Hvad betyder det

Hvad betyder det Fernet
Jeg skal købe en ny pc, og kan se der er sket meget siden jeg købte den min nuværende i 2001. Hvad skal jeg ligge mærke til når jeg vælger processor, og hvad betyder talene bag GHz.

eksemel nr. 1.Intel® CoreTM 2 Duo Processor E6300 (1.86GHz, 1066MHz, 2MB)

eksempel nr. 2.Intel® Celeron® D Processor 346 (3.06GHz, 533MHz FSB, 256K L2 Cache)

jeg skal prøve aman72
eksempel 1:

Intel® = cpu fabrikanten

CoreTM 2 Duo Processor E6300 = processortypen

1.86GHz = clockhastigheden på processoren - dette tal bliver ikke brugt så meget idag, da der idag er mange andre ting, der spiller ind på processorens performance end lige clockhastigheden.

1066MHz FSB = clockhastigheden på Front Side Bus. Frontsidebussen, er den, der kommunikerer ud til resten af systemet, dvs RAM, Bundkort, etc.

2MB = somregel størrelsen på Level2 cachen, der findes Level1 og Level2 cacher, der hver putter datastrømme i "pakker" så at sige, jo større pakker der kan sendes ad gangen, jo bedre (som regel)


Af de 2 du nævner, så er Core2Duo klart at anbefale, da denne processor er med den nyeste teknologi og indeholder 2 kerner, dvs. faktisk 2 processorer i 1. Det er en stor fordel, hvis man multitaker meget, og det gør de fleste jo idag med Windowsprogrammer. Celeron er en processor teknologi, der egentlig for længst burde være kasseret, efter min mening.

Du kan få en billig Core2Duo her:
http://www.edbpriser.dk/Products/listprices.asp?ID=216462

Under anmeldelserne af den kan du også se, at denne er ekstremt god til overclockning.

Ellers er der jo også AMD, her kan du se efter AMD64, AMD64X2 (som også har 2 processorer), noget af den nyeste processorteknologi indenfor AMD hedder AM2, det skal du være opmærksom på hvis du køber CPU og bundkort særskildt.