Hvad er en falsk profet egentligt?

Hvad er en falsk profet egentligt? sebl
Her på debatten slynges der jo ofte om sig med postulater om falske profeter. Men hvad er en falsk profet egentligt iflg. Bibelen selv?

Det viser sig at der findes to slags falske profeter. Den ene slags kan vi læse om her:

"Men den profet, der formaster sig til at tale noget i mit navn, som jeg ikke har befalet ham at sige, eller som taler i andre guders navn, den profet skal dø!« Måske tænker du: »Hvor kan vi vide, at det, han taler, er noget, Herren ikke har sagt?« Hvis en profet taler i Herrens navn og hans ord ikke indtræffer og går i opfyldelse, da er det et ord, som Herren ikke har talt. I formastelighed har profeten talt; fra ham behøver du ikke at frygte noget" 5 Mos 18:20-22

Den ene slags falske profeter er altså den åbenlyse hverdagsdefinition på sådan en svend: Nemlig en der forudsiger noget i Guds navn, som ikke sker. Tiden afslører den slags falske profeter (hvis man da ikke vælger at bortforklare den falske profeti med komplicerede argumenter).

Men så findes der også en anden slags falske profeter. Dem kan vi læse om her:

"Alt det, jeg befaler jer, skal I omhyggeligt gøre. Du må ikke føje noget til og heller ikke trække noget fra.
Hvis der fremstår en profet eller en, der har drømmesyner, hos dig, og han giver dig et tegn eller et varsel, og det tegn eller varsel, han har givet, indtræffer, og han siger: »Lad os følge andre guder, som du ikke før har kendt, og dyrke dem,« da skal du ikke lytte til, hvad den profet eller den, der har drømmesyner, siger. Det er Herren jeres Gud, der sætter jer på prøve for at få at vide, om I elsker Herren jeres Gud af hele jeres hjerte og af hele jeres sjæl. Herren jeres Gud skal I følge, ham skal I frygte, og hans befalinger skal I holde, ham skal I adlyde, ham skal I tjene, og ham skal I holde fast ved" 5 Mos 13:1-5

Denne slags profeter kommer altså med "sande" forudsigelser - profetierne går i opfyldelse. Men han opfordrer til at følge andre guder end Jahve.

Konklusionen må altså være, at en falsk profet iflg Bibelen er en der ikke taler Guds ord: Enten kommer de med falske forudsigelser, eller også lærer de folk at gå imod Guds bud, selvom deres forudsigelser er gode nok....

er det muligt? ateist.
at slippe for alt jeres religiøse kævl og ævl,dagen lang?

HI HI DET er så sandt f.eks. Tarzan
Kævl og ævl ja - intet er bevist, intet har noget som helst med virkeligheden at gøre, hi hi, folk går i døden for en vandvittig overtro, hæ hæ og vi kommer alle det samme sted hen, ned og gøde jorden.

Citater fra moseloven galemathias
Giver mig myrekryb

Skal jeg dø, fordi jeg mener noget andet end præsten???

Det er ikke til at se forskel på sharialoven og moseloven.

Skam jer i fundamentalister.

Står på gaderne sammen med deres børn *LOL*
og sælger bladet vågn op.Jorden går under.Det har de sagt så længe jeg kan mindes.Det må være en falsk profet.

næste gang jeg ser dem sveland
så vil jeg meget gerne have en meget lang snak med dem:)
det kunne være så sjovt:)
fx lege udstøt. og sige:

Hejsa min Ven !
Du og jeg har noget til fælles, jeapper!
Vil du vide hvad det er? Du og jeg er begge troende Jehovas vidner. Ikke? vi er en del af det samme hold. der er kun en lille teknisk forskel, næsten ikke værd at snakke om. jeg er trukket mig tilbage, og jeg behøver ikke at kalde mig selv noget som helst mere.

hvad? viste du ikke at man kunne trække sig tilbage? Du troede at det var "troende til enden?" var den eneste vej? Nah! Det er tosset.

Jeg tog udtrædelses pakken, kaldet udstødelse.

Hvad? så jeg dig lige trække dig tilbage? Bare rolig... jeg skal nok forklare mig.. Det er ikke så slemt, som du kunne forestille dig.

Ser du, der foregår sådan her, Jehovas ser efter tabte får? sandt ikke?

Han sender Jehovas vidner ud for at banke på døre og snakke med folk, til alle der vil snakke med dem ikke? selv en tilfældig ven eller kendskab kan være et fortabt får.

Det var sådan jeg bliv udgiver, hvad med dig? okay!

Okay, jeg kom væk fra mit emme.

