Hjælp til jobsøgning

Hjælp til jobsøgning arbejdsløs
Hej!

Jeg har søgt mange jobs, og været til enkelte samtaler. Men får hele tiden afslag.
Forventer ikke, at I skal forære mig et job, men kunne godt bruge lidt gode råd til at gøre min jobsøgning bedre, så det faktisk fører til arbejde.

M47 har i et indslag for lang tid siden (som jeg printede ud)skrevet, at man skal ringe og høre til jobbet, allerede inden man søger det. Det har jeg så forsøgt at gøre, men det har endnu ikke givet pote. Ved ikke, om jeg spørger om de forkerte ting, eller hvad.

Så kære M47, hjælp mig. Hvad skal jeg spørge om, så jeg virker målrettet og effektiv og som den helt rigtige til jobbet? Kom med nogle konstruktive forslag, please. Jeg søger fortrinsvis administrative jobs.

hvis jeg trunte1970
må blande mig, selvom jeg selv er både ledig og nyuddannet, ville jeg råde dig til hele tiden at være i gang med at pynte cv et, om det så skal ske ulønnet - se frivilligjob.dk
Og selvfølgelig søge uopfordret også
held og lykke

Et par hints... m47
Der er 2 meget vigtige grunde til, at du skal ringe og høre på jobbet:1. Du skal være genkendelig.

Hvis du under den korte telefonsamtale har fået spurgt til noget, som udbyderen senere kan huske - står du stærkt.

Hvis det f.eks. kan lykkes dig at få en lille kvik bemærkning ind om f.eks. deres produkter, deres kunder, deres markedsposition, m.m. så kan det jo være, der bliver lidt grin og et smil ud af det. Sådanne små positive "strokes" husker både du og modtageren.

Når så din ansøgning ankommer kort efter, vil modtageren forhåbentlig kunne huske Jeres telefonsamtale - og allerede der har du en kæmpe fordel: Nu kommer du i det mindste i bunken, som bliver læst! Hvis I havde en god og eventuel sjov samtale, vil han/hun givetvis give dig et par sekunders læsning mere end ellers!

Ansøgere har uhyggeligt få sekunders læsetid - derfor er det disse kritiske sekunder du skal være på i positiv hukommelse! Det er altafgørende!2. Du skal forstå puslespillet.

En jobannonce er ofte et dårligt værktøj at få indtryk af jobbet på. måske står der hvad opgaverne går ud på, men det er meget vigtigere at forstå det menneskelige spil omkring jobbet!

Få et indtryk af, om udbyderen vil have en stille tryghedsnarkoman eller en grænsesøgende eventyrer? Find ud af om man vil aflastes hurtigt af en som selv vurderer og tager beslutninger - eller om man vil have en underdanig person, som kun gør hvad han/hun bliver bedt om? Er chefen bange for at den nye ansøger udgør en karrieremæssig trussel - eller ønsker denne en aktiv "højrehånd"?

Med disse yderst nyttige oplysninger kan du så forme din jobansøgning, så modtageren netop føler at du udgør den manglende brik i puslespillet. Det nytter ikke at du fremstår som en personlighed man dybest set ikke ønsker - uanset om du er verdensmester til opgaven. Faktisk betyder din menneskelige samarbejdsevne med din kommende chef langt mere, end om du har lige præcis det eksamensbevis, der står nævnt i annoncen!Kort og godt:

Telefonsamtalen skal ved en positiv hukommelse bringe dig i den rigtige bunke af ansøgninger: Dem der bliver læst! [;)]

Når din ansøgning bliver læst, skal den fremstå som om du er præcis den ønskede kandidat! At du matcher alt det man ikke fik skrevet i annoncen! [:D]Hvis du gør dig umage her - så går det ikke helt galt! [l]
M47

Nemlig trunte1970
Rigtigt gode råd..;)

Nu har du fået gode råd til de indledende øvelser dulkis
- men husk også at et afslag, der er rigtig begrundet er det pure guld.

- Kontakt altid dem du har været til samtale hos, og spørg om de har ti minutter til en telefonsamtale og få så at vide, hvad du "faldt" på.

- De ting du kan gøre noget ved, dem går du igang med at forandre. Er du 100% velbevandret i officepakken, inkl. acces og powerpoint? Har du et bredt kendskab til bogholderisystemer eller er der andre faglige ting, du bliver sorteret fra på?

Kemi, kan du ikke ændre og skal heller ikke. Det er en katastrofe at havne i det forkerte job, fordi man har været "for god" til at gå til jobsamtale. Med de rette tekniker kan enhver få jobbet, men at beholde det og være tilfreds i det, er en anden sag.

- Det betyder også at man ikke skal spille klaveret så højt, man ikke selv kan holde tonen. Underkend ALDRIG dine kvalifikationer men overdriv ikke, så de bliver klamme på ryggen, eller antager de ansætter et unikum, med mindre det er tilfældet.

- Held og lykke med jobsøgningen

Rigtig gode observationer.... m47
Hvor åndsvagt det end lyder, så kan et velbegrundet afslag på et middelgodt job - faktisk give adgangsbilletten til ønskejobbet! [;)]

En af de mere groteske afslag jeg modtog i mine yngre dage - var mit udseende!

Ikke sådan at jeg var specielt grim, men jeg havde fuldskæg!!! ???
...og "den slags brugte man ikke i firmaet!"

Til min næste jobsamtale fik jeg vendt oplevelsen!
Jeg indledte med at beklage mit skæg, men at jeg havde valgt at stå ved min personlighed fremfor at ligne Barbi's kæreste!

Den grinede vi en del af, og resten af jobsamtalen kørte som en ren familie-hygge-snak!
Jeg havde min ansættelseskontrakt med mig, da jeg forlod firmaet!


Lær - lær og atter lær af oplevelserne! [:D]


M47

:-) m47
Så blev vi alligevel enige! [:)]


M47

Ja da trunte1970
det kan vi sikkert blive om mange ting. Men det kræver lidt øvelse at ringe op uden at sige noget dumt-- eller i hvert fald føle, at man har sagt noget dumt[:)]

du milde trunte1970
sikke nogle intolerante skægracister.. Min bror var engang til jobsamtale i Brugsen, alt gik fint, jobbet var hans, og så var der bare liiige en ting til allersidst, nemlig at han skulle klippe sin ti år gamle hestehale af! Den var ellers helt pæn og nydelig..Der blev heller ikke gjort nogen karriere i Brugsen fra hans side.

Tak for hjælpen arbejdsløs
Tak for jeres gode råd.

Det er nok øvelsen, jeg mangler, og det kommer jo ikke på een gang.

I forvejen plejer jeg efter jobsamtale at spørge ind til, hvorfor de ikke valgte mig. Det svar jeg ofte har fået, er at der var en med mere erfaring indenfor området. Det synes jeg er svært at gøre noget ved. . .

Men jeg kæmper videre - der må da være et job til mig også. Det er ikke fedt eller interessant på nogen måde at være arbejdsløs!