Hund eller kat - hvad vælger du?

Hund eller kat - hvad vælger du? Jette fra Steege
Hvis valget stod mellem hund eller kat, hvad foretrækker du? (Du må kun vælge én)

Jeg vælger hund, den kan man gå tur med:-)

Valget er simplet Anonym
Jeg vælger kat, verdens bedste kæledyr

Missekat Fjotte
Den kan man kæle med. Især hvis den er trekantet.

Helt klart en kat labonita
Helt klart jeg vælger kat, den er et dejligt kæledyr. Alle katte kan være alene hjemme, hvad ikke alle hunde kan. Den skal ikke luftes, så man slipper for at komme ud i møgvejr. Og så er katten klogere end hunden, den finder sig ikke i hvad som helst, hvad hunden derimod gør.En hundeejer kan behandle sin hund dårligt, og alligevel vil den slikke hans hånd, det vil aldrig gå med en kat. Så helt klart er det katten jeg ville vælge, og som jeg også har gjort.

Kommer vel an på komododragon
hvad man kan tilbyde dyret. En hund kræver at man er meget hjemme og at man sjældent er på ferie. Det går bedre med en kat, da den af sig selv holder sig til hjemmet.

jeg har... tullemor
... selv to hunde og en kat,men jeg ville vælge hund da dette dyr passer bedre til mit sind i længden.

agressiv, dum og febrilsk Anonym
er de nøgleord jeg ville vælge hvis jeg skulle beskrive en hund.

Næsten ligesom lady in red:)

Jeg har valgt hund... miss-mee
...da vi kun må have et husdyr her, hvor vi bor. Ellers havde jeg både haft hunde og katte:-) ...mee

Hvad netyder hjerne? Multiallergikeren
Hvis hjertet er der og man behandler kæledyret godt? Og hvis hjertet er så stort som det er ved mange hunde og man kan se de har det godt, ville du så virkelig hellere foretrække en kat, der opfører sig mere "smart", men er langt mere følelseskold? Det ville jeg ikke...

Det er noget svineri med en kat Poulerik
Den kan ikke holde sig nede af borde, det udgør en stor smittefare, tænk hvad det er den går og spiser,jeg har hørt mange sige, at den har lært at den ikke må hoppe op på bordet, men så når man kommer på besøg, sidder den alligevel oppe på bordet, den er for dum til at kunne lære det.

skadedyr Sch
Katte er fulde af bakterie, det er der for at fx gravide kvinder skal holde sig væk for katte ... der er ligesom rotter efter min meninng :)

Nej helt seriøs er jeg også et hundemenneske ... sys sgu katte er pisse kedelige ...

Jeg tror også at Anonym
en hund vil være det helt rigtige valg for dig :)

egoistdyr mex
jeg vælger hunden. katte er for egoister. Hvem ville aceptere, at man sendte sin hund ud om morgnen, skider i andres haver, render rundt i hele byen og så til sidst kommer hjem til den glade ejer får mad og er kælen resten af aftnen til man skal i seng. Som ikke katteejer, er det iriterende at stikke fingrene ned i nedgravet katte...., når man ordner haven. Så helt klart, må hunden være det ultimativ med en god opdragelse

Hund hund hund hund hund hund rotterotte
ALTID hund. Hunde kan alt muligt og er bare et dejligt dyr at være sammen med. Har haft kat - flere faktisk. De var meget søde, jeg har ikke noget imod katte, men de giver ikke det samme som en hund, efter min mening. Katten har ikke en chance her :0)

noget værre pjat - skrøne Anonym
Det er da noget værre pjat, at gravide ikke må være sammen med katte. Skrøne, siger jeg bare

Hund! KatjaMaj
Og der ville ingen tvivl være. Jeg er ikke særlig glad for katte, de er - for mig - meget egoistiske dyr der normalt, der kan være nogen, men normalt ikke viser omsorg, det bryder jeg mig ikke om.
Jeg kan godt lide at hvis feks. jeg er ked af det at der så kommer en og ligger hovedet i skødet på en og kigger op på en og logre med halen og prøver at få gjort en glad i steden for at være ligeglad.
Men tilgengæld kræver en hund også mere arbejde.

Kat kat kat kat kat kat kat kat kat frk-september
Jeg vælger katten, verdens bedste kæledyr.

Til hver en tid... qen
.. hund.. :o) dem kan jeg nu altså bedst med. Har haft to misser. Men får aldrig mere kat. Så hund til hver en tid.

Qen.

in which world Elinor
hæhæ :-)

Hund matthew
fgldfng nfn rnr nrf nr nrf nr ren ren ewr nwel ewf wel new newf ewn fe few fnew fnew new fewf newf newf newf new few few fen fewn few fnefnew fnew jkjkf ewf en fenf eiwf newf newf new

hæhæ - hvilke hunde kender du? Elinor
DU har vist omgivet dig med de forkerte. Det er jo menneskets skyld, hvis hunden er som du beskriver. Så i virkeligheden var det et menneske du beskrev. Det ku måske oven i købet have været digselv :0)

In mine ;-) frk-september
Hehe

kat dejavu
fordi man skal have tid til en hund, og det har vi ikke i øjeblikket. Vi har heller ikke plads til en hund, men vi har aftalt at engang når vi synes at vi har tid til hund så skal vi have en. Kæresten er vokset op med hund... så må vi se tiden an.

jeg vælger... paddy
Hej!

Jeg vælger helt klart en hund, de er så dejlige, de er glade når man kommer hjem, selv efter 5 min. De er der når jeg er ked af det, de er der når jeg er glad, de kommer bare over til en uanset hvad. Jeg har selv 4 dejlige hunde som betyder meget for mig.
Så mit valg Hund de er menneskets bedste ven.

