hunkat og hankat sammen

hunkat og hankat sammen Mai-Britt
Jeg har to hankatte og tænkte at den ene måske skulle have en kone på et tidspunkt. Hvis jeg nu anskaffer mig en hun kattekilling, kan den så være sammen med mine hankatte nu, altså vil de acceptere en ny kat i familien og vil de se den som lillesøster altid eller vil de når den bliver kønsmoden gerne være kærster. Det vil naturligvis være sådan at den ene skal kastereres inden. Men kan dette mon overhovedet lykkes. KH.

Det vil lykkes... m47
...især hvis du bruger en skarp kniv til kasterationen! [:D]


M47

Hmm Jakobsen
Hej..

Det bedste for begge dyr vil være at de bliver neutraliserede - undgå p-piller til hunkatten, disse kan forårsage livmoderkræft :-(

Tjek hos dyrlæge og kig evt. på www.katteforum.dk samt www.netdyredoktor.dk for råd.

Hilsen erfaren katteejer :-)

Det er dyr, ikke mennesker Homo Sapiens
Jeg synes det er kvalmende at se dyr blive omtalt som om de var mennesker, det er de altså ikke, dyr bliver ikke "kærster".

Og hvis jeg skal svare seriøst: kastration er løsningen, ellers kan du godt regne med rivegilde.

Akkurat! Jakobsen
Har du tænkt over hvor svært det er at finde egnede og gode hjem til de killinger dine ikke-neutraliserede misser nok vil få??! - jeg er ikke ude på at disse dig, slet ikke, vil bare bede dig tænke på dine dyr og deres vilkår. Tag evt et kig på www.inges-kattehjem.dk....!

Jacobsen

tak for svar Mai-Britt
ok opfatter dette svar som - vær glad for de to katte du har.

to katte Mai-Britt
Hej Jeg har to katte og det jeg egentligt var og er interesseret i at vide er om to katte som er brødre vil acceptere en ny kat i familien og om de når de er kønsmodne vil være interesserede i hinanden. Da du er erfaren katte ejer kan du måske give mig et relevant svar. kh. Mai-Britt

kærster mv. Mai-Britt
Hej lige en afklaring,jeg opfatter dyr, som dyr og katte som katte. Derudover forstår jeg dit svar som vær glad for de to katte du har, for det andet er et dødfødt projekt. Har jeg ret? KH. Mai-Britt

kattekillinger og hjem til dem Mai-Britt
Hej. Jeg er glad for at du siger til mig - overvej hvad du gør. Det er klart at hvis jeg gik i gang med et sådant projekt, som jeg spørger til, så er det mit ansvar for killingerne naturligvis klart. De to katte jeg har, har jeg fået som killinger fra andre i kvarteret og det kan godt være at killinger generelt er svære at komme af med i al almindelighed.Det er naturligvis en ekstra overvejelse værd. . Det er dog ikke således, at jeg har tænkt at sende ikke-neutraliserede katte ud i kvarteret, det ansvar er jeg bevidst om. Tak for svaret

Jeps. Jakobsen
To katte vil som regel kunne acceptere en ny, selvom de to du har er i familie. Og ja - du kan TRO at de vil være interesseret i en ny især hvis det er en hunmis! :-) - så PLEASE, få dem alle en tur forbi dr. dyr og hans kniv :-)

Godt Jakobsen
at du er ansvarlig og at du tænker før du handler! Det er der desværre alt for mange katteejere der ikke gør - og dyrene er taberne :-(

Når det er så svært at få afsat killinger, så bør man tænke over om der ikke er katte nok i verden :-)

Mine misser Jakobsen
Da jeg fik mine katte krævede ejerne/sælgerne at jeg skulle få dem neutraliseret inden de fyldte et år, så evt. hjemløse killinger kunne undgås. Godt initiativ, synes jeg - og alle tre mitter er neutraliseret :-)

Du kan se dem på www.123hjemmeside.dk/Stinschen :-)

Når katte er kærester..... Lurifax
Det er altså ikke lige som mennesker.

Hunkatte kan blive ret stressede af at have hankatte under samme tag, idet hankattene kan finde på at jage hende meget. Desuden strinter og slås en kønsaktiv hankat ofte...Specielt når der er en hunkat under samme tag, og den er fuldkommen ligeglad med, om den anden er neutraliseret. I det hele taget kan alle katte blive lidt fjendtlige over for hinanden, når de bliver voksne, så jeg tror ikke, at I får mere glæde i huset af at have flere. Hvis de to, I har, kan sammen som voksne, er I heldige, men det er bestemt ikke en fordel kun at kastrere den ene, idet den anden stadigvæk vil være en potentiel strejfer og strinter.

Hvis du VIL have killinger Lurifax
Er den bedste måde denne: Kastrer hankattene i den alder, det anbefales af dyrlægerne, dvs. INDEN de bliver kønsmodne, og køb hunkatten, mens de stadig er killinger. Lad hunkatten være en kat, der både går inde og ude, så finder den selv sin mage. Sidenhen bør du nok sørge for at sterilisere hunkatten.

Ville ikke gøre det. mount
Men jeg ville få kastreret de to katte jeg havde.
Jeg håber ikke du følger det råd en gav dig om, at hun bare skulle gå ud og finde sin egen mage, det holder ikke. Tænk på alle de sygdomme den kan risikere at få.
Jeg kender det godt fra mig selv, når man får em ide´ vil man også helst følge den. Men i dette her tilfælde ville det være bedst at lade være, for kattenes skyld. Tænk over det.

Mai-britt.... Jakobsen
Hej :-)

Har du kigget på de gode hjemmesider som jeg forslog dig? Der vil du finde alle de gode råd som du søger :-)

mange hilsner fra Jacobsen og kattene