Hmm altså

Hmm altså Havaje
Sidder lige og læser
at man ikke som ikke ryger kunne finde på at gå
ind et sted hvor der bliver røget
så kan jeg altså ikke se noget problem
ja det hele er blevet løst ingen pasive rygere mere
ja man må da sige at de har da lært noget
og det er man er ikke tvunget til at gå ind hvor
røgen er nope det er frivilligt
det er da dejligt så kan vi da være i fred
(der kommer sikkert en masse gode råd fra ikke rygerne som vi skal tage godt i mod)
[:)]

Ja går aldrig i byen mere kapen
det hele er blevet så tomt og trist ... ikke ryger agtigt ... nul hygge [:/]

Undskyld jeg forstyrrer din indlæg Katrine.N
Jeg er ikke en af dem normalt der gider spilde tiden på folks stavning eller tegnsætning herinde, for jeg er heller ikke særligt god til det selv.

Men jeg vil bare lige sige til dig, at det er lidt svært at læse dit indlæg fordi der SLET ingen kommaer eller punktummer er. Det gør det svært at se hvornår én sætning ender og en anden begynder[:)]

Håber ikke du biver fornærmet over mit råd.

Med venlig hilsen Katrine

Slet ikke Havaje
Det er helt ok
ingen fornærmelser [:)]

Det er ganske korrekt Anonym
Var i teater her til aften, og ville efterfølgende gerne have en drink på en café/bar (ikke et lille snusket værtshus). Kom ind et halvtomt sted der tydligvis var væsentligt over 40 kvm. men der blev lystigt røget løs rundt omkring.

Spurgte i baren, om stedet virkelig var mindre end 40 kvm. Det mente servitricen at det, var. Jeg spurgte hvordan de havde målt det op, ja det anede hun så ikke. En mand der sad bagved baren, rejste sig for at lytte med, og "beklagede" også at der lugtede - selvom han nu selv var ryger. Gætter på det var ejeren.

Vi valgte simpelthen at gå et andet sted hen. Stanken er simpelthen for klam og ulækker.

Fandt et rigtigt hyggeligt sted længere nede af gaden, hvor vi var superheldige overhovedet at få et bord. Dejligt røgfrit, og masser af glade og feststemte mennesker på vej i byen til en hyggelig aften/nat.

De skal jo overholde Havaje
Hvorfor er der en undtagelse for værtshuse og udskænkningssteder under 40m2?

Undtagelsen er indført for at skabe mulighed for at opretholde små værtshuse, der ikke har mulighed for at indrette rygerum og rygekabiner

Ved serveringsarealet forstås det område, hvor der finder egentlig servering af drikkevarer sted.

I serveringsarealet medregnes ikke baren, området bag baren, garderober, trapper, toiletter og lignende faciliteter for gæsterne. Personalefaciliteter medregnes ikke - det vil sige køkkenfaciliteter, personalerum, personaletoiletter, lagerlokaler o.l. Alt efter de konkrete forhold kan et indgangsparti eller et vindfang fraregnes.

Derimod vil fx faste bænke og borde, scener, dansegulv o.l. samt områder, hvor der står billardborde, spillemaskiner o.l., tælle med i serveringsarealet. Alt efter de konkrete forhold vil bl.a. gangarealer og flugtveje også tælle med i serveringsarealet.

Hvad gør Arbejdstilsynet, hvis serveringsarealet er ændret for at komme under 40m2?

Arbejdstilsynet ser efter, om loven er overholdt. Hvis serveringsarealet er under 40m2 og det er besluttet, at man må ryge, gælder lovens rygeforbud ikke.


Hvem måler serveringsarealet?

Det gør serveringsstedet selv. Når Arbejdstilsynet fører kontrol, kan vi foretage en opmåling, hvis det er nødvendigt (det vil sige, hvis det ikke er åbenbart, at serveringsarealet er større eller mindre end 40 m2).

Dette sted vil få en bøde Anonym
Når arbejdstilsynet kommer forbi. Serveringsarealet var TYDLIGVIS langt over 40 kvm.

Foreløbig vil jeg med jævne mellemrum daske forbi, gå ind, spørge til størrelsen på lokalet, påtale den klamme stank, og gå igen.

Ja der er jo Havaje
Nogle regler der skal overholdes

Arbejdstilsynet kan, hvis der er ansatte, der udsættes for passiv rygning, give påbud om løsning af indeklimaproblemer efter arbejdsmiljøloven uanset, om serveringsarealet er større eller mindre end 40 m2. Løsningen kan fx være installation af et udsugnings- eller ventilationsanlæg.

Hvis gæster føler sig generet af røg, kan de rette henvendelse til restauratøren, bestyreren, forpagteren, indehaveren eller arbejdsgiveren, som er ansvarlig for, at reglerne overholdes. Arbejdstilsynet fører kun tilsyn i forhold til de ansatte.

Er det svært, det her? Anonym
Hvis der bliver røget i et lokale, så er alle i lokalet udsat for passiv rygning. Inklusive de rygere, som foruden passive rygning, også er udsat for den direkte rygning.

Arbejdstilsynet VIL give dette sted en bøde - det hersker der slet ingen tvivl om.

En RIGTIG ikke-ryger? Hahahihi
[:D]"Foreløbig vil jeg med jævne mellemrum daske forbi, gå ind, spørge til størrelsen på lokalet, påtale den klamme stank,.."[:D]


Du ska da ha et job som parkeringsvagt.[:D][:D] Hvem sagde nytterøv? [:D]

Ynk ynk Anonym
Smerter det dig, at nogen af os gerne ser loven opfyld?

Du kommer nok til at leve med, at vi ikke alle er lovbrydere. Ej heller afhængige af giftstoffer.