Kattebakken Den gravide
Det er kun kattebakken gravide kvinder ikke må skifte, pga. smitte fare. Det er ikke katten i sig selv.

Begge! bmysunshine
Kommer an på hvor jeg var i mit liv mht bolig etc. Boede jeg i lejlighed, ville jeg vælge katten, men havde jeg har hus og have ville jeg måske vælge hunden, da man kun må vælge én. Jeg kunne sagtens finde på at have begge dyr. De er dejlige på hver sin måde... u bor jeg midlertidig og HAR hund, dog ikke min egen, og vil helt sikkert savne den når vi flytter videre...

Hund og kat. Anonym
Det er en svær en. Men jeg kan ikke selv få mig til at vælge, hvem jeg vil aflive. Begge dyr er jo rigtig sød og kære. Fatter ikke de der har så meget imod katte.

Helt klart Cat women
katten. De er de sødeste dyr også kan man kæle med dem, de kan ligge i ens seng uden at de fylder, det er ikke nødvendigt at gå tur med dem, de skal ikke på lydighedsskole, er renlige fra start af, man kan aktivere og lege med dem inden for uden at tænke om man har plads nok.

Og til alle dem der siger at katte kun tænker på sig selv, kan i tage de ord tilbage. Før jeg fik allergi havde jeg katte, en kat af gangen, den kom når jeg kalte på den, når jeg kastede en lille bold løb den efter den og kom tilbage med den. Når jeg var ked af det, kom den og ville kæle. Hvis jeg sov forlænge om morgen vækkede den mig. Og det galt alle de katte jeg har haft i mit voksne liv.

Hunkat Johh bon
Jeg ville da vælge en hunkat. Hahahahaha! Hold da op jeg er sjov.

ikke svært chryser
helt klart HUND... En kat er jo sin ejen herre, man kan ikke rigtigt kalde det et kæledyr..
En hund er med en 100% gennem hele livet...

helt klart hund ditten
Jeg ville helt klart vælge en hund, da jeg syntes den giver så meget mere igen end en kat, en hund er også nemmere at opdrage.

lidt svært alfamila
..men ikke meget. Jeg har for 12 dage siden fået den dejligste hund fra grækenland. Han er helt fantastisk. En hund giver igen som den tager og er en virkelig god grund til at komme ud og blive luftet flere gange om dagen. :)
Har hele mit liv haft kat og de er også rigtig dejlige dyr, men hunden er mit foretrukne valg.

HUND!! PANCH
Jeg ville helt klart vælge en hund..
Spørgsmålet kunne lige så godt have været om man helst ville have sine arme og ben frem eller evnen til at kunne hoppe på tungen..
Hunden er menneskets bedste ven, og dem der ikke synes det, er det fordi de aldrig har været i nærheden af en rigtig hund.

Helt klart kat Jette852001
Det med at en kat er fuld af bakterier kommer da helt an på om det er en inde- eller udekat. Hvad så med hunde der kommer hjem med tæger på sig? det er da også ulækkert.

Det med at det er farligt under graviditet er kun hvis man røre ved kattebakken, hvis man får en anden til det sker der ikke noget. og har man været i kontakt med den før kan man have haft den sygedom uden at vide det, og dermed være emun overfor den. Så fostret derved ikke kan tage skade.

Fordele ved en kat:

-Den kan selv holde sig beskeftiget
-Kan bedre være alene hjemme i flere timer end en hund
-Står ikke og gøer hvis nogen går forbi
-en kat kommer selv når den vil kæles med, og overfalder ikke sin ejer når man kommer hjem

Ligeså her irene54
........ altså HUND(e)

HUND! ...
Jeg vælger helt klart en hund!

hund mis1234
helt klart en hund, helst en dansk-svensk gårdhund

katte er sig selv,og du kan ikke snakke meden kat

Hej maisy
Syntes du er helt ude på det dybe vand. Man kan sagtens lærer katte, at de ikke må komme på bordene ved at bruge en vandforstøver. Hvad de spiser? Jo de spiser det de finder ude i naturen, hunde går og lugter til alverdens ting, kommer og slikker dig i ansigtet? Hvor er forskellen? Katte er mere renlige end hunde. Kattene går da i enten bakke, eller udenfor og besørger + dækker det til, det gør hunde ikke.
Hermed ikke sagt, at jeg ikke kan lide hunde, jeg har en og 6 katte.

Helt klart hund Anonym
Hunde er meget sødere, og også mere renlige end katte.

Katte skaber ikke respekt, det gør hunde.

Man kan ikke gå tur med en kat, det kan man med en hund.

Man kan lære hunde flere ting end man kan med katte.

Hunden er kort sagt menneskets bedste ven!

Vovsen Anonym
Helt klar en hund - har selv en collie på 8 år - som er mit et og alt.

sådan en hund har jeg( på billedet) steffen
jeg tager da hunden

hund og kat s_hansen
Det er da svært, man kan da ikke vælge mellem disse to dejlige dyr... Jeg har både hund og kat, og de lever sammen i harmoni og passer på hinanden, katten kan osse finde på at gå med på tur, hvis hun altså ikke lige sover(den gamle mis)... Så jeg vælger begge, selvom du skriver man ikke må, jeg kan altså ikke vælge mellem dem... VOV og MIAV....

Helt klart Mette ?!?
HUND(e) - Katte er kedelige, de laver bare ballade og er totalt egoistiske...

Har dog haft en enkelt kat, der opførte sig mere som menneske end kat, men det er også 1 ud af 7 katte jeg har haft, der har været sådan.

