Hvad er advarselstegn på anorexi?

Hvad er advarselstegn på anorexi? Pyldremor
Man taler ofte om "de første tegn på anorexi" - men hvad er "de første tegn?" jeg håber at både mødre, drenge/piger vil svare mig. Har en datter der er i risikogruppen - har I også et forslag til forebygelse? (andet end snak, for vi taler MEGET og fortroligt). på forhånd tak.

anorexi intet navn
Hej... De første tegn på at man er ved at udvikle anorexi er at man synes man er for tyk, man dyrker derfor en hel masse sport og aktivitet for at brænde kalorier af. Derudover prøver man at undgå mad, man prøver at undgå at spise sammen med andre, og siger at man ikke er sulten eller man har spist selvom det er løgn. Man går utroligt meget op i sit udseende og kigger i spejlet flere gange om dagen for at se om man har tabt sig. Derudover vejer man sig også flere gange om dagen og hvis man ikke har tabt sig, motionere man mere og spiser mindre. Håber du kunne bruge mit svar. Har selv haft spiseforstyrrelse i 5 år, og er ikke helt kommet ud af den endnu.

Nok ikke det første tegn Lotte Kongsgaard
men ét af tegnene hvorpå man kan adskille en almindelig tynd fra en med anorexi er hvordan de taber sig ved kravebenene. Det er noget jeg har hørt flere sige, men folk må evt gerne be- eller afkræfte udsagnet :0)

Hvad kan JEG gøre? Pyldremor
Tak for dit seriøse svar - hvordan hjælper jeg som mor bedst? pisk? gulerod? overvågning? eller handel? "hvis du tager 2 kilo på, så tager vi et lækkert sted hen på ferie!", men så handler det jo IGEN om vægten og ikke om personen??? :-(
Min datter er desværre (og ikke kun i mine øjne) meget smuk, desværre fordi udseendet netop derfor bliver vigtigere end alt andet...

Udseendet tæller ja Anonym
men anorexihandler ikke om at være smuk men om at være slank! Selv 55 kvinder lider af anorexi og kroppen og det at være tynd er det eneste de fokucere på. Det har intet at gøre med skønhed!

Idealer Pyldremor
- det forstår jeg fuldt ud, men min datter (12 og ligner en på 16 i højde og figur) er netop MEGET optaget af modeller, deres mimik, optræden og makeup, men hun er heldigvis ikke selv supertynd endnu. Det jeg så gerne vil vide er, hvad kan jeg gøre når de første symptomer viser sig - for da har de jo allerede SULT på hjernen... var der noget du ønskede dine forældre havde gjort FØR?

Jeg er selv slank, men taler aldrig om vægt, jeg har slet ingen badevægt i huset, for jeg har et meget højt stofskifte, der tillader mig at spise som det passer mig, uden at jeg tager på.

hvordan? tiptop
hvordan taber de sig ved kravebene? Jeg vil meget gerne høre mere om det du har hørt.
Det lyder ikke sandsynligt at kroppen skulle se anderledes ud hvis man taber sig pga anorexi, ihvertfald ikke i den første tid.. senere hen er det dog meget tydeligt.
så den anden dag en enormt tynd kvinde i mit træningcenter, hun var ikke meget andet end et skelet.. det var meget skræmmende, og jeg tænkte på om hun havd fået lov til at træne uden at se en læge først..

mmmm... tipi
Det er en svær en!! Man kan ikke sætte teng på i den forstand, og se så sort og hvidt på det hele.

Jeg havde anorakxi i ca 2 år, det var meget billigt sluppet, men nok også kun fordi venner og familie brød ind.

