Hunde og børn

Hunde og børn ludvina
Jeg har ikke selv børn, men jeg oplevede to meget forskellige situationer igår, som får mig til at tænke meget over, hvor forskelligt folk opdrager deres børn i forhold til dyr.

Jeg er ude og gå med hundene! På en bred grusvej møder jeg en pige (5-6år tror jeg) Hun vender om da hun ser mig! Men stopper så op går over i den anden side af vejen og råber "Jeg er altså bange for dine hunde, men jeg skal ud til min bedstemor" Jeg svare tilbage at hvis hun går der over og kigger lige ud hele tiden, så lover jeg at mine hunde ikke vil komme over til hende, eller kigge på hende! Pigen passere og jeg går og tænker på hvor flot det var af pigen, at fortælle at hun var bange!

Nede ved Brugsen binder jeg hundene ved den angivet plads. Da jeg kommer ud igen, står der en pige (3-4år tror jeg) og sparker min hund bagi, som har lagt sig ned i skyggen. Min hund kigger olmt på hende, men gør ellers ikke noget!
Jeg hæver stemmen lidt og siger "Kan du så stop det der!" Hendes mor har åbenbart stået en 15mtr derfra med ryggen til pigen og snakket! Hun vender sig om og siger "åh slap dog lidt af"

Jeg tabte god nok kæben og glemmer at give svar på tiltale (hvilket ærger mig i dag) for inde i hovedet har jeg et billede af det blod der kunne have løbet ned af pige og betydet døden for min hund!

Hvorfor tager nogle forældre så let på deres børns opførelse?

Tja susanne.larsen
jeg kan godt forstå din undren... i det tilfælde tror jeg at mor'en blev flov over at nogen skulle udføre hendes arbejde mht at opdrage hendes unge.

ej hvor vildt icarus
sygt!!! aner ikke hvordan en mor kan tillade sådan noget!!!

jeg har både hund og kat og min datter elsker begge to.

og alle andre dyr på vejen... er hun ked skal hun bare se en hund, så smiler hun over hele 5øren, og hvis hun får lov til at snakke med den er hun eldevild.

du har da vist maj74britt
mødt samme psykopat som jeg rendte ind i i Toy´s Rús.... Det er jo bare en tomhjernet gås der ikke skulle ha haft børn.. hun passer tydeligvis ikke på dem hun har, og det er det lille barns held, at din hund er velopdraget..
Toys´r´us turen : mine piger 3 og 5 år går i hoppeborgen mens jeg venter i køen.. der er en pige deroppe der er et par år ældre og hun er meget vild på en mærkelig destruktiv måde.. da mine piger vil af borgen igen, står den store pige stille mens min ældste går ud. Da min lille pige skal af og står med det ene ben næsten ude, begynder hun at springe over mod hende for at hun skal ´skydes´ op i luften og jeg skynder mig derhen og ber den store om at stå stille mens min står ud.. Ca 20 meter væk sidder ´forældrene´ (lesbisk par) på en bænk. Samme besked fik jeg : Åhr slap dog af.. Jeg spurgte om de ikke holder øje med deres barn og hvad hun laver.. Jo, og hvad så!!! Sagde til hende at `hun` sgu også er syg i potten hvis det var ok opførsel.. Uha, det udviklede sig, og havde jeg ikke været gravid havde vi nok optrådt i døgnrapporten pga slagsmål i legetøjsbutik..
Har intet mod lesbiske eller bøsser, kun når de træder mig og mine børn og tæerne. Jeg synes bestemt vi alle skal være her, det er bare ikke altid de synes det samme....

Det gælder forhåbentlig susanne.larsen
alle der træder dig og dine børn overtærene.. uaset seksuelle-forhold, politiske ofrhold eller religiøse forhold?

dit spørgsmål maj74britt
glemte jeg.. nogen forældre er ikke opgaven voksen og forventer at dagpleje, børnehave og folkeskolen opdrager deres børn... man lærer selvfølgelig sine børn at fremmede hunde er helt forbudt og, at det først er efter man har fået lov, man kan klappe og gøre ved... Meget utroligt at nogen kan glemme de forfærdelige overfald på børn man nogengange hører om..

nu var det maj74britt
så lige homoseksuelle det drejede sig om her.. men ellers har du ret..

tænke det nok susanne.larsen
- men tak skal du nu have alligevel... der er for mange der ikke lige ser sådan på det:-)

hmmm jaws1
Ja...der er sg manglende opdragelse der så det gør til en ting---

har selv 6 børn....og 3 Hunde....(amerikanske bulldogs)....
Og mine børn ville aldrig få lov at opfører sig sådan over for hverken mine egne hunde eller andres...