Så mit valg falder altså på hund.
Dem kan man hygge sig med, gå ture med, træne, udstille, opdrage og lære en masse ting ;o)

Helt enig men..... Anonym
Jeg elsker hunde, men har pt og af gode grunde en kat. Som opfører sig som en hund! Det er en helt forunderlig kombination, han er en fremragende jæger, renlig, og godmodig.

Kan finde på at lægge sig for ens fødder som en hund, når man ser fjernsyn. Tigger om at komme ud, når han skal og går gerne tur med en!

En aften vagte min datter og jeg megen moro, da vi havde katten med på aftentur, på lige fod med hundeluftere.

Så spørgsmålet for mit vedkommende er svært. Jeg har en kat, der opfører sig som en hund. Men jeg vil stadigvæk gerne have hund igen.

Hilsen

Hulla

Hund Sesse
Jeg vil heller ha en hund end en kat, da man aldrig ved hvor katten er, og husk nu, hunden er menneskes bedst ven...

puha det er svært janni
jeg har selv kat,men kunne godt tænke mig en hund.Men det gode ved en kat er at den er selvstændig,og passer sig selv.men man mangler det at rigtig kæle for den,det kan man med en hund.

Helt klart hund jessica-k
Jeg vælger hund, det er hyggeligt at gå ture med sådan en og de er nemmere at være sammen med end en kat, hunde kan man mange flere ting sammen med og de forstår et menneske meget bedre.

Kun hund..!! f.eks. Jane
Hader bare katte. Er ækle og modbydelige kræ. Hader min naboers irriterende katte der render i MIN have og skider i MIN datters sandkasse mv. Lader sgu mine to store vidunderlige hunde æde den møgkat næste gang jeg ser den..!

Helt klart en kat Zorgus
Jeg fortrækker helt klart en kat, da den er væsentlig mere intelligent og jeg har kattetække. I det mindste graver en kat sit affald ned - det gør en hund ikke og en hund er dum til at være egoist - det klare dets ejer så for den ved lade den smide sit affald på fællesarealer! Det er også forholdsvis sjældent, at nogen bliver skambidt af en kat.
Bortset fra det kunne jeg godt tænke mig en kat der er så stor, at man kunne skrive "Pas på katten æder din hund" på sin dør.

Måske Anonym
men på www.radioholger.dk kan man blive lidt klogere på den slags

Man kan sagtens tage på ferie irene54
selv om man har en hund.

Der er lande hvor det er nemt at tage hunden med til og der findes glimrende pensioner hvor hunden kan komme på ferie.

Absolut kat!!! jannien
Har aldrig været i tvivl.

Min mand mener, at når min Monberg ikke kan mere, så er det slut med kat. Men det er vi nu to om at bestemme!
Nu har han fået sine hunde, så må jeg vel også få en ny kat.

Kat eller Hund?? Angelica
Lige pt. vil jeg sige, at jeg foretrækker en kat. De er, for det meste, nemme at omgås. En kat er nem at passe, så hvis man ikke altid er lige meget hjemme, er det ideelt. Men vil gerne have en hund en gang, når tiden er bedre til det, og når forholdene er i orden hjemme hos mig!!

hund kristian.l
hunde er sødeste :) :) :)

Ikke helt... jannien
Der er lidt sandhed i det.
Man kan godt have kat når man er gravid. Og man må også godt kæle med den. Men man skal holde sig fra kattebakken.
Katte kan, via afføringen, overføre Toxoplasmose til mor og barn. Det kan give hjerneskader, men er dog sjælden.

Griner nok Anonym
Hehe.

Vi har i familien også haft kat, men det er efterhånden 10 år siden, da vi boede på landet. Dengang kunne vi have både kat og hund sammen.

P.t. har vi to han-labradorhunde, og de bliver forgudet. De er far og søn :-)

Den lille er ret speciel. Den kan ligge som en frø mht. bagbenene. Og så elsker den at gå rundt med et stykke tøj (dens eget) eller et tæppe i munden. Så er den pavestolt. Den er efterhånden 14 måneder, så sjovt den stadig kan ligge som en frø.

Den store er snart 3 år, og den bliver aldrig voksen. Den synes stadig det er sjovt at løbe med sko, og diverse fodtøj.

Tror mere det er katteMENNESKER Liqa--
folk har noget imod. De har sådan nogle stejle underlige argumenter for at holde kat og nægter at se det positive i andre dyr - sådan generelt set

Katte ejer ikke empati Søren
det gør hunden derimod. Derfor falder mit valg afgjort på hunden

KAT!!! JEG HAR OGSÅ SELV EN KAT, DEN HEDDER BULLER!!!!! kavian
HEJ!
JEG VIL SELV VÆLGE KAT FORDI KATTE ER SØDEREEN D HUNDE! MIN EGEN KAT HEDDER BULLER, OGSÅ KALDT BULLI, DEN ER FED OG DOGEN! :)

Klart katten Hundeelskeren
Jeg vælger helt klart katten.

Dens kød er meget lækker når den har fået 1-2 timer i ovnen.

Bare et helveds svineri at plukke sådan en satan

Hund eller kat Ulrikka
Jeg vælger kat, den kan gå tur med sig selv....

Hund eller kat pbw
Ja jeg ville vælge en kat tror jeg. men man skal lige overveje det grundigt hvis man anskaffer sig et dyr.

1. Anskaffer du dig en kat skal den selvfølgelig passes, men du har friheden til at den ikke skal luftes. Du kan lukke den ud en lørdag morgen og tage i byen et par timer og så komme hjem. Men husk når du skal på ferie at finde et kattehjem til den!!!! eller tag den med hvis det kan lade sig gøre.

