlæg.

Ja bare min x var så forstående som du, var der ingen problemer.. Vi har absolut ingen økonomiske spekulationer og det er udelukkende barnet jeg tænker på. Lad os nu se hvad der sker, jeg bevarer fatningen, vi skændes ikke, jo måske lidt mund huggeri men aldrig når vores guldklump hører på.
Min x er naturligvis ligeså forviret over cituationen som jeg og havde nok regnet med en mere umoden reaktion fra min side.. Jeg er positiv, foreløbig håber jeg stadig på at hun overtager vores fælles hjem og jeg finder en egnet bolig i nærheden, så får vi det bedste resultat efter min vurdering.

Måske ikke emnet meen et muligt udfald rohpet
Nej som udgangspunkt var det ikke emnet. Derfor kan det jo godt være en mulig løsning.. Havde godt nok ikke forestillet mig at, jeg skulle til at være bopælsfar, men har efterhånden tænkt tanken så meget at hvis jeg kæmper for det og indretter mit job efter det kunne det godt blive en løsning.. Og måske kunne det også få moderen på andre tanker end sjælland, hun vil jo få masser af tid hvor hun kan realiserer sine egoistiske drømme om en fantastisk mand der bare gør hvad der bliver sagt..[:)] Ville nu tro sandsynligheden for det er ligeså stor i jylland[:O]

Øhh, Bopælsfar??? Bell
Hvad mener du med, at du ikke havde forestillet dig, at du skulle TIL at være bopælsfar???, Har du da ikke boet sammen med dit barn indtil nu?....Hvis ikke du har....og sådan lyder det jo, ja, så har din ex da ret til selv at bestemme hvor hun vil bo.Samtidig har du nok ikke de store chancer for, at du pludselig kan få ret til at have hende boende.
Det ville have været noget andet, hvis I alle 3 havde boet sammen indtil nu og at når barnets mor så vil flytte langt væk, ja så kan hun ikke bare flytte og tage barnet med sig uden dit samtykke.....det ville være bortførelse.

Jeg vil lige sige til dig, at du sikkert ikke behøver bekymre dig om din ex og hendes egoistiske drømme, for som alenemor...ja, så er der faktisk slet ikke tid og overskud til egoisme......kun til at drømme

Nu skal jeg træde varsomt men komododragon
hvorfor flytter moren SÅ langt væk. Det bedste for barnet ville da være hvis hun boede i cykelasftand fra der hvor i bor nu.
Det ville være meget lettere at holde kontakten. Alternativt kunne du overveje at flytte med og bosætte dig i nærheden af moderen, med mindre hun mener at i SKAL bo i hver sin ende af landet?

Med andre ord - men som sagt med varsomhed - så synes jeg faktisk at moderen er pænt egoistisk ved at flytte så allerhulens langt væk at dig og din datters kontakt bliver besværliggjort så meget som tilfældet bliver.

Men jeg kender selvfølgelig ikke historien bag, men det er min umiddelbare mening.

Så støtten kan altså ikke tilskrives FF ? dulkis
- hvad vil du så rose dem for, at stille et debatforum til rådighed?

Det lyder bestemt som en plan af de bedre dulkis
- så arbejd du målrettet på den.

Held og lykke og det bedste til Guldklumpen

//Dulkis

det er ikke unomalt at både kvinder og mænd anonym mand
har børn med flere forskellige og det er der ingen skam i.

Man prøver sit bedste til at få tingene til at fungere, så måske du skulle holde din gammeldags mening for dig selv.

