Hvad Bibelen ikke fortæller

Hvad Bibelen ikke fortæller traellen
Når vi skriver til en nær ven, er der grænser for hvor meget vi kan skrive om. Vi må derfor vælge hvad vi vil have med i brevet. I sit ord har Jehova valgt at omtale visse personer og hændelser. Og disse malende beretninger har ikke altid alting med. (Johannes 21:25) Når Bibelen for eksempel fortæller om fuldbyrdelsen af Jehovas domme, får vi måske ikke svar på alle de spørgsmål der kunne opstå. Men Jehovas visdom fremgår faktisk også af det han har valgt at udelade i sit ord. Hvordan det?

Bielen er skrevet på en sådan måde at det tjener som en prøve på hvad der bor i vort hjerte. I Hebræerbrevet 4:12 står der: "Guds ord [eller: budskab] er levende og virkende og skarpere end noget tveægget sværd og trænger så langt ind at det deler sjæl og ånd ... og kan bedømme hjertets tanker og hensigter." Bibelens budskab trænger ind og afslører vore inderste tanker og motiver. De der læser i Bibelen med en kritisk indstilling, hænger sig ofte i beretninger der efter deres mening ikke indeholder tilstrækkelig med oplysninger. De tvivler måske endda på at Jehova virkelig er kærlig, vis og retfærdig.

Hvis det derimod er med et oprigtigt hjerte vi foretager et grundigt studium af Bibelen, vil vi lære Jehova at kende sådan som Bibelen i sin helhed skildrer ham. Og så vil vi ikke blive foruroliget selvom en bestemt passage giver anledning til et spørgsmål som vi ikke umiddelbart kan få svar på. Tænk på følgende illustration: Hvis vi vil samle et stort puslespil, kan der i begyndelsen være en bestemt brik vi ikke kan finde, eller en vi ikke kan få placeret. Men måske har vi fået samlet tilstrækkelig mange af brikkerne til at vi forstår hvordan det færdige billede skal se ud. Det forholder sig på samme måde når vi studerer Bibelen. Lidt efter lidt lærer vi nogle sider af Jehovas personlighed at kende, og efterhånden tegner der sig et klart billede af ham. Der kan være en beretning vi ikke umiddelbart forstår, eller en vi ikke synes stemmer helt med hans personlighed. Men vort studium af Bibelen har allerede lært os så meget om Jehova at vi tydeligt kan se at han er en helt igennem kærlig og retfærdig Gud.

For at kunne forstå Guds ord må vi altså læse og studere det med et oprigtigt hjerte og et åbent sind. Er det ikke et vidnesbyrd om Jehovas store visdom? Dygtige mennesker kan skrive bøger som kun "vise og intellektuelle" mennesker kan forstå. Men at forfatte en bog som udelukkende kan forstås af dem der har de rette motiver - det kræver en visdom som kun Gud har! (Mattæus 11:25)

Hav en god dag!
________________

"På det tidspunkt sagde Jesus i et svar: „Jeg priser dig offentligt, Fader, himmelens og jordens Herre, fordi du har skjult disse ting for de vise og intellektuelle og åbenbaret dem for spædbørn."
(Mattæus 11:25) --------------> http://www.watchtower.org/bible/index.htm

Hvad skal det gøre godt for? Søsteren
Det er rigtig godt du bruger tid på at udbrede budskabet, men hvad er der nu galt med den "gammeldags" metode? Var du ikke til sommerstævne? Lagde du mærke til at der i resolutionen blev lagt vægt på at vi ville holde os væk fra chat-rooms osv.? For mig at se kommer der mest svar fra folk der ikke er værd at tale fornuft til, og du og andre venner bruger alt for meget tid sammen med sådanne på denne side. Følg hellere vejledningen og Jesu eksempel.

Venlig hilsen
en søster fra Sjælland

Du har ret. Den enlige.
Kære søster.

Ja, det lagde jeg også mærke til. Tror du ikke, at der alligevel kunne være nogen der ville tage sandheden i sådan en debat, som denne?

For os enlige, er det en kærkommen beskæftigelse, når man nu alligevel er alene.

Nogen gange tænker jeg på hvornår en søster kunne tænke sig, at være sammen med mig.

Den enlige broder.

Der ligger stadig en opgave foran os Søsteren
Trælleskaren har altid fulgt med i den teknologiske fremgang og benyttet sig af de nye veje til at udbrede budskabet. Vi har også de fine hjemmesider, hvor de der er interesserede kan søge information. Jeg tror ikke det kan siges bedre end det allerede fremgår dér. Det er efter min mening ikke vores opgave med organisationen i ryggen at kaste os ud i diskussioner. Vi bør følge Jesu eksempel som det så godt er beskrevet i 2 Peter 2:21-24: "Det var jo det I blev kaldet til, for også Kristus led for jer, hvorved han efterlod jer et forbillede så I kan følge lige i hans fodspor. Han begik ikke synd, [og] der blev heller ikke fundet svig i hans mund. Når han blev skældt ud, skældte han ikke igen. Når han led, truede han ikke, men overgav sig til ham der dømmer retfærdigt. Han bar selv vore synder i sit legeme på pælen, for at vi skulle være døde og borte fra synderne og leve for retfærdigheden. Og „ved hans sår blev I helbredt“. For I var som får der var faret vild; men nu er I vendt tilbage til jeres sjæles hyrde og tilsynsmand."
Vi kender jo så godt vejledningen, at nettet både kan hjælpe os og skade os. Især for enlige kan det være et lumsk sted, da ensomheden kan få os til at tale med mennesker som søger at bøje os væk fra vejen. Vi bør straks gøre som vi altid gør når vi møder folk med en hårdnakket indstilling, "Når I går ind i huset, så hils på beboerne; og hvis huset fortjener det, så lad den fred I ønsker det, komme over det; men hvis det ikke fortjener det, så lad jeres fred vende tilbage til jer. Hvor man ikke tager imod jer eller hører på jeres ord, dér skal I gå ud af det hus eller den by og ryste støvet af jeres fødder." - Mattæus 10:12-14.
Det er da heller ikke på nettet du kan finde svaret på dine spørgsmål. Omkring det at finde en ægtefælle har vi jo så mange dejlige artikler der tilskynder til at udnytte ventetiden til selv at blive et godt parti og have rigeligt at gøre i forkyndelsen - vel at mærke den direkte fra hus til hus, og så lade selskabet om informationen på nettet. Jeg har forresten ikke hørt om nogen der har taget imod sandheden pr. chat, men jeg har hørt om nogen der er blevet lokket væk fra den på den måde...

Venlig hilsen
søsteren