2. Anskaffer du dig en hund, skal den luftes af og til. En ansvarlig hundeejer lukker den ikke bare ud, da der jo findes mennesker som er nervøse for hunde og som ejer har man et ansvar.

hund mester hund
jeg elsker hun men den hund jeg har bliver hele tiden dømt som en farlig hund,

Passer ikke! jannien
Jeg er ikke helt enig i den påstand. Klart, katte gør kun hvad de selv vil, og ikke hvad de får besked på. Men de kan altså godt udvise en form for empati alligevel.

Da min mor var meget syg af kræft, og kun kunne ligge i sengen, ville vores gamle hankat ikke vige fra hendes side. Den lå i fodenden af hendes seng den sidste måned hun levede. Kun om natten gik den ud. Og det kun fordi den blev tvunget. Det var som om, den kunne mærke, at hun havde behov for dens selskab.

ingen Junge
ingen af delene, det er skide ulækkeret at havde husdyr rendene i sit pæne hjem, og skal man havde dyr så hold dem ude i en hundegård, folk har deres køter alle vejne, i sofaen, i sengen, osv.

At skære alle jannien
over èn kam!!!
Rolig nu, lille ven. Jeg tror da også, det er bedst, hvis du ikke holder dyr. Det ville da gå hen og blive en sand magtkamp...

Følelseskold???? Anonym
Jeg forstår simpelthen ikke at du kalder katten for følelseskold. Katten er da ved god behandling meget kontaktsøgende den er en god ven der kan drille trøste putte og varme, men bedst af alt den kan være din bedste ven på et niveau hunden ikke kan nå. Men tag ikke fejl jeg elsker også hunde er vokset op blandt hunde, men en kat behøver ikke (hvis den aldrig har prøvet det før) at komme ud og er derfor den bedste mulighed hvis man bor i lejlighed. Så mit valg er afhængig af hvor jeg bor, pt har jeg tre katte i en lejlighed hvor de faktisk ikke må være men jeg ville ikke aflive dem da jeg fik lejligheden. mit valg er derfor katten
hilsen Pjatling

Hundemennesker jannien
har det da på samme måde. Bare med omvendt fortegn naturligvis! Alle vil vel bare forsvarre deres ret t,il det dyr, de nu bedst kan lide. Er der noget galt i det?

Ja, du har ret irene54
det er mindst lige så ulækkert som børn der med sko kravler i sofaen, børn der med fedtede fingre forsøger at rode rundt i ens reol, osv.

Nej, kære Ripenser irene54
det ville ikke være en magtkamp, men dyrplageri.

Lige mine ord! jannien
Jeg kunne bare ikke lige komme på det, da jeg skrev før. Men du har så inderligt ret.

svar til den gravide Mor med kat
Du må som gravid ikke komme i kontakt med kattens afføring, da der er nogle bakterier deri som kan skade fosteret. Du må godt røre ved katten. Du må egentligt også tømmekattebakken, bare du bruger plastikhansker, men lad være med at fortælle det din fyr, så må han jo ;-)

Totalt anonym
forkert. Når du er ked af det - får hunden mindre opmærksomhed - derfor gør den som den gør - påkalder opmærksomhed for den egen skyld -IKKE for din!! Helt ærligt - tillægge dyr menneskelige egenskaber.............

helt klart krumme88
KAT

mig lucky miglucky
hvis jeg haved meget tid og plads ville jeg vælge hund... hvis jeg haved knap så meget tid og plads ville jeg vælge kat da de kræver mindre end hund.. men man skal huske at uanset hvad man vælger er ansvaret lige stort.. det er ikke katten eller hunden der vælger at bo hos dig,det er dig der vælger at den skal bo hos dig

HUND knøzen
Jeg ville da helt klart vælge hunden. Der er da intet fun ved en kat ?

sørmer svært konen
Nu har jeg jo begge dele.. og jeg ville ikke undvære nogle af dem, de er så dejlige og lege rigtig godt sammen.. men når hunden dør så skal der ikke nogle ny ind i familen hvis det står til mig.. synes nemlig det er lidt besværligt når vi skal på ferie at få en hunde passer, hvor kattene de er selv forsynen med mus og fugle.. og så en Kæmpe foderautomat..
får nu vild dårlig samvittighed over for hunden.. den må have en ekstra lufte tur.
men vælger katten

katte sviner også miglucky
jeg vil så ikke give helt ret i at katte er mere renlige end hunde.. de kan svine lige meget og en kat kan man også lærer mange ting.. men det kræver mere tålmodighed at lærer en kat noget da den er sin egen..

katte miglucky
du ved vel godt at katte skal tilses daglig i følge lovgivning.. du må ikke lade dem være alene mere end 24 timer

Til hvilken brug? herollen
Det kommer jo anpå hvad de skal bruges til
1) en jagt eller vagt så vil en hund nok være at foretrække 2) et kæledyr så vælger jeg en kat.
Har du fugle så står der nok ikke fuglesteg på tallerken.

Mhm, jeg tænkte nok irene54
at det var dit egentlige budskab ...... *sss*

Puddel susanne.larsen
fordi jeg er har pels allergi (selvom de fleste siger at puddel ikke er en rigtig hund).

det lette valg feline84
Jeg ville helst klart vælge en kat.

Jeg er på et sted i mit liv hvor jeg ikke kan være hjemme hos et så selvskabeligt dyr som en hund hver dag. En (ude)kat klarer sig i høj grad selv så snart den ikke er killing mere. Misforstå mig ikke, den skal da stadig passes, nusses og tages til dyrelægen.
Men jeg har altid beundret kattens selvstændighed. Det tiltaler mig at have et dyr der ikke altid har brug for mig.

Føler nogle gange hundes blinde lydighed og loyalitet får dem til at virke lidt "dumme". En kat er sin egen herre og hvis den ikke kan lide dig, finder den bare selv et andet hjem.