Når Jehova finder dig og skeen føder dig, og du bliver døbt, går du rundt og banker på døre. ikke? Du bliver en af hans tillidsfulde arbejdere. Der hjælper med at udfri de tabte.

Men der er en lille kendt faktum--- en jer er ved at afsløre for dig. som gør hele forskellen, i det lange løb.

for en udgive,r der holder sig til Jehovas vidner, i for langt tid, går i stå, viste du det? Jeg fortæller dig den åndelige sandhed her. lyt, og se om du er uenig med mig.

Du kan fortælle, når du er en gammel Jehovas vidner, i for langt tid har været medlem. så vil du se, symtomerne af at være gået i stå.

1. DET ER KEDELIGT!!! alle "nye" bøger indeholder nøjagtigt det samme, som de gamle. Adam og Eve i det første kapitel. og dommedag i det sidste kapitel. og så de fem møder om ugen, får din ende, til at blive følesesløs, og får din hjerne til at gå staver, stemmen på talerstolen forsætter i sin monotome niveau, og forsætter bare der ud af. sangene er værre end Troels Trier. din hjerne smelter til budding.
2. Presset til at gøre mere!!! hver gang du vender dig om, bliver du mindet om at gøre mere. mere felt oplysning, flere vagttårnes udgivelser, flere bibel studier. som naturligvis betyder mindre tid, til dine egne interesser.(hvilket interesser?) at have "fritid" ser ud til at være det samme som synd eller udstødelse. Rekreation ses som på linie med utugt!! At have det sjovt ses som det samme som, at være påvirket af satans påvirkning!!
3. TYDELIGE FEJL!! Du begynder at se uoverensstemmelser i doktriner. hvad der ellers så ud til at være store forventninger, er skudt ned til skuffende "nyt lys" åbenbaring og det bare er en illusion. ting ser ud til at blive bedre og enden er nær og håbet er lysere-men-du har hørt det hele førog det begynder at ligne en form for lim, der bare skal hænge på hele tiden. en form for BONDE FANGER KNEB!!
4. deprision!! Alt lysten for den absolute sandhed er en tåge af konstant deprision. som du bare ikke kan ryste af dig. der ser aldrig ud til at være en vej ud. du føler dig som en rotte i en labyrat, eller et hamster i et løbehjul der bare knirker der ud af, i en sindssyg fart. og alligevellet kommer ingen vejne. du kan ikke komme ud af dit egen økonomiske død vande, og plan lægge for fremtiden. Det er røget ud af dine hænder. hele dit liv, er røget ud af dine hænder. Du er en bonde fanger fanget i hamster hjulet, der kan opbruges. det eneste du kan gøre, er at sætte dit gode ansigt til det og smile. og se ud som om du er tilfreds, hvilket betyder at dit liv, er ved at blive en løgn. Du har åndebratbesvær, og har lyst til at løbe ud af Jehovas vidner skrigene. men du kan ikke!

Er der noget af dette der passer? selvføgeligt er der det. du er gået i stå!!

Men er der en vej ud? ja, det er der, du kan trække dig tilbage!

Husker du? jeg sagde det var UDSTØDELSE.

hmmm, virkeligt!! men reager ikke så hårdt! lad mig forklare. du kan forsætte med at være en trofast troene, du behøver ikke at opgive troen på jehova, slet ikke, du slipper bare fri for rotteracet. du hopper bare ud, du har bevist dig selv som et får, ved at høre kaldet, du er blivet døbt. og du har gået fra dør til dør. Du har også gået det extra stykke, at møde op til en masse død kedelige møder, ikke? men tiden vil komme, når du er fri, du vil slappe af, og tage alle disse kæde væk, rundt om dit hjerte og hjerne

Når du så er afslappet, vil du starte med at tængke igen. (bruge din hjerne) og du vil måske begynde at stille nogle spøgsmål igen. bare HØJERE!

Du vil blive fri til at undersøge hvad der gik galt og hvad der fik dig til at gå i stå. HVORFOR? FORDI DU IKKE HAR LYST TIL AT VÆRE BANGE MERE!