Mine børn ved de skal holde sig fra fremmede hunde....ikke noget med bare gå hen og snakke med en hund de ikke kender....er ejeren af hunden der...kan de spørge om de må snakke med hunden....og må de....ja så er det ok for mig...
De ved hvordan de skal omgåes hunde....og kunne aldrig drømme om at behandle en hund på den beskrevne måde....og jeg kan love dig...at så jeg nogen gøre hvad du beskriver...ville de også få læst teksten...og så er jeg fløjtende ligeglad med, hvad forældrene ville mene om mig....
Kan de ikke selv se hvad deres unger gør forkert...og opdrage dem derefter....jamen så må jeg jo fortælle dem, hvordan jeg ihvertfald ikke vil ha de behandler mine hunde....

Men ville irritere mig frygteligt, at sådanne forældre ikke holder mere øje med deres børn ,end de i dit tilfælde ...

Halloooo...de kunne...hvis hunden var olm...ha endt med de frygteligste skader....hva H****** tænker disse mennesker på....hvis de overhovedet tænker så langt...

Børn skal IKKE ha lov at behandle dyr på den måde....de skal IKKE ha lov at rive den i ørene, halen eller hvor det nu kunne være sjovt...

Nu vil nogle sige....det skal de skulle kunne gøre ved en hund....uden den viser tænder eller andet.....

Men hvorfor skal den da finde sig i alt ting....

Børn skal sørme lære at omgåes dyr på en ordentlig måde...og ikke ha lov til hverken at rive dem i halen, ørene...ride på ryggen af dem...eller noget andet....det er sg ikke en legeplads....det er et levende væsen.....som skal behandles med respekt...

Syns nok der er nogle forældre der kunne trænge til en omgang opdragelse....det være sig både med det ene og andet...

Host herfra...

Kunne ikke være mere enig irene54
jeg har fået for vane at pakke mig og min hund væk, såsnart jeg ser børn.

Jeg vil aldrig bebrejde min hund hvis den bed fordi den blev trukket i halen eller ørerne eller fået fingrene i øjnene.
De eneste jeg ville bebrejde er forældrene - og det med store bogstaver.

Mit barn har lært at omgås hunde, da hun er vokset op med sådanne, hun har lært sin vennekreds allerede som 5-6 årig hvordan man gebærder sig når der er hunde i et hjem.

Min hund er ikke legetøj for børn eller andre - og det er min hest heller ikke.
Derfor holder jeg begge langt væk fra alt, hvad der kunne blive et problem.

Oplever det ofte.. Busta'
Har 2 hunde som ikke er vant til børn, da jeg ikke selv har nogen..og der er ikke børn i min omgangskreds...En dag jeg var ovre i parken.. mine hunde er i snor, der kommer en løs hund galloperende og danser provokerende rundt om min hund som rejser børster, min anden hund gør som en gal, det er en lille bitte sød pjusket hund, den anden en jagthund mellemstor. manden som ejer den løse hund kommer snøvlende op mod mig med sine børn i hælene, jeg beder ham venligt om at tage sin hund i snor, jamen den "gør jo ikke noget". Ej men det gør min som er i snor, og havde det her varet 40 sek. mere så havde din hund gjort noget, i mellemtiden er hans datter ved at tage min lille hund op..så er det at jeg bliver gal... manden kan se at min hund stadig er oppe at ringe, og han siger intet til sin datter. jeg kan ikke holde min mund og siger vredt til hende at man aldrig, aldrig må røre ved en fremmed hund...fik en masse skældsord med på vejen af faderen, men det kan virkelig ikke røre mig. Han burde have både hund og barn i kortere snor.

Glade barndom ludvina
Når jeg nu tænker tilbage på min glade barndom *S*

Så kan jeg huske, at i børnehaveklassen, da havde vi besøg af en blind dame og hendes førerhund, samt en hundetræner fra den lokale hundeklub og hans hund! De fortalte os små ustyrlige unger om, hvordan man opfører sig omkring en hund, hvorfor man ikke hilser på fremmede hunde, hvad de forskellige opførelser/tegn betyder fra hundens side osv.

Gør man stadigvæk sådan noget, ved I det?

Og hvis ikke, hvorfor så ikke - jeg vil mene at så kom man omkring de børn, som ikke er vant til dyr hjemmefra eller måske omkring de børn, som er alt for vant til dem!

Det gør man... rimtursen
...stadigvæk. Der er en del hunde og hundefører, der stiller sig til rådighed for at svare på spørgsmål og forklare børnene hvordan man omgåes hunde. :)

Negere og hunde! Asgar
Var lige ude på min sædvanlige rute med Max(min hund), og da vi passerer et busskur på ruten sidder der en neger derinde som så slår ud efter min hund med hendes taske. Hvad tænkte jeg...., hvad foregår der i hovet på hende. Hun skal da ikke slå min hund, hvad har den gjord?? Jeg siger: hvad laver du,han gør jo ikke noget! Hun svarer: du ik hund kan passe. Bliver irriteret og går videre og tænker over hvorfor hun gjorde det. Børn gør ting man ikke forstår, men voksne??