HJEMLØSHED - et globalt problem

HJEMLØSHED - et globalt problem ftg
„Ildelugtende, snavset drukkenbolt — uden ejendele, uden legitimation, uden noget som helst!“ Det er skræmmende at blive sat i bås på den måde, men ifølge nogle frivillige der tager sig af de hjemløse i Częstochowa i Polen, er det netop sådan folk ofte betragter de mennesker som ikke har tag over hovedet.

For nogle år siden udgav tidsskriftet The Economist en rapport om hjemløse børn i Ulaanbaatar i Mongoliet. Den oplyste at mange af byens tusinder af gadebørn boede i stinkende passager som førte til kloakkerne eller byens opvarmningssystem. Selvom adskillige mongoler var chokerede over rapporten, kom de ifølge The Economist til det resultat at situationen var opstået „fordi mange folk er så dovne at de ikke gider tage sig af deres børn“.

På den anden side af jorden bliver gadebørn brutalt slået ihjel af dødspatruljer bestående af selvbestaltede vagter. Hvorfor? En publikation udgivet af FN forklarer: „I Latinamerika mener mange med tilknytning til domstolene, politiet, medierne og forretningsverdenen samt folk i al almindelighed at gadebørn udgør en moralsk trussel mod et civiliseret samfund.“ Ifølge den samme kilde „bliver der efter sigende gennemsnitlig dræbt tre gadebørn om dagen i delstaten Rio de Janeiro“.

De hjemløse „gør os bange og urolige . . . , men de føler sult ligesom alle os andre. Der er mange af dem, og de er virkelig i nød.“ Sådan står der på en website oprettet af frivillige som arbejder til gavn for de hjemløse i Częstochowa. Den samme kilde tilføjer: „Det er vores håb at . . . der vil være nogle som reagerer på dette store behov.“

Copenhagen problem Stalinism-Blegd.....
!!!!