At leve i skrak for at blive udstøt, forsvinder med det samme, når du bliver udstøt! hvorfor? fordi den rigtige dommedag er i dit sind, alle overlever dette, det er her det rigtige liv begynder, på ny.
Når en præsident trækker sig tilbage, kalder de ham stadig præsident, når du trækker dig tilbage, du kan stadig være et Jehovas vidner.
men du behøver ikke, du kan bare kalde gud for gud.
faktisk, kan du være fri for at snakke med en gud overhovedt. altså hvis du har lyst.
du kan se på gud, som en gammel ven, som din gamle bamse. du havde som barn, der fik dig til at føle dig tryk om natten.
eller du kan købe bøger der svare på alle dine spøgsmål, til hvorfor det føltes så rart at være i Jehovas vidner i starten og så bliv til en klods om benet, og kæder om hjertet. Det kan du gøre, når du trækker dig tilbage.
Du kan snakke frit med alle om alt. især om hvordan du virkeligt føler og tængker.
der er et sæt specielle bonusser ved at trakke sig tilbage. vil du vide hvad de virkeligt er?
1. du behøver ikke at møde op i rissalen mere, du behøver ikke at besøe alle disse kedelige mennesker med tomme øjne, som dukker, du behøver ikke at vogte din egen tunge. eller holde vagt med dine egne tangker, eller dine egne udtryk, for du vil ikke være omkring dem mere.
2. Du vil have magten! men magten til at gøre hvad? vel, kan du huske alle var bange for hvad en af de ælste kunne finde på at tængke? eller hvad det styrene råd, kunne finde på? husker du følesen af æres frygt? nu har du den magt! Ja folk i jehovas vidner der ikke har trukket sig tilbage, vil modtage dig med æresfrygt! hvorfor? fordi frygten er brudt af dig, du brud illusionen, nu er det din tur til at blive dømt forkert af andre, de vil se dig som noget stort, som de må frygte, og undgå. lad os stoppe op og grine af disse tossede mennesker. HA HA HA HA HA HA HA.
3. Du behøver ikke at spilde din tid, på dårligt skrevet materiale, skrevet af vagttårnet. med ekstrem dårlig skrift stil. nu kan du læse de store bøger, der har inspireret menneskeheden i årtier. du kan endda læse ikke fiktion, historier. til en afveksling. og lære hvordan verden virkeligt virker. Du kan læse om videnskab, matematik, philosofi, og historien om religiøse sekter, der postår at de er de eneste sande tilbedere, i verden. ( men er i virkeligheden bare små brikker i deres store virksomheds pengehjul)
4. du er født på ny, nej, ikke på den måde. men på en meget virkelig måde. du har sluppet fri af deres kult hjerne kontrol. du har et fundament til at bygge din egen personlighed op efter. du vil opleve en verden hvor du kan tage kontrol med dit eget liv, i stedet for at lade det være i andres hænder, der ikke værdsætter det ordenligt,
5. Endeligt, vil du opdage at livet er meget mere vidunderligt, end du nogle sinde har forestillede dig. livet er ikke bare et kedeligt sted, hvor du skal være medlem af en sekt, og venter i kedsomhed, livet er en masse vidunderlige egne valg, der er ingen grænser hvad du kan opnå, hvis du bare tror på dig selv.

Hvad siger du til det?
er du klar til at trække dig tilbage?

again - Hvordan definerer du,............................ jalmar
.................."andre guder end Jahve".

Principielt kan man sige, at ifølge JV, så er:

Alle andre end JV'erne, under Satans Indflydelse!

Det er Kun JV's Helt egen specielle Bibel, indeholdende deres helt egne specielle Skriftsteder, der indeholde Deres helt egen Sandhed!

Det er Kun deres helt egen Gud "Jehova" der er Sandheden for JV!

Det er Kun tilbederne af Deres helt agen Gud Jehova, der er Guds sønner!

Det er kun deres Helt egen Udlægning af Jesus Kristus som Ærkeenglen Mikael der er Sand!

Atså Helt deres Egne Sandheder!


Med venlig hilsen

jalmar

mere interessant: Rua
Hvad er en ægte profet???

Det kan jeg svare på. ftg
Ægte profeter er dem Jehova sender.

Og hvordan f.eks. Tarzan
Ved jeg at Jesus har sendt dem, har han et mærke eller et eller andet, kan jeg ringe til ham og få det bekræftet, at de er sendt fra ham, stop nu den overtro, det er ved at være latterligt

bevis tak! sveland
kom med en sand profeti, vagttårnet har kommet med.

Hvad er en sand profet sebl
I GT er en sand profet en profet der ikke er en falsk profet - dvs en falsk profet taler Guds vilje og hans profetier går i opfyldelse.

I NT skal der derimod lidt mere til. Det kan vi læse om her:

"Tag jer i agt for de falske profeter, der kommer til jer i fåreklæder, men indeni er glubske ulve. På deres frugter kan I kende dem. Plukker man druer af tjørn eller figner af tidsler? Sådan bærer ethvert godt træ gode frugter, og det dårlige træ dårlige frugter. Et godt træ kan ikke bære dårlige frugter, og et dårligt træ kan ikke bære gode frugter. Ethvert træ, som ikke bærer god frugt, hugges om og kastes i ilden. I kan altså kende dem på deres frugter." Matt 7:15-20

Og hvad er så gode frugter?