Du har jo også selv valgt faren til dine børn.. [;)] Så smid nu ikke med sten, når du bor i et glashus..[:D]

Men det jo nemere at have fokus på andre, når man ikke har lyst til at se på sit eget lort [:O]

Ikke egoistisk mig +
Hvorfor egoistisk?
Hvis de nu endeligt skal flytte ,så er det dog bedst at gøre det ,når barnet er så lille. Det bliver mere svært,når hun starter i skolen. Jeg synes ikke at kvinden er egoistisk-skal hun blive boende ,hvor hun ikke har anknytning til,hvor hun ikke trives?
Måske flyttede hun engang med ,fordi manden gerne ville bo i Jylland.
Det har selvfølgeligt omkostninger med en "skilsmisse"-og det går altid ud over nogen. Enten kvinden,som bliver nødt til at blive boende et sted ,hvor hun ikke trives. Eller manden,som enten skal køre langt,eller selv må flytte. Eller barnet-der bliver splittet op mellen forældrene.
Jeg har ikke svært at forstå kvinden-EN er nødt til at bringe et offer i sammenhængen-det kan også være manden,som flytter men.

vedr. at din datter flytter med sin mor til sjælla TAMMY
Jeg har læst mange af indlæggene og giver ret i mange af dem.
Jeg står i moderens position og har juristens ord for at jeg kan flytte hvorhen i landet jeg har lyst. også Bornholm, hvis det er der jeg har lyst til at flytte hen. Vi har fælles forældremyndighed, men faderen kan intet gøre. Han kan muligvis klage til statsamtet over flytningen, men om de kan gøre noget ved det, tror jeg ikke umiddelbart.
Hvad man så skal holde i tankerne her, er jo at forældrene skal dele transportudgifterne.
Det vil sige at den ene forældre sørger for transporten den ene vej og den anden skal sørge for transporten den anden vej.
Jeg ville umiddelbart tro at din bedste løsning muligvis ville være at flytte til sjælland også eller acceptere tingenes tilstand og få det bedste ud af det. Jeg kan forstå at hun ikke gør det for at genere dig, men fordi hun reelt stammer fra Sjælland og har hele sin familie der. Hun flyttede til Jylland for jeres kærlighed, måske du kunne rykke til Sjælland for din datters og din far-datter kærlighed? Bare et forslag![f]

Kørekort? jardino
Er da bare nysgerrig..........hvorfor har du mistet dit kørekort??

kan selvfølgelig komme på tale rohpet
ja, det er også en mulig løsning,men mener dog det vil være en fordel for os alle tre at det foregår i et tempo hvor vi kan være med.. Jeg ser da sjælland som en mulighed inden for en overskuelig tid, alt efter hvordan samlivsophøret foregår. Lad nu den lille vænne sig til at vi bor hver for sig først, og brug så tid på at finde lige nøjagtigt den bolig hun ønsker og flyt så.. istedet for at finde en hovsa løsning og så flytte igen og igen...forsøger ikke på at holde på min x, ønsker bare det bedste for vores datter.

Bamse og kylling Nægter at flytte til Århus Benjamin
Bamse og kylling er verdens bedste børne Tv som kaldes Bamses billedbog.
alle børn i danmark kan lide bamse og kylling som fx. bliver vist på TV
og Nu nægter de at flytte til Århus står det for Nordisk film i karlslunde.
det regner at de læser alle manuskripterne inden de starter optagelserne før-
opvisning. eller kopiring af bamses billedbog. [l]

Moren skal bare tage ansvar. mr.ice34
Puha hvor jeg føler med dig, og alt det der klaphat med hvorfor de flytter skal du slet ikke lytte til. Den afgørelse moderen tager er kun for sine egne blå øjne. Kan sagtent forstå at hun ville hjem, men det er stadig hende. Barnet VIL og har BEDST af at være tæt på dig. Du skal kæmpe for dit barn. Hade du vist dengang at hvis det ikke gik med jer så ville hun flytte til sjælland, så hade det nok ikke været hende du hade fået barn med. Tænk en sindsyg transport tid barnet skal igennem hver anden weekend plus den udgift der kommer oven i. Det er så nemt for de mødre at tro de ejer det lille barn og kan gøre alt. DET er helt klart at din eks slet ikke tænker på andre end sig selv. Dit barn ville savne dig for vildt men lære at glemme dig i hverdagen, og går du med til det ville du fortryde. Tro ikke du kan opretholde samme bånd ved at ses hver 14 dag, hvor to dage går til transport. Det vil sige du har 1 hel dag.......... Kæmp min ven.

sol chat Anonym
Ej hvor hyggeligt :) hvor flytter de hen? jeg vil gerne møde dem.