Jeg har nøgagtig ligesom din datter altid været meget fokuseret på modeller og den slags, og gået rigtig meget op i mit udsende.
Jeg lavet en lille smule model arbejde som 13 årige, men var hurtig for lille. (højde)

Noget som du måske kan 'se efter' er hendes adfær, hvordan den ændre sig, om hun langsomt bliver 'en helt anden pige'
Når hun nu er så flot som du siger, og går meget op i udsende og sådan, kunnejeg forstille mig hun også gik i tæt sidende tøj, eller ikke sådan 'hip-hop' tøj.
Da jeg begynde at tabe mig så meget at det kunne ses, gik jeg i 'stor' tøj, men kun overfor mine forældre, (viste jo godt den avr gal) men andre skulle se hvor flot og tynd en krop jeg havde fået. Så hvis hun begynder at 'pakke sig ind' og ikke vil skifte tøj for an dig og sådan, kan du MÅSKE tage det som et tegn.Jeg spise også altid ude, eller det sagde jeg, og når jeg så kom hen til nogen, sagde jeg altid ejg lige havde spist.

Husk på at du endelig ikke må deskylde hende for noget. Og som sagt i starten, er det ikke sort og hvidt.

Som sagt greb venner og familie ind ved mig.
En rigtig go veninde gik til mig mor, og min mor havde 'allieret' sig med med gode venindes mor, så de to sammen kunne holde øje med mig. (så gik den ikke længer med at spise ude)De var helt sikker på at den var gal med mig, og min far kørte mig til på Risskov dagen efter.

Jeg kom i bahandling, og fik sondemad, og kom langsomt op igen. Jeg var nede og veje bare 34 kg. med en højde på 163. Jeg var så heldig at jeg ikke har haft tilbage fald, ikke noget alvorligt i hvertfalde.

Nogen af de værktøjer jeg fik til at fokuserer på noget andet, var bland andet at fokuserer på mit ansigt, se det smukke i det, og ikke kroppen, jeg skulle lave en gibs-krop, som man lavede gibs-masker som barn, men på kroppen, fra bryst til lår, på den måde kunne jeg se min krop ude fra. det hjalp rigtig meget, og har siden hen lavet 2 mere, og fokuserer stadig rigtig meget på mit ansigt, for ikke at 'falde i' igen.

Dette er noegt du jo måske kunne gøre sammen med di datter. en anden ting der her hjulpet mig rigtig meget, var at min mor fik en veninde som var vild sej og sjovt, og vejet 5 kg for meget, men syns bare hun var så flot og et dejligt menneske, jeg så meget op til hende, go gør det stadig den dag i dag:)

Jeg håber virkelig ikke det vil ske for din datter, du skal endelig skrive hvis der er noegt, og jegvil gøre mit bedste for at hjælpe. Det er alt for svært for ALLE.

Rigtig go jul til dig.
De kærligste hilsner og tanker her fra.

jeg har selv spiseforstyrrelsen..... Malou 08
og de første tegn er er meget forskellige fra person til person. jeg vil råde dig til at søge hjælp og rådgivning hos CMS "Centeret for mennsesker med spiseforstyrrelser" deres tlf nr til Kbh afdelingen er :7010 1818, jeg ved de har kontorer andre steder i landet så hvis ikke du bor i hovedstads området så henviser de dig gerne til en afd. nærmest dig.

hilsen malou

Råd. Stinschen
Hej.

Jeg led af anorexi fra 2001 til først i 2005. Ikke kun ønsket om en slank krop kan være grunden til sygdommen. Andre problemer som usikkerhed, pres fra venner eller i skolen, traumatiske oplevelser, overgreb, "jeg er ikke som de andre-følelse" og andre ting kan også være medvirkende. For mit vedkommende var det konstant pres fra en ekssvigermor, der satte lavinen i gang. Jeg burde veje 59 kg, er 166 cm, men røg ned på 40 kg! Jeg tog 30 afføringspiller dagligt, sultede mig, græd og gemte mig for verden. Nu er jeg ude af det :-) Du kan læse alt om anorexi på www.spiseforstyrrelser.dk
De varmeste hisner fra Christina
Du kan kontakte mig på zhingu@yahoo.dk

Tak for hjælpen(-: Gurli-Girl
Hej jeg laver et protekt i min klasse om Anorexi og derfor havde jeg brug for viden og sandlig fik jeg det her mange gange tak for hjælpen :-) <3