"For dengang vi var i kødet, var de syndige lidenskaber, som loven kalder frem, virksomme i vore lemmer, så at vi bar frugt til døden. Men nu er vi løst fra loven og er døde fra det, vi før var fanget i, så at vi er tjenere i Åndens nye liv, og ikke i bogstavens gamle" Rom 7:5-6

God frugt er altså blandt andet, at opgive lovreligionen, med alle dens bud og i stedet nyde evangeliets frihed til at følge ånden. Her er der mere om god frugt:

"Men Åndens frugt er kærlighed, glæde, fred, tålmodighed, venlighed, godhed, trofasthed, mildhed og selvbeherskelse" Gal 5:22-23

En sand profet er altså en der prædiker frihed for fangerne og spreder kærlighed, glæde, fred osv.

Den sande Gud sebl
I det Gamle Testamente hed den sande Gud Jahve. I det Nye Testamente er det i stdet troen på Jesus der lægges vægt på.

Man kan ikke udfra Bibelen påstå, at det er ligegyldigt om man tror på Gud. Men man kan sige, at ting som næstekærlighed, fred, omsorg osv. er ting Jesus lægger voldsomt vægt på http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=6&conference=217&posting=714642

I dag er der jo en tendens til at pille Gud ud af den ligning, og udelukkende fokusere på kærligheden osv. Men jeg er jo til gengæld overbevist om, at kærligheden i virkeligheden kommer fra Gud (både hos troende og ikke-troende).

Urin og dokumenter.Hej! enoch.ben.enoch
Jeg vil lige kommentere dit udsagn:

"Så er alle jehovas vidner falske profeter og fortabte ,-)"
Citat slut.

Kommentar: Det sagde du.

Enoch

Falske profeter indenfor mormonkirken. uzzan
Der findes faktisk en kirke på jorden i dag, der påstår at de har profeter, nemlig mormonkirken. Hvis disse profeter havde været sande, ville again sikkert have været mormon den dag i dag. http://profil.sol.dk/again

Spørgsmål Minimælk
En falsk profet taler Guds vilje og hans profetier går i opfyldelse.?
Altså læste jeg rigtigt i dit indlæg at alle profeter er falske fordi hvis profetierne ikke går i opfyldelse er profeten falsk.
Og går den i opfyldelse er profeten blot ude på at lede sit folk væk fra Gud?
Mangler hvist lige forståelsen her

Seriøst? sebl
Hmmmm, hvorfor får jeg en fornemmelse af, at dit indlæg ikke er helt seriøst ment?

Anyway, ideen var, at folk der kommer med "sande" profetier, iflg. 5 Mosebog alligevel godt kunne være falske profeter, hvis de ledte folket væk fra jødernes Gud, Jahve. Din kommentar er ikke valid, da det ikke er alle der kommer med "sande" profetier, som er falske profeter.....

Seriøst Minimælk
Jeg er skam seriøs, ligesom jeg mærker at du er det.
-Og dertil tak for svar :)
Jeg læste noget du havde skrevet tidligere om sande og falske profeter, og grunden til at jeg spørger er jo at jeg netop synes at jeg ikke helt forstår det- at det giver mening.
Som jeg læser det er det sådan at en profet hvis hans profetier går i opfyldelse vil lede folk væk fra Gud (det er i sig selv modsætningsfyldt)
Og selvfølgelig hvis de profetier ikke går i opfyldelse er profeten falsk.
Jeg prøver lige at finde din tråd der hvor jeg læste forkert, blot lige for at lave en reference.
Ellers er det meget interessant hvad du skriver om generelt her under religion og livsanskuelse synes jeg.
Jeg ved ikke meget om religion, men håber at komme til det.
God weekend again :)

Undskyld Minimælk
Du må undskylde, jeg ved ikke hvad jeg var så forvirretover i går, nu forstår jeg det. Undskyld ulejligheden

Det er helt ok sebl
Forøvrigt boykotter jeg Arla's mælk.....

Apropos Arla.................. jalmar
.............rart at se andre også gør det!

Vi har gjort det siden udsendelserne i TV, om arlas opførsel på ulands-markederne!


Mange hilsner

jalmar

Her er han ! DFDFDFT
Hans forbandede navn var : MUHAMED IBN ABD-ALLAH