Hurra lad os endelig få euro

Hurra lad os endelig få euro gæst
lad os endelig få indført euroen i lille Danmark, så vi kan få sat renten lidt ned. Og det kommer sikkert til at gå som i de andre euro lande, prisen på dagligvare vil stige, for butikkerne vil da runde prisen op når der bliver vekslet om. Da de andre lande fik den steg prisen 10-35 %, og da vi altid ligge i top i Danmark, så vil vi sikkert også gøre det her. Men det kan jo være at lidt af penge, som butikkerne tjener mere,kan da gå til kassedamen, så hun kan en anstændig løn.

Selvfølgeligt rodvad
skal vi have euro. I modsætning til de andre lande, havde de alle lave priser, og enkelte af de handlende benyttede anledningen til at hæve priserne. Men ligevel ligger deres priser langt under den danske. Så derfor, dersom nogle af de danske handlende skulle få ideer, vil de miste handel til de andre Euro lande. Og når de handlende slipper for vekslegebyr på de importerede varer, bliver priserne over disken billigere. Skulle Netto og Fakta få ideer om at hæve priserne, mister de markeder til Aldi og Lidl. Andre ville miste handel til internettet. Vi danskere er dem der handler mest på nettet, og siden de første lande indførte euro, er udviklingen kommet langt på det område.

Allerede i dag er der mange der handler på nettet fra Tyskland, de fleste syntes det er lidt besværligt at omregne priser fra euro til kroner, og så skal man lægge gebyrer og kurstal til.

Må man spørge hvad fordelen ved at indføre euro er ?? ernst_kolding
jeg har stadig ikke set lyset i den mønt.

Et skud i tågen Neasa
Prøv at sætte strøm til.

Fordi rodvad
hver gang du køber noget hos købmanden er du med til at betale til bankerne en veksleafgift og kursforskel på krone og euro. Og fordi de danske handlende så skal konkurrere med tyskerne om prisen.

Dertil kommer dersom du nogensinde er på ferie i et euroland, desværre gælder den ikke i hele Europa, med vi må håbe. Faktisk kunne vi spare mange penge dersom der var den samme mønt i hele verden, så kunne der ikke spekuleres i valutakurser.

Kunne du tænke dig hvordan det havde været dersom hver dansk landsdel havde haft sin egen mønt? meget besværligt og dyrt.

Eneste ulempe, vi skal ikke "føde" så mange banker, synd for alle de banker der må lukke.

jeg frygter for den dag multani
hvor danskerne går ned og stemmer for euroen.

Det økonomiske aspekt er jeg ikke så stærk i, men det er klart at prisstigninger vil finde sted uden tvivl.


Men uden at lyder for supernationlistisk så vil jeg sige at det handler om den smule danskhed vi har tilbage.

Vi har snart ikke vore egne traditioner mere, de skal tilpasses andres, regler for det ene og det andet bliver bestemt af EU, hvis ikke vi bliver påvirket af USA, så bliver vi revet i af EU.

Det er godt med samarbejde og fællesskab, men der er da også en mening med at vi er i forskellige lande med forskellige traditioner og regler.

Ved at afgive kronen, afgiver vi et af de sidste symboler på at vi er en selvstændig nation.

Så mangler der stort set kun at flaget får kors og bånd og stjerner på, så er vi lige pludselig blevet til EU og ikke Danmark.

Folk er så irriterede på USA og dets opbygning, men nogle gange synes jeg at vi er på vej til noget lignene i EU, der er også ministre og præsidenter og en masse stater der skal tages hensyn til.

Nå ja nu skal jeg ikke længere ind i dette, men jeg må sige at jeg synes det ville være en meget trist dag den dag hvor vi afgiver noget så dansk som kronen.

mvh en ellers ikke så politisk multani

Nationalbanken sætter renten kunstigt højt Felix
Påstanden er, at det skal modvirke spekulationer i kronen, men det holder ikke vand, da de valutareserver som Nationalbanken påstod var brugt ikke var 65 milliarder, men 27 milliarder.