Personligt Anonym
synes jeg at man skal have plads og forhold til at dyr kan leve så naturligt som muligt. Jeg vil aldrig holde kat, hvis jeg skulle tvinge den til et liv indendøre.
Dermed ikke sagt at jeg ikke forstår at man af forskellige grunde har katte indenfor i sin lejlighed. Jeg tror nu jeg ville vælge at finde et andet sted at bo, fremfor at holde dem indendørs ulovligt!

Venligst

Hulla

egoistiske hundeejere feline84
Som om det ikke er irriterende at folks hunde går og skider alle vejene.
og der er ikke noget værre end at besøge en hundeejer som ikke har opdraget sin hund ordentligt. Den hopper op af en, snapper og er anmasende fordi den vil have opmærksomhed.

Vrøvl! Anonym
Har du dyr er du afhængig uanset om du har en kat eller en hund. Så skal den da have med vand og omsorg. Skal du rejse, skal du under alle forhold have en til at se efter den.

ja, men... feline84
det er væsentligt lettere at få folk man stoler på til at passe en kat end en hund fordi den nemlig tager meget mere tid fra dig.

Jeg har en dejlig kat som jeg gerne ville tilbringe mere tid med. Men han vil hellere beskytte sin "baggård", passe sit harem og jage mus end at sidde hos mig og blive nusset.

Men af den grund er det også lettere for mig at få mine naboer til at passe ham og nusse ham hvis jeg af en eller ande grund bliver nød til at være hjemmefra et par dage.
Hvis han gerne vil nusses og de også har tid og lyst kommer han med ind hos dem.

Men vil helst passe ham selv :-) Han er jo min dejlig kat.

Det er da sørgelige erfaringer du har med hunde irene54
og ikke mindst deres ejere.

Uanset hvad du måtte have erfaringer med, så kan jeg betro dig at vi er altså nogle hundejere, der samler hundelorte op i dertil fremstillede poser.

Vi er også nogle hundeejere, der aldrig ville lade en hund være i nærheden af en person som dig, hvis det altså var nødvendigt at byde dig indenfor.

Vi er altså fortsat nogle hundeejere, hvis hunde hverken hopper op ad folk/gæster eller på anden vis generer nogen, medmindre de adlyder kommandoen fra ejeren.

Og jeg, som mangeårig hundeejer vil aldrig drømme om at være i samme rum som dig (hvis jeg kunne sige mig fri), for min gamle bedstemor havde fuldstændig ret da hun fortalte mig:

- vogt dig for folk, der ikke kan lide dyr - de er ikke til at stole på.

Jeg sætter altid mine hunde irene54
i pension hvor de er kommet siden de var hvalpe.

Det er en rigtig god pension, hvor ejeren har helt styr på både hunde, pasning og pleje samt evt. udbrud af sygdom hos den enkelte hund.

Denne tryghed vil jeg ikke have ved at få en "privat" person til at passe mine hunde mens jeg er på ferie.

Det var nu ikke sådan ment feline84
Jeg kan godt lide hunde. Og den dag jeg føler at jeg kan give en hund den opmærksomhed og tid en sådan kræver, så vil jeg også gerne have en.

Jeg elsker dyr (er dog ikke så glad for dyr i bur... syntes det er lidt synd).
Jeg syntes bare ikke det var fair at det lød som om at det kun er katte man ikke kan styre.

Der vil jo altid være uopdragne hunde, katte og for den sags skyld børn. Men vi elsker jo dem alligevel :-)

Hunde er givende, loyale og glædes sprædende dyr. Jeg kan bare ikke binde mig til sådan en, før jeg har mere tid i mit hjem. Derfor forestrækker jeg en kat.

De er ikke bedre en hunde, fugle, kaninier eller heste. Bare anderledes.

Og ja, jeg har desværre været udsat for folk der ikke kan styre deres hunde. Det er ikke dårlige eller dumme hunde. De er bare lidt forkælede. Det har ofte været ældre folks hunde. For en enlig ældre er hunden jo deres øjesten og det eneste selvskab det meste af dagen.
Så nogengange får det lidt længere line end de måske burde.
Nogle af hundeejerne sig at det bare er fordi de er glad for at se en og det er jo rigtigt. Men hvis kløerne ikke er blevet klippet kan det faktisk gøre lidt ondt.

Mvh kattepigen

KAT CrazyMiz
Helt klart en kat.

ikke haft hund Sch
Jeg er også ret sikker på at dem der hellere vil have kat aldrig har haft hund :)

tja konen
men hvad gør man så når kattene ikke kommer hjem? ifølge lovgivningen??
når nu mine to herlige katte tager på strejf for at synge deres dejlige sange for søde missere her ude på landet??og mine to prinsesser stortuder over hvis de nu er kørt ned IGEN !!

kan jo melde dem til politiet!! *GG*

bare rolig mine katte lider ikke nød de har vores dejlige naboer som har for vane at overfodre dem med alt for dyrt kattefoder..og kæle dem i stykker.. og ellers så vil de helst være deres egne sådan er katte nemlig rovdyr.. søde rovdyr..

Renlig? anonym
Jeg ville da klart foretrække en kat!
Katten er da noget af det mest renlige, det er da noget pjat at skrive at hunden er renligst!

