Hjælp - min kat er stoppet med at bruge sin bakke

Hjælp - min kat er stoppet med at bruge sin bakke .....
Hej!

Jeg har et virkelig problem som jeg håber nogle af jer kan hjælpe mig med. Det har faktisk stået på i et stykke tid nu og jeg syntes jeg har prøvet alt hvad der står i min magt for at få det stoppet. Jeg har 2 katte hvoraf den ene er begyndt ikke at bruge sin kattebakke, men i stedet tisser, og alt det andet lige ude foran den. Den er 4 år gammel og jeg har den i alle 4 år og den har aldrig vidst denne adfærd før, indtil 2-3 måneder siden. Jeg skifter kattebakken mindst en gang dagligt og har enda også sat dette tal op for at se om det hjælper så bakken er helt ren hele tiden. Det har dog ikke hjulpet særlig meget og den forsætter stadigvæk med samme adfærd. Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre for at få den til at bruge bakken igen. Det er en hankat og den er kastreret så problemet skulle så vidt ikke ligge i at dne vil afmærke et område. Ligeledes er det en indekat. Nogen som har oplevet det samme, og i en sådan situation hvad har i så gjort? Gode råd mangles virkelig :S

Du skifter puskis
bakken hver dag, men kan være den vil snakkes lidt mere med. Katte specielt indekatte har brug for at være i kontakt med et menneske, så de ikke tror sig alene. Det med at skifte er fint, men ikke helt tilstrækkeligt.
Det hjælper at der er en kat mere, men er de to tilpas i hinandens selskab?
Måske er det blot en periode den er lidt ustabil, og med lidt ekstra omsorg en tid, kommer den så til hægterne igen.

Fis anonym
Sikke en gang fis. Katte er selvstændige dyr, og ændrer ikke renligheds adfærd pga. manglende kontakt.

Prøv at skifte kattegrus.

høj bakke? Tarzan f.eks.
Måske hvis kanten på kattebakken er høj du skulle få en lavre bakke, hvis du bruger de der "ulækre" kattebakker som er "lukket" altså dem hvor katten skal helt ind i bakken for at besørge, så prøv at pille toppen af, ellers må du spørger hos dyrelægen, det kan også være et tegn på at katten er syg/dårlig!

Katten er Magda
frustreret over noget? har du hele tiden haft 2 katte, eller er den ene ny?. Noget er der sket , som den er utilfreds med

Skift sand kattevennen
Jeg har 5 katte og en af den er kastreret. Du er sikkert nødt til at skifte sand. Jeg har været ude for at nogen kat bliver træt af kattesandet. Det kan være at sandet er for groft. Mine katte foretrækker finere sand. Det er dyrere i handlen, men meget drøjere. Køb mere finkornet sand som kan klumpe og få fat i en hulske eller skovl med huller og "tøm" - fisk bare klumpen med tis eller pølser op. Selv har jeg en spand med låg til at lægge det i. Man skal ikke skifte alt sand ud. Duften/mærkningen skal jo også inspirere en smule. Iøvrigt har jeg faktisk en bakke som er overdækket altså med tag over, men jeg har ikke en lem at gå igennem for det vil mine katte ikke. Se til at der ikke ligger sand udenfor, som er interessant at bruge, så fjern det med det samme du ser noget. Løft gerne katten ind i bakken, når du ser, at den er på vej til at gøre noget og giv den ros og gerne belønning, når den har gjort det i bakken. Skæld ikke katten ud. Forsøg gerne med at flytte dens afføring ned i bakken og gør omhyggeligt rent udenfor og lyft katten ind, så den kan dække til med sand selv. Se altid til at der er rigeligt med sand i kassen. Du kommer helt sikkert at lykkes. Lykke til fra en katteven !

Ja! ....
Ja jeg har hele tiden haft 2 katte. De er enda søskende. Og nej der er ikke sket noget som jeg umiddelbart vil mene frustrere den.
Det med kontakt, eller den måske keder sig. Tjaa den får skam stadigvæk lige så meget kontakt som den har gjort i de 4 år som jeg har haft den.

Iøvrigt Kattevennen
hvis du har 2 kattebakker er det måske en for meget. Mine 5 katte har 2 at dele på og jeg har da haft 4 katte i samme kattebakke, hvilket går aldeles udmærket - de inspirerer jo hinanden.

Desuden Kattevennen
er alle mine katte indekatte og det lugter sjældent her - der er aldrig nogen som kan forstå at der er så mange katte uden at det lugter. Men andet sand altså - og forsøg gerne med det ene og det andet indtil du rammer præcis den slags som katten vil have. Katte kan være kræsne med sand og kan også blive træt af visse slags.

har måske haft ondt dyrlægen
Hej. Det hænder faktisk en gang i mellem at katten nægter at bruge bakken hvis den har dårlige erfaringer. Disse kunne f.eks. være at den har haft smerter ved enten hård mave eller blæresten som har passeret. Så forbinder de smerten med bakken og vil gerne være renlige men husker at det gjorde ondt. Sæt i stedet en ny bakke præcis der hvor katten har valgt at gøre sit. Det kan i princippet være en foliebakke så du ikke behøver at investere i en ny. Katten har ingen dårlige erfaringen med den nye bakke samt med placeringen og måske lykkes det at få katten på rigtigt spor igen.
Held og lykke.

kattesand Kattevennen
Selv bruger jeg grå bentonit af mærket Eldorado, som ikke er særlig dyrt - lykke til.

