Hundeindrejse til Norge?

Hundeindrejse til Norge? Preben
Vores hund er vaccineret mod rabies - men har ikke fået en test, der viser, at vaccinen virkede. Vi står derfor i den situation, at vi risikerer, at vi ikke må tage vores hund med til Norge.

Jeg vil dog høre, hvor strikse man er med den slags - hvis vi i det hele taget bliver opdaget.

Vi forventer at tage bilen op gennem Sverige (er der problemer med at køre igennem Sverige, altså transit) og køre ind i Norge. Hvad er chancen for at der er nogle toldere, der opdager, at vi slæber en hund med ind i Norge?

Og hvis de opdager det, er der så nogen kære mor, eller må man lade hunden blive tilbage, selv med attest på en fjorten dage gammel rabies-vaccine?

Råd og kommentarer til vores planer om at tage kræet med alligevel modtages med kyshånd. På forhånd tak.

Preben

Hej Preben Nordmannen
Hej!

Jeg er selv en nordmand og har kjørt vestkysten av Sverige nogle ganger når jeg skal reise hjem fra DK til Norge. Jeg tror ikke det er noget problem i det hele tatt. Om du kjører med en familiebil så er ikke tollerne interessert i dig! Tollerne er mest interessert i lastebiler der kan fragte Narkotika og sprit.

God tur til Norge!

Hunde BSJ
Hej Preben

Vi var i Norge for få år siden, hvor vi læste at en familie som havde taget en hund med.
Det kostede en bøde på 10.000 kr. plus at hunden blev aflivet.
Jeg forstår udmærket nordmændenes forsigtighed, så jeg ville tænke mig om en ekstra gang inden jeg tog en hund med til Norge.

Ikke prøv! RuFo
I år er boten steget til kr. 15000,-
Hvis du tager din hund med til Norge uten at rejse via tollen, er det med Norske myndigheters øjne det samme som smugling! Din hund bliver sat i karantene for senere avlivning. Du må betale boten + utgiftene til først karantenen ( kr. 790,- pr. døgn) og senere avlivningen (minst kr. 4000,-).
Så hvis du er glad i din hund, ikke prøv at smuggle den ind i Norge.
Som du skriver; hvor stor sjangse er der for at du vil blive observeret af en toller. Kanskje ikke stor, - men alle hunde-ejere i Norge er meget opmerksomme på utlendinger som prøver at smugle ind ulovelige hunde til Norge! De nøler ikke med at mælde fra til Politiet, dersom de har mistanke til en ind-smuglet hund!

Tillegg til 1.ste svar.... RuFo
En 14 dage gammel rabies-vaksine er null værd!
Som en sammenlikning; Dersom jeg vil tage med mig min hund fra Norge til Danmark og tilbake, må jeg starte vaksinerings-programmet 8 måneder før avreise!

Det samme gjælder til Finland og resten av verden. Fri transitt for min hund gjælder KUN til og fra Sverige, dersom den ikke har vært igennom hele programmet.

I tillegg til selve vaksinen, kræves det også at hunden mærkes. De to eneste godkjennte mærkemåder er; Brennmerking av registreringsnummer i øret, eller
Med data-chips under huden på hunden.

Husk også på: dersom du allikevel tager dit dyr med til Norge, og bliver tatt, og det skulle vise sig at din hund ikke er helt frisk, påbeløber det mange månders karanteneutgifter, fordi myndighetene først skal undersøge hvilke sygdomme din hund KAN have.
Og - det er DU som må betale for de utgiftene det koster...

Med vennlig hundehilsen fra
RuFo