Desuden er katten et superflot dyr og meget selvstændig!

kat eller hund..? ingeng af delene Omega....!
Jeg vil ikke vælge noget fordi jeg har allergi, jeg har fisk i et akvarium kan jeg bedst lide... Hvis jeg ikke havde allergi vil jeg nok vælge en hund...xD

Hmm...... Berde
Nok en hund, men katte er da også søde...!

en hund, naturligvis, sælhund. Ali' ass' en.
jeg havde den dejligste kloge hund, som jeg betalte ca. 6000 kr. for at få mmed hjem fra Grønland, desværre overlevede han kun ca. 3 år, da han blev forgiftet af alger fra landbrugets svineri, han elskede at bade og samle sten i en bæk, som jeg så skulle kaste ud igen, men pludselig en dag kom han ikke op fra bækken igen, så jeg bar ham op og kørte til dyrlægen, men desværre havde han fået diaree, og blodet stod ud af munden og enden på ham, dyrlægen gjore alt han kunne, så han bekæmpede hans smerter, og jeg bar hunden hjem, hvor han senere døde i mine arme.

vi mangler nogle som vil bringe svinepest til Danmark, bønderne er nogle svin, de behandler dyrene uforsvarligt, og ødelægger naturen, utallige dyr sulter, de får kun mad engang i døgnet, læs mere fakta om de forpulede bønder på www.dansklandbrug.dk

det er ikke dyrenes skyld, de bliver mishandlet på det groveste, alternativet er, at stjæle en tankvogn, og laste bondens egen gylle, og pumpe det ind i hans bolig, eller folketinget.
enhver landbrugsstøtte skal fjernes, det tjener intet formål, vi har overproduktion, og idag kan vi risikere, at købe rullepølse med spansk kød.
danish crown, jaka, og andre virksomheder er ejet af bønderne, men bønderne er for dumme, de kan ikke selv læse regnskaberne, dansk landbrugsråd er en flok homofile pampere, det er bedre at støtte fiskeriet, de forurener ikke, og de høster kun hvor der er overskud af fisk.

Nu vil jeg gerne kommentere FerskenQ
dit indlæg.

Som katteejer gennem over 30 år, vil jeg påstå at du ikke ved så meget om katte. Så derfor.
1: en kat er mere renlig end en hund. Hunde lugter det gør en kat aldrig, med mindre den har trillet sig i noget, som hunde også elsker.

2: Respekt - jo, jeg kan love dig for at en kat kan få respekt, jeg har haft to af slagsen, hvor vi virkelig havde respekt for dem.

3: nej du har ret, man kan som sådan ikke gå tur med en kat, med mindre man vænner den til line lige fra lille af - men det er ikke helt det samme.

4: ja en hund kan sikkert lære flere ting end en kat, men det er ikke fordi katten ikke kan, det er fordi den ikke vil.

5: En kat kan sagtens være menneskets bedste ven også, det er måske bare på en lidt anden måde.

Den sidste kat jeg havde, blev 16 år, og måtte herfra fordi den var syg. Det er den bedste, sødeste, dejligste kat jeg har haft. Eftersom jeg havde den så mange år, forstod vi hinanden. Jeg vidste hvad den ville når den gjorde sådan og sådan. Hvis den ville have mig til noget, lukke sig ud fx, kom den og hentede mig hvor jeg var. Den kom når jeg kaldte på den, og var bare så kælen og elskede mennesker. Den var sur hvis jeg var for længe væk og sådan kan jeg blive ved. Jeg har også haft hunde, og vil gerne have en igen engang. Men som en anden skrev, bor man i lejlighed er en kat nemmest at have, så det er hvad jeg foretrækker lige p.t. også fordi jeg synes det er synd for en hund at den skal være for meget alene- en hund er mere afhængig af mennesket end katten. Men næste gang jeg skal have kat, bliver en fra et internat - gerne en på 5-6 år, da en killing kræver meget tid også, den kan man jo ikke starte med at være fra i 8-9 timer daglig.

Det er ikke ultimativt FerskenQ
korrekt det du skriver. Katte kan sagtens lære at holde sig af borde, det er et spørgsmål om tålmodighed hos ejeren. Min gik kun ganske få gange på bordene i dens 16 årige liv, og jeg kan love dig for, at den fik klar besked når det skete, så i de sidste mange år den levede, gjorde den det aldrig, ihvertfald ikke når jeg var hjemme. Hvad den gjorde når jeg ikke var der, vides ikke. En hund slæber da også meget skidt ind på poterne og folk lader hunde slikke sig i ansigtet både børn og voksne - jeg kan ikke se den store forskel. Min kat og også hunden da den levede, fik tørret poter af når de kom ind udefra, hvis der var vådt og snavset, men snavs og hår kan man ikke undgå hvis man har dyr

Undersøg korrekt inden FerskenQ
du udtaler dig. Gravide skal ikke holde sig fra katte når de er gravide, de skal holde sig fra kattes afføring. Men gummihandsker er opfundet!!

Igen ikke korrekt FerskenQ
Jeg har haft både hunde og katte, holder meget af begge slags, men sind, tid og sted kan jo også være med til at bestemme hvilket dyr man vælger lige i netop den situation du står i.

stol aldrig på en dyrepension, eller absolut.
et dyreinternat, det er mennesker der styrer dem på dine følelser, og for dine penge, de er lige så korupte som en narko luder.

desværre tjener de enorme summer på menneskers velgørenhed, se bare på dem som bringer mishandlede græske hunde med hjem fra ferien.

grækerne er pr. defination dyremishandlere, de æder rotter og katte, og ingen tænker på de sultne hjemløse dyr.
homokarlen prinsegemalen, spiser hund, det er naturligt i Vietnam, hvor han lærte utallige orientalske sprog, før han blev kontorbud på ambasaden i London.
franskmænd spiser kalun, oksedyremaver, som er så slimede, og ildelugtende, og naturligvis spiser de også snegle og frøer.
italienerne spiser hest, geder, rotter, katte og muldyr, ufatteligt at tænke på, når vi nu ved at de har opfundet diverse sauce og is.