Kattesand som jeg har dårlig erfaring med Kattevennen
har været af moler og stor kornstørrelse.

Vil du kattevennen
skrive tilbage hvordan det går. Jeg er jo meget interesseret i at det skal gå godt for dine katte?

:) . ....
Tak for de gode råd. Desværre har jeg i forvejen gjort meget af det du har skrevet :S
Jeg har skiftet kattenes sand til noget som jeg før i tiden brugte. Det mere finkornet som klumper så man bare kan tage tingene op uden at skfite hele bakken. Dette hjalp da også i en periode på et par dage men så startede den igen.
Jeg prøver så vidt muligt også at fjerne sandet ude foran bakken, og selvfølgelig når det sker den gør det gøre godt rent ude foran.
En ting jeg ikke gør at at putte dens eksrementer tilbage i bakken, da jeg har en eller anden mærkelig ide om at den gør det fordi den ikke syntes bakken er ren nok. Det holder jo selvfølgelig ikke helt da den jo faktisk er meget ren hele tiden, men alligevel. Jeg vil prøve at bruge det råd :)

Det vil jeg prøve! ....
Hejsa!

Det er da i hvertfald et forsøg værd! Mange tak for rådet!

Jo selvfølgelig! ....
Jo selvfølgelig. Skal nok lige skrive om der er sket nogen forbedringer. Håber jeg da virkeligt der gør med den, for ellers ved jeg da godt nok ikke lige hvad jeg skal stille op. Nu har det stået på så længe, og er begyndt at blive bange for den måske gså kunne finde på det andre steder. Den har jo kun gjort det ude foran kassen på badeværelset og der er der stengulv så det er ikke så besværligt at gøre rent igen, men frygter lidt for mit trægulv :S

Tissen udenfor bakken rimtursen
Nu tisser han vel ikke mere end normalt? For ellers kan det være at han har begyndende urinvejssten eller blærebetændelse. De få gange mine katte har været syge har de altid ment at det var nok bare at nå ud på badeværelset. Det der med at ramme kattebakken var pludselig ikke så vigtigt. :)

Har du vasket gulvet grundigt med rodalon? Selv om du ikke kan lugte noget, så kan katten måske og hvis den kan lugte urin udenfor bakken så kan den sagtens finde på at tisse der igen.

Og ellers vil jeg også foreslå at flytte bakken. Det behøves ikke være langt væk, måske bare hen i den anden ende af badeværelset hvis det er muligt.

Det vil jeg også prøve bbb
Jeg har 5 katte hvor den ene steriliserede hunkat desværre også sætter sig uden for kattebakken - men kun om morgenen....
Det er som om morgentåren SKAL leveres på et særskilt sted som kan være på gulvet under skrivebordet, i hjørnet bag skindskolen eller endnu værre i skindstolen....
Jeg vasker og vasker for at fjerne lugt, renser kattebakker (har 3 bakker inde og en i en udendørsvoliere)og skifter grus, drypper baldriandråber i for at lokke dem til bakken, men intet ser ud til at hjælpe. Undtagen er dog de morgener hvor jeg straks åbner døren ud til haven - så tisser hun der.
Nu vil jeg prøve at skifte til et andet og mere finkornet mærke og se om det hjælper.
Tak for de gode råd :)

Foreløbig virker det :) bbb
Nu er det 3. morgen uden at der er tisset på gulvet - SÅ dejligt :)
Gruset er lige som sand nu i 2 af bakkerne - de andre 2 har jeg bibeholdt. Indtil nu er det dog kun de 2 "nye" bakker som bliver brugt - så interessen er der da i hvert fald fra dem alle 5.
Bedst er dog at der tisses i bakken og ikke udenfor bakken :)

Super Helle HH
Det var da dejligt at høre at du har fået hjælp til dit problem - håber det varer ved. :o)
Undrer mig lige over, at folk gerne vil snakke og debattere når der er et problem, men når der så er en der skriver tilbage at der er råd der har hjulpet - så blir der tavshed..... hvorfor mon ????

det er sgu da ikke fis q7audi
hvad er det for noget du skriver. Selvfølgelig kan katte ændre adfærd, jeg har haft katte hele livet og som dyrlæge på 13. år VED jeg at katte kan ændre deres adfærd. Vi har selv oplevet at vores hun kat i en periode lavede ved siden af bakken og det var grundet en baby der var kommet til familien. Dette ordnede vi ved at den ene af os hyggede med baby mens den anden konsekvent kun tog katten op og nussede og det resulterede i at den ikke har gjort det siden.