Hvad er børnearbejde?

Hvad er børnearbejde? ftg
De fleste børn i alle samfund udfører en eller anden form for arbejde. Deres arbejde varierer fra samfund til samfund og ændrer sig hele tiden. Det kan udgøre en vigtig del af børnenes oplæring og være et middel for forældrene til at give praktiske færdigheder videre til deres børn. I nogle lande får børn ofte lov til at gå til hånde på værksteder eller at udføre forskellige småjob, hvilket hjælper dem til at blive dygtige arbejdere senere hen i livet. I andre lande er det ret almindeligt at teenagere arbejder i nogle få timer om ugen for at tjene lommepenge. Ifølge FN’s Børnefond er den slags arbejde „gavnligt, da det fremmer og skærper barnets fysiske, mentale, åndelige, moralske og sociale udvikling uden at gå ud over dets muligheder for skolegang, adspredelse og hvile“.

Børnearbejde sigter derimod til det forhold at børn arbejder i mange timer til lave lønninger, ofte under forhold der er skadelige for helbredet. Denne form for arbejde „har tydeligvis en ødelæggende virkning på børn,“ siger The State of the World’s Children 1997. „Ingen ville offentligt turde sige at børneprostitution på nogen måde er acceptabelt. Det ville man heller ikke kunne sige om børn der gøres til tvangsarbejdere. Disse børn gøres til slaver for at tilbagebetale deres forældres eller bedsteforældres gæld eller tvinges til at arbejde i foretagender hvor de udsættes for frygtelige sundheds- og sikkerhedsfarer. . . . Ingen børn bør udsættes for farligt arbejde.“

Nej! Nej! Nej! Træt af JV
Og ingen skal udsættes for JV'ere

I er en sekterisk flok hjernevaskede bæster, lige som "Hitzbut tahir" - Al Qaida - Hisbollah osv

I tror bare på noget der ikke holder...

...Så enkelt er det!

prøv google leif den lykkelige
det var dog utroligt, du sender et nyt debatoplæg ud hver dag og alligevel har du ikke lært at søge på google, prøv at skrive ordet "børnearbejde" i søgefeltet, så vil du bl.a. få dette link, der er blottet for politiske og religiøse undertoner.
http://www.unicef.dk/script/site/page.asp?artid=98

Tak for linket ftg
Ja. men det synes jeg er udmærket.

Altså, det er MIG der skriver. ftg
Jeg er ganske vidst et af Jehovas vidner, men det har jeg vel lov til?