Tja... Katjamaj
Det gør du ikke kan jeg hører. Min hund er normalt en hund der elsker at ligge i kurven og ligger der hele aftnen uden at rejse sig, men når jeg er ked eller trist så rejser hun sig og kommer til mig. Hvad det er for en opmærksomhed hun mangler ved jeg ikke, for det er ikke en hun plejer at få.

du skal ikke være så sikker labonita
Jeg har i 16 år haft hund, og efter den blev det kat, som jeg har haft i 15 år, og jeg foretrækker katten.Det er meget nemmere at holde kat, den skal ikke ud på alle mulige tider af døgnet og luftes (og besørge alle vegne ). Katte kan være alene hjemme, hvad mange hunde ikke kan, uden de er til gene for deres omgivelser.Dernæst er katten renligere med sig selv end en hund, jeg har aldrig oplevet en kat lugte grimt, hvilket jeg har med hunde.Min kat er utrolig kælen, og kan endda en del kunstner, ok det kan hunde også, men de lader sig kommandere med, hvilket katten ikke gør, og jeg beundrer den for at være selvstændig.Og katten er yndefulf og smidig. Der er heller ikke noget bedre hvis man ligger syg, end en varm blød kat, der ligger og putter i ens arm.Hunden er også så påtrængende og vil helst være i centrum (hopper op af en både i hjem hvor vi kommer, men sågar også på gaden, når de ikke er i snor og ejeren ikke har kontrol over den ).Og jeg har aldrig hørt om en kat der overfalder og skambider børn.Så den dag i dag er det katten der er det foretrukne dyr her i huset.

Den er da nem JL8
Helt klart en hund!!!!

Har da også selv en, men jeg kunne sagtens bruge nogle flere :P

Elsker vovsehunde :D

Begge dele Futte^
Nu har jeg begge dele, har tre hunde, og to katte, og jeg kan bestemt ikke vælge hvad jeg helst vil have.

en ting mere labonita
Det har også været nemt for os, at få vores kat passet af familiemedlemmer, når vi har været på rejse, simpelthen fordi den er så meget nemmere end en hund. Det er ikke så meget der forlanges af familien, hvilket de har givet udtryk for.

Katten bibbi
Jeg vil da helt klart vælge katten. Den er sgu da sin egen. den behøver ikke nødvendigvis en hel masse legetøj osv. Den kommer hen til en vis den har lyst. går sin egen vej

Begge Truntemus
Jeg vil ikke vælge den ene frem for den anden.
Jeg har både hund og kat de er lige dejlige

Har bestemt mig elsker-iben
Jeg ville helt klart have en hund! Syntes t hunde er SÅ søde :D

enig! buggi
jeg er helt enig elsker hunde..jeg er et en rigtig familiemenneske og de fleste hunde er ligledes! elsker bare hunde de er vildt søde!!:)

hmmm neseor
lad mig sige det sår'n at jeg vælger kat FRA!! -fordi jeg syn's de er klamme.... ganske simpelt!

Lugt, farlighed, uafhængighed og vandalisme kingkong
så er det hund.

Hunde har en fæl kropslugt. De er bidske og utilregnelige. Man kan ikke tage på ferie eller overnatte hos andre. De ødelægger inventaret.

Kan man lide disse ting er det helt klart hapsidoggen man skal vælge.

nimp nimp
ingen af delene for jeg er til fritter dem kan man også gå tur med

Citat af Dirch Passer Citøren
I sketchen, med Dirch Passer og Ulf Pilgaard, får Dirch Passer i skikkelse af et bestemt stjernetegn(kan ikke huske hvilket) stillet spørgsmålet: Hvad kan du bedst lide? en hund eller en kat?

Efter lidt tid ender han ud med at svare:
"hunkat"

det op til en selv men man skal tænke sig godt om inden man får et dyr sati
hvor meget plads har du ?
hvor meget til har du ?
hvad er dine fremtids planer(ca. 15 år frem)
hund:stor : meget motion, plads, koster mest
lille : lige modsætningen til stor
lang hår : børstes min.½ time pr. dag
kort hår : lige modsætning til lang hår
kat : inde kat :
ude kat :
men noget af det vigtigste man skal tænke på mange kan ikke tåle kat og mange er bange for hund
(jeg har personligt en søn der ikke kan tåle kat så for vores vedkommen kan vi ikke komme og besøge folk som har inde kat)surt da vi har flere i fam.der har kat:-(

hund, mennesket bedste ven tiastus
hunden vil jeg hele klart vælge fordi en kat kan du ikke så megeg med, den går for sig selv. men en har du aldtid med dig, f.eks en blind person vil ikke kunne gøre noget uden sin hund og politi bruger også til meget. hvis du tænker dig om hvad vil verden våre uden hunde, hunde kan lære alt hvad man vil havde den til.

hvis nogen har kritik kan i finde mig på min e-mail adresse

MVH

tiastus

Kat eller hund???? Unni
De er begge 2 lige skønne.

Hund...... Hunde elsker
Selvfølgelig er svaret en hund. Stol aldrig på en kat.

hunde, menneskets bedste ven ( nu har jeg mine stavefejl) tiastus
Hunden vil jeg helt klart vælge, fordi en kat kan du ikke så meget med, den går for sig selv. Men en hund har du altid med dig, f.eks en blind person vil ikke kunne gøre noget uden sin hund og politiet bruger også hunde til meget. Hvis du tænker dig om; hvad vil verden være uden hunde. Hunde kan lære alt hvad man vil have dem til.

Hvis nogen har kritik, kan I finde mig på min e-mail adresse

MVH

tiastus

Futte eller Garfield ???? sjoveren
Hvem er klogest. Behøver jeg sige mere???