Førende eksperter afviser nødvendigheden af at hæve renten som sket, videre har den danske rente været under Euro renten helt frem til medio 2008. Fogh agerer med skjult dagsorden, når rentespændet er sat kunstig højt, for at tvinge Euroen igennem.

Ingen tvivl om prissænkninger rodvad
På grund af nethandel, Aldi og Lidl, kommer priserne til at falde. Også fordi her vil komme flere tyske kæder så længe de danske varer er så dyre. Dette vil alene presse priserne ned. Derpå kommer at de fleste varer hos købmanden er købt hjem i euro, hvorpå vi betaler en overkurs og vekslegebyr til bankene.

Myterne om skrækscenariet med prisstigninger i eurolandene, er vildt overdrevet, og var alle i lande priserne var højere end i Danmark. De skulle ikke konkurrere med billigere varer.

tror du selv på den? silverfoxdk
at et overskud ville gå til kassedamen ????
Euro er til gavn for de rige og ikke for alm arbejdere ud over man ikke skal af med vekselgebyr.
Kommer lige hjem efter havde været rundt i Europa i tyskland er den meninge man stadig rasende over at de fik krænge euroen ned om ørene.
Tyskerene kalder den *teuro* hvis du kender til tysk ved deu nok hvad de dækker!
Jeg er så naiv så jeg håber at alle går op og sige pænt og nysselig *NEJ TAK!* atter engang.

silverfoxdk

Det er godt nok noget sludder dulkis
- Jeg var i Grækenland lige før og efter, så fortæl mig én gang til om manglende prisstigninger... Spurgte man dem hvad de havde gang i, var svaret hver gang at "det gjorde alle" - rundede op!! Så hold op med det gas Rodvad.

- Hvor billige varerne end bliver i Aldi og Lidl, så har de ingen varer jeg efterspørger. Især Lidl er direkte uappetitlig i deres varesortiment.

Grækenland havde rodvad
ikke nogle billige nabolande, derfor kunne de benytte lejligheden til "at hente et eftersleb", og grækerne var ikke gode til at handle på nettet, så de handlende havde hellere ingen konkurrence der. Men stigningen var i alle lande mindre end rygterne.

Uanset hvor du handler hen, vil så mange andre gå til Aldi og Lidl, at de handlende der fristes til at hæve prisene, mærke flugten.

Kronen er til gavn rodvad
for bankene og de rige ejere, euro er til gavn for alm. arbejder og folkepensionisten

Ja du er naiv når du tror at det er euro der har skylden for fallitboet DDR, det er den der har skylden for at tyskerne har en dårlig økonomi i dag.

Al Handel er et spørgsmål om Røde Orm
efterspørgsel og udbud.
Synes folk at en vare er for dyr køber de mindre af det,
køber de mindre af det vil forhandleren blive tvunget til at sætte prisen ned
indtil der bliver skabt en naturlig balance på markedet som kan accepteres af både forhandler og kunde.
med indførslen af EURO er det det samme i begyndelsen vil der sikkert blive rundet op men lidt efter lidt vil der blive skabt den naturlige grænse.
Problemet her, er at Danskerne har for mange penge og køber alt uden at sammenligne priserne andre steder, den slags Danskere har i reglen også så travlt at de ikke har tid til at lede og derfor er der supermarkeder som er dyrere end andre, men det finder folk ud af, og efter et stykke tid falder tingene på plads af sig selv.
et andet problem er at det er en stor kæde som står for pris givningen af varer og mange gange bliver der smidt store partier af frugt og grøntsager ud fordi de ikke er blevet solgt.
Det er umenskeligt at se alle de varer bare smidt i skraldespanden fordi funktionærerne ikke har lov til at sælge det lidt billigere når de er ved at være for gamle,
samtidigt med at mange ikke har råd til at købe varerne.
Men det vil være det samme for Kronen og Euroen

jeg vil have guld og sølvmønterne Hin Spage
tilbage

Euroen Junge
vil ødelægge meget for dansk økonomi, og det med billiger renter GLEM DET BLINDVÆRK,
Anders Fog er ikke forretningsmand og det ser man tydligt når han varmt taler for Euroen,
han har blot lyttet til såkaldte eksperter.

mvh den adm dirketør