hjælp til smalltalk

hjælp til smalltalk Signe31
Jeg kan ikke kommunikere. Hvis jeg møder nye mennesker eller møder nogle jeg ikke taler med ofte f.eks. venners venner, møder en kollega i toget eller ligende situationer, ved jeg ikke hvad jeg skal sige.

Hjernen står simpelthen stille... Har dog forsøgt at fortælle en hændelse af mit eget liv eller en oplevelse som f.eks om handler en tog rejse (hvis jeg har mødt nogle i et tog) eller spørger til hvordan det går. Jeg bliver altid mødt med nå eller godt nok!! Når jeg så bliver spurgt, svarer jeg også bare "godt".

Så står hjernen bare stille igen!! Jeg gider ikke tale om vejret eller fyre et eller andet brok af ... og det eneste emne som popper op er vejret !! gab.

Hjælp mig, hvad siger du når du skal "smalltalke"?

Jeg gider ikke mere være den tavse.

God søndag
Hilsen Signe

Hmm man-with-no-name
Hvis jeg forstår det rigtigt så er det når du møder folk, du ikke kender helt vildt...

For der er den ikke svær, det er bare hører om de har oplevet noget spændende, og vis de ikke har fortæller man bare lidt selv, lidt er der jo altid sket, vis man ikke snakker så maget sammen, og når jeg fortæller, kommer de andre altid i tanke om noget også kører den...:-)

Håber det kunne hjælpe

Om smalltalk sanessa
Jeg synes dit indlæg er meget interessant og meget relevant for os allesammen, for hvad bruger vi smalltalk til? Du nævner at når de første sætninger udvekslet, så står din hjerne stille...hvad gør man så?

Men jeg vil gerne give mit bud på det. Det er bare indspark dit indlæg animerer mig til at tænke...og måske kan du hente noget brugbart i det...det håber jeg da.

Smaltalk er et redskab...det er faktsik temmelig ligegyldigt hvad det indeholder, for det er funktionen af det der er vigtig. Vi bruger det til at føle hinanden efter på tænderne som man siger. Altså man siger noget uvæsentligt, for at mærke hvordan den anden har det.

MANGE bruger vejret som andledning. Det er noget udenforstående vi allesammen står udenfor indflydelse overfor. Så ligegyldigt hvem der mener vejret er elendigt/vidunderligt, så er det som det er...men mens man udveksler sin holdning til vejret, så bruger man en masse andre udtryksmidler til at kommunikere ud, hvordan man har det.

Kropsholdningen kan være meget anspændt, blikket kan være nedadvendt, den anden kan være konstant smilende, og bruge større armbevægelser end ellers...måske tale hurtigere.

Det er ikke i første omgang signaler du kan afgøre hvad betyder, men så fortæstter smaltalken og du zoomer dig fterhånden ind på den du står overfor, og så når man kan mærke at man svinger i samme takt, så tager man et skidt ned ad en trappe til det private rum..."Nå, hvordan har du det ellers for tiden. Du virker så glad/ked af det?"

Hvis den anden acceptere invitationen fortæller vedkommende, hvorfor at han/hun smiler/kigger nedad hele tiden.

Smalltalkens funktion er en måde at få kontakt med andre og gå i mental danse med dem og få af vide hvordan de har det...og få en mulighed for at fortælle hvaordan man selv har det.

Det er en måde at indlede udveksling af oplysninger, som man gensidigt bruger til at anerkende hinanden i hinandens kreds og netværk.

Hvis meteorologer står og taler om vejret har det en helt anden funktion...men det giver jo næsten sig selv.

Hav smalltalk IKKE er...er personlige beretninger fra ens liv. Det er ikke gennem dem at du etablerer kontakten til andre. så hvis du spiller ud med en beretning fra din hverdag...så føler den anden du sidder overfor sig ikke inviteret.

Du må invitere og etablere kontakten til den anden, FØR din beretning er rigtigt placeret... Selvfølgelig er beretninger fra hverdagen interessante...men det handler om timing. Hvis de falder, FØR kontakten med den anden er etableret, så kan de virke irriterende, irelevante og pågående for andre.

Jeg tror din hjerne står stille, fordi du muligvis ikke spekulerer så meget på, at kommunikation er umådeligt mange andre ting end kun det talte sprog, og der er tusind formål med det. Det er altid for at etablere kontakt med andre, hvilket er livsnødvendigt for os. Men hensigten med kontakten kan være mange ting. Det kan være for at meddele sig om en tilstand man er i lige nu...eller markere sin magtposistion, sin kærlighed...alt muligt.

Når hunde slikker hinanden på munden er mange tilbøjelige til at sige det ser sødt ud fordi det ligner de kysser. En imponerende fejlfortolkning! Det er en magtdemonstartion. Den hund der slikker på den andens mund er den underlegen og stiller sig i en barnlig posistion, hvor den byder den anden hund at fodre den.

På samme måde, kan det være uhyggelig vanskeligt at forstå, hvad folk egentlig vil sige, med det de siger...for der ligger altid noget uudtalt i det.

Det er en god idé at være opmærksom på de billeder/fornemmelser du får indvendig når andre taler til dig, eller smiler eller bare kontakter dig. De billeder er skabt af alle de indtryk du modtager fra den anden person, som IKKE har med ord at gøre...dufte, bevægelser, blikke, talehastighed, tonefald...det giver dig en fornemmesle af den anden...og tro på det du oplever. Er det godt, eller skidt...og hvordan godt/skidt? Kan du mærke fjendtlighed, eller har den anden brug for hjælp...eller er der noget du ikke forstår?

Undersøg det ved at tale om noget ingen af jer har indflydelse på..."Har du hørt fra nogen af de andre for nylig?" eller sådan noget....

Der er skevet millioner af bøger om kommunikation....og det kan kun betyde en ting...det er vanskeligt for alle...så du står et sted, hvor vi allesammen står på forskellige måde. Så jeg vil bare opfordre dig til at blive ved at gå på opdagelse...det er uhyre interessant.

Mange hilsner og god vind Halfevil333

tak Signe31
Mange tak for jeres svar, jeg absolut bruge det til noget. Må bare lige tage mig sammen og komme ud af busken, så jeg ikke bliver ved med at være den tavse.

Det der er ret morsomt er: de mennesker som jeg har mødt og hvor der har været tavshed, har jo heller ikke lige haft noget smalltalk de kunne vælte ud af ærmet, en morsom beretning eller en bemærkning om vejret. Så du har nok ret, når du skriver at jeg ikke er den eneste.

Tak for hjælpen