Jeg vælger katten, fordi: Den drikker ikke rødvin og øl,,,,,,, ;-)) den går selv tur og skal ikke bæres, savler ikke, skal ikke have tørret poter... det klarer den selv. Den tigger ikke ved bordet, spiser kun god mad og ikke leverposteg o.l, skider ikke på fortorvet.... men jager naboens hund væk. Desuden skal den ikke til hundefrisør jævnligt, den skal ikke trænes for at opføre sig normalt, lider ikke af indavl mm. Hundetegn er ligegyldigt og sådan er det, desuden ville en hund kræve jeg var hjemme jævnligt og det i sig selv er svært i en mørk tid ;-))

En kat Hunderhaderen.
Et selvstændigt dyr, tak.

En hund kommer når du kalder. En kat kommer når det passer den.

Lige min stil.

hund eller kat sortsø
jeg ville vælge en kat den er nemmest at passe. og den er ikke så krævende som en hund.

En hund fordi de er så logrende og kærlige. Anonym
Jeg ville vælge en hund. De er skønne og trofaste, og de kan klappes og holdes om uden at det i mange tilfælde er ufriviligt - i modsætning til katte.
Men det har jo alt sammen at gøre med menneskelige behov, når det kommer til stykket, har det ikke?!? Nogle ser charmen i den afstand katte ofte ligger imellem dig og den: uafhængigheden. Jeg vil bare gerne have et hengivent dyr, når nu jeg selv ligger hjertet i det. Så ja, altså en hund! ;-)

stadig anonym
pladder - og forkert indstilling til det at holde dyr - som om dyret er der for at behage dig. Og lad være med at sige det ikke passer for det er jo den såkaldte "egenskab" du fremhæver. Altså du vælger dyr efter hvad du mener der kan behage, beundre og "elske" dig!! Du vil med andre ord være "verdens navle" for dit dyr!

^MEGET generelt set Liqa´
Jeg har haft både hun og kat. Både sammen og hver for sig, men det er meget afgørende, hvor man er i sit liv, hvad der passer bedst.

En hund kan man sagtens overkomme, hvis man i forvejen f.eks har mindre børn, fordi bindingen til hjemmet er af en sådan karakter pga børnene at hunden ikke skal være for meget alene. Det ka bedre gå at være "en byhøne" med en kat, men som det er lige nu skal jeg overhovedet ikke have nogen af delene. Jeg er i store træk kun i mit hjem i weekenden.

Sejt anonym
dyr - ville osse gerne have en. Jeg kender en der har to, de er også altid med ude at køre bil. Men desværre manden har jagthund og den går helt amok når han kommer forbi og fritterne er inde i bilen.
Så sålænge manden har det stupide kræ er der nok ingen chancer:-8

hvor anonym
er du dog dum at høre på! Bare fordi hun ikke er enig med dig -så himler du op, i stilen: kan du ikke lide min hund - så kan jeg ikke lide dig. Vi har hund og vi et par venner der ikke bryder sig om hunden.Men jeg kunne da aldrig finde på,at afbryde vores venskab på det grundlag. Når de er her bliver hunden lukket ud i gangen og det tager den såmænd ingen skade af. Og der går heller ingen skår af os, ved at vise det hensyn! Dit mundheld giver jeg heller ikke meget for, det kunne jo lige så godt være et udtryk for snæversyn!

Det er godt nok nogen der KatjaMaj
har gjort dig sur hva?
Men fred være med det, du kan mene hvad du vil og jeg hvad jeg mener og jeg kan have mine grunde for at vælger en hund frem for kat og du omvendt...

Man skal ikke lufte en kat Göran Petterson
Den er et selvstændigt væsen og er ikke dum som en dør.

En hun(d)kat Holger
Selvfølgelig.

Til den anonyme irene54
ja, så er jeg dum i dine øjne - men det generer nu ikke mig.

Min mormors mundheld eller snæversnyn som du kalder det, har indtil videre altid vist sig at være sand.

Så spær du bare hunden i gangen eller hvor du har lyst - og læg mærke til at det, du kalder at overfalde er blot et udtryk for uenighed.

Hvad har andre landes irene54
spisevaner at gøre med om man vil vælge hund eller kat - og det ikke drejer sig om et måltid?

Citat: garfield..
"At hunden og ikke katten er menneskets bedste ven, skyldes sandsynligvis at vi katte har en bedre smag"

fsadfasfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfsadfasdfasfsdfasd fderfeedddfsdfsa
VUFFER

hund- men du kan da også gå med en kat ;) icarus
har selv schæfer... har haft en main coon... var svært at vælge, ville gerne have beholdt begge to. men vovsen har været i familien fra hun blev født, så det blev hun :)

Hvad skal man bruge en kat til ??? laddyladdy
Foretrækker helt sikkert en hund. En kat er da meget sød men den tuller jo bare rundt i sin egen verden og kan ikke rigtig noget

hund eller kat den tudegrimme
Så afgjort kat, den kan gå tur med sig selv, og ville nok frabede sig at komme i snor .....

Hunde kan man rent faktisk bruge til noget Lupper
det kan man ikke med katte. Så ja, hvad ville verden være uden hunde - mange er afhængige af de ting man kan lære en hund. Det er jo ikke fordi der er særlig mange der er afhængige af en kat da den unægteligt ikke bidrager til ret meget

Katte sku´ skydes Belli
...magen til nyttesløst og uintelligent dyr !!

Nårh - griner..
du var nok mus i dit forrige liv.....

hæhæ ja rotterotte
noget ku tyde på det :-D

jeg vil vælge gylden
en hund, fordi de er utrolig søde og de elsker en uanset hvad. Men katte er også utrolig søde